tolito_83 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Έχω αγοράσει τα Logitech z-5500 και εχθές αγόρασα και μια κάρτα ήχου Creative Audigy SE την πιο απλή που βρήκα μπροστά μου. Πήρα αυτήν την κάρτα επειδή η μόνη απαίτηση μου από την κάρτα ήχου ήταν να βγάζει ψηφιακό ήχο SPDIF. Η μία έξοδος της κάρτας ήχου βγάζει ψηφιακό ήχο και είναι mini jack στην αλλη πλευρά, στα ηχεία, έχουν digital IN σε Coaxial και Optical. Έτσι πήρα ένα ανταπτοράκι από mini jack σε RCA και το έβαλα στο z-5500. Μετά ενεργοποίησα μία επιλογή που έχεί η κάρτα μέσω του λογισμικού της για "Digital Output Only". Ακούγεται ήχος κανονικά αλλά έρχεται στερεοφωνικός ήχος και όχι 5.1!!! Η κάρτα ήχου αποδίδει μέχρι 7.1 Με την ψηφιακή σύνδεση SPDIF πως γινεται να μου αποδίδει απλά στερεοφωνικό ήχο και οχι εξακάναλο?? (βάζω μια ταινία να παίξει στο DVD-rom και input στα z-5500 "Coaxial" και αποδίδεται "Stereo" !! Αν συνδέσω το επιτραπέζιο dvd με τα ηχεία πάλι με το Coaxial αποδιδεται effect Dolby Digital)
vagpap Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δεν ξέρω αν το κάνει και αυτή, αλλά για παράδειγμα η Live στην ψηφιακή της έξοδο έδινε σήμα PCM 2.0 συνεπώς έχανε το 5.1... Κοίτα στα fora της Creative μήπως ισχύει κάτι τέτοιο και εδώ.
tolito_83 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Ίσως είναι αυτό που λες δηλαδή να βγάζει από την ψηφιακή έξοδο ήχο απλά PCM, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται πουθένα σε όλα τα specifications που υπάρχουν από το επίσημο site της Creative. Δηλαδή όταν μιλούν για κάρτα ήχου με 7.1 κανάλια ήχου και επιπλέον Digital I/O υποδοχέα δεν είναι φυσικό να θεωρήσει κανείς οτι βγαίνει ήχος 7.1 και από την ψηφιακή έξοδο ; Εγώ επειδή είμαι Μηχανικός οταν αγοράζω κάτι για τον υπολογιστή μου ελέγχω ενα ενα ολα τα specifications, πουθενά δεν γράφει οτι η Digital Ι/Ο βγάζει απλά stereo ! Σε φλομώνουν με τα 7.1 + την Digital I/O χωρίς να σου λενε κάτι τόσο σημαντικό ακόμα και στα specifications !!!
papg Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Το ίδιο μάλλον θα ισχύει και για την Creative Audigy 2 και εγώ ψάχνομαι να βρω τι φταίει.
capthookb Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 - Να υποθέσω οτι προσπαθείς να ακούσεις ήχο 5.1 βάζοντας να παίξει Dvd με ήχο 5.1 ε; - Έχεις σιγουρευτεί οτι η κάρτα στέλνει ψηφιακό ήχο και όχι αναλογικό; - Πόσα ηχεία έχεις δηλώσει τόσο στον πίνακα ελέγχου των windows όσο και στο Creative Surround Mixer; - Επίσης νομίζω παίζει ρόλο και το πρόγραμμα που παίζεις την ταινία, και τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει για τον ήχο.
capthookb Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Απ'ότι έψαξα λιγάκι στο net, δοκιμάστε τα εξής 1) Το jack πρέπει να είναι μονοφωνικό και όχι στερεοφωνικό (jack->RCA coaxial) 2) Στο Creative Surround Mixer->Speakers->Settings-> Κάντε disable το AC3 decode 3) Μετά, ενεργοποιήστε το Digital Output Only και βάλτε Speakers 2.1, ή τέλοσπάντων παίξτε με τα speakers να δείτε τι γίνεται. Και υπενθυμίζω τις ρυθμίσεις στο πρόγραμμα που παίζει το DVD. Mp3 κτλ λογικά θα ακούγονται μόνο από τα 2.1 ηχεία
giankyr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 s' auto to thread pou eftiaksa prin apo liges meres anazhtwntas mia karta me optical eksodo apo pisw, katallhksa sthn Audiotrak Maya 7.1 kai pisteuw pws ta 59 eura einai poly ikanopoihtikh timh. ki egw exw ta Z-5500, alla den ta exw syndesei pshfiaka akoma gia na dw ti 8a prokypsei. pantws auth th stigmh pairnei 5.1 apo thn audigy ki exw epilegmeno apo ta effects tou kentrou elegxou to Dolby Digital Pro Logic II Music. ntaksei, de mporeis na peis kai polla gi' auta ta hxeia, sou trelenoun t' autia
vagpap Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Λοιπόν... Audigy SE Specifications Από ότι λέει εδώ, "* Supports SPDIF Out for Stereo Digital Speaker". Προφανώς, η έξοδος είναι και εδώ PCM 2.0 οπότε αντίο DD και DTS μέσω ψηφιακής εξόδου... Είναι προφανώς τακτική της Creative στα φθηνά της μοντέλα... Ομοίως Live 24bit
qspock Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δεν μπορω να καταλαβω το λογο υπαρξης Spdif εξοδου χωρις 5.1 υποστηριξη! Τι να την κανει καποιος τετοια εξοδο?
tolito_83 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Από οτι κατάλαβα και από τα παραπάνω posts είναι τελικά de-facto stereo η digital της Audigy. Κατα την ταπεινή μου γνώμη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ -- (είναι πολύ παραπλανητικό) Έχω όμως και ένα άλλο πρόβλημα το οποίο εμφανίστηκε με το που αγόρασα την Audigy SE και την έβαλα στη θέση της (PCI) Μόλις είμαι στο internet (PSTN) και επιχειρήσω να παίξω οτιδήποτε στην κάρτα ήχου, ας πούμε ένα mp3, μετά από λίγη ώρα (μερικά secs) το σύστημα κρασάρει και κάνει από μόνο του restart ! Αρχίκα διαπίστωσα οτι είχε το ίδιο IRQ (Interrupt Request) με το modem μου και έτσι, αυτό που έκανα ήταν να αλλάξω τη θέση της κάρτας ήχου σε μία άλλη θέση PCI. (αφού στα XP δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του IRQ) Μόλις το έκανα το IRQ αλλαξε και δεν ήταν ίδια με του modem, και ήταν ταυτόχρονα μοναδική στο σύστημα. Εγινε IRQ 22. To προβλημα όμως με τα reboots παρέμεινε ! Κατέβασα τους drivers : Creative Sound Blaster Audigy, Audigy 2 series and Audigy 4 series Driver 02.08.0004 (34.26 MB) αλλά αφού κάνει extract κάμποσα αρχεία μου λέει οτι δεν βρέθηκε συσκευή Audigy στο σύστημα μου και κλεινει ! Έχω ψάξει σε πολλά forums και ειδικά στο forum της creative αλλα δεν έχει αναφέρει κανείς ίδιο πρόβλημα. System Μotherboard : Intel P4 1.9 GHz modem : Tornado V92 PCI modem Graphics Card : ATI Radeon 9600 xt ** Τωρα μόλις είδα το post στο insomnia /hardware Γενικα/hardware/"Χωρις Λόγο Reboot" που είναι ίδια περίπτωση
liveinjazz Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δε ξέρω κατα πόσο νωρίς απάντησα,αλλά δε πιστεύω να είναι τίποτα.Καταρχήν πρέπει να κάνεις την κάρτα σου να βγάζει 7,1 ήχο και όχι στερεο.Αυτό το κάνεις με 2 τρόπους:ήτε με το να πάς από πίνακα ελέγχου στον ήχο,έπειτα για προχωρημένους και επιλέγεις εκεί ή από δεξί κλικ σε εικονίδιο λογισμικού της creative,γραμμή εργασιών, που πήρες μαζί με την κάρτα.Αν έχεις εγκαταστήσει το λογισμικό πιστεύω να βρεις σε αυτό τη λύση μόνο σου.
tolito_83 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 liveinjazz πηγα στα "speaker settings" ένα πρόγραμμα που είχε το συνοδευτικό cd της audigy και έβαλα επιλογή "5.1" (και "7.1" επιλογή δοκίμασα ) και την επιλογή "Digital Output Only". Το έχω πάρει απόφαση οτι είναι stereo ο ήχος από την digital εξοδο. Απο τις 3 analoge outputs βγαίνει το 5.1 ή το 7.1 Αυτο που με καίει είναι το πρόβλημα με τα reboots, πρόβλημα που έχει και ο gdevil στο Thread Hardware Γενικά/ Hardware/ Χωρις Λόγο Reboot !
HomoR Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2006 Ego poy exo tin audigy 2 platinum ex katafera na vgalo digital hxo 5.1 mono meso optikis inas(sigekrimena audigy2 me xbox360)kai apo ta settings tis kartas energopihsa to ac3 decode.. Oso gia auto pou rotai o filos gia tous drivers epidi antimetopisa to idio provlima..prepi prota na katevasi to memonomeno update gia to EAX..ena pou lei EAX 4 update kai meta na treksi auto pou exi:)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.