Προς το περιεχόμενο

Επικινδυνότητα κινητών τηλεφώνων

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως συγκεντρωτικά συμπεράσματα από 2.500 έρευνες παγκοσμίως από έναν οργανισμό ειδικευμένο στις H/M ακτινοβολίες, δεν νομίζω να υπάρχει για να συγκρίνω με άλλες μεμονομένες έρευνες που λες...για αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η συνεχή αναφορά σε αυτόν τον οργανισμό!

Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με..

Καταρχήν αποδεικνύουν την παιδική λευχαιμία προερχόμενη από γραμμές υψηλής-υπερυψηλής τάσης!

"The BioInitiative Report (http://www.bioinitiative.org'>http://www.bioinitiative.org) to be released on Friday, August 31, 2007 documents the scientific evidence that power line EMF exposure is responsible for hundreds of new cases of childhood leukemia every year in the United States and around the world"

"The BioInitiative Report (http://www.bioinitiative.org) to be released on Friday, August 31, 2007 documents the scientific evidence that power line EMF exposure is responsible for hundreds of new cases of childhood leukemia every year in the United States and around the world"

http://www.bioinitiative.org/press_release/docs/august31_2007.pdf

Και μόνο αυτό χτυπάει καμπανάκι-alert ότι κάτι συμβαίνει...τελικά!

Ή να πούμε για αυτά:

"The report provides detailed scientific information on health impacts when people

are exposed to electromagnetic radiation hundreds or even thousands of times

below limits currently established by the Federal Communications Commission

(US FCC) and International Commission for Non-Ionizing Radiation Protection in

Europe (ICNIRP). The authors reviewed more than 2000 scientific studies and

reviews, and concluded that the existing public safety limits are inadequate to

protect public health. From a public health policy standpoint, new public safety

limits, and limits on further deployment of risky technologies are warranted based

on the total weigh of evidence."

"..this report stands as a wake-up call that long-term exposure to some kinds

of EMF may cause serious health effects. Good public health planning is needed

now to prevent cancers and neurological diseases linked to exposure to power

lines and other sources of EMF. We need to educate people and our decisionmakers

that “business as usual” is unacceptable"

"A summary estimate of all studies on brain tumors shows overall a 20% increased

risk of brain tumor (malignant glioma) with ten years of use. But the risk

increases to 200% (a doubling of risk) for tumors on the same side of the brain

as mainly used during cell phone calls."

"Prolonged exposure to radiofrequency and microwave

radiation from cell phones, cordless phones, cell towers, WI-FI and other wireless

technologies have linked to physical symptoms including headache, fatigue,

sleeplessness, dizziness, changes in brainwave activity, and impairment of

concentration and memory. Scientists report that these effects can occur with

even very small levels of exposure, if it occurs on a daily basis. Children in

particular are vulnerable to harm from environmental exposures of all kinds."

Επεξ/σία από fnwokke
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κύριε Κύριε να πώ?

Ο Αινστάιν! (ποιος πήρε το νόμπελ! Απάντησα τόσο γρήγορα, που όπως φαντάζεσε δεν το έψαξα... το ήξερα!)

αχαχαχαχα. Και μάλιστα έθεσε τις βάσεις για την κβαντική την οποία ποτέ δεν αποδέχθηκε πλήρως όσο ζούσε... και πάντα πίστευε ότι "κάτι πάει στραβά" με τα συμπεράσματά της. Εξού και το "Ο Θεός δεν ρίχνει ζάρια" που το πήρε πίσω μετά...

Γ...το, το ήξερα κι εγώ αυτό, αλλά τι να σας κάνω, με προλάβατε γιατί δεν κοιμάστε καθόλου..Τι έχασα......α απο ότι βλέπω στην επόμενη σελίδα τίποτα. οκ τώρα.

ixthy τι έχεις σπουδάσει και που; Απο περιέργεια.

Η συζήτηση μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον, και μπορεί και να παίξετε εσείς οι ίδιοι που μιλάτε τώρα στην απόφαση μου για την κατεύθυνση που θα διαλέξω του χρόνου...

Στο θέμα τώρα, χαλαρώστε λιγάκι, είμαι λιγάκι αισιόδοξος, αν και μερικοί καθηγητές μου μου λένε οτι είναι επικίνδυνη η ακτινοβολία των κινητών, άλλοι λένε οτι με λογική χρήση και κανα bluetooth, όπως έγραψα και πιο πριν, προφυλασσόμαστε αρκετά. Τώρα για τους πυλώνες δεν πουλγνωρίζω, πάντως ξέρω οτι αν είναι να είσαι κοντά, καλύτερα να είσαι ακριβώς κάτω (!), καθώς ο λοβός που σχηματζει η ακτινοβολία δεν σε πιάνει σε πάρα πολύ μικρή απόσταση και κάτω.

Συμφωνώ! Μου έκανε πάντως ιδιαίτερη εντύπωση μετρώντας με το ειδικό όργανο άκριβώς κάτω από μία γραμμή υψηλής τάσης (πρέπει να μουν 20-30 μέτρα από κάτω) και είδα τιμές χαμηλότερες, ενώ περπατώντας και φτάνοντας 30-40 μέτρα πιο πέρα ήταν μεγαλύτερες!

fnwokke χαλαρωσε, σημερα πεθανε αρκετα κοντινο συγγενικο μου προσωπο απο την επαρατο. Κανενας δεν εχει διαθεση να μαλωσει μαζι σου, δεν σου λεμε οτι δεν εχεις δικιο οτι μπορει να οφειλονται τα κρουσματα καρκινου και σ αυτο που λες. Απλως οταν καποιος λεει ανακριβειες σε οτι αφορα φυσικα φαινομενα, πιστευω πως θα ηταν καλο καποιος να τον διορθωνει (και εμενα οταν κανω λαθη)

ιχθυς δεν διαφωνουμε για τις επιπτωσεις τις ηλ/μαγ ακτινοβολιας απο τα κινητα.

Οι πιθανες επιπτωσεις σε ζωντανους ιστους οφειλονται σε θερμικα φαινομενα και σε φαινομενα συντονισμου της συχνοτητας των η/μ κυμάτων με τα ενεργειακα δυναμικα των κυτταρων. Και ισως ο μηχανισμος να ειναι αυτος που λες, οτι με την αυξηση της θερμ αυξανει η κινητικοτητα των ηλεκτρονιων των ομοιοπολικων δεσμων καθως αυξανει η κινητικη τους ενεργεια και ετσι σπαει ο δεσμος(μια υποθεση δικη μου, δεν ξερω αν ευσταθει)

Δικος μου καθηγητης Ακτινοφυσικος ομως μας ειπε οτι τα θερμικα φαινομενα παιζουν τον κυριοτερο ρολο στις πιθανες βλαβες απο χρηση της κινητης τηλεφωνιας

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Καλο θα ηταν καποιος να δωσει εναν ορισμο της Η/Μ ακτινοβολιας για να ξερουμε για τι πραμα μιλαμε.

Να το αποτολμησω? Οποιες διορθωσεις δεκτες.

Η κινηση ηλεκτρικων φορτιων παραγει φωτονια, τα οποια εκπεμπονται στο χωρο με τη μορφη ασυνεχων ηλεκτρομαγνητικων κυματων, αποτελουμενα απο ενα ηλεκτρικο και ενα μαγνητικο πεδιο, καθετα μεταξυ τους και καθετα στην διευθυνση διαδοσης του κυματος, τα οποια εκπεμπονται με την ταχυτητα του φωτος. Αυτο το φαινομενο ειναι η ακτινοβολια.

fnwokke χαλαρωσε, σημερα πεθανε αρκετα κοντινο συγγενικο μου προσωπο απο την επαρατο. Κανενας δεν εχει διαθεση να μαλωσει μαζι σου, δεν σου λεμε οτι δεν εχεις δικιο οτι μπορει να οφειλονται τα κρουσματα καρκινου και σ αυτο που λες. Απλως οταν καποιος λεει ανακριβειες σε οτι αφορα φυσικα φαινομενα, πιστευω πως θα ηταν καλο καποιος να τον διορθωνει (και εμενα οταν κανω λαθη)

Καταρχήν λυπάμαι για το άσχημο συμβάν, πραγματικά. Αυτά που λέω είναι τα συμπεράσματα στηριζόμενα στις πιο πάνω έρευνες από τον συγκεκριμένο οργανισμό. Και δεν τά βγαλα εγώ.

Ανακρίβειες δεν νομίζω ότι είπα.

Εμπάσι περιπτώση, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, νομίζω καλή είναι η συζήτηση και βοηθά όλους μας να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Αν έχεις κάτι, πόσταρέ το, πιστεύω θα είναι χρήσιμο για όλους μας.

Για εμένα, (εδώ δεν μπορώ να μιλήσω επιστημονικά) όλα αυτά τα χημικά που ταίζουμε τον εαυτό μας ευθύνονται πολύ πιο πολύ απο όλα αυτά που συζητάμε τώρα.

Φυτοφάρμακα μόνο να σκεφτείς απο τα φρουτά/λαχανικά που τρώμε.

Και μιας και λέμε για θερμοκρασίες και radical movements κτλ. Πόση νομίζετε είναι η διαφορά θερμοκρασίας αν αφήσεις ένα κινητό δίπλα κάπου για 10 λεπτά? Επειδή η θερμοκρασία διαχέεται (δεν συσσωρεύεται) αν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας πρέπει να είναι ελαχιστότατη, ούτε 0.1 κελσίου.*

*αν μιλάτε πολύ και νομίζετε ότι ζεστάθηκε το αυτί σας, αυτό πιο πολύ έχει να κάνει με το ότι πιέζετε το μέρος αυτό με το χέρι σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ωραία! Γιατί μέρικά πράγματα που αποδεδειγμένα έχουν συνδεθεί με την αρρώστια, καλά κρατούν!

πολύ ενδιαφέρον αν και... σε κάνουν να σκέφτεσαι...

"δεν πρόκειται να την γλιτώσω με τίποτα"

Το ζήτημα όμως είναι ότι... το θέμα δεν είναι αν θα τη γλιτώσουμε ή όχι, who wants to live for ever?? who wants to live for ever???....

το ζήτημα είναι να επιδιώκουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Οπότε δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε "έεελα μωρέ, το τσιγάρο μας πείραξε τώρα? με τόσα μας βομβαρδίζουν"

μ'αυτο το σκεπτικό όμως ας γίνουμε όλοι 500 κιλά, ας τρώμε μόνο junk food, ας μιλάμε στο κινητό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ας καπνίζουμε όχι 2 αλλά 5 πακέτα την ημέρα, ας σπαταλάμε 300 ευρώ το μήνα σε τσιγάρα ενώ κερδίζουμε μόνο 700, ας μην πηγαίνουμε ποτέ μια εκδρομή στη φύση, ας μη γυμναζόμαστε ποτέ, ας βλέπουμε συνέχεια τηλεόραση και ας λέμε μετά όπως κάποιοι είπαν απο εδώ μέσα "ωχ μωρε δε με παρατάτε; εγώ θέλω να ζήσω τη ζωή μου" ???!!!????!!!

Το να αφιερώνουμε κάποια λεπτά της μέρας για να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον πιο ανθυγιεινό τρόπο ζωής επιβάλλεται, και όταν κάποια στιγμή αρχίσει να σου γίνει και συνήθεια βλέπεις και την διαφορά, τόσο στην ψυχολογία σου όσο και στον οργανισμό σου, και στην τελική νιώθεις και συ πολύ καλύτερα με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Επεξ/σία από merde

fwokke σου προτείνω να κλειστείς σε μια γυάλινη γυαλλα για να γλιτωσεις. το έχεις υποψιν σου οτι οτιδιποτε αντικειμενο εκπεμπει ηλεκτρομαγνητικο πεδίο? το ξερεις οτι η τηλεοραση σου και ο υπολογιστης σου εκπέμπουν? το ξέρουμε οτι βλαπτουν τα κινητα τεσπα αλλα και παλι δεν προκειται να αλλαξει τπτ. επισης η ευρωπη εχει αυξημενη καρκινοπαθεια για πολους παραγοντες οπως τσερνομπιλ. δεν ειναι μονο η ακτινοβολια. τα παντα βλαπτουν πλεον. τι να κανεις ομως. και που λες δεν βαζεις το κεφαλι κατω τι θα καταφερεις δλδ. τα λες εδω μεσα στο φορουμ. βγες εξω να τα πεις σε εκπομπες να δουμε πιος θα σε ακουσει. και εγω ειμαι αγανακτησμενος με το τι γινεται στον κοσμος αυτη τιν στιγμη αλλα δεν αλαζει και κατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν σε καταλαβαίνω: Μου επιτίθεσαι? Δεν χρειάζεται κανένας μας να κλειστεί σε καμιά γυάλια! Απλά προφυλάξεις σε οτιδήποτε μπορούμε εφόσον γνωρίζουμε κάποια πράγματα. (π.χ τα τελευταία συμπεράσματα από κάποιες έρευνες που τις συζητάμε και εδώ). Ότι βλάπτουν πολλά πράγματα επίσης το ξέρουμε, αλλά τι θες να μας πεις δηλαδή να κλείνουμε τα μάτια σε αυτά που αποδεικνύονται?

Και σε εκπομπές να τα πω, νομίζεις και πάλι θα δώσει κανείς σημασία? Εμπάσι περιπτώση δεν σημαίνει ότι κρατάμε και σιωπηλή στάση, επειδή κάποτε σε αυτόν τον κόσμο θα "πεθάνουμε"! Και αφού θα πεθάνουμε, τι το ανοίξαμε αυτό το ρημάδι το thread για την "Επικινδυνοτητα κινητών τηλεφώνων"? Τότε με αυτήν την λογική να μην συζητήσουμε τίποτα...(πάντως πιο πολύ με τους πυλώνες μιλήσαμε τελευταία παρά :-) με την κινητή τηλεφωνία,είναι αλήθεια)

Και εντάξει μην λέμε για πολλά άλλα που προκαλούν καρκίνους! Το ξέρουμε, χιλιάδες υπάρχουν! Εδώ προσπαθούμε όμως να επικεντρωθούμε στο τι μπορεί να συμβαίνει από κινητά και γενικά από Η/Μ ακτινοβολίες

Φιλικά Ηλίας

Επεξ/σία από fnwokke

πολύ ενδιαφέρον αν και... σε κάνουν να σκέφτεσαι...

"δεν πρόκειται να την γλιτώσω με τίποτα"

Το ζήτημα όμως είναι ότι... το θέμα δεν είναι αν θα τη γλιτώσουμε ή όχι, who wants to live for ever?? who wants to live for ever???....

το ζήτημα είναι να επιδιώκουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Οπότε δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε "έεελα μωρέ, το τσιγάρο μας πείραξε τώρα? με τόσα μας βομβαρδίζουν"

μ'αυτο το σκεπτικό όμως ας γίνουμε όλοι 500 κιλά, ας τρώμε μόνο junk food, ας μιλάμε στο κινητό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ας καπνίζουμε όχι 2 αλλά 5 πακέτα την ημέρα, ας σπαταλάμε 300 ευρώ το μήνα σε τσιγάρα ενώ κερδίζουμε μόνο 700, ας μην πηγαίνουμε ποτέ μια εκδρομή στη φύση, ας μη γυμναζόμαστε ποτέ, ας βλέπουμε συνέχεια τηλεόραση και ας λέμε μετά όπως κάποιοι είπαν απο εδώ μέσα "ωχ μωρε δε με παρατάτε; εγώ θέλω να ζήσω τη ζωή μου" ???!!!????!!!

Το να αφιερώνουμε κάποια λεπτά της μέρας για να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε τον πιο ανθυγιεινό τρόπο ζωής επιβάλλεται, και όταν κάποια στιγμή αρχίσει να σου γίνει και συνήθεια βλέπεις και την διαφορά, τόσο στην ψυχολογία σου όσο και στον οργανισμό σου, και στην τελική νιώθεις και συ πολύ καλύτερα με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Σωστός ο merde.

Ίσα ίσα που πιστεύω ότι αν δεν τα κάνεις όλα αυτά (κάπνισμα, κακή διατροφή, αποφυγή άθλησης) πιστεύω ότι ζεις περισσότερο τη ζωή σου και είσαι πιο ευτυχισμένος. Η λογική του άσεε με μωρέ, σιγά, χαλάρωσε κτλ είναι πέρα για πέρα αντιπαραγωγική.

Επίσης όποιος ασχολείται και έχει ευαισθησία σε οτιδήποτε επηρεάζει αρνητικά (ή και θετικά) τη ζωή του (ακτινοβολίες, σαπιοφαγητά, χημικά, πάχος κτλ) δεν σημαίνει ότι ζει σε γυάλα. Το αντίθετο, αφού έχει τη στοιχειώδη λογική και ενδιαφέρον να μάθει, χωρίς δέχεται οτιδήποτε του προσφέρουν έτοιμο στο πιάτο.

δεν σου επιτιθεμαι καμια σχεση. συζητηση κανουμε, και πιστεψε με ουτε παχυσαρκος ειμαι , ουτε καπνιζω ουτε τρωω οτι σκατα μου δινουν. ισα ισα που κανω και αθλητισμο και γενικα υγεινη διατροφη. τεσπα την αποψη μου ειπα πως οταν ασχολεισαι πολυ με κατι αρρωσταινεις στην τελικη. δεν αναφερομαι στο να ασχολεισαι με κατι καλο αλλα με καποια πραγματα που συμβαινουν στον κοσμο και δεν αλλαζουν. οπως τα καυσαρια που αναπνεεισ καθημερινα, την ακτινοβολια που δεχεσαι κλπ. ειναι απλα καποια πραγματα που δεν αποφευγονται. εκτος αν εισαιι ζεις σαν ερημητης και δεν εχεις ηλεκτρονικες συσκευες η οποιαδηποτε μορφη τεχνολογιας .χαχαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει η τεχνογνωσία να αποφύγουμε όλα αυτά τα προβλήματα που λες. Αλλά δε θέλουν να την εφαρμόσουν.

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια. Είμαι βιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ από hobby ασχολούμαι με τη φυσική και τη χημεία. Βασικό μου πιστεύo είναι ότι όποιος ασχολείται με τις θετικές επιστήμες πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί όσο πιο πολλές γνώσεις μπορεί από όλα τα πεδία των θετικών επιστημών. Η εξειδίκευση στις μέρες μας έχει πεθάνει και έχει δώσει τη θέση της στην πολυσυλλεκτικότητα και στη συνεργασία πολλών επιστημονικών πεδίων. Το μεταπτυχιακό στο οποίο έγινα δεκτός στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου είναι διατμηματικό και έχει ως σκοπό τη μελέτη βιολογικών συστημάτων με τη βοήθεια της πληροφορικής. Να ξέρετε ότι είναι δύσκολο να μιλάμε με σιγουριά για τα βιολογικά συστήματα που είναι χαοτικά λόγω μεγάλης πολυπλοκότητας. Πρέπει να αναλογιστούμε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που επιδρούν στο τελικό φαινόμενο και να χρησιμοποιήσουμε δύσκολα πολλές φορές μαθηματικά με τα οποία θα επεξεργαστούμε τα πειραματικά δεδομένα μας, Τελικός σκοπός είναι η κατασκευή ενός μοντέλου πρόβλεψης.

Τώρα παραθέτω κάποια σχόλια...

1.Για το AIDS δε μπορώ να πω περισσότερα. Πρώτα θέλω να δω αν ισχύουν κάποια πράγματα στο κέντρο ερευνών του Εδιμβούργου για να σιγουρευτώ. Είμαι εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δυστυχώς αν και έχω γίνει δεκτός για μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο εδώ και 2 χρόνια (Msc in Bioinformatics) δε μπορώ να πάω, γιατί δε μου δίνουν άδεια από την περιφέρεια Αττικής. Αν και ήδη κλείνω τα 6 χρόνια στην εκπαίδευση προβλέπω ότι και φέτος δε θα δω κάτι καλύτερο, οπότε πάω να πάρω γρήγορα μία άδεια άνευ αποδοχών. Πιστέψτε με δεν έχω οικονομική ευχέρεια, αλλά το κάνω γιατί θέλω να μάθω κάποια πράγματα. Αισθάνομαι λίγο χαζός που το κάνω, αλλά δε μπορώ αλλιώς. Άσε που τώρα με τις συντάξεις δεν είναι να χάνεις ούτε χρόνο γιατί βγαίνεις δε βγαίνεις (από 35 χρόνια έγιναν 37 και πάμε βουρ για 42).

2.Οι φυσικοί καλό είναι να μη βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα για τα βιολογικά συστήματα. Είχα δει πέρυσι μια εκπομπή στη ΝΕΤ και πραγματικά απογοητεύτηκα με αυτά που άκουγα από έναν “ειδικό” φυσικό, αλλά κυρίως απογοητεύτηκα από τον τρόπο που συμπεριφέρονταν σε συνάδελφό του βιοχημικό – μοριακό βιολόγο. Για αυτό ο Κούλογλου τον σούταρε στο δεύτερο μέρος της εκπομπής απ' ότι κατάλαβα. Για παράδειγμα το να λέει κανείς ότι τα διαθερμικά φαινόμενα είναι υπεύθυνα για μεταλλάξεις είναι αν μη τι άλλο εκτός κάθε λογικής. Δηλαδή κάθε φορά που πιάνουμε κάτι πολύ ζεστό, όπως για παράδειγμα ένα ζεστό φλιτζάνι, θα έπρεπε να κινδυνεύουμε από καρκίνο του δέρματος; Πρέπει όπως προανέφερα όλοι οι επιστήμονες να έχουν μια στοιχειώδη ιδέα γύρω από όλες τις επιστήμες. Όσο και αν κάποιοι κοντόφθαλμοι φυσικοί Ελληνικών ιδρυμάτων μετράνε εντάσεις, θερμικά αποτελέσματα ή δεν ξέρω τι άλλο, σε σωστό αποτέλεσμα δε θα καταλήξουν ποτέ. Δε λέω ότι όλα αυτά δε χρειάζονται, απλώς από μόνα τους δε θα σε οδηγήσουν σε κάποιο τελικό συμπέρασμα. Όταν ψάχνεις την αλληλεπίδραση κύματος – κύτταρα δε μπορείς να μελετάς μόνο το κύμα επειδή είσαι φυσικός. Στις αλληλεπιδράσεις είναι άτοπο να ασχολείσαι μεμονωμένα με το ένα στοιχείο της αλληλεπίδρασης. Το ξέρουν βέβαια, αλλά δυστυχώς για αυτούς δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν (είναι λίγο δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος με κάτι καινούργιο στη φυσική) και ασχολούνται με βιολογικά συστήματα επειδή είναι πιασάρικα, ενώ από την άλλη νομίζουν ότι ο δικός τους τομέας είναι υπεραρκετός για να εξηγήσει τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο. Πόσες φορές άκουσα αυτόν τον “επιστήμονα” που δυστυχώς δε θυμάμαι το όνομά του να λέει του συναδέλφου του βιοχημικού: “εσείς δε μπορείτε να μιλάτε για αυτό το θέμα, αφού δεν ξέρετε πως να μετράτε τα χαρακτηριστικά των κυμάτων”. Και προς τιμήν του ο βιοχημικός δεν του απάντησε ότι και σεις πώς μιλάτε τη στιγμή που δεν έχετε ιδέα τι είναι το κύτταρο ή το μιτοχόνδριο ή το DNA. Βέβαια με τέτοια μυαλά δεν μου φαίνεται περίεργο γιατί στο CERN (είχα πάει για 6 μέρες τον περασμένο Ιούλιο) είδα μόνο συμμετοχή από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΣΕΜΦΕ) ενώ πουθενά δεν είδα ούτε μια αναφορά για κάποιο τμήμα φυσικής. Αν είναι δυνατόν!!! Τώρα θα μου πείτε ότι ίσως να παίζει κάτι άλλο, αλλά τι να πω! Ελπίζω αυτή τη στενομυαλιά του συγκεκριμένου φυσικού να μην την ασπάζονται και άλλοι συνάδελφοί του. Ειδικά όταν στο συγκεκριμένο πεδίο οι πραγματικά ειδικοί (φυσιολόγοι – μοριακοί βιολόγοι – βιοχημικοί – φυσικοί στοιχεδών σωματιδίων και ακτινοβολιών) συνεργάζονται μεταξύ τους πολύ στενά και μαζί με ειδικούς προγραμματιστές, ώστε να καταλήξουν σε κάποια θεωρία. Και ακόμη δεν το έχουν καταφέρει. Παιδιά δεν είναι εύκολες οι προβλέψεις στα βιολογικά συστήματα. Ειδικά οι ποσοτικές, αν και στο συγκεκριμένο θέμα ούτε ποιοτικά ξέρουμε τι παίζει. Απλώς υποπτευόμαστε!

3.Πολλοί από τους εμφανιζόμενους ως “κινδύνους” της υγείας μας απλώς βολεύουν τα εκάστοτε κέντρα ελέγχου στο να κάνουν καλά τη δουλειά τους που δεν είναι άλλη από τον αποπροσανατολισμό. Sars, σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, νόσος των πτηνών, κινητά στην τσέπη και πολλά άλλα εξυπηρετούν την τρομοκρατία με την οποία θέλουν να μας ελέγχουν για να ξεχνάμε τα πραγματικά προβλήματα. Και μεις αντί να αντιδράσουμε γινόμαστε όλο και περισσότερο τρομολάγνοι. Βέβαια αυτό είναι λογικό γιατί δεν ξέρουμε βασικά πράγματα. Να ξέρετε ποντάρουν στην άγνοιά μας για αυτό δεν έχουμε και σωστό σύστημα εκπαίδευσης.

Σαν επίλογο όσον αφορά τα κινητά έχω να πω τα εξής: τι πιο βολικό από ένα διαρκή κίνδυνο της ζωής μας που βρίσκεται πάντα δίπλα μας; Στην τσέπη μας; Το πιο ωραίο είναι ότι μας έμαθαν να ζούμε με αυτόν τον κίνδυνο (δε μας είπαν κάτι πριν την καθιέρωση της κινητής τηλεφωνίας στη ζωή μας) και αποδεχόμαστε τα όποια ρίσκα, υπαρκτά ή ανύπαρκτα διότι δε μπορούμε αλλιώς. Να λοιπόν ένα κακό για το οποίο δε φταίει καμιά κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα απειλεί την υγεία μας που είναι το πιο σημαντικό αγαθό του ανθρώπου, πάντα θα είναι μαζί μας γιατί δε μπορούμε αλλιώς, αλλά ταυτόχρονα πάντα θα μας φοβίζει τι στιγμή που δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό. Έτσι δε θα ασχολούμαστε και πολύ με άλλα πιο τρομακτικά πράγματα για τα οποία κάποιοι έχουν πολύ συγκεκριμένη ευθύνη. Διότι σε αντίθεση με τα κινητά που ας πούμε ότι τα χρησιμοποιούμε με τη θέλησή μας, κάποια πράγματα δε μπορούμε να τα διαλέξουμε. Μας τα επιβάλλουν. Σας παρακαλώ λοιπόν να τα γράψετε όλα και να ζείτε όσο πιο καλά μπορείτε. Μην αγχώνεστε και μη στεναχωριέστε για τίποτα. Είναι πιο πιθανό να έρθει ο καρκίνος από άγχος και stress, παρά από τους διάφορους “κινδύνους”. Δε λέω να γίνουμε αδιάφοροι! Αντιθέτως λέω να ασχολούμαστε μόνο επιλεκτικά με τα πραγματικά μας προβλήματα και να μην χάνουμε άσκοπα την ενέργειά μας σε πράγματα ανυπόστατα. Πάνω απ' όλα όμως εύχομαι σε όλους υγεία, χαρά και ευτυχία.

Υ.Γ. Sorry που άργησα να το γράψω αυτό.

Επεξ/σία από ixthy
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αν και δεν ξέρω τις λεπτομέρειες που λες για το ποιοι επιστήμονες είναι στο CERN, ποιοι μίλησαν στην εκπομπή της ΝΕΤ κτλ.

Εκεί που θα ήθελα να σε συμπληρώσω και να επαναδιατυπώσω λίγο, είναι στο ότι η εξιδίκευση έχει πεθάνει.

Θα το διατυπώσω κάπως αλλιώς. Η Εξειδίκευση δεν έχει πεθάνει. Αντίθετα είναι πιο ισχυρή/απαραίτητη απο όσο ποτέ. Το κακό είναι ότι επειδή πλέον ο υπερβολικά εξειδικευμένος χάνει εντελώς επαφή με όλα τα άλλα, δεν έχει μπορεί να καταλάβει πως αυτό στο οποίο έχει αφιερωθεί, συνδέεται με όλα τα υπολοιπά.

Δεν έχει σφαιρική εικόνα των πραγμάτων, και δεν βλέπει την αλληλουχία των πραγμάτων, δεν βλέπει το σύνολο αλλά ένα πολύ πολύ μικρό κομμάτι του πάζλ. Και έτσι δεν γίνεται δουλειά.

ΥΓ. Προσπαθώ να βρώ ένα πινακάκι για τα κρούσματα καρκίνων γενικά ανά έτος στην ευρώπη πχ. Πόσο ήταν το 80, 81, 82, 83, ... , 2008. Δεν το βρήσκω, βρίσκω για συγκεκριμένους τύπους μόνο, για συγκεκριμένες χρονιές, όχι έτσι ένα σφαιρικό. Υπάρχει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...