polaki Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Οπως αρκετοι θα ξέρετε εχει βγει καινούριο virus στις 17 Ιανουαρίου, το W32.Blackmal.E. http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/[email protected] Ο λογος που ειναι επικίνδυνο και πρεπει να το προσέξουν οι network admins είναι επειδή επεκτείνεται μέσω mass mailing, αλλά και μέσω των shared folders. Δημιουργεί ψέυτικα αρχειά zip κλπ με κατάληξη .exe, και οταν τα τρέξεις μολύνεσαι. Χτες και προχτές κυνηγούσαμε virus σε όλο το δίκτυο, ευτυχώς (???) μολύνθηκαν μόνο 23 (!!!) pc. Ο server είχε το Corporate antivirus 10 αλλά τον ρουφίξαμε προφανως ελάχιστες ωρες πριν το liveupdate. Αν έχετε το update από 17 Ιαν. και μετά είστε οκ. Το πρόβλημα είναι οτι αν δεν εχει γινει update ΠΡΙΝ φάτε τον ιο, τότε πολυ απλά το antivirus υπολειτουργεί, γιατί πάει και ξηλώνει αρχεία του antivirus με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει, και εσείς δεν ξέρετε αν έχετε ή δεν έχετε τον ιό. ίσως για home users να μην είναι τόσο επικίνδυνος (όποτε κατεβάσεις το removable tool scanάρεις και τον ξηλώνεις) αλλά σε εταιρικό δίκτυο μπορεί να γίνει κόλαση απτο πουθενά. Άλλα συμπτώματα που είδα εγώ είναι οτι το pc σέρνεται υπερβολικά για κάποιο ανεξηγητο τρόπο (και ουσιαστικά έτσι ανακάλυψα ότι κάτι δεν πάει καλά και μετά ενω το έψαχνα στο pc το μολυνσμένο είδα ότι το antivirus δεν λειτουργούσε).
MotorBreath Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Καλημέρα, και εγώ πρέπει να έχω κολλήσει το ίδιο virus. Άνοιξα ένα zip και μου κόμπλαρε όλο το σύστημα, έκανα restart και από τότε μου έχει χαλάσει όλα τα αρχεία word. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξεκινάει το norton και όταν προσπαθώ να μπώ σε οποιαδήποτε σελίδα με removal tools να κατεβάσω μου κλείνει τον explorer. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς να σώσω την κατάσταση?
Highlander Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κολλάνε... Έχω να κολλήσω virus από την εποχή της δισκέτας με "Ping Pong" κλπ (όποιος θυμάται)
alfas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κολλάνε...Έχω να κολλήσω virus από την εποχή της δισκέτας με "Ping Pong" κλπ (όποιος θυμάται) To leei to nick sou... Tixeros ? isos ? Kai ego 8imamai tote pou oloi eixan kollisei to bluster ego den to eixa kollisei...PRAGMA pou den to katalaba pote mou!! TO pos to katafera...profanos tixi...
HentaiGrX Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Highlander: Isws na anoiksan kanena arxeio apo apostolea pou pi8anon den ikseran h kati analogo!Symbainei.
giorgosstamatis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Καλημέρα' date=' και εγώ πρέπει να έχω κολλήσει το ίδιο virus. Άνοιξα ένα zip και μου κόμπλαρε όλο το σύστημα, έκανα restart και από τότε μου έχει χαλάσει όλα τα αρχεία word. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξεκινάει το norton και όταν προσπαθώ να μπώ σε οποιαδήποτε σελίδα με removal tools να κατεβάσω μου κλείνει τον explorer. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς να σώσω την κατάσταση?[/quote'] kane ena system restore me imerominia prin to anoigma toy arxeiou,meta svise ton norton kai katevase to nod32,(http://www.nod32.com) exei an den kano lathos 30 meres trial,valton na psaksei kai eisai ok.an vreis kai kanena programa registry cleaner tha einai akoma kalitera.yposimiosi,den kano ton poniro oute eimai diania stoys ypologistes, apla to epatha kai etsi sothika,eyxaristo
blueviper Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Μπορείς να δοκιμάσεις κι έναν online scanner όπως αυτόν που παρέχει το BitDefender. Φυσικά αν έχεις κολλήσει, το πιθανότερο είναι πως ήδη θα έχουν χωθεί οι ιοί και στο system restore. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να το απενεργοποιήσεις πρώτα και μετά να σκανάρεις. Και κάτι ακόμα...το Nod32 δεν το άγγιξε ο σκώληκας. Που να βάλει χέρι...
polaki Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Αν θες να κανεις restore δοκιμασε ημερομηνία πριν τις 17. Στις 17 κυκλοφόρησε..
MotorBreath Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Σας ευχαριστώ παιδιά αλλά μάλλον θα σώσω ότι μπορώ και θα πάω για format. Το μηχάνημα έχει γίνει (_!_) Κόλλησα από e-mail από το Πανεπιστήμιο. Μου το είπαν συνάδελφοι με το ίδιο πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.