Προς το περιεχόμενο

brhka asyrmato diktuo xwris asfaleia!!

spyrosole

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπα. Να σε ρωτήσω...Δηλαδή, ο ΟΤΕ που έχει κουτιά έξω, σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο, αν σε κάποιο από αυτά σπάσει η κλειδαριά, η ξεχάσει ο τεχνικός να κλειδώσει, εσύ έχεις το αναφαίρετο δικαίωμα να πας να πάρεις τηλέφωνο;

Η ΔΕΗ, ποτέ δεν "κλειδώνει" τις κολώνες δημόσιου φωτισμού. Αν πάω και τραβήξω καλωδιάκι και παίρνω ρεύμα από κολώνα δημόσιου φωτισμού, η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να με κυνηγήσει;

Ο ΟΤΕ/ΔΕΗ και ο καθένας που επιθυμεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση δημόσιου χώρου κανονικά ΠΛΗΡΩΝΕΙ και ως εκ τούτου είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να του παραβιάσεις την ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το καθεστώς για τις ΔΕΚΟ, για ιδιώτη όμως σίγουρα είναι κάπως έτσι.

.

Μα, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς οποιαδήποτε συχνότητα! Γιατί νομίζεις οτι κυκλοφορούν τα βανάκια με τα ραδιογωνιόμετρα; Ωραία, και πες η συχνότητα 109.9 MHz στα FM δεν ανήκει σε κανέναν, είναι αμίσθωτη. Αγοράζω και γω πομπό και εκπέμπω. Είμαι ή δεν είμαι παράνομος; Για το proof of concept, σήκωσε ένα ράδιο εκεί να δούμε για πότε θα σε πάνε μέσα :P

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, και δεν ξέρω αν κατάλαβες και εσύ τι έλεγα.

.

Νομίζω οτι σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια. Να σε ρωτήσω. Έχεις καταλάβει τη διαφορά της έννοιας επιλέγω από την έννοια αμελώ; Συμφωνώ οτι εδώ, μπορεί να είναι επιλογή του.

Η ειρωνεία μάλλον δεν χρειάζεται, το πιο πιθανό είναι ότι γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ επιλέγω και αμελώ.

Γιατί μπλέκεστε με το ηθικό κομμάτι ?

Και γω πιστεύω ότι ο τύπος δεν είναι σχετικός και δεν ξέρει να βάλει encryption

Αυτό τι σχέση όμως μπορεί να έχει με την νομοθεσία ?

Το ζήτημα είναι ότι θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να επιλέγει να χαρίζει το internet, και τότε θα έπρεπε η νομοθεσία να καλύπτει τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λαμβάνει χωρίς να μπορεί ο ιδιοκτήτης να τον τρέχει στα δικαστήρια επειδή είδε από κάτι που προσφερόταν δωρεάν.

Ο ιδιοκτήτης είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπεύθυνος για την λειτουργία του δικτύου του.

Αφού ο χρήστης β δεν παραβιάζει κανένα σύστημα ασφαλείας ούτε αλλοιώνει τις ρυθμίσεις του δικτύου (π.χ. QoS) τότε νόμιμα μπορεί να χρησιμοποιεί το δίκτυο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ σε ΔΗΜΟΣΙΑ (ατελή) ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.

.

Η αμέλεια είναι προσωπικό πρόβλημα, ΔΕΝ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ και δε νομίζω ότι τον καλύπτει νομικά.

Όπως νομικά δεν σε καλύπτει η άγνοια της νομοθεσίας (βλ. Ανθρωποκτονία που ανέφερα)

.

Αν άφηνα το σπίτι ανοιχτό,

Απαγορεύεται να παραβιαστεί το οικογενειακό άσυλο ακόμα και αν οι πόρτες είναι ανοικτές.

Εκεί ο χώρος είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ.

.

Σου το ξαναείπα: μόνο με disclaimer είναι 100% σίγουρο.

Το disclaimer δεν έχει καμιά νομική υπόσταση αν δεν έχει κατατεθεί σε εισαγγελική ή τοπική αρχή όπως αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου.

Με αυτή τη λογική θα έβαζα και γω disclaimer ότι όποιος δει το SSID μου θα του σπάσω τα μούτρα, και θα περίμενα για θύματα.

.

Για πες μου, τι θεωρείς πιο πιθανό, να το έχει αφήσει επίτηδες ανοιχτό και να δίνει internet, ή να είναι άσχετος και να μην το έχει κλειδώσει; Έχει δηλώσει αυτός ο άνθρωπος ότι θέλει να χρησιμοποιούν άλλοι ένα αγαθό που του ανήκει;

Τόσες φορές έχω γράψει ότι πιστεύω πως είναι περίπτωση άγνοιας από τον ιδιοκτήτη. Αυτό τι σχέση έχει ? Μιλάμε για νομοθετικό πλαίσιο και ΟΧΙ ηθική.

Αυτό που ο ιδιοκτήτης δηλώνει είναι ότι ΔΕΝ επιθυμεί Authentication και Encryption για το δίκτυό του (αυτό το κάνει από άγνοια όταν βάζει το router στην πρίζα).

.

Τί δουλειά έχουν τα δεδομένα σου να περνάνε μέσα από το σπίτι του και τη γραμμή του χωρίς να πάρεις έγκριση;

Εκείνος που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την λειτουργία του δικτύου του, επιτρέπει την ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση σε αυτό.

.

Ο αέρας είναι ελεύθερος, η επικοινωνία όμως προστατεύεται.

Συμφωνώ απόλυτα και επισημαίνω ότι κανένα πακέτο της δικής του επικοινωνίας δεν παρακολουθείται/αλλοιώνεται με το να στέλνεις τα δικά σου πακέτα μέσα από το ίδιο link.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της επικοινωνίας του δεν έχει θιγεί από τον χρήστη Β.

.

Βαλ'το καλά στο κεφάλι σου: ο νόμος προστατεύει την επικοινωνία και το περιεχόμενό της, ανεξαρτήτως του φυσικού μέσου. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, παραιτούμαι.

LOL και γω παραιτούμαι αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν παραβιάζεται καμία επικοινωνία και κανένα περιεχόμενο με το να στέλνεις πακέτα μέσα από το ίδιο κανάλι. Το συγκεκριμένο το εγγυώμαι. ΔΕΝ παρακολουθούνται/αλλοιώνονται δεδομένα με την αποστολή πακέτων μέσα από κοινό κανάλι.

.

.

Οι άλλοι εδώ μέσα που του λέτε να μπει στο router και να αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις αυτό δεν είναι κανονική διάρρηξη ή θα τρελαθούμε εντελλώς; Έλεος...

Φυσικά ! Αυτό ΕΙΝΑΙ παράνομο !

Θεωρώ ότι ειπώθηκε για πλάκα.

.

Το να κάνει upload τα πακετάκια σου (γιατί και οι πέτρες γνωρίζουν ότι το Internet είναι αμφίδρομο) για να δεις τις σελίδες σου δεν είναι παράνομο;

Πες μας για ποιο λόγο ακριβώς είναι παράνομο (όχι ανήθικο).

.

.

Diladi esi o idios pou to les, tha itheles na mpenoun sto wi fi sou kai na xrisimophoun to bandwith sou?

Gia desto ligo pio logika...

Εγώ έχω encryption στο δικό μου.

Αν ήθελα να μπαίνουν δεν θα είχα.

Αυτό τι σχέση έχει ? Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι συζητάμε για

Τη νομική υπόσταση και όχι την ηθική ?

.

Τι να δω πιο λογικά ?

δεν είναι λίγο σαν να ληστεύεις εκκλησία?

Ναι στο 99% των περιπτώσεων είναι ακριβώς έτσι.

.

Το να χρησιμοποιείς την μισθωμένη - πληρωμένη σύνδεση κάποιου είναι παράνομο και υποκλοπή.

Καλά μάλλον δεν κατάλαβες τι συζητάμε.

Εδώ μιλάμε για δίκτυο που εκτείνεται σε δημόσιο χώρο και ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ έχει επιλέξει να μην ζητάει AUTHENTICATION και να μην κάνει ENCRYPTION.

Κάποιος να βρεθεί να μου κάνει μια σαφή ερμηνεία του νόμου που να εξηγεί την παρανομία.

.

Μαγκιά και γνώση να σας δώ αλλού... και όχι να το παίζουμε τζάμπα... ψευτο - κράκερ.

Τουλάχιστον αν δεν καταλαβαίνουμε αυτό που διαβάζουμε, ας μην λέμε οτι μας κατέβει.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και γω πιστεύω ότι ο τύπος δεν είναι σχετικός και δεν ξέρει να βάλει encryption

Αυτό τι σχέση όμως μπορεί να έχει με την νομοθεσία ?

Η νομοθεσία υπάρχει για να προστατεύει ακριβώς αυτούς που δεν μπορούν να λάβουν όλα τα μέτρα απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες.

Το ζήτημα είναι ότι θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να επιλέγει να χαρίζει το internet' date=' και τότε θα έπρεπε η νομοθεσία να καλύπτει τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λαμβάνει χωρίς να μπορεί ο ιδιοκτήτης να τον τρέχει στα δικαστήρια επειδή είδε από κάτι που προσφερόταν δωρεάν.

[/quote']

Σαφέστατα. Απλά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο θα μπορούσε να χαρίζει το internet και στο "το χαρίζει" de facto επειδή δεν έχει βάλει WPA στο AP του. Αυτό δεν το καταλαβαίνεις;

Ο ιδιοκτήτης είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υπεύθυνος για την λειτουργία του δικτύου του.

Αφού ο χρήστης β δεν παραβιάζει κανένα σύστημα ασφαλείας ούτε αλλοιώνει τις ρυθμίσεις του δικτύου (π.χ. QoS) τότε νόμιμα μπορεί να χρησιμοποιεί το δίκτυο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ σε ΔΗΜΟΣΙΑ (ατελή) ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.

Δεν καταλαβαίνεις ότι ο όρος "ελεύθερη πρόσβαση" εκτός από τεχνική υπόσταση (ανοιχτό AP) έχει και νομική υπόσταση (δεδηλωμένη πρόθεση του ιδιοκτήτη να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες από εξοπλισμό που του ανήκει); Για την ιστορία δε, αλλοιώνει τις ρυθμίσεις του δικτύου, ρίχνοντας κατά πάσα πιθανότητα την ταχύτητα όλου του AP...

Η αμέλεια είναι προσωπικό πρόβλημα, ΔΕΝ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ και δε νομίζω ότι τον καλύπτει νομικά.

Δεν είναι αμέλεια. Αμέλεια σημαίνει το να μην κάνεις κάτι που θα έπρεπε να είχες δια νόμου κάνει. Εδώ είναι παράληψη.

Όπως νομικά δεν σε καλύπτει η άγνοια της νομοθεσίας (βλ. Ανθρωποκτονία που ανέφερα)

Συνεχίζεις ένα άκυρο επιχείρημα. Κανένας νόμος δε σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς κρυπτογράφηση για να διασφαλίζεις τις επικοινωνίες σου.

Απαγορεύεται να παραβιαστεί το οικογενειακό άσυλο ακόμα και αν οι πόρτες είναι ανοικτές.

Εκεί ο χώρος είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ.

Γιατί δεν απαντάς λοιπόν σε αυτό που σε ρώτησα; Περνάνε ή δεν περνάνε τα πακέτα σου μέσα από εξοπλισμό και υποδομή δικιά του και μέσα από το χώρο του, για να εξυπηρετήσουν καθαρά δικό σου σκοπό, χωρίς τη ρητή έγκρισή του;

Το disclaimer δεν έχει καμιά νομική υπόσταση αν δεν έχει κατατεθεί σε εισαγγελική ή τοπική αρχή όπως αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου.

Με αυτή τη λογική θα έβαζα και γω disclaimer ότι όποιος δει το SSID μου θα του σπάσω τα μούτρα, και θα περίμενα για θύματα.

Το τραβάς πολύ, πραγματικά. Κανένα disclaimer δεν μπορεί να νομιμοποιήσει παράνομη πράξη (όπως το να σπάσεις τα μούτρα άλλου). Δε χρειάζεται να κατατεθεί σε συμβολαιογράφο, μία απλή υπεύθυνη δήλωση νομίζω αρκεί. Μιλάμε πάντα για το τι είναι τυπικά απαραίτητο.

Αυτό που ο ιδιοκτήτης δηλώνει είναι ότι ΔΕΝ επιθυμεί Authentication και Encryption για το δίκτυό του (αυτό το κάνει από άγνοια όταν βάζει το router στην πρίζα).

Πες μου ότι δε σοβαρολογείς σε παρακαλώ, πες μου! Δηλώνει πουθενά την πρόθεσή του, τη στιγμή που η default κατάσταση είναι χωρίς κρυπτογράφηση;

Εκείνος που είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την λειτουργία του δικτύου του, επιτρέπει την ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση σε αυτό.

Όχι, απλά δεν εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτό. Η default κατάσταση όλων των routers είναι να είναι ανοιχτοί. Ο νόμος σου ξαναλέω, υπάρχει ακριβώς για να προστατεύει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αν όλοι ξέραμε και όλοι προσέχαμε, δε θα χρειαζόμασταν το νόμο γιατί οι επικοινωνίες μας θα ήταν αδιάβλητες.

Συμφωνώ απόλυτα και επισημαίνω ότι κανένα πακέτο της δικής του επικοινωνίας δεν παρακολουθείται/αλλοιώνεται με το να στέλνεις τα δικά σου πακέτα μέσα από το ίδιο link.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ της επικοινωνίας του δεν έχει θιγεί από τον χρήστη Β.

Ξαναλέω, δεν απάντησες στο ερώτημά μου: χρησιμοποιείς ή δε χρησιμοποιείς δικό του εξοπλισμό και δικά του αγαθά χωρίς έγκριση;

LOL και γω παραιτούμαι αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν παραβιάζεται καμία επικοινωνία και κανένα περιεχόμενο με το να στέλνεις πακέτα μέσα από το ίδιο κανάλι. Το συγκεκριμένο το εγγυώμαι. ΔΕΝ παρακολουθούνται/αλλοιώνονται δεδομένα με την αποστολή πακέτων μέσα από κοινό κανάλι.

Ξαναδιάβασε αυτά που λέω. Ο νόμος είναι γενικός και λέει ότι απαγορεύεται να έχεις πρόσβαση σε δεδομένα (όποια και αν είναι αυτά, είτε δικά σου είτε άλλου) που κινούνται μέσα σε ένα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, χωρίς να έχεις προηγουμένως πάρει άδεια (προφανώς από τους διαχειριστές ή τους ιδιοκτήτες της υποδομής του δικτύου). Είναι το ίδιο πράγμα με το να "τσιμπήσεις" τη γραμμή του τηλεφώνου του γείτονα, επειδή περνάει από τον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.

Εδώ μιλάμε για δίκτυο που εκτείνεται σε δημόσιο χώρο και ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ έχει επιλέξει να μην ζητάει AUTHENTICATION και να μην κάνει ENCRYPTION.

Κάποιος να βρεθεί να μου κάνει μια σαφή ερμηνεία του νόμου που να εξηγεί την παρανομία.

Άλλη μία: ο ιδιοκτήτης δεν ξέρουμε αν έχει επιλέξει συνειδητά να το κάνει. Ο νόμος τον προστατεύει, όπως σου έχω ερμηνεύσει 3 φορές παραπάνω. Τί άλλο να πω;

Δημοσ.

θα συνεχίσω την αντιπαράθεση σημείο προς σημείο,

αλλα κάποια άλλη στιγμή γιατί γράφω και έχω διάβασμα.

.

Μόνο να σου πω πως ξεκάθαρα θεωρώ οτι νομικά απο τη στιγμή που βάλεις

την συσκευή στην πρίζα φέρεις ΟΛΗ την ευθύνη για την λειτουργία της.

Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να γνωρίζεις το πως ακριβώς λειτουργεί και οτι

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ με αυτο τον τρόπο λειτουργίας.

Εκει λοιπόν βλέπω ΝΟΜΙΚΑ την έγκριση του χρήστη στο να διαθέτει ένα ανοικτό δίκτυο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ πρόσβασης χωρίς κρυπτογράφηση.

.

Ο νόμος είναι φτιαγμένος για να προστατεύει αλλά

1. Δεν το κάνει πάντα με επιτυχία

2. Θεωρώ οτι σε αυτή την περίπτωση είναι όπως τα λέω

και με αυτό τον τρόπο προστατεύεται αυτός που θα μπει

ανυποψίαστος σε ενα ΕΛΕΥΘΕΡΟ δίκτυο.

Και τελειώνοντας, αν εσύ δεν είχες disclaimer στο AP σου

(που το έχεις για το AWMN)

θεωρείς οτι εγω θα ήμουν ΝΟΜΙΚΑ παράνομος στο να πατήσω connect ?

Ποιος θα με εξασφαλίσει εμένα οτι δεν θα μου κάνεις αγωγή ?

Δημοσ.

Καλά μάλλον δεν κατάλαβες τι συζητάμε.

.

Τουλάχιστον αν δεν καταλαβαίνουμε αυτό που διαβάζουμε, ας μην λέμε οτι μας κατέβει.

Είσαι ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ εσυ?Απλή ερώτηση και κατανοητή!!!

Μάλλον υποστηρίζεις τα πράσινα άλογα φίλε μου

Πείσε μας οτι πρέπει να κλέβουμε bandwidth...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..

Τί άλλο θα διαβάσουμε...

btw.Δεν ασχολούμαι άλλο, γράψε ότι θέλεις , οι περισσότεροι κατάλαβαν...

Δημοσ.
.

Μόνο να σου πω πως ξεκάθαρα θεωρώ οτι νομικά απο τη στιγμή που βάλεις

την συσκευή στην πρίζα φέρεις ΟΛΗ την ευθύνη για την λειτουργία της.

Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να γνωρίζεις το πως ακριβώς λειτουργεί και οτι

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ με αυτο τον τρόπο λειτουργίας.

Εκει λοιπόν βλέπω ΝΟΜΙΚΑ την έγκριση του χρήστη στο να διαθέτει ένα ανοικτό δίκτυο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ πρόσβασης χωρίς κρυπτογράφηση.

Προφανώς κάνεις λάθος. Με τη λογική σου' date=' απ' τη στιγμή που βάζεις μπρος το αυτοκίνητο, φέρεις αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας του, οπότε και δε σε προστατεύει κανείς αν σκάσει το 3αξονικό πάνω σου παραβιάζοντας STOP και σε κάνει σμπαράλια. Προφανώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Όταν βάζεις στην πρίζα μια συσκευή έχεις ευθύνη να τη χρησιμοποιείς [b']σύννομα[/b], και γι' αυτό ο νόμος σε προστατεύει από άλλους που δε χρησιμοποιούν τις συσκευές τους σύννομα. Κανένας νόμος δε σε υποχρεώνει να προστατέψεις τις επικοινωνίες σου, αντίθετα ο νόμος τις προστατεύει από τους άλλους. Ακόμα δεν μου απάντησες όμως ως προς το αν κάνει χρήση δικής σου υποδομής ή όχι, χωρίς την έγκρισή σου, και κατά πόσο θεωρείς ότι αυτό είναι νόμιμο.

Και τελειώνοντας, αν εσύ δεν είχες disclaimer στο AP σου

(που το έχεις για το AWMN)

θεωρείς οτι εγω θα ήμουν ΝΟΜΙΚΑ παράνομος στο να πατήσω connect ?

Ποιος θα με εξασφαλίσει εμένα οτι δεν θα μου κάνεις αγωγή ?

Ακριβώς αυτός που θα σε εξασφαλίσει αν πας και βάλεις μια πρίζα απευθείας πάνω στη ρεγκλέτα του ΟΤΕ: κανείς ;-) Και σου ξαναλέω: το να συνδεθείς απαιτεί κάποια ενέργεια και γνώση από μέρους σου. Το να μην ασφαλίσεις το AP δεν απαιτεί.

Δημοσ.

Είσαι ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ εσυ?Απλή ερώτηση και κατανοητή!!!

ΟΧΙ, αυτό είχες καταλάβει ?

.

Μάλλον υποστηρίζεις τα πράσινα άλογα φίλε μου

Οχι αεκτζής είμαι. Κιτρινόμαυρα άλογα.

.

Πείσε μας οτι πρέπει να κλέβουμε bandwidth...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..

Mercy, είδες πουθενά το θέμα να γράφει

"Γιατι πρέπει να κλέβουμε Bandwidth απο τον κόσμο ?"

Επαναλαμβάνω οτι συζητάμε τη νομική διάσταση της πράξης.

.

Τί άλλο θα διαβάσουμε...

Δοκίμασε να διαβάσεις κάτι που να κατανοείς καλύτερα.

Δημοσ.

Opos eipe kai parapanw o apoikos to oti den exei encryption den einai epidi afto thelei o idioktitis' date=' ala epidi den kserei na to kani

To idio akribos pou sinebi kai me emena tis protes meres pou to ebala, den iksera kai gia mia bdomada to eixa anikto (ala iksera do ean empene kapios sto diktio mou na ton petakso kai na kanw tis kinisis mou epitopou oste na min ksanampi )

Esi me liga loga les, re pedia opion blaka blepete na exei to diktio tou open (xoris na to kserei) mpite kai fate tou to bandwith, kai min sas niazi tpt. Esi eisai kalos ore...

Mercy, είδες πουθενά το θέμα να γράφει

"Γιατι πρέπει να κλέβουμε Bandwidth απο τον κόσμο ?"

Επαναλαμβάνω οτι συζητάμε τη νομική διάσταση της πράξης.

Ma esi mas les oti o nomos me liga logia afto lei, oti ama dis bandwith klepsto (diladi den eparxi nomos pou na se prostateui)

Δημοσ.

Με τη λογική σου, απ' τη στιγμή που βάζεις μπρος το αυτοκίνητο, φέρεις αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας του

.

Ακριβώς φέρεις την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το να περνάει τον τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ), να μην ρυπαίνει, να μην κάνει υπερβολικό θόρυβο, να ακολουθείς της οδηγίες συντήρησης του κατασκευαστή (λάδια, φρένα, λάστιχα κλπ).

Για όλα αυτά ο ιδιοκτήτης είναι ο ΜΟΝΟΣ υπεύθυνος.

.

οπότε και δε σε προστατεύει κανείς αν σκάσει το 3αξονικό πάνω σου παραβιάζοντας STOP και σε κάνει σμπαράλια.

Γιατί το χαλάς τώρα, αφού έχουμε δυνατή κουβέντα.

Φυσικά και σε προστατεύει ο Κ.Ο.Κ. γιατί έχει προβλεφθεί η περίπτωση.

.

Ακόμα δεν μου απάντησες όμως ως προς το αν κάνει χρήση δικής σου υποδομής ή όχι, χωρίς την έγκρισή σου, και κατά πόσο θεωρείς ότι αυτό είναι νόμιμο.

Μην μου γράφεις συνέχεια το ίδιο, αφού είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, από την αρχή είπα οτι με το που βάλεις την συσκευή στην πρίζα ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και τις συνέπειες (όσο ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή).

Εδω πάω στοίχημα οτι όποιος ΔΙΑΒΑΣΕΙ το manual από wireless router θα καταλάβει οτι πρακτικά ΠΡΕΠΕΙ να βάλει encryption & authentication εκτός αν ΕΠΙΘΥΜΕΙ ενα δίκτυο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ πρόσβασης με ΔΙΑΤΡΗΤΗ ασφάλεια δεδομένων.

.

Ακριβώς αυτός που θα σε εξασφαλίσει αν…

Εδώ είναι η διαφορά μας, ότι με αυτό που λέω είσαι εξασφαλισμένος επειδή ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί authentication για τους χρήστες.

Δημοσ.
Ακριβώς φέρεις την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το να περνάει τον τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ)' date=' να μην ρυπαίνει, να μην κάνει υπερβολικό θόρυβο, να ακολουθείς της οδηγίες συντήρησης του κατασκευαστή (λάδια, φρένα, λάστιχα κλπ).

Για όλα αυτά ο ιδιοκτήτης είναι ο ΜΟΝΟΣ υπεύθυνος.

[/quote']

Ωραία. Σύμφωνα με το νόμο λοιπόν, το μόνο που πρέπει να κάνεις με ένα AP είναι να εκπέμπεις χαμηλότερα από 20 dBm EIRP και προφανώς να μην το χρησιμοποιείς για "κακούς" σκοπούς. Και κανένας νόμος δε λέει ότι πρέπει να τηρείς τις οδηγίες συντήρησης του κατασκευαστή. Αντίθετα, ο κατασκευαστής είναι αυτός που αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη αν εσύ δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες του. Δηλαδή δε φέρει ευθύνη ο κατασκευαστής αν σου υποκλέψουν τα δεδομένα επειδή δε χρησιμοποίησες κρυπτογράφηση, αυτό όμως δε νομιμοποιεί αυτόν που σου τα υπέκλεψε.

Φυσικά και σε προστατεύει ο Κ.Ο.Κ. γιατί έχει προβλεφθεί η περίπτωση.

Λάθος. Δεν έχει προβλεφθεί η περίπτωση "3αξονικό περνάει STOP και σπαραλιάζει Trabant". Απλά σε προστατεύει γιατί ο άλλος παραβίασε το νόμο..

Μην μου γράφεις συνέχεια το ίδιο, αφού είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, από την αρχή είπα οτι με το που βάλεις την συσκευή στην πρίζα ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και τις συνέπειες (όσο ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή).

Δες τι έγραψα στο προηγούμενο post. Η μόνη ευθύνη που έχεις είναι να το λειτουργείς σύννομα.

Εδω πάω στοίχημα οτι όποιος ΔΙΑΒΑΣΕΙ το manual από wireless router θα καταλάβει οτι πρακτικά ΠΡΕΠΕΙ να βάλει encryption & authentication εκτός αν ΕΠΙΘΥΜΕΙ ενα δίκτυο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ πρόσβασης με ΔΙΑΤΡΗΤΗ ασφάλεια δεδομένων.

Ή όχι, αν είναι τελείως άσχετος.

Εδώ είναι η διαφορά μας, ότι με αυτό που λέω είσαι εξασφαλισμένος επειδή ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμεί authentication για τους χρήστες.

Εσύ μπορεί να το λες, αλλά ο νομοθέτης διαφωνεί.

Νομίζω ότι εξαντλήσαμε το θέμα, αν και θα ήθελα την άποψη ενός νομικού.

Δημοσ.

diabasa me prosoxh ta posts poy grapsate, kai telika to swsto poy prepei na ginei einai na gnwstopoihsw ston katoxo toy diktioy, oti to exei eley8ero kai mporei na to xrhsimopoiei o ka8enas kai na to prostateysei, ayto den 8a to kanw epeidh fobamai gia poinikes diwjeis, alla epeidh den einai swsto, panta otan paw na kanw kati "paranomo" bazw prwta sthn 8esh toy ton eayto mou kai sthn 8esh mou ekeinon, kai skeftomai giati na mou to kanei autos, opote giati kai egw na to kanw. kati afoy den 8es na sto kanoyn giati na to kaneis esy..

pantws skefthka oti gia na ftiajei ena lan, den mporei na einai toso asxetos gia na mhn balei password kai na to exei xwris asfaleia, kai akoma na to eftiaje texnikos sthn periptwsh poy den jerei o katoxos, stantar 8a ebaze ena password, den 8a to eixe eley8ero.pantws to shma poy pianw einai poly xamhlo kamia fora mia ba8mida h kai ka8oloy polles fores..den exw asxolei8ei ka8oloy me wireless lan kai den exw idea..to problhma einai pws 8a toy to pw, kai ean toy to pw, mhpws me katagkilh epeidh eixa xrhsimopoihsei to diktyo gia peripoy 4 lepta synolika..

aplws egw to xrhsimopoihsa den yphrxe kamia periptwsh na peirajw ta arxeia h kamia ry8mish sto wireless lan, oyte jerw pws ginetai alla den yphrxe periptwsh na to ekana..

ti lete...

Δημοσ.

Ola auta pou legontai kala einai alla as vreite eseis free wireless gia connection sto internet kai ekei tha doume ta peri nomikotitas kai ithikis.

Egw pantws tha to ekmetaleuomoun etsi apla kai xwris pola pola.

Oxi tipota allo alla gia na min krivomaste kai pisw apo to daxtilo mas.

Apla pragmata...

Δημοσ.

spyrosole afto tha einai to kalitero pou mporis na kanis, aloste den einai kai sosto na mpenis sto pc tou alou, opos eipes kai esi o idios den tha itheles na se kanane kai esena kati tetio

Exw kai exw Wireless kai aftos logika den kserei apo afta (an kai den einai kati diskolo) opos kai egw otan ixa protobali den iksera kai den eixa bali prostasia an kai meta apo mia bdomada to ebala, ean prokito na empena kapios sto pc mou, kai poso malon na piraze kai rithmisis kai pios kserei ti alo tote to thema tha megalone giati tha itane sigoura paranomia (an kai pali paranomia einai pou mpenis sto pc tou alou i xrisimopieis to internet tou pou plironi aftos me dika tou xrimata, opos kai gia ton eksoplismo pou exei)

Aplos esi twra kanis oti esi nomizis kalitero. Egw stin thesi sou tha elega ton idioktiti oti sto Wireless tou pou exei einai kseklidoto kai mpori na to di o kathenas kai na mpi kai na ton kani zimia oste na pari ta metra tou o antrhropos

Δημοσ.
diabasa me prosoxh ta posts poy grapsate' date=' kai telika to swsto poy prepei na ginei einai na gnwstopoihsw ston katoxo toy diktioy, oti to exei eley8ero kai mporei na to xrhsimopoiei o ka8enas kai na to prostateysei, ayto den 8a to kanw epeidh fobamai gia poinikes diwjeis, alla epeidh den einai swsto, panta otan paw na kanw kati "paranomo" bazw prwta sthn 8esh toy ton eayto mou kai sthn 8esh mou ekeinon, kai skeftomai giati na mou to kanei autos, opote giati kai egw na to kanw. kati afoy den 8es na sto kanoyn giati na to kaneis esy..

pantws skefthka oti gia na ftiajei ena lan, den mporei na einai toso asxetos gia na mhn balei password kai na to exei xwris asfaleia, kai akoma na to eftiaje texnikos sthn periptwsh poy den jerei o katoxos, stantar 8a ebaze ena password, den 8a to eixe eley8ero.pantws to shma poy pianw einai poly xamhlo kamia fora mia ba8mida h kai ka8oloy polles fores..den exw asxolei8ei ka8oloy me wireless lan kai den exw idea..to problhma einai pws 8a toy to pw, kai ean toy to pw, mhpws me katagkilh epeidh eixa xrhsimopoihsei to diktyo gia peripoy 4 lepta synolika..

aplws egw to xrhsimopoihsa den yphrxe kamia periptwsh na peirajw ta arxeia h kamia ry8mish sto wireless lan, oyte jerw pws ginetai alla den yphrxe periptwsh na to ekana..

ti lete...[/quote']

φιλε μου αυτο ειναι και το πιο σωστο και εγω αυτο θα εκανα (επισης αυτο θα ηθελα να μου κανουν και σε μια αντιστοιχη περιπτωση)

Απλα μπορεις να του πεις "ξερετε οταν εκανα αναζητηση δικτυων μου εβγαλε το δικο σας το οποιο δεν ειχε καποια προστασια και θα μπορουσα να συνδεθω.Σας το λεω για να μην εχετε καποιο προβλημα με την ολη υποθεση και εγω σας συνιστω να βαλετε και καποια ασφαλεια γιατι πολλα μπορει να γινουν"

τωρα αν τα παρει (που αν ειναι ασχετος δεν παιζει,θα σε 1000ευχαριστισει κιολας) ε τοτε ειναι αξιος της μοιρας του.Μην αναφερεις πουθενα οτι το χρησιμοποιησες (εστω και για 4 λεπτα) ποτε δεν ξερεις....

Δημοσ.
Ola auta pou legontai kala einai alla as vreite eseis free wireless gia connection sto internet kai ekei tha doume ta peri nomikotitas kai ithikis.

Egw pantws tha to ekmetaleuomoun etsi apla kai xwris pola pola.

Oxi tipota allo alla gia na min krivomaste kai pisw apo to daxtilo mas.

Apla pragmata...

Ναι μου τυχε τέτοια περίπτωση. Αλλά επειδή το άτομο αυτό το ήξερα (είναι γείτονας) και επειδή είναι στα αρχικά του στάδια σχετικά με τους υπολογιστές εγώ δεν το εκμεταλέυτηκα. Κάθε μέρα τον χαιρετάω, βλέπω τη φάτσα του, καλημέρα, καληνύχτα και δε γούσταρα να του την κάνω έτσι. Τον ενημέρωσα κατευθείαν και τον βοήθησα σε ότι άλλες απορίες είχε. Μπορώ να σου πω ότι το ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο, από το να του τρώω το bandwidth και να είμαι με τις τύψεις και να το παίζω και ψευτόμαγκας. Ακόμα και να μην το γνώριζα όμως, το ίδιο θα έπρατα. Έτσι είναι η φιλοσοφία μου. Απλά τα πράματα. άμα θέλω να έχω κάποια προνόμια δεν θα τα κλέβω από το γείτονα. Θα τα σκάσω, όπως το έκανε και ο ίδιος.

Απλώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει στη λαμογιά και στο ότι πάντα είμαστε πιο έξυπνοι από τον άλλο, αφού ο άλλος ειναι μ.....ς.

Δημοσ.

Εχω wireless adsl και δεν το εχω κλειδωμένο αλλά δεν ξέρω αν ο γείτονας μπορεί να εχει πρόσβαση στο ιντερνετ μεσω μου. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως γίνεται να δυναμώσω το σήμα γιατί καλά καλά δεν έχω σήμα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού θα έχει ο γείτονας? Το μοντεμ ρουτερ ειναι LINKSYS και χρησιμοποιώ το λαπτοπ που έχει wireless card και το σημα με το ζόρι είναι στη δεύτερη γραμμή και συνήθως στην ενα σε μια απόσταση 15 μετρων με 2 τοιχους ενδιαμεσα και πόρτες ανοιχτες. Τι γίνεται το ασύρματο τηλέφωνο πως δεν έχει πρόβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...