Προς το περιεχόμενο

Επικινδυνότητα κινητών τηλεφώνων

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι

...........

Την θερμότητητα των... 0.1 Βαθμών κελσίου? Στα 10 λεπτά που θα μιλήσουμε? Σε ένα ελαχιστότατο μέρος του σώματός μας?

Εδώ διώχνει 10δες βαθμούς διαφοράς απο όλα το περιβάλλον. Να έχει 37 βαθμούς υπο σκιάν, και να εσύ να περπατάς με τις ώρες στον ήλιο (εκεί όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για πολλούς βαθμούς παραπάνω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Την θερμότητητα των... 0.1 Βαθμών κελσίου? Στα 10 λεπτά που θα μιλήσουμε? Σε ένα ελαχιστότατο μέρος του σώματός μας?

Εδώ διώχνει 10δες βαθμούς διαφοράς απο όλα το περιβάλλον. Να έχει 37 βαθμούς υπο σκιάν, και να εσύ να περπατάς με τις ώρες στον ήλιο (εκεί όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για πολλούς βαθμούς παραπάνω).

Καλα τοσες αποψεις επιστημονων σου παρεθεσα, αν εσυ λες τα δικα σου, δε μπορω και ουτε θελω να σε πεισω.

Ιχθυ μιλαω για τον δικο μου καθηγητη που τον εβγαλες αχρηστο οταν εγραψα την αποψη του οτι υπαρχουν και θερμικες επιπτωσεις, βαλλοντας κατα των φυσικων λεγοντας τους να μην ασχολουνται με την επιδραση των ακτινοβολιων στα κυτταρα, σαν να μην ξερουν τι τους γινεται.

Τωρα απο κει και περα εγω σου ευχομαι να πας οσο πιο γρηγορα γινεται να κανεις το μεταπτυχιακο σου(χωρις καμια ειρωνεία), γιατι ΟΣΟ καλος και χρυσος να ναι καποιος, αν μεινει στη καθηγητικη νοοτροπια (για την οποια δεν ανακαλω τπτ), δυστυχώς για μενα δεν εχει καμια σχεση με επιστημονα.

Σε συγχαιρω παντως παροτι διαφωνω με τις αποψεις σου, που δεν επαναπαυεσαι στον ετοιμο μισθο και κυνηγας την περαιτέρω εξειδικευση/γνωση.

offtopic closed

Πουθενά δεν αρνήθηκα τα θερμικά αποτελέσματα της ακτινοβολίας. Το φαινόμενο είναι πασίγνωστο και λέγεται διαθερμία. Κάθε φορά που Η/Μ ακτινοβολία περνά από βιολογικό ιστό τον θερμαίνει. Εγώ είπα ότι αυτό το φαινόμενο δε μπορεί να εξηγήσει τη δημιουργία καρκίνου, διότι για να μετατραπεί ένα κύτταρο σε καρκινικό πρέπει να υποστεί μια σειρά μεταλλάξεων οι οποίες δεν μπορούν να προκληθούν από Η/Μ ακτινοβολίες χαμηλής συχνότητας άμεσα, αλλά ούτε από θερμοκρασιακές αλλαγές. Τώρα έμμεσα κάτι παίζει, όχι από τα διαθερμικά φαινόμενα, αλλά από την πιθανή δημιουργία ελευθέρων ριζών (το έχω εξηγήσει πιο πριν). Εσύ μόνος σου είπες ότι είναι λάθος να βάζουμε όρια με βάση τα θερμικά αποτελέσματα των ακτινοβολιών. Ποιοι επιστήμονες όμως καθιέρωσαν αυτά τα όρια;

Σε καμμία περίπτωση δεν είπα ότι οι φυσικοί δεν πρέπει να μιλάνε. Σχολίασα μια άποψη για την οποία έγραψε κάποιος φίλος του forum ότι ανέφερε κάποιος ακτινοφυσικός, ότι δηλαδή τα θερμικά αποτελέσματα είναι υπεύθυνα για τα προβλήματα της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ίσα ίσα αναφέρω την ακτινοφυσική και τη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων, ως απαραίτητους κλάδους για την επίλυση του αινίγματος. Είπα όμως ότι μόνοι σας δεν μπορείτε να φτάσετε σε ορθό συμπέρασμα, εκτός αν είσαστε ταυτόχρονα και χημικοί και βιολόγοι. Μην ξεχνάς ότι το κύριο μέρος του προβλήματος είναι οι ζωντανοί ιστοί. Εκτός αν δε δέχεσαι την αναγκαιότητα για συνεργασία.

Όσοι είδαν την εκπομπή στην οποία αναφέρομαι έχουν σχηματίσει άποψη. Εγώ δεν προτίθεμαι να αναλωθώ σε άσκοπες αντιπαραθέσεις. Έγραψα ό,τι άκουσα και αυτό δεν αλλάζει. Προσωπικά πάντως δε θα πω ποτέ σε φυσικό να μην κάνει έρευνα στον κλάδο του, άλλο αν κάποιοι τολμούν να λένε τέτοια απίστευτα πράγματα σε εκπομπές για άλλες ειδικότητες. Όμως αν διαβάσεις καλά αυτά που γράφεις φαίνεται ότι εγώ κατηγόρησα τον κ. Μαργαρίτη πράγμα που δεν έκανα!!! Δεν αναφέρεις πουθενά ότι μιλάς για κάποιον καθηγητή σου, τον οποίο ούτως ή άλλως δεν ειρωνεύτηκα, αλλά αναφέρεσαι σε κάποιο κείμενο του κ. Μαργαρίτη!!! Μετά μάλιστα λες:

"Υ.Γ. δεν ειχα καμια ορεξη να απαντησω με τον τροπο που το εκανα, αλλά ακόμα περισσότερο δεν ειχα την διαθεση να διαβασω ειρωνιες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εναν καθηγητη με τον οποιο συνεργαστηκα και ξερω απο πρώτο χερι το ποιόν του."

χωρίς να αναφέρεις σε ποιον καθηγητή αναφέρεσαι! Οπότε είναι λογικό ο καθένας να υποπέσει σε λάθος συμπεράσματα τι στιγμή που ούτε καν μας είπες ότι είσαι φυσικός ευθύς εξ' αρχής για να καταλάβουμε ότι μιλάς υπέρ του καθηγητή σου. Δεν ξέρω τι έχεις εναντίον των καθηγητών της δευτεροβάθμιας, αλλά η σαφήνεια του λόγου είναι απαραίτητη είτε είσαι καθηγητής δευτεροβάθμιας, είτε φοιτητής είτε ο πρύτανης. Δε συμφωνείς; Όπως επίσης το να αναφέρεσαι απαξιωτικά για έναν ολόκληρο κλάδο λειτουργών δεν είναι ό,τι πιο κομψό για κάποιον άνθρωπο ακαδημαϊκής μόρφωσης. Δε συμφωνείς;

Επίσης ως φυσικός θα ξέρεις καλύτερα από μένα ότι οι Η/Μ ακτινοβολίες για τις οποίες μιλάμε δεν έχουν υψηλή συχνότητα. Μάλλον το αντίθετο οπότε μερικά από τα κείμενα που παραθέτεις είναι λίγο offtopic. Αν θες να ανοιχτεί άλλο thread για τις υψίσυχνες ακτινοβολίες πολύ ευχαρίστως.

Οι ακτινοβολίες που εστιάζονται χρησιμοποιούνται στην ακτινοθεραπεία. Δε νομίζω ότι είναι σχετικό με αυτά που λέμε εδώ γιατί κανείς δεν έβαλε φακούς μπροστά από κεραίες, καλώδια ή κινητά για να επιτύχει εστίαση. Μη λες λοιπόν ότι οι ακτινοβολίες αυτές εστιάζονται, εκτός αν γνωρίζεις ότι το ίδιο το κεφάλι μας ποκαλεί εστίαση λόγω διάθλασης - ανάκλασης της ακτινοβολίας με τους ιστούς. Αν και ποιο πιθανή πρέπει να είναι η διάχυση και η απορρόφηση. Ίσως αν ξέρεις εδώ κάτι μπορείς να μας διαφωτίσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλα τοσες αποψεις επιστημονων σου παρεθεσα, αν εσυ λες τα δικα σου, δε μπορω και ουτε θελω να σε πεισω.

Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα κινητό μπορεί να αυξήσει όπως λές την θερμότητα τόσο πολύ του κεφαλιού.

Και για να γίνω συγκεκριμένος.

Για να αυξηθεί η θερμοκρασία ενός γραμμαρίου νερού απο τους 15 βαθμούς κελσίου στους 16, χρειάζεται μια θερμίδα. (1 calorie). Μια θερμίδα = 4184 joule.

Με την προυπόθεση ότι δεν διαχέεται πουθενά η θερμότητα (που στην περίπτωση μας διαχέεται και πολύ καλά μάλιστα), και κράτα σημείωση ότι όσο πιο μεγάλη είναι ήδη η θερμοκρασία τόσο πιο δύσκολο γίνεται να αυξηθεί και άλλο. Δλδ απο τους 15-->16 βαθμούς θές μια θερμίδα, απο τους 36-->37 θες παραπάνω απο μια θερμίδα (το πόσο ακριβώς αλλάζει η αναλογία αν θες το βρίσκω)

1 joule = 1watt/second. Δλδ είναι ρίξεις 10watt μαζεμένα σε 1/10 του δευτερολέπτου, είτε 0.1 watt σε 10 δεύτερα συνεχόμενα μεταφέρεις την ίδια ενέργεια. Αυτά με την προυπόθεση η απορόφηση της ακτινοβολίας στην περίπτωσή μας, να είναι 100% !! Δλδ όλη η ενέργεια του κινητού να καταλήγει στον εγκέφαλό μας και να αποροφιέται όλη, χωρίς να πηγαίνει τίποτα πουθενά αλλού. Χωρίς να μπορεί το κινητό να καλέσει, αφού δεν περισσεύει στάλα ενέργειας.

Πές μου τώρα, πόσα watt πρέπει να εκπέμπει το κινητό και για πόση ώρα, πόσο τοις εκατό να αποροφιέται απο τον εγκέφαλο, για να ζεστάνει απο τους 36.6 βαθμούς όχι 1γραμμάριο, αλλά τουλάχιστον καμιά 60-70ριά γραμμάρια... μην πώ όλο το κεφάλι μερικά κιλά. Και με την βασική προυπόθεση ότι ο οργανισμός δεν αποβάλει την θερμότητα πουθενά. (που ούτε αυτό ισχύει)

Δεν σου φτάνει όχι η μπαταρία του κινητού για αυτήν την δουλειά, ούτε η μπαταρία του αυτοκινήτου. Τώρα που τα ξαναμετράω και το 0.1 βαθμό κελσίου που είπα ότι αυξάνει, είμαι υπερβολικά γενναιόδωρος.

1 watt εκπομπή απο το κινητό, αν αποροφιέται όλη 100% (που δεν αποροφιέται ούτε το 10/100, μόνο σαν όγκο να το δεις, το κεφάλι καλύπτει απο το κινητό στην καλύτερη το 1/3 της νοητής σφαίρας που εκπέμπει), σε ένα δευτερόλοπτο αυξάνει την θερμοκρασία κατά...1/4000 βαθμούς κελσίου. Και αυτό μόνο για 1 γραμμάριο νερού. Αν αποροφιόταν τόσο εύκολα η ακτινοβολία και γινόταν θερμοκρασία, μέχρι να φτάσει στην κεραία απο τοίχους, άλλους ανθρώπους, έπιπλα κτλ, δεν θα έμενε τίποτα, εκτός αν εξέπεμπέ απο μπρίζα με κατανάλωση 350watt.

Και για να στο κάνω πολύ πιο απλό το περίφημο SAR στην ευρώπη είναι Watt/10gr. Είναι ακριβώς αυτό το νούμερο που ψάχνουμε. Υπάρχει έτοιμο, μην κουραζόμαστε. Πόση ακτινοβολία αποροφάει το κεφάλι μας. To όριο είναι 1.6 αν δεν κάνω λάθος. Το peak, το μάξιμουμ, για μια στιγμή, στις πιο δύσκολες συνθήκες. Συνήθως το κινητό δεν δουλεύει εκεί. Δλδ κάθε δευτερόλεπτο έχουμε αύξηση 1.6/41.000 κελσίου, (10 φορές, γιατί το SAR εδώ είναι για 10γραμμάρια, όχι για 1 όπως είναι το Joule). Χωρίς να απάγεται πουθενά η θερμότητα θές περίπου... 25.000 δευτερόλεπτα για να αυξηθεί 1 βαθμό η θερμοκρασία. (και λίγα λέω, γιατί αυτό είναι για τους 15 βαθμούς--->16, από τους 36-->37 είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Κάπου στο SAR το χάνω τον συλλογισμό μου. Το κινητό μου πχ έχει. 0.96 W/kg Ανα κιλό! Που σημαίνει... ακόμα πιο αργή αύξηση θερμοκρασίας (άλλο 1 watt σε 1-10 γραμμάρια, άλλο σε 1κιλό). Η Λογική είναι ίδια πάντως.

Επεξ/σία από Deorum

1 joule = 1watt/second

Δεν προλαβαίνω να μελετήσω αυτό που έγραψες καθόλου, μόνο θα πω επειδή αυτό μόνο πρόσεξα οτι μπέρδεψες το σύμβολο / με το * του πολ/σμού

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δεν προλαβαίνω να μελετήσω αυτό που έγραψες καθόλου, μόνο θα πω επειδή αυτό μόνο πρόσεξα οτι μπέρδεψες το σύμβολο / με το * του πολ/σμού

Ναι οκ, εννοούσα 1watt για 1 sec διάρκεια. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Επειδή δεν τα διάβασα πουθενά, και τα υπολόγισα τώρα λίγο πρόχειρα, πείτε μου αν μου ξέφυγε κάτι η έκανα κάποιο τραγικό λάθος στην εκτίμησή μου.

Και εδώ ένα ολοκληρωμένο άρθρο για το πως βγαίνει το SAR και τα λοιπά μέτρα που έχουν παρθεί για την προστασία μας. Με πηγές, βιβλιογραφία, και ολόκληρο το σκεπτικό των αποτελεσμάτων. http://www.icnirp.org/documents/emfgdl.pdf

Επεξ/σία από Deorum

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συζήτηση καλά κρατεί...βλέπω! Έλειπα, και είδα τώρα που επέστρεψα ενδιαφέροντα πράγματα! Λοιπόν, επειδή κατηγορήθηκα για τυχόν λανθασμένες ορολογίες όπως "τεχνητή Η/Μ ακτινοβολία" (δείτε το π.χ. στην σελίδα 21 του pdf και επίσης αλλού εκεί μέσα) όπου ο καθ'όλα συμπαθέστατος φίλος ixthys...θά σκιζε τα πτυχία του, μπορείτε να δείτε την ιδία διατύπωση από επιστήμονες και συγκεκριμένα από το 1ο Πανελλήνιο συνέδριο για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 24-25 Μαίου 2008 με συμμετοχή και ξένων επιστημόνων οι οποίοι ανήκουν στις λίγες ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως που ερευνούν τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, και τα πρακτικά τα έστειλε ένας συνάδελφος.

Δεν παρακολούθησα το συνέδριο, όμως η ουσία των αποτελεσμάτων του συνεδρίου θα ενδιέφερε τον κάθε ένα εμάς.

Παρατίθενται κάτωθι τα πιο βασικά σημεία:

1. 6πλάσιες αποβολές για μαγνητικά πεδία 16mG από πυλώνες

2. 69% παιδική λευχαιμία για αποστάσεις <200 μ από πυλώνες

3. Νομικό χάος που επιτρέπει στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να εγκαθιστούν κεραίες χωρίς άδειες για ορισμένο χρονικό διάστημα και να μην τις απομακρύνουν ακόμα και με καταδικαστική απόφαση!!!

4. Τεχνικές λύσεις ώστε να έχουμε κινητή τηλεφωνία με πολύ χαμηλά όρια ακτινοβολίας

5. Εντυπωσιακό και παράδοξο πρόσφατο εύρημα που δείχνει ότι ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός σπάει πιο εύκολα στο 1/1000 της έντασης της ακτινοβολίας του κινητού τηλ.

6. Τα ηλεκτρικά πεδία, τα παλμικά (κινητή τηλ., ασυρ. Ιντερνετ) και οι χαμηλές συχνότητες είναι πιο δραστικά για την βιολογία του ανθρώπου διότι αλλάζουν τις ενδοκυτταρικές συγκεντρώσεις.

7. Εντυπωσιακή έρευνα για τα μέλη πολλών "επιφανών" επιτροπών και τη σχέση τους με τη βιομηχανία των επικοινωνιών, οι οποίες εγκρίνουν τα επίσημα όρια και ανακοινώνουν "έρευνες" που αθωώνουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

8. Επίσημα αναγνωρισμένη στη Σουηδία η ηλεκτροευαισθησία ορισμένων ατόμων (έχουν και παγκόσμια οργάνωση) και επίσης παρουσιάστηκε ένας πιθανός μηχανισμός (μειωμένο ασβέστιο στα κύτταρα) που εξηγεί την ευαισθησία τους έναντι των άλλων ανθρώπων (δεν είμαστε όλοι ίδιοι).

9. Αλλοιώσεις στον εγκέφαλο ποντικιών ακόμα και για τιμές SAR < 1 (ή για αποστάσεις < 100μ από κεραίες κινητής τηλ.

10. Ανώμαλη ανάπτυξη εμβρύων (αποβολές, δυσμορφίες, καθυστέρηση) όρνιθας έως και 62,78% καθώς και πρώιμοι και όψιμοι θάνατοι εμβρύων αρουραίων και μη αντιστρεπτή στειρότητα σε μη θερμικά παλμικά μικροκύματα

11. Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί μια καλή κεραία επειδή τα αιμοφόρα αγγεία του είναι γεμάτα με αγώγιμο υγρό.

12. Μείωση της ανδρικής γονιμότητας από τη χρήση κινητών τηλ. για μερικές ώρες ημερησίως.

13. Σύνδεση του παιδικού αυτισμού , ο οποίος παρουσιάζει αύξηση 6000% τα τελευταία χρόνια , με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών και των ασύρματων δικτύων (Wi-Fi)

14. Να διαβάσουν οι γιατροί την δράση των "πρωτεΐνων θερμικού σοκ" η οποία μπορεί να είναι η εξήγηση του παράδοξου που αναφέρεται στο Νο. 5

15. Τα ασύρματα τηλέφωνα και δίκτυα (Wi-Fi) μπορεί να είναι το ίδιο βλαβερά

16. Η ακτινοβολία μπορεί να κάνει το νερό βιολογικά ενεργό με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία

Σταθείτε λίγο στο 7 και σκεφτείτε τι σκοπιμότητες υπάρχουν (μιλάμε για δισεκατομμύρια !!!)

Εδώ τα πρακτικά του συνεδρίου όπου αναφέρεται επίσης αυτό που έχω πει για διάσπαση-θραύση του DNA! (π.χ σελίδα 38 & 51 του πιο κάτω pdf)

http://www.geocities.com/sv1eex/thesaloniki-emf-2008-proceedings-12-05-08-TELIKOgr.pdf

*Έχω να αναφέρω το εξής συναρπαστικό (τώρα το πρόσεξα και ταιριάζει απόλυτα με αρκετά συμπτώματα όλης της οικογενειας μου). Όπως έχω προαναφέρει μένω (όχι για πολύ ακόμα, ήδη έχει δρομολογηθεί η αλλαγή κατοικίας) αρκετά κοντά σε 4 γραμμές υψηλής τάσης, έτσι λοιπόν από τότε που έχουμε κατοικίσει εκεί, παρατηρήθηκαν τα εξής σε όλους μας: Χρόνια κόπωση,δερματικά εξανθήματα,κοιλιακά προβλήματα,σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου,αλλεργίες και το χειρότερο καρκίνος εντέρου του πατέρα μου!!! Συγκρίνετέ τα με τα ίδια ακριβώς που περιγράφονται στην σελίδα 40-41 !! Πιστεύεται ότι είναι σύμπτωση όλα αυτά?

Επεξ/σία από fnwokke

Ό,τι παράγεται από μηχανήματα μπορεί να χαρακτηριστεί ως τεχνητό. Με αυτή τη λογική αν κάποιος φτιάξει νερό μπορεί να το πει "τεχνητό". Όμως η "τεχνητή ακτινοβολία" δεν είναι καθόλου διαφορετική από τη φυσική. Αυτό έλεγα. Και είναι λάθος να νομίζει κάποιος ότι η "τεχνητή" ακτινοβολία είναι το πάσης φύσεως κακό, ενώ η φυσική είναι ακίνδυνη. Επίσης λέω ότι ο όρος "τεχνητή ακτινοβολία" δεν είναι ειδικός όρος. Απλώς αυτό που θέλουν να πουν οι άνθρωποι είναι ότι τώρα λόγω των ανθρώπινων δραστηριοτήτων υπάρχει περισσότερη ακτινοβολία που τη λένε "τεχνητή" απλώς για να τονίσουν αυτό το γεγονός. Στα δικά σου κείμενα φαίνεται μια τάση διάκρισης τεχνητής από φυσική ακτινοβολία που δεν υφίσταται. Αλλά αν εννούσες απλώς αυτό τότε συμφωνούμε. Βέβαια δεν ήμουν ο μαναδικός που το σχολίασα αυτό αν θυμάσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε, αυτό έλεγα και γω φίλε ixthy τόσο καιρό! :-)

Για τον συλλογισμό μου, πώς και πόσο αυξάνετε η θερμοκρασία, θα μου πεί κανείς αν συμφωνεί ή όχι ? :P

Εγώ θα παρέθετα σε αυτό μέσα από το συνέδριο:

"...Ενώ αρχικά πιστεύοταν ότι υπάρχουν μόνον θερμικές επιδράσεις δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών του σώματος, με ότι αυτό συνεπάγεται, τελευταία γίνονται ολοένα και πιο πειστικές οι μη θερμικές επιδράσεις , δηλαδή αυτές που προέρχονται από χαμηλές εντάσεις ακτινοβολίας και δεν προκαλούν αύξηση θερμοκρασίας, όμως επάγουν σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία των κυττάρων και κατ' επέκταση του οργανισμού μας..."

Σελίδα 7

Η ηλεκτροευαισθησία ορισμένων ατόμων είναι πλέον αποδεκτή (έχουν και παγκόσμια οργάνωση) και επίσης παρουσιάστηκε ένας πιθανός μηχανισμός (μειωμένο ασβέστιο στα κύτταρα) που εξηγεί την ευαισθησία τους έναντι των άλλων ανθρώπων (δεν είμαστε όλοι ίδιοι). Αυτό το φαινόμενο μέχρι και ψευδαισθήσεις δημιουργεί για απαγωγές από ...εξωγήϊνους!

Εδώ βιντεάκι περί αυτού:

http://www.youtube.com/watch?v=HY_gU_9ytGE

Επεξ/σία από fnwokke
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Φίλε fnwokke η αλήθεια είναι ότι αν έχει κάποιος το δικαίωμα να με κακίζει αυτός είσαι εσύ! :-)

Όχι δεν σε κακίζω και ούτε έχω το δικαίωμα...Ίσα-ίσα θεωρώ πως διατύπωσες αρκετά χρήσιμα πράγματα, και είμαι και σίγουρος ότι έχεις και πιο πολλές γνώσεις από μένα! Νομίζω κάνουμε όλοι μας χρήσιμη συζήτηση, με σκοπό να μάθουμε από νέα δεδομένα!

Λοιπόν, παραθέτω φωτό που τραβήχτηκε πριν λίγο από πάρα πολύ αξιόπιστο όργανο μέτρησης (trifield από την alphalab) με νούμερα που σύμφωνα με τα πιο πάνω του συνεδρίου κινδυνεύουμε (τι κινδυνεύουμε δηλαδή...ήδη έχουμε κρούσμα καρκίνου) να έχουμε άσχημες συνέπειες για την υγεία μας! (αν και βγαίνω off-topic συγχωρέστε με)

Το όργανο δείχνει 15mg (μιλιγκάους) σε μαγνητικά πεδία στην πάνω κλίμακα magnetic range 0-100 και αν προσέξετε είναι μέσα στην κόκκινη ζώνη την "καρκινογώνο" ζώνη σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα! Η συγκεκριμένη ακτινοβολία θυμίζω είναι από κοντινές γραμμές υψηλής τάσης 50Hz που σαν εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας, είναι από τις χειρότερες, σύμφωνα πάντα με τις πρόσφατες έρευνες!

trifield.jpg

Και videάκι, όπου ανέβηκε εκείνη την στιγμή που μετρούσα η ακτινοβολία όπου παίζει μεταξύ 20-25mg !! Δίπλα, άλλο χρήσιμο video!

Επεξ/σία από fnwokke

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Τώρα στις ειδήσεις στον ant1 λένε για μια επαναστατική μέθοδο αναγέννησης και σύσφιξης της επιδερμίδας με την εφαρμογή ραδιοκυμάτων! :shock: Δηλαδή όποιος τελικά χρησιμοποιεί πολύ το κινητό του έχει αναγέννηση στο υποδόριο κολλαγόνο; :lol: Και μεις εδώ τρωγόμαστε για παπαριές! Εεεε ρε μαύρα μεσάνυχτα που έχουμε όλοι μας!

• Super Moderators
Όχι δεν σε κακίζω και ούτε έχω το δικαίωμα...Ίσα-ίσα θεωρώ πως διατύπωσες αρκετά χρήσιμα πράγματα, και είμαι και σίγουρος ότι έχεις και πιο πολλές γνώσεις από μένα! Νομίζω κάνουμε όλοι μας χρήσιμη συζήτηση, με σκοπό να μάθουμε από νέα δεδομένα!

Λοιπόν, παραθέτω φωτό που τραβήχτηκε πριν λίγο από πάρα πολύ αξιόπιστο όργανο μέτρησης (trifield από την alphalab) με νούμερα που σύμφωνα με τα πιο πάνω του συνεδρίου κινδυνεύουμε (τι κινδυνεύουμε δηλαδή...ήδη έχουμε κρούσμα καρκίνου) να έχουμε άσχημες συνέπειες για την υγεία μας! (αν και βγαίνω off-topic συγχωρέστε με)

Το όργανο δείχνει 15mg (μιλιγκάους) σε μαγνητικά πεδία στην πάνω κλίμακα magnetic range 0-100 και αν προσέξετε είναι μέσα στην κόκκινη ζώνη την "καρκινογώνο" ζώνη σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα! Η συγκεκριμένη ακτινοβολία θυμίζω είναι από κοντινές γραμμές υψηλής τάσης 50Hz που σαν εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας, είναι από τις χειρότερες, σύμφωνα πάντα με τις πρόσφατες έρευνες!

trifield.jpg

Και videάκι, όπου ανέβηκε εκείνη την στιγμή που μετρούσα η ακτινοβολία όπου παίζει μεταξύ 20-25mg !! Δίπλα, άλλο χρήσιμο video!

Sorry αλλά αυτές οι συσκευές μετρήσεων είναι ...μπιχλιμπίδια όπως και όλες οι παρόμοιες με φωτάκια σαν τον ΚΙΤ! :lol:

Οι αξιόπιστες μετρήσεις γίνονται με όργανα δεκάδων χιλιάδων ευρώ που αυτή τη στιγμή διαθέτει το "Δημόκριτος" και κάποια εργαστήρια σχολών. Δεν μπορώ να πω πως δεν υπάρχει κίνδυνος από όλα αυτά αλλά από την αλλη δεν υπάρχουν ακόμη ιατρικές αποδείξεις παρά μόνο ενδείξεις! Και τονίζω το "ιατρικές" γιατί μόνο αυτές δέχομαι! Όταν βλέπω μηχανικούς κλπ στην TV να αναλύουν τους κινδύνους για την υγεία από την ακτινοβολία τους θεωρώ καραγκιόζηδες! Η δουλειά τους είναι να κάνουν μετρήσεις και από κει και πέρα ένας γιατρός, βιολόγος κλπ κλπ μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Αλλά βλέπετε όλες αυτές οι φήμες παίζουν με την αγωνία, το φόβο και την ημιμάθεια του κόσμου και γι'αυτο εξαπλώνονται τόσο γρήγορα! Και έχεις τον άλλο να σου λέει: "όταν μιλάω για 2 ώρες στο τηλέφωνο δε νιώθω καλά, ιδρώνει το αυτί μου και έχω πονοκέφαλο"! Ναι ρε χαμένε άμα έχεις κολημένο το πλαστικό του τηλεφώνου στο αυτί 2 ώρες θα ιδρώσεις! :lol:

B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...