damn3 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 basika ee3509 exeis diabasei peri tilepikoinwniakhs apaths? spyrosole ean den mporeis na ton breis ton typo i den thes na fanerwtheis typwse filadia kai mirase ta stis polikatikoies gyrw sou pou na exigei oti xreiazete na diasfalisei kapoios to wireless dyktio tou.
Tetix Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Ola auta pou legontai kala einai alla as vreite eseis free wireless gia connection sto internet kai ekei tha doume ta peri nomikotitas kai ithikis. Egw pantws tha to ekmetaleuomoun etsi apla kai xwris pola pola. Oxi tipota allo alla gia na min krivomaste kai pisw apo to daxtilo mas. Apla pragmata... ANTE KAI ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ!!! (spyrosole++)
Cromb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Βάζω στη πρίζα ένα μηχανήμα που πήρα πρόσφατα, γιατί είχαν όλοι οι φίλοι μου (που λένε οτι είναι tredy να χεις!)...pc νομίζω λέγεται και... ωχ!λέει πώς είμαι συνδεδεμένος στο... πως το λένε;;;.. α, internet!Γιατί; Λες να φταίει το κερί που άναψα την κυριακή; Ή ο καλός κύριος πρωθυπουργός που είπε για δωρεάν internet;Δε ξέρω.Είμαι άσχετος. Δε τα καταλαβαίνω αυτά τα μηχανήματα! Αχ τι ωραία!.... Ξαφνικά εισβάλει ο γείτονας με δέρνει και μου λέει οτι θα μου κάνει μήνυση γιατί έκλεψα το wirl... κάπως έτσι το πε! Τι φταίω κύριε πρόεδρε;;;;; Τι θέλω και ασχολούμαι με αυτά τα σατανικά μηχανήματα! Είπα να πώ κι εγώ τον πόνο μου στο ενδιαφέρον.... thread...(νομίζω έτσι το λένε) Απλά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος μπεί κατά λάθος,χωρίς να γνωρίζει, στο δίκτυο του γείτονα τι γίνεται;Πόσο φταίει νόμικά;Θα τη γλιτώσει;
getty Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 diabasa me prosoxh ta posts poy grapsate' date=' kai telika to swsto poy prepei na ginei einai na gnwstopoihsw ston katoxo toy diktioy, oti to exei eley8ero kai mporei na to xrhsimopoiei o ka8enas kai na to prostateysei, ayto den 8a to kanw epeidh fobamai gia poinikes diwjeis, alla epeidh den einai swsto, panta otan paw na kanw kati "paranomo" bazw prwta sthn 8esh toy ton eayto mou kai sthn 8esh mou ekeinon, kai skeftomai giati na mou to kanei autos, opote giati kai egw na to kanw. kati afoy den 8es na sto kanoyn giati na to kaneis esy..pantws skefthka oti gia na ftiajei ena lan, den mporei na einai toso asxetos gia na mhn balei password kai na to exei xwris asfaleia, kai akoma na to eftiaje texnikos sthn periptwsh poy den jerei o katoxos, stantar 8a ebaze ena password, den 8a to eixe eley8ero.pantws to shma poy pianw einai poly xamhlo kamia fora mia ba8mida h kai ka8oloy polles fores..den exw asxolei8ei ka8oloy me wireless lan kai den exw idea..to problhma einai pws 8a toy to pw, kai ean toy to pw, mhpws me katagkilh epeidh eixa xrhsimopoihsei to diktyo gia peripoy 4 lepta synolika.. aplws egw to xrhsimopoihsa den yphrxe kamia periptwsh na peirajw ta arxeia h kamia ry8mish sto wireless lan, oyte jerw pws ginetai alla den yphrxe periptwsh na to ekana.. ti lete...[/quote'] Εγώ λέω αν δεν τον ξέρεις καλά σαν άνθρωπο να μην του πεις τίποτα και απλά να αρκεστείς στο δικό σου internet. Ο κόσμος είναι παράξενος και ιδιαίτερα αν είναι άσχετος και του το πεις και μετά από καμιά μέρα πιάσει κανά ιο και του σκίσει το σύστημα, όχι ότι θα σου κάνει τίποτα αλλά θα σε κοιτάει με μισό μάτι, ή θα έχει την υποψία κάθε φορά που σε βλέπει μήπως του έκανες κάτι ή είδες τις φωτογραφίες του ή ότι άλλο. Επίσης πάρα πολύ χλωμό να σου κάνει κάτι, σιγά μην κρατάει και logs τι συνδέθηκε εδώ δεν ξέρει να κάνει βασικά πράγματα.
spyrosole Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 to kalytero pou prepei na ginei einai ton eidopoihsw oti den exei asfaleia sto diktuo kai mporei na mpainei o ka8enas, opws leei o Greek kai ApSiMan. dioti egw den yphrxe periptwsh na toy ekana kati kako sto diktio alla mporei na to xrhsimopoihsei enas allos kai na toy dhmioyrghsei megalo problhma. 8a to 8elate eseis na sas to kanoyn ayto??? opote ta symperasmata dikas sas... meta skefthka mhpws to exei eley8ero epithdes gia na syndeontai alloi sto diktio toy kai na toys dhmiourghsei problhmata??? to problhma einai oti to exw xasei apo x8es to brady, kai oute shmera to prwi den to brhka,akoma pws 8a toy to pw, den jerw,oyte mporw na moirazw fylladia opws leei o filos damm3.. brhka oti to polutexnoupolh stoy zwgrafou exei wifi diktio kai ean eisai foithths ekei mporeis na pareis enas username kai password kai na mpaineis mesw forhtoy h pda sto internet me poly megalh taxythta,osoi spoydazoun ekei ekmetaleythteto, blepete egw spoydazw sto tei, opote den mporw, alla kapoy mporei na brw syndesh kai na to ekmetaleytw, gia koitajete edw. http://www.noc.ntua.gr/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=106&meid=122
spyrosole Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 apo thn allh, pes oti mpenw sto diktio toy pws jerei, poios einai, kai pws mporei na me entopisei?? eida to post poy ekane o filos getty, kai skefthka ean toy to pw kai meta toy ginei tipota asxhmo sto diktio, mporei na leei oti to ekana egw, opote to kalytero einai na toy steilw e-mail h me kapoio allo tropo, alla na mhn jerei pws toy esteila egw,ean kai den jerw, pws mporei na jerei oti eimai egw, se polukatoikia menw, kai den jerw kai polloys sthn perioxh moy giati den einai h monimh katoikia moy stoy zwgrafoy..
orestis1987 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Καλησπέρα. Διάβασα τα post όλων και διαπίστωσα στο οτι αναλώνεστε σε ένα θέμα που ούτε νόμοι ούτε "ηθική" μπορεί να καλύψει και ιδιαίτερα να δικαιολογήσει. Βάζω την ηθική σε εισαγωγικά γιατί πολύ απλά ηθικό είναι αυτό που ορίζει η πλειοψηφία και είναι έννοια άκρως σχετική. Αρχικά, θέλω να πώ οτι ό,τι αναφέρω παρακάτω αποτελεί δική μου άποψη και δεν απαιτώ απο κανένα να τη συμμεριστεί αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να την εκφράζω χωρίς να έχω πρόθεση να προσβάλλω κανένα. Το θέμα έχει διττή φύση: νομική και ηθική. Η συζήτηση όμως δείχνει οτι δεν εχετε ξεκαθαρίσει υπό ποιό πρίσμα θέλετε να αναλύσετε το θέμα. Φυσικά εγώ δεν πρόκειται να το αναλύσω ούτε ηθικά ούτε νομικά. Και αυτό για το λόγο που ανέφερα στην αρχή. Έτσι λοιπόν πρέπει να ανατρέξετε στην αιτία που δημιουργεί αυτή την πληθώρα απόψεων και αντιπαραθέσεων αναλογίζοντας το θεμέλιο λίθο κάθε πολιτισμένης κοινωνίας: Τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις καθε πολίτη υπό την προυπόθεση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής(όχι του ευ ζείν αλλα του ζειν απλά). Η αιτία λοιπόν κύριοι και κυρίες είναι Η αχαλίνωτη ανάπτυξη της τεχνολογίας του σημερινού κόσμου συνοδευόμενη από την αδυναμία της σύγχρονης κοινωνίας να "απορροφήσει" τις όλο και περισσότερες γνώσεις που προσφέρει αυτή η τεχνολογία. Αυτή η πρόταση - σε συνδυασμό με την διαδεδομένη πια, αλλά και απαραίτητη για την ανάπτυξη κάθε σύγχρονης οικονομίας, έννοια του καταναλωτισμού - βοηθά στο να καταλάβει κανείς οτι το πρόβλημα της ελεύθερης διάδοσης της γνώσης θα είναι πάντα υπαρκτό. Άρα ενώ η κοινωνία μας πια έχει πάρει το δρόμο του υπερκαταναλωτισμού και η περιέργεια του ανθρώπινου μυαλού αυξάνει, ο σύγχρονος άνθρωπος θέλει να είναι γνώστης των πάντων αλλά ξεχνά οτι τον περιορίζει η φύση στις νοητικές του ικανότητες όπως ξεχνά και τις σκεβρωμένες δύο αξίες κάθε πολιτισμένης κοινωνίας: τα δικαιώματα του και τις υποχρεώσεις του. Σαν συνέπεια λοιπόν είναι καθόλα ικανός να βλάψει τον διπλανό του αλλά και να γίνει θύμα άθελά του παρόμοιας βλάβης. Στο παράδειγμά μας, λοιπόν, εγώ μπορώ όποτε θέλω να μπώ στη θέση του δικηγόρου και στις δυο πλευρές και να αθωώσω αντίστοιχα, γιατί πολύ απλά κανείς δεν έχει δίκιο. Τι θέλω να πώ: Να σταματήσουμε εμείς οι άνθρωποι μιας λεγόμενης πολιτισμένης κοινωνίας να ψάχνουμε τρόπους να επωφεληθούμε ζημιώνοντας τον άλλο, να μήν σταματάμε να ψάχνουμε την αλήθεια μέχρι να πεθάνουμε και πάνω απόλα να προστατεύουμε αυτόν που δεν μπορεί να προστατευτεί μόνος του. Εγώ πάντως έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να προστατεύω τον εαυτό μου όπως μπορώ και να επωφελούμαι απο τους άλλους εφόσων δεν ζημιώνονται ή με τη θέληση τους με αφήνουν αλλα και την υποχρέωση να προστατεύω αυτόν που δεν μπορεί να προστατευτεί και με τη θέλησή του με αφήνει να τον προστατεύσω. Αρχίστε να σκέφτεστε ΠΏΣ με το συμφέρον του ανθρώπου δίπλα σας ικανοποιείτε και τα δικά σας συμφέροντα και ΟΧΙ ΠΏΣ θα ζημιώσετε για ιδίων όφελος. Ζούμε σε μια κοινωνία για όνομα του θεού...
getty Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Αρχίστε να σκέφτεστε ΠΏΣ με το συμφέρον του ανθρώπου δίπλα σας ικανοποιείτε και τα δικά σας συμφέροντα και ΟΧΙ ΠΏΣ θα ζημιώσετε για ιδίων όφελος. Ζούμε σε μια κοινωνία για όνομα του θεού... Φαντάσου να έχει φωτογραφίες της ερωμένης του στο pc ο άσχετος, να πάει ο φίλος να του πει ότι είναι εκτεθιμένο το δίκτυο του, να μάθει τυχαία η γυναίκα του άσχετου ότι τον απατά και να νομίσει ο άσχετος ότι τον έδωσε ο φίλος μας. Τότε ποιός θα τον προστατέψει? (τύφλα να χει ο Φώσκολος) Αφού μπλέκεται παρανομοία στη μέση η λύση του να κάνεις την πάπια είναι η καλύτερη κατά την άποψη μου.
gorgio1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 re pedia kathomai edw kai kanena tetarto kai exw diavasei olo to threat me nomous ithiki kai lipa.Mia erwtisi mono (kai kirios pros ton spyrosole pou arxise to threat).An itane diko sas to diktio kai den kserate oti iparxei periptwsi na mpei kapios kai na xrisimopoiisei tin sindesi sas.Tha sas arese na sas to kanoun afto?
orestis1987 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Εγώ πιστεύω οτι ο φίλος μας απο εδώ πρέπει να κάνει μήνυση στο διπλανό του γιατί ο διπλανός του διατηρεί στάση που τον δελεάζει να παρανομήσει. Ορίστε Δηλαδή ο διπλανός μπορεί να είναι απατεώνας και να περιμένει ένα θύμα πρόθυμο να παρανομήσει (όπως το μισό περίπου forum) και να του κανει μηνυση για παρανομη προσβαση στο δικτυό του. Λοιπόν μη συζυτάμε για νομους τωρα γιατί δεν πρόκειται να μας βγάλει πουθενά. Ο giorgio1 όπως και πολλοί άλλοι διατυπώνουν αυτή την ερώτηση αλλα δεν καταλαβαίνουν οτι η κοινή απάντηση είναι πολυ απλά: "Δεν θα μου τόκαναν γιατί θα πρόσεχα" και αυτό γιατί για να διαπιστώσεις οτι ο διπλανός σου δινει αθελα του bandwidth παει να πει το λιγοτερο οτι εισαι ψαγμενος.
billypan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Kala ola ayta re paidia...Alla den mas exei pei o filos mas pou menei na pame na katevasoume kai emeis ligo free??lol:evil: Pera apo thn plaka to olo thema einai paranomo dioti ypokeitai sto adikima ths ypoklopis.... Ps Exw ena usr 9108wifi...kapoios anefere oti mporoume na allaksoume to shma ekpompis apo b se g (h to antistrofo) gia na exw kalytero shma metaksy tou pc kai tou laptop mou (15m me 2 toixous anamesa) pws ginetai ayto???PM opoios mporei na voithisei...
ee3509 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 basika ee3509 exeis diabasei peri tilepikoinwniakhs apaths? Οχι, δώσε μου αξιόπιστες πηγές και νομοθεσία να διαβάσω γιατι εχω βαρεθεί να ακούω το μακρύ και το κοντό καθενός που είναι σίγουρος οτι πρόκειται για παρανομία χωρίς να παραθέτει την κείμενη νομοθεσία. (πέρα απο τον φίλο που παρέθεσε όντως νομοθεσία, και απλά έχω διαφορετική άποψη για την ερμηνεία της.)
antonl Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δεν έχω firewall και το λειτουργικό είναι διάτρητο σε θέματα ασφάλειας. Οπότε μπορεί οποιοσδήποτε με στοιχειώδεις γνώσεις να κάνει party στο pc μου (χωρίς απαραίτητα να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα). Είναι νόμιμο; Φαντάζομαι πως όχι. Δηλαδή τι διαφορά έχει αν η "εισβολή" γίνεται μέσω συρμάτων ή μέσω του αέρα. Αν η νομοθεσία δεν είναι επαρκής πάω πάσο. Απλά πιστεύω πως λίγο πολύ σε όλους είναι κατανοητό το πόσο ορθό είναι να "εκμεταλλευτούμε" κάποιο τέτοιο γεγονός. Από 'κει και πέρα ο καθένας ας κάνει ότι καταλαβαίνει (προσωπικά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι θα έκανα τον άγιο :Ρ). Φιλικά
spyrosole Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 file gorgio1, den xreiazetai na mou kaneis ayth thn erwthsh giati hdh eixa apanthsei pio panw, kati poy den 8es na sto kanoun mhn to kaneis, fantasteite oloi mas sxedon exoume diafora arxeia poy den 8eloyme na ta doun alloi, giati emeis na doume twn allwn..opws lene kai oi aggloi curiosity killed the cat, gia auto kalo einai pote na mhn to kanoume, giati mporei arga h grhgora na to ma8ei, kai mporei etsi na xalasei mia filia.. alla kai pali den mporei na einai toso asxetos kai na to exei xwris asfaleia, mhpws 8elei na to xrhsimopoihsei kapoios kai me ayto to tropo na mpei ston diko toy pc, dhladh sthn prokeimenh periptwsh ston diko mou!! pws mporei na ma8ei pios xrhsimopoiei thn syndesh toy, gyrw apo to diamerisma moy einai polukatoikies, pws 8a ma8ei poios einai??
ee3509 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2006 ρε σεις, τι σχέση έχει η μεταγωγή πακέτων μέσα απο ένα δίκτυο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ πρόσβασης (έστω και απο λάθος) με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή ? . Δεν γίνεται καμία εισβολή ! Δεν πειράζεις κανένα αρχείο ! Δεν βλέπεις καθόλου δεδομένα του άλλου χρήστη ! Δεν έχεις ΚΑΜΙΑ πρόσβαση στον υπολογιστή του ! . Χρησιμοποιείς ΜΟΝΟ την ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση στο ACCESS POINT του, την οποία ο ΙΔΙΟΣ επέλεξε ελεύθερη, και κάνεις χρήση της υπηρεσίας πρόσβασης INTERNET που ο ΙΔΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ προσφέρει ! . Θα μπορούσε να ΜΗΝ έχει κρυπτογράφηση, και να ΜΗΝ επιτρέπει την πρόσβαση σε ΚΑΝΕΝΑ device πέρα απο τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ. (αυτό γίνεται μέσω του MAC Address) Απο τι στιγμή που τα επιτρέπει (εστω και εν αγνοία του) ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπευθυνος για τον τροπο λειτουργείας του δικτυου ΤΟΥ, και δεν προκύπτει ΚΑΜΙΑ νομική ευθύνη για τον χρήστη που χρησιμοποιεί αυτές τις υπηρεσίες. ΜΗΝ ξεχνάτε οτι θα μπορούσε ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να επίλεγει να μοιράζει δωρεάν το ΙΝΤΕΡΝΕΤ ή να προσφέρει υπηρεσίες SWITCHING χωρίς INTERNET με κάθε νομιμότητα (χωρίς αμοιβή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.