Προς το περιεχόμενο

Jarhead?!?

{TDi}Dj2k..infc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Είδα προχθές αυτή την ταινία.

Η σκηνοθεσία είναι λιτή, οι πρωταγωνιστές Jake Gullenhaal (πιο γνωστός ως Donnie Darko στην ομώνυμη ταινία) και Jammie Foxx (Όσκαρ για το ρόλο του στο Collateral) παίζουν αρκετά καλά, πολύ ευχάριστη έκπληξη το soundtrack.

Η ταινία, αυτή καθ'εαυτή, πολύ ενδιαφέρουσα. Μου άφησε μια πραγματικά πολύ καλή εντύπωση, σίγουρα δεν είναι "άλλη μια πολεμική ταινία".

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι δείχνει σκηνές από το Apocalypse Now!, ένα πολεμικό-αντιπολεμικό έπος.

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον για όποιον θέλει να δει μια καλή ταινία!

Δεν προτείνεται για όσους αναζητούν περισσότερο ΡΑΤΑΤΑΤΑΤ, ΜΠΟΥΜΠ ΜΠΟΥΜ και ΤΑΚΑΤΑΚΑΤΑΚΑ.

Δημοσ.
Πολύ ενδιαφέρον για όποιον θέλει να δει μια καλή ταινία!

Δεν προτείνεται για όσους αναζητούν περισσότερο ΡΑΤΑΤΑΤΑΤ' date=' ΜΠΟΥΜΠ ΜΠΟΥΜ και ΤΑΚΑΤΑΚΑΤΑΚΑ.[/b']

Το θέτεις πολύ όμορφα :mrgreen: :-D

Γαμώτο θέλω και γώ να την δώ την ταινία και απ'όσο τσέκαρα στους κινηματογράφους εδώ δεν υπάρχει!!!! :evil:

Δημοσ.

Μολις την ειδα και εγω ...

Πολυ καλη ταινια μου θυμισε σκηνες απο το farehnight(ετσι γραφετε:P) 9/11 και θυμηθηκα ολους αυτους τους φανταρους που πηγαν ασκοπα εκει...

Πολυ καλη η μουσικη της ταινιας και γενικα οι περισσοτερες σκηνες με μουσικη ειχαν συνδεθει πολυ ωραια

Προς το τελος της ταινιας πολυ τραγικες οι σκηνες...

Για μενα ηταν εκπληξη η ταινια αφου περιμενα να δω κατι διαφορετικο !!

Δημοσ.
Jammie Foxx (Όσκαρ για το ρόλο του στο Collateral)

Έχω την εντύπωση ότι το όσκαρ το κέρδισε για το "Ray", στο "Collateral" ήταν υποψήφιος.

Δημοσ.

Αυτό που μου άρεσε σε αυτή την ταινία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ότι βγάζει καθαρά αυτή την απαλεψιά που υπάρχει στο στρατό. Το όλο νόημα για μένα είναι αυτό μου λέει (πάνω κάτω) «πυροβολούμε το τίποτα, φυλάμε το τίποτα, τρέχουμε και πίνουμε νέρό». Όπως εδώ, μόνο που εκεί τους στέλνουν και σε καμμία επιχείρηση να μη βαριούνται τόσο.

Γενικά, της βάζω 4,5/5

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι το όσκαρ το κέρδισε για το "Ray", στο "Collateral" ήταν υποψήφιος.

Ορθόν, Ι stand corrected.

Δημοσ.

την ειδα κι εγω σημερα...

βασικα,σε ενα σημειο βαρεθηκα,κ γενικα παρατηρησα οτι η ταινια δεν ειχε κατι καινουργιο να δωσει...καλες ερμηνειες γενικα βεβαια...

(στην αρχη μου θυμισε το full metal jacket,το οποιο βεβαια ειναι εκτος συναγωνισμου με αυτην εδω την ταινια)

6/10

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω πως ένας σκηνοθέτης που έχει φτιάξει το American Beauty περισσότερο θέλει να αποδώσει φόρο τιμής στον Kubrick παρά να τον κλέψει (δεν έχει ανάγκη δλδ). Όπως και με τον Coppola μετά, όπου είναι φανερή και η ειρωνεία. Όσο για τον Kubrick, είναι χαρακτηριστκά τα πλάνα του με την κίνηση της κάμερας μαζί με τους ηθοποιούς προς τα μέσα ή προς τα έξω, καθώς και η γεωμετρία/ συμμετρία που τα διέπει. Δεν θυμάμαι ακριβώς το πλάνο στο Jarhead, μπορώ να πω πάντως ότι έμοιαζε.

Αυτή η έκδηλη ομοιότητα προφανώς κάτι θέλει να πει και μάλλον όχι το "ΣΕ ΚΛΕΒΩ! ΧΑ!"

Μπορεί όμως να λέω και mal@kies οπότε συγχωρέστε με, είναι και αργά :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...