Προς το περιεχόμενο

Match Point

oneirobatis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
... Προσωπικά θα επέλεγα την εγγραφή στο σινε γιατί έχει σαν έδρα την αθήνα, οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρει..

Τη Θεσσαλονίκη έχει σαν έδρα, αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν τα ξέρει καλά :P

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

oops, busted ! αδικαιολογήτως αδιάβαστος και ζητώ συγνώμη για την παραπληροφόρηση. παρ' αυτά, όντως δεν σημαίνει οτι δεν τα ξέρει καλά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλή ταινία αν κι δεν ευχαριστήθηκα γιατί τα κοριτσάκια στο πίσω κάθισμα τσίριζαν σε κάθε κοντινό πλάνο του Jonathan Rhys Meyers.

Δεν μου θύμισε τόσο Woody Allen. Αυτό μου άρεσε όμως, γιατί μέχρι αυτήν την ταινία ένιωθα πως το είδος "Αllen" με είχε κουράσει.

Πανέξυπνη η ταινία, τρομερά πλάνα αλλά το τέλος με τσάντισε.

Πανέξυπνο τέλος αλλά πολυ "φάρδος"ο τύπος!! Αυτο με τη βέρα είναι να τραβάς τα μαλλιά σου!!! Ο Woody Allen μάλλον έλκεται από την ιδέα ενός τυχερού ανθρώπου. Ίσως γι'αυτό στις ταινίες του πάντα τον θέλουν ολες οι γυναίκες!!Μα δεν υπάρχει δικαιοσύνη!!!!!

Όπως και να έχει ο άνθρωπος είναι ιδιοφυια και υποκλίνομαι στο μεγαλείο του!!

Δημοσ.

[οφτοπικ]

[tatiana mode]

Τι του βρίσκουν ποτέ δεν θα καταλάβω. Εγώ άρχισα να τον αντιπαθώ από τότε που έμαθα ότι είχε σχέσεις με την κόρη του !!! Κόρη την οποία είχε υιοθετήσει από την κορέα όταν εκείνη ήταν 7 χρονών, τότε που ήταν με την Mia Farrow. Σήμερα είναι παντρεμένοι, εκείνος 35 χρόνια μεγαλύτερός της, και ο γιος του - το μόνο βιολογικό του παιδί- δεν του μιλάει, αφού ο πατέρας του είναι παντρεμένος με την αδελφή του. Ε, πως να μην έχει μετά έμπνευση για ταινίες!

[/οφτοπικ]

[/mode]

Y.Γ. Ετσι και μάθω οτι η συμμετοχή της σκάρλετ στην ταινία -και τα ατειλείωτα κοντινά στο θεικό της πρόσωπο- είναι αποτέλεσμα ενεργειών που ουδεμία σχέση έχουν με καλλιτεχνικά κριτήρια (σ.σ. την π@δηξε) θα πάθω μεγάλη ζημιά. :o

Δημοσ.

Πολυ καλη η ταινια και οντως διαφορετικη απο το στυλ του Αλεν.Ειχε ωραια ιστορια και ακρως ενδιαφερουσα.Τελικα ισως αν εχεις τυχει οσο μ@λ@κ@ς κι αν εισαι τελικα κερδιζεις.Εκανε ο τυπος τις πιο λαθος επιλογες κι ομως την εβγαλε καθαρη.Παντως ηταν πολυ βλακας ο τυπος.

Η σκηνη στο τελος πολυ εξυπνη με το δαχτυλιδι και αν θυμασαι την αρχη με το μπαλακι του τενις,σου δειχνει πως με μια τετοια φαση ο τυπος εχασε μια καριερα αλλα τελικα με μια παρομοια γλυτωσε πολλα.

Δημοσ.
Y.Γ. Ετσι και μάθω οτι η συμμετοχή της σκάρλετ στην ταινία -και τα ατειλείωτα κοντινά στο θεικό της πρόσωπο- είναι αποτέλεσμα ενεργειών που ουδεμία σχέση έχουν με καλλιτεχνικά κριτήρια (σ.σ. την π@δηξε) θα πάθω μεγάλη ζημιά. :o

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Scarlett πρωταγωνιστεί και στην επόμενη ταινία του που θα βγεί στο τέλος της χρονιάς :P

Δημοσ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Scarlett πρωταγωνιστεί και στην επόμενη ταινία του που θα βγεί στο τέλος της χρονιάς :P

Προτείνω να μην συνεχίσουμε αυτήν την κουβέντα για τον Woody Allen γιατί συγχίζομαι!!! Πάντως εδώ και χρόνια έχω καταλήξει στο εξής απόφευγμα: Μάλλον του "κάθονται" γιατί δεν αντέχουν την πολυλογία του! Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει να μιλάει...εκτός αν δεν σταματάει.....οπότε αυτή η βαθυστόχαστη πεποίθηση μου καταρρίπτεται και απλά ισχύει πως οι γυναίκες έλκονται από το μυαλό ή από την δόξα-χρήμα!! Και ο άνθρωπος αυτός έχει και τα δύο!!:-D

Δημοσ.

Χμμμ...εντάξει λοιπόν... ας μείνουμε στο γεγονός οτι η σκάρλετ αυτή τη στιγμή θεωρείται η ενσάρκωση της απόλυτης ενζενί και μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, και αυτά από μόνα τους είναι αρκετά για να την επιλέξει ενας σκηνοθέτης. ;)

Δημοσ.

Το πρώτο που έχω να πω είναι οτι αν δεν ξέρεις οτι αυτό είναι ταινία του άλλεν -και δεν το δεις στους πολύ ωραίους τίτλους αρχής- δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβεις. Δεν έχω δει πολλές ταινίες του ακατανόμαστου, αλλά από 1-2 που είδα κατάλαβα οτι σε αυτήν εδώ, ευτυχώς, έλειπαν πολλά στοιχεία.

Εγώ θα έλεγα οτι το πρώτο μισάωρο ήταν λιγάκι βαρετό. Τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι συστάσεις, να καταλάβουμε who is who.. Μετά αρχίζει το fun part. Το λοντον όπως πάντα -ω, τι έκπληξη!- χάρμα οφθαλμών, το όλο στυλάκι των πλουσίων σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα, όπως επίσης και η μουσική που μπορεί να είναι κομμάτι βαρετή, όμως κολλάει άψογα σε όλες τις περιστάσεις.

Ερμηνευτικά με κέρδισε περισσότερο η κλόι, η γυναίκα του 'τυχερού'. Εκτός του ότι είναι πολύ γλυκιά, το παίξιμό της είχε κάτι πολύ ζεστό, πολύ φυσικό. Η σκάρλετ θαρρώ, εδώ, δεν έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Απλά έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να είναι όμορφη μπροστά στον φακό.. σ.σ. Στην σκηνή που συναντιούνται για πρώτη φορά και μετά μπαίνει ο γκόμενός της κι εκείνη φεύγει, έστι όπως περπατούσε δεν σας θύμισε την εμμανουέλ μπεάρ;

Με εκνεύρισε πάααρα πολύ ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή, και δεν κατάλαβα γιατί είχε λυσάξει τόσο πολύ με την σκάρλετ. Με εκνεύρισε αυτή του η μανία να τα θέλει όλα και παράλληλα να είναι τόσο ανεύθυνος και εγωιστής. Και επίσης μου την έσπασε ο τρόπος που περπάταγε, πολύ ύπουλα..

Από την ταινία κρατάω το εξής ηθικό δίδαγμα : better lucky than wise. Ενισχύει την θεωρία μου περί της επικράτησης της τύχης στην ζωή. Μου άρεσε το Match point, γιατί με ένα απλό σχετικά στόρυ και χωρίς πολλά πολλά κατάφερε να δημιουργήσει απρόβλεπτες και, τελικά, ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να περάσει πολλά μηνύματα. Επίσης μου αρέσε που τελικά παρόλο το φαινομενικά happy end, τελικά κάθε άλλο παρά happy είναι για τον ήρωα. 7,5/10

Δημοσ.

Το είδα και εγώ προχθές. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι fan του Γούντι, με εξαίρεση μια δυο ταινίες που απλά μου άρεσαν, και αυτή μάλλον συγκαταλέγεται σε αυτήν την κατηγορία.

Ε εντάξει, το στόρυ δεν το βρήκα και τόσο πρωτότυπο αλλά ούτε και το τέλος. Απλά για μένα η ταινία είχε της καλές της στιγμές και τίποτα άλλο. Πάντως όντως δεν καταλαβαίνεις με τίποτα ότι την ταινία την έκανε ο Άλλεν (ευτυχώς δηλ) και ευτυχώς που δεν έπαιζε και ο ίδιος!

Καλά βγάζει και άλλη ταινία τόσο σύντομα;

Δημοσ.

re paidia...den eimai teleios akoultouros kai varvaros...alla mono emena spasane ta tevra mou apo tis diarkeis operes????????

tin antipathousa entelos!!!! kai irthe mia tainia pou den exei pragmatikh anaptiksi xaraktirwn (opos tous protovlepoume, etsi menoun) apo ton woody allen (pou pragmatika mou aresei) kai ti vazei sinexeia!!!!!!!!!

spazomon me ton mlk ton iroa, spazomoun me ti mousiki ipokrousi... omg!!!

den efxaristithika tpt....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν λίγο την είδα. Bottomline: πάρα πολύ καλή, ειδικά από τη μέση και μετά. ΔΕΝ μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες δουλειές του στο στυλ, ωστόσο το σενάριο μοιάζει πολύ στο θέμα της μίας ιστορίας του Crimes and Misdemeamors που είχε κάνει παλιότερα (το οποίο μου άρεσε απίστευτα). Απλά, σε εκείνο έδινε το βάρος σε τύψεις-δικαιοσύνη, ενώ σ' αυτό στην τυχαιότητα. Ανανεωμένος, σύχρονος, breathtaking η σκηνοθεσία κάποιων σκηνών (χτίζει καταπληκτικά ένα αγωνιώδες κλίμα γύρω από τα κρίσιμα σημεία), και όπερα αντί για jazz. Όπως και να έχει, ποτέ δεν είδα ταινία του Woody Allen που να μη μου άρεσε, πόσο μάλλον η συγκεκριμένη...Χαίρομαι που συνεχίζει να βγάζει ταινίες κάθε χρόνο...

8/10 από μένα

SPOILER

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ plot device η βέρα - σε συνδυασμό με το μπαλάκι της εναρκτήριας σκηνής. Ιδιοφυές...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...