Φειδίας Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Φίλες και Φίλοι του Insomnia γεια και χαρά. Είναι το πρώτο άρθρο που στέλνω στο site και αφορά ένα πρόβλημα που συνάντησα στο laptop που αγόρασα.Πρόκειται για το notebook της ACER Aspire 5514 , Pentium M 1024GB ram,100GB HD με όλα όσα αναφέρει το site της ACER. To πρόβλημα έγγειται στο ότι αγόρασα το notebook θεωρώντας ότι δε θα κάνει θόρυβο σe σχέση με ένα desktop. Κάθε άλλο όμως,έχοντας τον υπολογιστή στη τροφο-δοσία (ΑC) το ανεμιστηράκι λειτουργεί αμέσως μετά το "quite boot" και κάνει έναν σχετικό θόρυβο, ενώ δε σταματάει καθόλου και χωρίς να τρέχω κάποια σημαντική εφαρμογή. Ο ανεμιστήρας σταματάει μόνο όταν χρησιμοποιώ μόνο τη μπαταρία (DC).Δημιουργώντας όμως το ίδιo energy profile στο AC όπως και στο DC το ανεμιστηράκι εξακολουθεί να λειτουργεί. Στο μεταξύ στο bios δε βρήκα τίποτα για τη θερ-μοκρασία του επεξεργαστή και για τις στροφές του fan.Έχει συναντήσει κανένας αυτό το πρόβλημα. Ξέρει κανείς εάν και πως ρυθμίζεται το ανεμιστηράκι;Έχει κανείς καμιά πληροφορία για αντίστοιχα μοντέλα Fujitsu-Siemens, HP ή Sony Vaio.Ευχαριστώ.
gdevil Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Καταρχήν καλωσήρθες στο φόρουμ! Στο θέμα σου: δεν είναι πρόβλημα αυτό που αναφέρεις. Όλα τα λάπτοπ έτσι δουλεύουν. Ακόμα και το Vaio 1 γνωστού μου δεν ακούγεται μεν, αλλά αν πλησιάσεις το αυτί σε απόσταση 1cm από το πληκτολόγιο θα ακούσεις τον ανεμιστήρα να δουλεύει σε πολύ χαμηλές στροφές. Και λάπτοπ μου που φαίνεται στην υπογραφή μου έτσι είναι. Ο λόγος είναι ότι τα λάπτοπ, λόγω περιορισμένου χώρου, έχουν την τάση να αναπτύσουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες ακόμα και στο idle σε σχέση με τα desktop. Επίσης όταν είναι στο ρεύμα οι τάσεις στα κυκλώματα είναι ελαφρώς μεγαλύτερες με αποτέλεσμα να παράγεται μεγαλύτερη θερμότητα. Το ότι ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί όταν δουλεύεις με την μπαταρία οφείλεται 1: οι τάσεις στα κυκλώματα είναι μικρότερες --> λιγότερη θερμότητα 2: το σύστημα κάνει εξοικονόμηση ενέργειας και δουλεύει τον ανεμιστήρα μόνο όταν είναι απαραίτητο (ξεπεράσει η θρεμοκρασία ένα συγκεκριμένο όριο ασφάλειας) Ελπίζω να σε κάλυψα
giannies77 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2008 ξερει καποιοσ για ενεργοποιηση bluetooth για acer aspire5920g
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.