fnwokke Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί είσαι εσύ σοβαρός? Σου παραθέτω στοιχεία και σου μιλώ με τεκμηρίωση βασιζόμενη σε επιστημονικές μελέτες ..και συ μου λες για καλαματιανούς και πράσινα άλογα! Δεν θα σε πάρω και από το χεράκι για να σε πείσω...δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θες , φίλε Και για να καταλάβεις πόσο ..σοβαρός είσαι, μου ξεκίνησες λέγοντας ότι προκαλεί μόνο θερμότητα η ακτινοβολία,...και γω σου απέδειξα ότι προκαλεί και βιολογικές συνέπειες με βάση τα παραρτήματα των επιστημόνων! Κάνε μας τη χάρη λοιπόν
Chris_85 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δεν καταλαβαινεις αυτο που σου λεω τοση ωρα, οτι μελετες που στηριζονται σε ενα τοσο τραγικο και εξωφθαλμο λαθος (οτι υπαρχει αριστεροστροφη ακτινοβολια) δεν ειναι τπτ αλλο παρα μπουρδες?? Πραγματικα δεν ξερω ποσο πιο απλα να το πω.
fnwokke Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Δεν καταλαβαινεις αυτο που σου λεω τοση ωρα, οτι μελετες που στηριζονται σε ενα τοσο τραγικο και εξωφθαλμο λαθος (οτι υπαρχει αριστεροστροφη ακτινοβολια) δεν ειναι τπτ αλλο παρα μπουρδες?? Πραγματικα δεν ξερω ποσο πιο απλα να το πω. Ενταξει, κατσε να στο πω και γω πιο απλα...Ας υποθέσουμε οτι δεν υπαρχουν οι αριστερόστροφες κλπ...να σε ρωτήσω λοιπόν, καρκινογενέσεις δημιουργουνται? Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2009 από fnwokke
Chris_85 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δεν το ξερουμε. Υπαρχουν ενδειξεις αλλα οχι αποδειξεις.
fnwokke Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Αγγλικά ξέρεις υποθέτω, τι λέει εδώ: "There is little doubt that exposure to ELF causes childhood leukemia." Section 1 σελίδα 8 http://www.bioinitiative.org/report/docs/section_1.pdf'>http://www.bioinitiative.org/report/docs/section_1.pdf Να μεταφράσω: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έκθεση σε ELF προκαλεί παιδική λευχαιμία" Αυτό το μεταφράζεις σαν ένδειξη ή τεκμηριωμένο συμπέρασμα, δηλαδή απόδειξη? Όπως επίσης αυτό "The BioInitiative Report (http://www.bioinitiative.org) to be released on Friday, August 31, 2007 documents the scientific evidence that power line EMF exposure is responsible for hundreds of new cases of childhood leukemia every year in the United States and around the world" εδώ ολοκληρωμένο http://www.bioinitiative.org/press_release/docs/august31_2007.pdf Αυτή η επιστημονική κοινότητα λοιπόν αποδυκνείει την παιδική λευχαιμία από την έκθεση σε ELF (Extremely Low Frequency) π.χ. Υψηλή ή Υπερηψηλή τάση ρεύματος. Αυτά είναι ένα μέρος από τις αποκαλύψεις στο report τους. Αν δεν βαριέσαι ξαναλέω ρίξε μια ματιά...Αξίζει τον κόπο! Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2009 από fnwokke
Chris_85 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Και η Δρουζα ειπε οτι η καλυτερη θεραπεια ειναι η φραπελια.. Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο, καληνυχτω ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** btw το '' little doubt'' εσυ το μεταφραζεις ''καμια αμφιβολια?" δηλαδη το ''no doubt'' πως μεταφραζεται?
fnwokke Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Καλά, ούτε για αγγλικούς ιδιωματισμούς δεν γνωρίζεις? Πάλι για δρούζες μου λες, όταν σου παραθέτω τρανταχτές αποδείξεις! Τεσπα, τι να πούμε άλλο...πίστευε ότι θες, δεν θα σου κάνω και εμφύτευση της γνώμης μου.
Deorum Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Τα site που κυκλοφόρουν για το κάθε τι, δεν είναι πανάκεια. Ούτε και το wikipedia είναι πανάκεια. Τα διάφορα site εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς. Εδώ υπάρχει site, που διαφημίζεται κιόλας, και ισχυρίζεται ότι όλο το AIDS είναι ένα ψέμα. Όλα ξεκινάνε με το ίδιο μοτίβο. Μια ελαφρότατη επιστημονική εξήγηση (που κάτι πάει να πει, θεωρητικά γίνεται, είναι δύσκολο όμως να αποδείξεις ότι πρακτικάδεν γίνεται - κλασσική περίπτωση "εναλλακτικών" θεραπειών) και στο τέλος όλο και κάπου το πηγαίνει. Σε "ειδικές συνταγές", σε δικά τους βιβλία, σε συνδρομές κτλ κτλ. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Και αν θέλετε να το κάνουμε και πιο πολύπλοκο. Το ασύρματο ρούτερ εκπέμπει στα 20 μέτρα. Η UHF κεραία (το σήμα του MEGA/ANT1/NET κτλ) εκμπέμπει στα 50χλμ (πολύ πιο πολύ απο τα κινητά). Όταν κάθεσαι κολητά στο ασύρματο ρούτερ σου, οι ακτίνες του έχουν τόση ισχύ ώστε να φτάσουν άλλα 20 μέτρα. Όταν κάθεσε απλώς στον καναπέ σου, οι UHF/FM που σε διαπερνάνε έχουν ισχύ να ταξιδέψουν άλλα 30χλμ. Το ίδιο είναι σε πολλαπλάσια ποσότητα. 24 ώρες το 24ωρο, πολλά κανάλια, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα. Μην το κουράσουμε. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό να προσέχουμε. Αλλά όχι στην υπερβολή. Το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχθεί τίποτα ακόμα πρέπει να δείχνει κάτι. Μην ακούσω για τις κακές εταιρίες που φιμώνουν τα πάντα. Υπάρχουν 1000δες ανεξάρτητοι ερευνητές που μπορούν να κάνουν κάτι, και πάρα πολλοί που θα χαρούν να τα κάνουν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες τους/site τους κτλ. Δεν είναι και καμιά τραγική έρευνα στο κάτω κάτω. Πέρνεις 1000 ποντίκια. Στατιστικά το 3% αναπτύσει καρκίνο. Τα βάζεις σε ένα δωμάτιο με 2 ασύρματα ρούτερ, και 2 κινητά. Το ποσοστό θα γίνει από 3% 5-6 ή 10%? Τα κινητά έχουν κλείσει 20ετία που χρησιμοποιούνται κάτι θα υπήρχε να δούμε. Μην μου πείτε τα θάβουν, γιατί καπνοβιομηχανίες με την ίδια λογική δεν τα θάβουν? Δεν έχουν συμφέροντα? (και πολύ πιο πολλά μάλιστα). Οπότε. Όχι παραφιλολογίες. ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Και επειδή δεν μιλάω για τον φίλο συγκεκριμένα με την bioinitiative.org (κόλησες και εσύ σε ένα site, βρες και κάπου αλλού...) Να πω ότι αυτά που λέω τα λέω για όλες τις μικροκυματικές ακτινοβολίες που είναι στο αριστερό (μεγάλο μήκος κύματος) απο το ορατό φώς. Δεν τα λέω για τους μετασχηματιστές υψηλής τάσεως κτλ κτλ που δεν ξέρω σε τι εντάσεις και τι μήκος έχουν οι Η/Μ ακτινοβολίες τους. http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_radiation_and_health#Health_effects_of_electric_power_transmission Απο ότι διαβάζω εδώ πάντως κάποιες υποψίες ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, γιατί το γεγονός ότι κάποιος κάπου είχε αυξημένα ποσοστά δεν λέει τίποτα. Σε μια περιοχή με αυξημένα κρούσματα μπορεί να φταίει το νερό, ο αέρας, το κτήριο που χτίστικε με ακατάλληλα υλικά και 1002 άλλα. Είχαμε αυξημένα κρούσματα εκεί, ακούγαν ροκ μουσική ίσως φταίει η ροκ μουσική. Τέλος επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις τα κρούσματα είναι 1/1500 άτομα, δεν βγάζεις άκρη εύκολα. 1 άτομο παραπάνω να βρεθεί, λένε για διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων. Η στατιστική είναι επικίνδυνο παιχνιδι.
Barbattilas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Το κακό με τις έρενες είναι ότι συχνά αντί να διεγείρουν την προσοχή και την επιφύλαξη του αγοραστικου κοινου, λόγω του βομβαρδισμού τους αποό κινδυνολογία οι πελάτες τελικά από την απόγνωση τους κλείνουν εθελούσια τα αυτια. Στο τέλος οι κινδυνολόγοι, πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που νομίζουν. Προκαλουν ανοσία των καταναλωτών ακόμη και στις διασταυρωμένες επιστημονικά έρευνες, τις οπόιες μπερδέυουν με άλλη μία κραυγή κινδυνολογίας.
merde Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Τα site που κυκλοφόρουν για το κάθε τι, δεν είναι πανάκεια. Ούτε και το wikipedia είναι πανάκεια. Τα διάφορα site εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς. Εδώ υπάρχει site, που διαφημίζεται κιόλας, και ισχυρίζεται ότι όλο το AIDS είναι ένα ψέμα. Όλα ξεκινάνε με το ίδιο μοτίβο. Μια ελαφρότατη επιστημονική εξήγηση (που κάτι πάει να πει, θεωρητικά γίνεται, είναι δύσκολο όμως να αποδείξεις ότι πρακτικάδεν γίνεται - κλασσική περίπτωση "εναλλακτικών" θεραπειών) και στο τέλος όλο και κάπου το πηγαίνει. Σε "ειδικές συνταγές", σε δικά τους βιβλία, σε συνδρομές κτλ κτλ. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Και αν θέλετε να το κάνουμε και πιο πολύπλοκο. Το ασύρματο ρούτερ εκπέμπει στα 20 μέτρα. Η UHF κεραία (το σήμα του MEGA/ANT1/NET κτλ) εκμπέμπει στα 50χλμ (πολύ πιο πολύ απο τα κινητά). Όταν κάθεσαι κολητά στο ασύρματο ρούτερ σου, οι ακτίνες του έχουν τόση ισχύ ώστε να φτάσουν άλλα 20 μέτρα. Όταν κάθεσε απλώς στον καναπέ σου, οι UHF/FM που σε διαπερνάνε έχουν ισχύ να ταξιδέψουν άλλα 30χλμ. Το ίδιο είναι σε πολλαπλάσια ποσότητα. 24 ώρες το 24ωρο, πολλά κανάλια, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα. Μην το κουράσουμε. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό να προσέχουμε. Αλλά όχι στην υπερβολή. Το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχθεί τίποτα ακόμα πρέπει να δείχνει κάτι. Μην ακούσω για τις κακές εταιρίες που φιμώνουν τα πάντα. Υπάρχουν 1000δες ανεξάρτητοι ερευνητές που μπορούν να κάνουν κάτι, και πάρα πολλοί που θα χαρούν να τα κάνουν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες τους/site τους κτλ. Δεν είναι και καμιά τραγική έρευνα στο κάτω κάτω. Πέρνεις 1000 ποντίκια. Στατιστικά το 3% αναπτύσει καρκίνο. Τα βάζεις σε ένα δωμάτιο με 2 ασύρματα ρούτερ, και 2 κινητά. Το ποσοστό θα γίνει από 3% 5-6 ή 10%? Τα κινητά έχουν κλείσει 20ετία που χρησιμοποιούνται κάτι θα υπήρχε να δούμε. Μην μου πείτε τα θάβουν, γιατί καπνοβιομηχανίες με την ίδια λογική δεν τα θάβουν? Δεν έχουν συμφέροντα? (και πολύ πιο πολλά μάλιστα). Οπότε. Όχι παραφιλολογίες. ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Και επειδή δεν μιλάω για τον φίλο συγκεκριμένα με την bioinitiative.org (κόλησες και εσύ σε ένα site, βρες και κάπου αλλού...) Να πω ότι αυτά που λέω τα λέω για όλες τις μικροκυματικές ακτινοβολίες που είναι στο αριστερό (μεγάλο μήκος κύματος) απο το ορατό φώς. Δεν τα λέω για τους μετασχηματιστές υψηλής τάσεως κτλ κτλ που δεν ξέρω σε τι εντάσεις και τι μήκος έχουν οι Η/Μ ακτινοβολίες τους. http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_radiation_and_health#Health_effects_of_electric_power_transmission Απο ότι διαβάζω εδώ πάντως κάποιες υποψίες ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, γιατί το γεγονός ότι κάποιος κάπου είχε αυξημένα ποσοστά δεν λέει τίποτα. Σε μια περιοχή με αυξημένα κρούσματα μπορεί να φταίει το νερό, ο αέρας, το κτήριο που χτίστικε με ακατάλληλα υλικά και 1002 άλλα. Είχαμε αυξημένα κρούσματα εκεί, ακούγαν ροκ μουσική ίσως φταίει η ροκ μουσική. Τέλος επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις τα κρούσματα είναι 1/1500 άτομα, δεν βγάζεις άκρη εύκολα. 1 άτομο παραπάνω να βρεθεί, λένε για διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων. Η στατιστική είναι επικίνδυνο παιχνιδι. αν και αυτά που είπες με κάναν να νιώσω πολυ καλύτερα, (είναι όμορφο να σε καθησυχάζει που και που κανείς, ότι όλα θα πάνε καλά), εγώ το κινητό λέω να το καταργήσω
Teaser Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Chris_85, Είπες ότι το μόνο κακό που προκαλεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι η αύξηση της θερμοκρασίας. Εγώ με τη λιγοστή γνώση επί του θέματος αναρωτιέμαι: Οι άνθρωποι που ζουν για παράδειγμα στην Αφρική όπου έχει πολύ ζέστη, είναι πιο ευάλωτοι στον καρκίνο απ'ότι οι Φινλανδοί? Δηλαδή, αν τον καρκίνο προκαλεί η θερμότητα(όπως είπες), δεν είναι λογικό κάποιος που ζει σε πιο θερμό κλίμα να κινδυνεύει περισσότερο από κάποιον άλλο που ζει σε ψυχρότερο? Και αν όχι, για τι είδους θερμότητα μιλάμε? Το ξέρω ότι είναι κουφή η ερώτηση μου, αλλά όντας άσχετος με ιατροβιολογικοφυσικοχημικά θέματα, μου δημιουργήθηκε η απορία. Αν μπορείς ρίξε μια εξήγηση, η και οποιοσδήποτε άλλος πιστεύει ότι το κατέχει το θέμα.
flik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το θέμα. Θα συμφωνήσω με τον Barbattilas παραπάνω καταρχάς. Επίσης, Και αν θέλετε να το κάνουμε και πιο πολύπλοκο. Το ασύρματο ρούτερ εκπέμπει στα 20 μέτρα. Η UHF κεραία (το σήμα του MEGA/ANT1/NET κτλ) εκμπέμπει στα 50χλμ (πολύ πιο πολύ απο τα κινητά). Όταν κάθεσαι κολητά στο ασύρματο ρούτερ σου, οι ακτίνες του έχουν τόση ισχύ ώστε να φτάσουν άλλα 20 μέτρα. Όταν κάθεσε απλώς στον καναπέ σου, οι UHF/FM που σε διαπερνάνε έχουν ισχύ να ταξιδέψουν άλλα 30χλμ. Το ίδιο είναι σε πολλαπλάσια ποσότητα. 24 ώρες το 24ωρο, πολλά κανάλια, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, εδώ και τουλάχιστον μισό αιώνα. Ξεχνάς κάτι πολύ βασικό. Η συχνότητα που εκπεμουν όμως τα ρουτερακια και τα κινητά είναι πολύ μεγαλύτερη απο αυτή των ραδιοφώνων και των τηλεοράσεων. Δηλαδή έχουν πολύ πιο μικρό μήκος κύματος->άρα είναι πιο διεισδυτικά και πιο επικύνδυνα. Πάνω κάτω όμως συμφωνώ, οτι αν είσαι λίγο πιο μακριά απο το ρουτερ πχ, πλέον η ισχύς είναι πολύ μειωμένη. Teaser, φαντάζομαι θα είπε για θερμότητα όχι εξωτερική, αλλά του εγκεφάλου. Δηλαδή το σίγουρο, σιγουρότατο δηλαδή, είναι οτι με πολύωρη χρήση κινητών αυξάνουμε την θερμοκρασία του εγκεφάλου μας σε αρκετό βαθμό. Τώρα αυτό δεν ξέρω σε πόσες συνέπειες οδηγεί, αλλά είναι τύπου πονοκέφαλοι κτλ. Για καρκίνο όπως προείπαν τα παιδιά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα, στατιστικά όσα έχω διαβάσει πάλι δεν δείχνουν κάτι αρκετό, αλλά σίγουρα όσο μπορούμε, ας είμαστε 3-4 μέτρα μακριά απο το ρούτερ, και το κινητό ας μην είναι πολλές ώρες στο κεφάλι μας. Ας μειώσουμε την χρήση του λίγο, και αν δεν μπορεί να γίνει αυτό ας πάρουμε hands-free. Προσωπικά δεν μιλάω πολύ ώρα. Δηλαδή καλυπτόμαστε σε ένα βαθμό μόνο και μόνο κρατώντας κάποιες αποστάσεις. Διάβασα και λίγα προηγούμενα, και συμφωνώ και με τον chris85. Αλλά άσχετο απο αυτό, αριστρόστροφα πολωμένο φως υπάρχει (το δινάνυσμα της έντασης ηλεκτρικού ή μαγνητικού πεδίου είναι πολωμένο), όπως και δεξιόστροφο κτλ. Άρα και αριστερόστροφη Η/Μ ακτινοβολία υπάρχει. Αλλά δεν γνωρίζω αν η ακτινοβολία απο τις κεραίες είναι πολωμένες, κι αν είναι (γιατί; ) και είναι τόσο επικίνδυνες επειδή είναι αριστερόστροφες, γιατί δεν τις κάνουν δεξιόστροφες κατευθείαν, που απο όσο ξέρω είναι απλό θέμα. Βασικά δεν πίστεψα απο την αρχή οτι είναι πολωμένες, ούτε οτι είναι επικίνδυνες γι αυτό. Είναι επειδή έχουν λίγο μικρό μήκος κύματος, και βράζουν λιγάκι τον εγκέφαλο μας. Τέλος, δεν συμφωνώ καθόλου μα καθόλου με τη λογική καταργώ το κινητό. Προς Θεού, μειωμένη χρήση, και αν γίνεται και πάντα με hands free είμαστε οκ πιστεύω. Δεν αξίζει καν τον κόπο να το καταργήσει κανείς Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2009 από flik
fnwokke Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Στον φίλο DEORUM: Ο οργανισμός που σου παράθεσα δεν είναι όποιος και όποιος και για να καταλάβεις την βαρύτητα αυτών που λένε, η Ευρωπαϊκή ένωση έχει ήδη ενημερωθεί και αναμένεται η αναθεώρηση των ορίων προς τα κάτω λόγω αυτών των συμπερασμάτων της ομάδας επιστημόνων! Συμπληρωματικά αναφέρω, ότι στις ανατολικές χώρες, τις πρώην κομμουνιστικές τα όρια ήταν προσαρμοσμένα πάνω στην "πρόληψη" και ήταν φυσικά εκατοντάδες εώς χιλιάδες φορές πιο κάτω από τις δυτικές χώρες! Ήδη υπήρχαν έρευνες από ρώσους επιστήμονες και γνώριζαν για τις επιπτώσεις της Η/Μ ακτινοβολίας και μάλιστα πριν αρκετά χρόνια είχαν ενημερώσει και τις Η.Π.Α! (π.χ έρευνες σε κατοίκους γύρω από πυλώνες υψηλής τάσης) Κάπου θα ανατρέξω (δεν θυμάμαι που το έχω αρχειοθετήσει) και θα το ποστάρω να το δείτε...
Chris_85 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Chris_85,Είπες ότι το μόνο κακό που προκαλεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι η αύξηση της θερμοκρασίας. Εγώ με τη λιγοστή γνώση επί του θέματος αναρωτιέμαι: Οι άνθρωποι που ζουν για παράδειγμα στην Αφρική όπου έχει πολύ ζέστη, είναι πιο ευάλωτοι στον καρκίνο απ'ότι οι Φινλανδοί? Δηλαδή, αν τον καρκίνο προκαλεί η θερμότητα(όπως είπες), δεν είναι λογικό κάποιος που ζει σε πιο θερμό κλίμα να κινδυνεύει περισσότερο από κάποιον άλλο που ζει σε ψυχρότερο? Και αν όχι, για τι είδους θερμότητα μιλάμε? Το ξέρω ότι είναι κουφή η ερώτηση μου, αλλά όντας άσχετος με ιατροβιολογικοφυσικοχημικά θέματα, μου δημιουργήθηκε η απορία. Αν μπορείς ρίξε μια εξήγηση, η και οποιοσδήποτε άλλος πιστεύει ότι το κατέχει το θέμα. Τοπικη αυξηση θερμοτητας σε συγκεκριμενη περιοχη του εγκεφαλου που διαταρασσει την ομοιοσταση των κυτταρων. Με την αυξηση της θερμοκρασιας σπανε οι συνεκτικοι δεσμοι του dna και προκαλειται βλαβη στο dna. Παντως το αποτελεσμα που εχει μια κεραια τοποθετημενη στο αφτί μας ειναι αναλογη του τι κανει ενας φουρνος μικροκυματων στο φαγητο-το ζεσταινει. Απο κει και περα δεν ειμαι ειδικος σε κατι, οπου κανω λαθος διορθωστε με. Παντως καλο θα ηταν να προσπαθησει καποιος να δωσει εναν ορισμο της ακτινοβολιας. Ποιος ειναι ο ορισμος της?
Teaser Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Οκ, αλλά δεν μου απάντησες σχετικά με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αν ζεις σε χώρα με 45 βαθμούς Κελσίου λογικά η θερμοκρασία σώματος και κατά συνέπεια του εγκεφάλου λογικά είναι υψηλή. Υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο? Αφού μιλάμε για θερμοκρασία. . ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Teaser, φαντάζομαι θα είπε για θερμότητα όχι εξωτερική, αλλά του εγκεφάλου. Δηλαδή το σίγουρο, σιγουρότατο δηλαδή, είναι οτι με πολύωρη χρήση κινητών αυξάνουμε την θερμοκρασία του εγκεφάλου μας σε αρκετό βαθμό. Τώρα αυτό δεν ξέρω σε πόσες συνέπειες οδηγεί, αλλά είναι τύπου πονοκέφαλοι κτλ. Για καρκίνο όπως προείπαν τα παιδιά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα, στατιστικά όσα έχω διαβάσει πάλι δεν δείχνουν κάτι αρκετό, αλλά σίγουρα όσο μπορούμε, ας είμαστε 3-4 μέτρα μακριά απο το ρούτερ, και το κινητό ας μην είναι πολλές ώρες στο κεφάλι μας. Ας μειώσουμε την χρήση του λίγο, και αν δεν μπορεί να γίνει αυτό ας πάρουμε hands-free. Προσωπικά δεν μιλάω πολύ ώρα. Δηλαδή καλυπτόμαστε σε ένα βαθμό μόνο και μόνο κρατώντας κάποιες αποστάσεις Να αποφέυγουμε και τη ζέστη δηλαδή? Σάουνα για παράδειγμα να μην κάνουμε? Κανα ταξιδάκι στην Τυνησία με τις καμήλες? Εκεί είναι η απορία μου, γιατί η θερμότητα προερχόμενη από ακτινοβολία τεχνικού μέσου βλάπτει και όχι η "ζέστη", έτσι γενικά. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2009 από Teaser Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα