Προς το περιεχόμενο

Επικινδυνότητα κινητών τηλεφώνων

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να διορθώσω και μένα και σένα το τεχνητή γράφεται με η στην παραλίγουσα. Πρόσθεσα και άλλο ένα υστερόγραφο (δεν περίμενα να απαντήσεις τόσο γρήγορα... κοίτα ξανά το μήνυμα πριν) για να δεις ποια είναι η πραγματική αιτία των καρκίνων εκτός από το stress και τις φοβίες μας. Όλα τα άλλα συνεπικουρούν και δεν ξέρουμε πόσο. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ίσως τα ηλ/κά κύματα να προκαλούν κάποιες δυσλειτουργίες στα κύτταρα και συγκεκριμένα στις αντλίες ιόντων στις μεμβράνες των μιτοχονδρίων (ίσως αυτή να είναι η πιο σοβαρή επίπτωση) που οδηγούν στη δημιουργία Hydroxide ή Superoxide radicals τα οποία σταδιακά μπορεί προκαλούν οξειδωτικές βλάβες,που μπορεί να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις, αλλά αυτό είναι υπό έντονη έρευνα που δεν έχει ακόμα καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα. Βέβαια η μη ιονίζουσα ακτινοβολία από μόνη της δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA σε καμία περίπτωση. Για αυτό άλλωστε λέγεται μη ιονίζουσα. Δεν μπορεί να προκαλέσει ιονισμούς, άρα δε μπορεί να χαλάσει ομοιπολικούς δεσμούς, άρα δεν μπορεί να βλάψει την πρωτοταγή δομή του DNA. Πάλι η όποια ζημιά, αν γίνεται, γίνεται μέσω χημείας (οξειδοαναγωγή). Τέλος πάντων συνήθως δε μου αρέσει να φαίνομαι ως επίκουρος, αλλά δεν μπορώ πια να διαβάζω αερολογίες και μετά να πρέπει να γράφω ολόκληρα κατεβατά όπως τώρα για να πείσω τους μη πειθόμενους και να επαναφέρω μια στοιχειώδη σοβαρότητα σε θέματα που είναι πολύ ευαίσθητα.

Υ.Γ. Δεν μπορείς να προσθέσεις την τάση μεταξύ διαφορετικών καλωδίων. Όμορφα και απλά.

Υ.Γ.2. Δεν παίζει ρόλο η τάση για την ακτινοβολία. Βάλε όση τάση θες. Η ηλ/κή ακτινοβολία είναι μηδέν, αν δεν υπάρχει μεταβολή της τάσης και της έντασης του ρεύματος που διαρρέει έναν αγωγό. ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ.

Υ.Γ.3. Σταμάτα να μιλάς για τεχνητές ακτινοβολίες. Υπάρχει τεχνητό και φυσικό φωτόνιο; Υπάρχει φυσικό και τεχνητό ηλεκτρόνιο; Νομίζεις ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε Θεοί; Μπορούμε και δημιουργούμε τα δικά μας σωματίδια αλληλεπίδρασης ή ύλης; Μπορεί να παίζουμε με την ύλη, αλλά τίποτε δεν είναι "τεχνητό". Απλώς εκμεταλλευόμαστε αυτά που μας δίνει η φύση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στα γρηγορα γιατι πρεπει να παω για υπνο. Για τις οξειδωτικές βλάβες μίλησα στα προηγούμενα posts μου, αρα συμφωνουμε. Για τις τεχνητές ακτινοβολίες αναφέρομαι στις τεχνητές πηγές ακτινοβολίες και εξήγησα πάλι παραπάνω...

Το άθροισμα των 600.000 volts το ανέφερα ως σημείο αναφοράς ότι περνούν 4 γραμμές υψηλής...ίσως να το διατύπωσα και ερμηνεύτηκε λάθος.

Ξέχασα κάτι, αυτοί που απέδειξαν με πειράματα ότι σε κάποιες περιπτώσεις διασπάται το DNA και δεν μπορεί να επανασυνδεθεί ανάλογα με την έκθεση και τα επίπεδα της Η/Μ ακτινοβολίας είναι λάθος?

Θα τα ποστάρω αύριο

Αυτά

ώρα για ύπνο, αν θες τα λέμε αύριο

***αυτόματη ένωση μηνυμάτων***

Βέβαια η μη ιονίζουσα ακτινοβολία από μόνη της δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο DNA σε καμία περίπτωση

Και συ ποιος είσαι που διατυπώνεις αυτό το συμπέρασμα? Όταν ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες & έρευνες πάνω σε αυτό τα τελευταία χρόνια. Έχεις να μας δείξεις κάτι που το αποδυκνείει αυτό?

Υ.Γ.2. Δεν παίζει ρόλο η τάση για την ακτινοβολία. Βάλε όση τάση θες. Η ηλ/κή ακτινοβολία είναι μηδέν, αν δεν υπάρχει μεταβολή της τάσης και της έντασης του ρεύματος που διαρρέει έναν αγωγό. ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ.

Αυτό πάλι τι το αναφέρεις? Σου πε κανείς το αντίθετο?

Θα τα ποστάρω αύριο

Αυτά

Τώρα πάμε για ύπνο.. :-)

Ιχθύ, που όλα τα περνάς απο κόσκινο. (και καλά κάνεις δλδ αλλά λέμε.)

Λέγοντας ότι δεν υπάρχει τεχνι(η)τή και φυσική, κατάλαβα ότι δεν το είπα και πολύ ξεκάθαρα. Μην ανησυχείς, και μην σχίσεις τα πτυχία σου.

Να το διατυπώσω αλλιώς λοιπόν. Μια τεχνητή και μια φυσική ακτινοβολία, εφόσουν έχουν τα ίδια χαρακτηρηστικά (συχνότητα/ένταση κτλ) δεν έχουν άλλη διαφορά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου, σε σχέση με την υπεριώδη ακτινοβολία μιας "λάμπας" εφόσον έχει ίδια συχνότητα/ένταση κτλ. δεν έχει καμιά διαφορά απολύτως. Συνεπώς δεν υπάρχει διαφορά τεχνητής και φυσικής ακτινοβολίας. Υπάρχει διαφορά εντάσεων και συχνοτήτων. Αυτό εννοούσα και μόνο. Αν είναι πές μας τι λέω λάθος.

Τέλος επιμένω. Όταν σε μια περιοχή υπάρχουν αυξημένα κρούσματα σε κάτι, πιο πιθανόν είναι να φταίει ο αμίαντος στους σωλήνες του νερού... παρά το ρεύμα. Αν το μέτρησες και βρίκες 0.5 miligauss (ας μας πει ο φίλος μας ο φυσικός) νομίζω πως το νούμερο είναι αμελητέο. Και σε χωράφι στην μέση του πουθενά να πάς, πάλι τόσο θα βρείς.

ΥΓ. Όπως είδα και στο υστερόγραφό σου, και εσύ αυτό λες. Να μην μιλάμε για τεχνήτες ακτινοβολίες. Έτσι. Είναι θεμελιώδες μέγεθος, δεν υπάρχει τεχνητό και φυσικό φωτόνιο, άρα δεν υπάρχει τεχνητό και φυσικό φώς.

Φίλε fnwokke sorry αλλά είσαι off topic. Το thread είναι για κινητή τηλεφωνία και όχι για πυλώνες υψηλής τάσης. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Λυπάμαι για κάθε καρκινοπαθή και το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι δεν αξίζει να τσακωνόμαστε. Απλώς όμως δεν αξίζει με πράγματα που δεν έχουν επιστημονική βάση να φοβίζουμε τον κόσμο, ενώ αυτά που είναι ήδη αποδεδειγμένα να τα ξεχνάμε. Εσύ έχεις τις σκοτούρες σου, αλλά εγώ σκέφτομαι ακόμα και τα παιδάκια των εσκιμώων που πίνουν το μητρικό τους γάλα εμπλουτισμένο με DDT. Φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και 60 χρόνια. Δεν ξέρω αν έχω χαμηλό IQ (μάλλον έχω αν σκεφτείς ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης αφήνω τη δουλειά μου για να κάνω MSc και PhD στο Εδιμβούργο), αλλά πρόσφατα έχω και γω πολλές περιπτώσεις καρκίνου μέσα στο οικογενειακό μου περιβάλλον, αλλά ευτυχώς όχι το πολύ στενό. Όμως φοβάμαι και για μένα και για την οικογένειά μου όταν βλέπω τον καρκίνο να είναι πιο συχνός από τη γρίππη. Πρόσφατα είχα πάει και σε κηδεία για το ένα περιστατικό, ενώ άλλα 3 κάνουν χημειοθεραπείες. Όλοι της οικογένειάς μου φίλε. Και κανείς μας δε ζει κοντά σε καλώδια! Την επόμενη όμως φορά που θα ρίξεις τέζα στην κουζίνα σκέψου πολύ καλά τι κάνεις στο χώρο που τρως και αναπνέεις. Βέβαια τώρα εσύ έχεις σχηματίσει άποψη λόγω του περιστατικού και λυπάμαι πολύ για αυτό. Όμως εγώ ξέρεις πως αισθάνομαι όταν κάποια πράγματα τα λέω ακόμα και σε δικούς μου ανθρώπους, αλλά δεν καταλαβαίνουν; Πώς να νικήσεις τη συνήθεια σε έναν ηλίθιο τρόπο ζωής; Που όλο γράφουν και λένε ψέματα σε τηλεοράσεις και λοιπά μέσα και δεν ξέρει ο κόσμος από που να προφυλαχθεί; Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου από δω και πέρα, ενώ θα εκτιμούσα να μου ευχηθείς να έχω την αντοχή να συνεχίσω να διαβάζω γιατί εκεί που θα πάω θέλω να μάθω αλήθειες. Ελπίζω να έχω και τις αντοχές. Δε σου κρύβω ότι δεν μπορώ να ζω στο εξωτερικό και αυτό με αγχώνει. Αλλά εκεί θα έχω κάποιες προσβάσεις που εδώ... άστο! Συγκεκριμένα ελπίζω να μπορέσω να βρεθώ σε επαφή με το κέντρο έρευνας για το HIV που έχουν εκεί. Δε φαντάζεσαι τι παραμύθα μας πούλησαν για το AIDS, αλλά θέλω να το δω με τα ίδια μου τα μάτια πριν πιστέψω ο,τιδήποτε.

Ιχθύ, που όλα τα περνάς απο κόσκινο. (και καλά κάνεις δλδ αλλά λέμε.)

Λέγοντας ότι δεν υπάρχει τεχνι(η)τή και φυσική, κατάλαβα ότι δεν το είπα και πολύ ξεκάθαρα. Μην ανησυχείς, και μην σχίσεις τα πτυχία σου.

Να το διατυπώσω αλλιώς λοιπόν. Μια τεχνητή και μια φυσική ακτινοβολία, εφόσουν έχουν τα ίδια χαρακτηρηστικά (συχνότητα/ένταση κτλ) δεν έχουν άλλη διαφορά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου, σε σχέση με την υπεριώδη ακτινοβολία μιας "λάμπας" εφόσον έχει ίδια συχνότητα/ένταση κτλ. δεν έχει καμιά διαφορά απολύτως. Συνεπώς δεν υπάρχει διαφορά τεχνητής και φυσικής ακτινοβολίας. Υπάρχει διαφορά εντάσεων και συχνοτήτων. Αυτό εννοούσα και μόνο. Αν είναι πές μας τι λέω λάθος.

Τέλος επιμένω. Όταν σε μια περιοχή υπάρχουν αυξημένα κρούσματα σε κάτι, πιο πιθανόν είναι να φταίει ο αμίαντος στους σωλήνες του νερού... παρά το ρεύμα. Αν το μέτρησες και βρίκες 0.5 miligauss (ας μας πει ο φίλος μας ο φυσικός) νομίζω πως το νούμερο είναι αμελητέο. Και σε χωράφι στην μέση του πουθενά να πάς, πάλι τόσο θα βρείς.

ΥΓ. Όπως είδα και στο υστερόγραφό σου, και εσύ αυτό λες. Να μην μιλάμε για τεχνήτες ακτινοβολίες. Έτσι. Είναι θεμελιώδες μέγεθος, δεν υπάρχει τεχνητό και φυσικό φωτόνιο, άρα δεν υπάρχει τεχνητό και φυσικό φώς.

Συμφωνούμε απόλυτα. Σε καμμιά περίπτωση δε διαφωνώ με ότι γράφεις. Αν φαίνεται κάτι τέτοιο από αυτά που γράφω λάθος μου. Κατάλαβα πολύ καλά ότι απλώς και συ προσπάθησες να πεις τα αυτονόητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσο η ιατρική ξεπαστρεύει τις κλασσικές ασθένεις, όλο και πιο πολλοί θα φεύγουν τελικά είτε απο καρδια (επειδή δεν το προλαβαίνουν συνήθως) είτε απο καρκίνο. Τα άλλα, όσο είσαι μέσα στο νοσοκομείο, λίγο πολύ σε συντηρούν...

Κατα τα άλλα συμφωνώ, αλλά αν θες γίνε πιο συγκεκριμένος για το AIDS, (παρόλο που ξέρω ότι ξεφευγούμε)

ΥΓ. Νόμιζα ότι αναφέρθηκες σε μια φράση μου πιο πριν, δεν έχει σημασία... πές πως δεν έγινε.

Επεξ/σία από Deorum

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στα γρηγορα γιατι πρεπει να παω για υπνο. Για τις οξειδωτικές βλάβες μίλησα στα προηγούμενα posts μου, αρα συμφωνουμε. Για τις τεχνητές ακτινοβολίες αναφέρομαι στις τεχνητές πηγές ακτινοβολίες και εξήγησα πάλι παραπάνω...

Το άθροισμα των 600.000 volts το ανέφερα ως σημείο αναφοράς ότι περνούν 4 γραμμές υψηλής...ίσως να το διατύπωσα και ερμηνεύτηκε λάθος.

Ξέχασα κάτι, αυτοί που απέδειξαν με πειράματα ότι σε κάποιες περιπτώσεις διασπάται το DNA και δεν μπορεί να επανασυνδεθεί ανάλογα με την έκθεση και τα επίπεδα της Η/Μ ακτινοβολίας είναι λάθος?

Θα τα ποστάρω αύριο

Αυτά

Και συ ποιος είσαι που διατυπώνεις αυτό το συμπέρασμα? Όταν ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες & έρευνες πάνω σε αυτό τα τελευταία χρόνια. Έχεις να μας δείξεις κάτι που το αποδυκνείει αυτό?

Αυτό πάλι τι το αναφέρεις? Σου πε κανείς το αντίθετο?

Τώρα πάμε για ύπνο.. :-)

Μήπως μπερδεύεις την ιονίζουσα με τη μη ιονίζουσα; Σίγουρα η ηλ/κή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει το φωτόνιο να έχει ενέργεια πάνω από ένα όριο. Συγκεκριμένα ζημιές προκαλούν οι υπεριώδεις, οι Χ και οι γ. Αλλιώς το ίδιο το ορατό φως θα έπρεπε να σου προκαλεί 100 καρκινογενέσεις την ημέρα. Να ξέρεις ότι τα φωτόνια του ορατού φάσματος έχουν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια από τα ραδιοκύματα, οπότε θα ήταν μακράν πιο επικίνδυνα για μας. Όμως το όριο του επιβλαβούς είναι πάνω από τις ενέργειες του ορατού. Λουζόμαστε καθημερινά από άπειρες KWh ηλ/κής ακτινοβολίας είτε είναι το φως του ήλιου είτε είναι τα ραδιοκύματα που έχουν μικρότερες ενέργειες, αλλά μεγαλύτερη διαπερατότητα λόγω μεγάλου μήκους κύματος. Εδώ είναι που δεν ξέρουμε ακριβώς τι παίζει. Αλλά η όποια ζημιά γίνεται έμμεσα (εξήγησα πως) και όχι άμεσα. Η ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑ ΔΕ ΣΠΑΕΙ ΤΟ DNA ΑΜΕΣΑ, αφού δεν μπορεί να διώξει ηλεκτρόνια από τους ομοιοπολικούς δεσμούς χωρίς να έχει την απαραίτητη ενέργεια ανά φωτόνιο, ενώ για τις έμμεσες οξειδοαναγωγικές βλάβες ακόμα το τοπίο είναι θολό. Αυτό όμως δεν το λέω εγώ. Κάποιος έχει πάρει και Nobel στη φυσική για αυτήν την ανακάλυψη (φωτοηλεκτρικό φαινόμενο). Και τώρα το μεγάλο quiz!!! Ποιος λέτε να είναι;

Υ.Γ. Το πείραμα για το φωτοηλεκτρικό προφανώς έγινε σε μέταλλα και όχι σε βιολογικό υλικό, αλλά ισχύει η ίδια αρχή αποδεδειγμένα. Προσωπικά έχω δουλέψει και ερευνητικά στο θέμα. Όταν θέλαμε να stressάρουμε το δείγμα μας χρησιμοποιούσαμε επωαστήρα με λάμπες υπεριώδους και σε καμμία περίπτωση δεν διοχετεύαμε ραδιοκύματα. Η έμμεση ζημιά που ενδεχομένως προκαλούν τα ραδιοκύματα (με το μηχανισμό που ήδη ανέφερα πριν) πρέπει να εξεταστεί σε μεγάλο βάθος χρόνου και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα.

Επεξ/σία από ixthy

Κύριε Κύριε να πώ?

Ο Αινστάιν! (ποιος πήρε το νόμπελ! Απάντησα τόσο γρήγορα, που όπως φαντάζεσε δεν το έψαξα... το ήξερα!)

αχαχαχαχα. Και μάλιστα έθεσε τις βάσεις για την κβαντική την οποία ποτέ δεν αποδέχθηκε πλήρως όσο ζούσε... και πάντα πίστευε ότι "κάτι πάει στραβά" με τα συμπεράσματά της. Εξού και το "Ο Θεός δεν ρίχνει ζάρια" που το πήρε πίσω μετά...

Πράγματι χεχε! Να 'σαι καλά φίλε Deorum! Κρίμα που δεν έβαλα και κάνα βραβείο να το πάρεις πρώτος. Χιχιχιχιχιχι! :-)

Υ.Γ. Ωραίο το σκυλάκι στη φωτό σου! Ελπίζω να είναι ήμερο! :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως από ό,τι έχω καταλάβει, η διαφορά "τεχνητής" / "φυσικής" ακτινοβολίας δεν έχει να κάνει με την ίδια την ακτινοβολία.

Όσοι το αναφέραμε, το κάναμε για να εξηγήσουμε την πηγή αυτής της ακτινοβολίας, μόνο και μόνο χάριν κατανόησης.

Δηλαδή αντι να λέω συνέχεια "ακτινοβολία που προέρχεται από κεραίες κινητής τηλεφωνίας / καλωδίων ΔΕΗ" προτίμησα να πω το απλό "τεχνητή ακτινοβολία" χωρίς όμως να υπονοώ οποιαδήποτε ύπαρξη διάκρισης μεταξύ "ακτινοβολιών".

Αυτά για την ακτινοβολία. Συνεχίστε την κουβέντα, είναι ενδιαφέρουσα!

Έχω και μια ερώτηση, για όσους γνωρίζουν.

Που μπορεί να οφείλεται η μη ύπαρξη σήματος των κινητών στο χώρο ενός σπιτιού? Για να μιλήσω πχ με το κινητό θα πρέπει να πάω σε συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού, όχι απαραίτητα έξω στη βεράντα.

Τι λέτε?

Επεξ/σία από Teaser
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Εγώ πάντως από ό,τι έχω καταλάβει, η διαφορά "τεχνητής" / "φυσικής" ακτινοβολίας δεν έχει να κάνει με την ίδια την ακτινοβολία.

Όσοι το αναφέραμε, το κάναμε για να εξηγήσουμε την πηγή αυτής της ακτινοβολίας, μόνο και μόνο χάριν κατανόησης.

Δηλαδή αντι να λέω συνέχεια "ακτινοβολία που προέρχεται από κεραίες κινητής τηλεφωνίας / καλωδίων ΔΕΗ" προτίμησα να πω το απλό "τεχνητή ακτινοβολία" χωρίς όμως να υπονοώ οποιαδήποτε ύπαρξη διάκρισης μεταξύ "ακτινοβολιών".

Α

Αυτό λέω και γω φίλε Teaser και δεν μπόρεσα να καταλάβω ώρες-ώρες ...κινέζικα μιλάω? Τόσο δύσκολο ήταν να κατανοηθεί? Anyway...

Ωστόσο, φίλε ixthy σου βγαζω το καπέλο σε κάποιες αναλύσεις που έκανες, και πραγματικά σου εύχομαι τα καλύτερα! Δεν έχω πρόθεση να αντιδικήσω. Αυτό που απλά θέλω να πω είναι ότι παρατηρείται ένας ανεξήγητος μεγάλος αριθμός καρκίνων στην περιοχή που ζω τα τελευταία χρόνια όπου περνούν όπως είπα οι γραμμές υψηλής καθώς και σε άλλες παρόμοιες περιοχές! Αυτά επίσης έχουν επωθεί στην παραπάνω έρευνα που παρέθεσα με το link, ότι υπάρχει συσχετισμός χωρίς ακόμα να μπορούν να εξηγήσουν τον μηχανισμό που προκαλεί τους καρκίνους. Και αυτό θέλουν να πουν τα επιστημονικά τους συμπεράσματα που αναφέρονται επίσης στην κινητή τηλεφωνία, ασύρματα τηλέφωνα, wi-fi κλπ

Πάντως θα χαιρόμουν να τα πούμε με ένα καφεδάκι, (αν και από ότι κατάλαβα είσαι στο εξωτερικό) γιατί δεν σου κρύβω ότι από πολλούς που έχω μιλήσει ο δικός σου τρόπος σκέψεως είναι κλάσης ανώτερος και εμπλουτισμένος με ιδιαίτερες γνώσεις τελικά από ότι κατάλαβα! Δεν έχω πρόβλημα να πω ότι φαίνεται να γνωρίζεις πολύ περισσότερα από εμένα (χωρίς να θέλω να πω ότι είμαι κάτι το ιδιαίτερο)

*Είμαι off topic αν και η έρευνα που παράθεσα εμπεριέχει κινητή τηλεφωνία κλπ!

Θα μου δώσεις λίγο χρόνο όμως να σου παραθέσω κάποια στοιχεία για την "ζημιά" που προκαλείται στο DNA τελικά...

Ρίξε μια ματιά στο Section 6 με τίτλο "Evidence for Genotoxic Effects – RFR and ELF DNA Damage"

http://bioinitiative.org/report/docs/section_6.pdf

Αγγλικά υποθέτω σίγουρα θα ξέρεις, οπότε δεν θα δυσκολευτείς

Επεξ/σία από fnwokke
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Στα συμπεράσματα λέει, πώς δεν μπορεί να βγεί συγκεκριμένο πόρισμα.

From this literature survey, since only 50% of the studies reported effects, it is apparent

that there is no consistent pattern that radiofrequency radiation exposure could induce

genetic damages/changes in cells and organisms.

Ίσως συνεχίζει κάτω απο πιο συγκεκριμένες συνθήκες υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι προκαλούνται αλλιώσεις.

Συνεχίζει αμφισβητόντας την μεθοδολογία μερικών ερευνών, και στην συνέχεια αφού λέει ότι δεν υπάρχει κανένας γνωστός μηχανισμός ...is that there is no general acceptable mechanism on how

EMF affects biological systems...

Συνεχίζει και προτείνει μερικά σκεπτικά πως θα μπορούσε ενδεχωμένως με έμμεσο τρόπο να επιρεάζεται το dna απο την ακτινοβολία. Τίποτα απο αυτά δεν είναι οριστικό ή αποδεδειγμένο είναι μόνο σκέψεις.

Για την αξιοπιστία των πηγών, του συγγραφέα, κτλ δεν έχω γνώμη, φαίνεται σοβαρά γραμμένη εργασία πάντως.

Έτσι όπως το διάβασα δεν μου έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Ούτε με καθησύχασε ούτε με ανησύχησε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρίξε μια ματιά εδώ:

"During cell phone use, a relatively constant mass of tissue in the brain is exposed to the

radiation at relatively high intensity (peak SAR of 4 - 8 W/kg). Several studies reported

DNA damage at lower than 4 W/kg."

Επίσης επειδή δεν γνωρίζουν τον τρόπο μηχανισμό βλάβης του DNA πιθανολογούν τα παρακάτω:

"...One possibility is via free radical formation inside cells. Free radicals kill cells by

damaging macromolecules, such as DNA, protein and membrane. Several reports have

indicated that electromagnetic fields (EMF) enhance free radical activity in cells [e.g.,

Lai and Singh, 1997a, b; 2004; Oral et al., 2006; Simko, 2007], particularly via the

Fenton reaction [Lai and Singh, 2004]. The Fenton reaction is a catalytic process of iron

to convert hydrogen peroxides, a product of oxidative respiration in the mitochondria,

into hydroxyl free radical, which is a very potent and toxic free radical.

What is interesting that extremely-low frequency EMF has also been shown to cause

DNA damage (see the list of papers on ELF EMF and DNA at the end of this chapter).

Free radicals have also been implicated in this effect of ELF EMF. This further supports

the view that EMF affects DNA via an indirect secondary process, since the energy

content of ELF EMF is much lower than that of RFR..."

Θυμίζω ότι ELF (Extremely Low Frequency) είναι οι συχνότητες του ρεύματος 50Hz, (ή 60Hz στην Αμερική) δηλαδή π.χ. από πυλώνες υψηλής-υπερυψηλής τάσης!

Επεξ/σία από fnwokke
Αυτόματη ένωση μηνυμάτων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην τα πέρνεις επιλεκτικά.

Εγώ αυτό που έγραψα δεν το πήρα απο μια απο τις πολλές έρευνες που παραθέτει το συγκεκριμένο site. Το πήρα απο τα συμπεράσματα που καταλήγει, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις έρευνες που παραθέτει.

Τέλος ακόμα και αυτό είναι ένα απο τα πολλά που κυκλοφορούν σε έναν ωκεανό συμπερασμάτων. Ένα site συγκεκριμένο. Αφού το ψάχνεις, βρες τα και απο αλλού να τα διασταυρώσεις.

http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/brain-tumors-cell-phones

Κανένας δεν ξέρει τι "γεννάει" τον καρκίνο. Όλοι ψάχνουν και κατηγορούν τα πάντα, και κάνουν υποθέσεις. Είχαμε και πριν τα κινητά, έχουμε και τώρα κρούσματα. Μάλιστα τα κρούσματα γενικά δεν έχουν και καμιά αυξητική τάση τα τελευταία 15 χρόνια. Που και να υπήρχε δλδ, δεν θα ξέραμε τι φταίει, γιατί τα τελευταία 15 χρόνια δεν μπήκε μόνο το κινητό στη ζωή μας, άλλαξαν ένα σωρό πράγματα.

ΥΓ. Πές μου ότι ... καπνίζεις? Να πέσω απο την καρέκλα μου!

Επεξ/σία από Deorum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...