ee3509 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Ρε τι αυθαιρεσίες λέτε ? που έγκειται η παρανομία ? με πια νομοθεσία καλύπτεται ? Οποιος μιλάει για νόμους, να παραθέτει τα Φ.Ε.Κ. αλλιώς τα κατεβάζει απο το κεφάλι του. . Κάνει εκπομπή σε δημόσια συχνότητα ! Οτι μεταφέρει δικαιωματικά είναι προσβάσιμο απο όλους ! Το να κάνει encryption είναι δικό του θέμα ! Για να τελειώνουμε με αυτές τις ανοησίες όποιος κάνει εκπομπή σε δημόσια συχνότητα δεν μπορεί να αξιώνει νομικά privacy. Όποιος είναι ραδιοερασιτέχνης το ξέρει. Αν τώρα υποθετικά ο φίλος πουλάει επι πληρωμή το DSL του τότε είναι ο ίδιος παράνομος εάν δεν πληρώνει στο κράτος για τις συχνότητες που χρησιμοποιεί. (Αδειες ΔΕΝ δίδονται γι' αυτές τις συχνότητες) Δεν καταλαβαίνετε οτι με τη λογική σας θα ήταν παράνομο να βλέπεις τηλεόραση ? Το απόρρητο του καθενός περιορίζεται στα όρια του σπιτιού του, απο τη στιγμή που το σήμα του μπαίνει σπίτι μου δεν έχει κανένα δικαίωμα επάνω στη συχνότητα. . Αλλο ανήθικο, άλλο παράνομο.
apoikos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο. Όμως τα παρακάτω μπορούν να βοηθήσουν: Σύνταγμα, άρθρο 19: Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Ποινικός κώδικας, άρθρο 370Γ-2. Οποιος αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν εισαχθεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε περιφερειακή μνήμη υπολογιστή ή μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών, εφόσον οι πράξεις αυτές έγιναν χωρίς δικαίωμα, ιδίως με παραβίαση απαγορεύσεων ή μέτρων ασφάλειας που είχε λάβει ο νόμιμος κάτοχός τους τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες. Μπορείς να μου εξηγήσεις με βάση ποια λογική κάνεις παραλληλισμό με την τηλεόραση; Η τηλεόραση είναι μονόδρομη μετάδοση σήματος, και οι σταθμοί εκπέμπουν με σκοπό να λαμβάνονται. Τα ασύρματα δίκτυα είναι αμφίδρομη μετάδοση πληροφορίας. Απ' τη στιγμή που χρησιμοποιείς τη σύνδεση του άλλου για να πάρεις internet, περνάς δικά σου πακέτα αίτησης μέσα από δική του υποδομή χωρίς την έγκρισή του, αποκτάς δηλαδή πρόσβαση σε δεδομένα που κινούνται σε σύστημα τηλεπικοινωνιών χωρίς ρητό δικαίωμα. Αν απλά υποκλέπτεις αυτά που βλέπει αυτός, τότε είναι παραβίαση προσωπικού απορρήτου. Επιπλέον με αυτή τη λογική, αν ο ταχυδρόμος αφήνει τα γράμματά σου έξω από το σπίτι σου, οποιοσδήποτε μπορεί να τα ανοίξει. Επίσης είναι απόλυτα νόμιμο να βάλεις ένα ακουστικό στον τοίχο και να κρυφακούς το γείτονα, στην τελική δε φταις εσύ που τα ακουστικά κύματα δε σταματάνε στους τοίχους, ε; Δεν αφήνετε τα σοφίσματα λέω 'γω; Για να τελειώνουμε με αυτές τις ανοησίες όποιος κάνει εκπομπή σε δημόσια συχνότητα δεν μπορεί να αξιώνει νομικά privacy. FIY, όλες οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και το κράτος δίνει άδειες λειτουργίας γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά ότι η υποκλοπή τηλεπικοινωνίας σε ISM μπάντες είναι νόμιμη. Η υποκλοπή παραμένει υποκλοπή, έστω και αν γίνεται με ακουστικό στον τοίχο.
GeminiMAX Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Επίσης είναι απόλυτα νόμιμο να βάλεις ένα ακουστικό στον τοίχο και να κρυφακούς το γείτονα' date=' στην τελική δε φταις εσύ που τα ακουστικά κύματα δε σταματάνε στους τοίχους, ε; [/quote'] Εσυ δηλαδη αν καθετε μια καλλονη απεναντι σου και εχει τα ποδια ανοιχτα, δεν θα βλεφαριασεις επειδη συνοδευεται???? Πολυ γελιο... τα νεφρα μου...
Challenger Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δεν ξέρω αν είναι παράνομο (μάλλον δεν είναι αφού δεν κλέβεις, αλλά δέχεσαι κάτι που έστω και ασυνείδητα σου προσφέρεται). Σίγουρα είναι ανήθικο. Αλλά εγώ στη θέση σου θα έβρισκα το σημείο στο σπίτι μου όπου έχω περισσότερο σήμα και θα είχα τζάμπα Dsl... Όντως, άλλαξετο απο G σε B και λογικά, θα δυναμώσει το σήμα σου.
boutsak Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δεν καταλαβαίνετε οτι με τη λογική σας θα ήταν παράνομο να βλέπεις τηλεόραση ? Μα τι σχέση έχει η τηλεόραση με αυτό?Το ένα είναι παροχή υπηρεσιών με σκοπό το κέρδος' date=' το άλλο είναι ένα [b']ιδιωτικό [/b]δίκτο που ο άλλος το πληρώνει από το υστέρημα του για να το έχει. Επιπλέον αφού είναι έτσι, εγώ λέω μέσω του δικτύου αυτού να μπει και στο pc του ανυποψίαστου, να του υποκλέψει ότι προσωπικά δεδομένα έχει και να το κάνει και γυαλιά καρφιά. Έλεος πια! Εσυ δηλαδη αν καθετε μια καλλονη απεναντι σου και εχει τα ποδια ανοιχτα, δεν θα βλεφαριασεις επειδη συνοδευεται???? Πολύ σχετικό...
manowar13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δεν ξέρω αν είναι παράνομο (μάλλον δεν είναι αφού δεν κλέβεις' date=' αλλά δέχεσαι κάτι που έστω και ασυνείδητα σου προσφέρεται). Σίγουρα είναι ανήθικο. Αλλά εγώ στη θέση σου θα έβρισκα το σημείο στο σπίτι μου όπου έχω περισσότερο σήμα και θα είχα τζάμπα Dsl...Όντως, άλλαξετο απο G σε B και λογικά, θα δυναμώσει το σήμα σου.[/quote'] Kane kai kamia port proothisi sto diko sou to ip gia na katevazeis pio grigora
lalexoulhs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Ta wifi lan kai kathe morfhs lan theorite aporhto kai kathe parabiash h' sundesh dixos adeia einai paranomh. An auto to dexese meta mporeis na baleis ena access point kai na enisxiseis to shma. To sigouro einai pws kapoios pou kserei sigoura tha perasei apo to spiti opote tetoiou idous kinhseis prepei na ksereis oti exoun kapoies sunepeies. An tis dexese kalos....
ee3509 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο. Ετσι μπράβο, επικοινωνίας λέει, ο αποδέκτης των ραδιοκυμάτων ΔΕΝ παραβιάζει την επικοινωνία του αρχικού χρήστη. ΔΕΝ παρεμβαίνει πουθενά στην επικοινωνία που έχει ο αρχικός χρήστης με το δικό του access point. . Οποιος αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν εισαχθεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε περιφερειακή μνήμη υπολογιστή ή μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών, εφόσον οι πράξεις αυτές έγιναν χωρίς δικαίωμα, ιδίως με παραβίαση απαγορεύσεων ή μέτρων ασφάλειας που είχε λάβει ο νόμιμος κάτοχός τους τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες. Μα αυτό είναι το θέμα ! ΔΕΝ αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που αποθηκεύθηκαν ή μεταδίδονται !!! Ο «νόμιμος» κάτοχος απο την άλλη δεν πληρώνει άδεια για αποκλειστική χρήση της συχνότητας, και btw άδειες για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση στη ραδιοερασυτεχνική μπάντα ΔΕΝ δίνονται. . . . Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, όταν αγοράσεις μια συσκευή που κάνει εκπομπή σε ραδιοσυχνότητες φέρεις την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη λειτουργίας της. Π.χ. αν το νόμινο επιτρεπτό όριο εκπομής είναι 100 mW και η συσκευή χαλάσει ή «χαλάσει» τότε ΦΤΑΙΣ εσύ. ΕΣΥ είσαι υπεύθυνος για την λειτουργία της. Οταν ενα wireless router ανοίγει το wireless interface κάνει broadcast στα 2.4 Ghz το SSID δηλαδή γνωστοποιεί την ύπαρξή του σε ΟΛΟ τον κόσμο. Οι κανόνες για να συμμετέχεις σε αυτό το δίκτυο είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη του ιδιοκτήτη και ΔΕΝ μπορεί να κατηγορηθεί ΚΑΝΕΙΣ άλλος. Αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση στο router του τότε ΕΠΙΛΕΓΕΙ να μην χρησιμοποιήσει κρυπτογράφηση στα δεδομένα του. Σε αυτή την περίπτωση ΟΛΟΙ δικαιούνται ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση στο δίκτυο αυτό. (Φαντάσου έναν φίλο σου απέναντι απο το σπίτι σου να σου δίνει με τέτοιο τρόπο πρόσβαση και μια μέρα να τσακωθείτε και να σου κάνει καταγγελία οτι μπαίνεις στο δίκτυο του) Καταλαβαίνεις τον παραλογισμό ? Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ πρόσβαση στο δίκτυό του, χρησιμοποιεί κρυπτογραφία. Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρχει νομικό κενό για το κατα πόσο είναι παράνομο να αποκρυπτογραφήσει κάποιος τα δεδομένα αυτά που κυκλοφορούν στον αέρα ΧΩΡΙΣ να τα τροποποιήσει. Υποθέτω οτι είναι απόλυτα νόμιμο, όσο νόμιμο είναι να ακούω απο το δωμάτιο μου το ζευγάρι του αποπάνω ορόφου που βγάζει τα μάτια του κάθε βράδυ. Το ΠΑΡΑΝΟΜΟ είναι να αγοράζει ο άλλος broadband σύνδεση μέσω wireless (το έχω δει στην Αγγλία) και εσύ να χρησιμοποιείς τη συχνότητα για την οποία ο ΦΟΡΕΑΣ (ISP) πληρώνει ώστε να προσφέρει ΕΜΠΟΡΙΚΑ υπηρεσία.
Jheremias Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Συγγνώμη ρε παιδιά. Τόση ώρα τι κάθεστε και λέτε; Είναι δυνατόν, να μπαίνει ο άλλος στο ιδιωτικό δίκτυο του άλλου, ο οποίος κακώς το έχει ξεκλείδωτο, και να προσπαθείτε μερικοί εδώ μέσα, να πείτε οτι αυτή η ενέργεια είναι και απολύτως νόμιμη; Καλά είμαστε σοβαροί; Ο apoikos σας έδειξε και το νόμο. Τι άλλο θέλετε; Δηλαδή τα είδα όλα εδώ μέσα. Και ξεκινάμε: Κάποιος είπε οτι με την ίδια λογική είναι παράλογο να βλέπεις τηλεόραση. Τι σχέση έχει η Τηλεόραση; Η Τηλεόραση είναι εκμπομπή για να ΓΙΝΕΤΑΙ λήψη. και πάλι, το ξέρετε οτι είναι παράνομο να εκπέμπεις χωρίς άδεια; Κάποιος είπε να μην κοιτάς την γκόμενα γιατί συνοδεύεται. Τι σχέση έχει αυτό; Στην προκειμένη περίπτωση, ο φίλος δεν κοιτάζει απλώς την ξένη γκόμενα, στην προκειμένη της βάζει και χέρι, όταν ο άντρας της λείπει. Παράνομος; Να σχολιάσω τώρα την ατάκα που είπε κάποιος οτι κάνει παροχή υπηρεσιών hotspot χωρίς να το ξέρει; Μάλιστα. Στο δικαστήριο να το πεις αυτό, να δούμε αν θα πείσεις. Ή ακόμα καλύτερα, να έχω βρει τυχαία εγώ το password σου, να μπω στο pc στο σπίτι που έχεις adsl, να στήσω asterisk και να στο κάνω τηλεφωνικό κέντρο και να παίρνω τηλεφωνάκια Αμερική. και συ τότε θα παρέχεις υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου χωρίς να το ξέρεις. Μια χαρά, έτσι; Μπορεί να μην είναι παράνομο να συνδέεσαι σε unsecured wi-fi, η χρήση των υπηρεσιών του όμως (Ίντερνετ/bandwidth κλπ), ναι είναι παράνομο, και σας πείθει το νομικό πλαίσιο που παρέθεσε ο apoikos. Το thread είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτο, και έχει ξεφύγει. Το κάνω report στον moderator ωστε να λάβει μέτρα.
tzez Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Καλησπέρα... Πρώτο μύνημα και καλώς σας βρήκα.. Η δική μου θέση στο θέμα επειδή τυχαίνει να εχω wireless (κλειδώμένο και με ip access) είναι η εξής: Μην κάνετε στους άλλους αυτό που δέν θα θέλατε να σας κάνουν (οι άλλοι) ... έτσι απλά! Εγώ το κλείδωσα για έναν λόγο: να μην μπαίνει κάποιος και μου υποκλέπτει bandwith με τελικό αποτέλεσμα τη ζημία μου... Αν κατέβαζα κάτι σε 2 ώρες και αφού μπεί άλλος θέλω 2,5 τότε μου κλέβει κάτι περισσότερο: ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ Ευχαριστώ
apoikos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Ετσι μπράβο' date=' επικοινωνίας λέει, ο αποδέκτης των ραδιοκυμάτων ΔΕΝ παραβιάζει την επικοινωνία του αρχικού χρήστη. ΔΕΝ παρεμβαίνει πουθενά στην επικοινωνία που έχει ο αρχικός χρήστης με το δικό του access point..... Μα αυτό είναι το θέμα ! ΔΕΝ αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που αποθηκεύθηκαν ή μεταδίδονται !!! [/quote'] Ξαναδιάβασε το νόμο: δε λέει ότι αν εσύ αποκτήσεις πρόσβαση σε δικά μου στοιχεία είσαι παράνομος. Λέει ότι αν αποκτήσεις πρόσβαση σε στοιχεία που περνάνε από σύστημα επικονωνιών, χωρίς άδεια, τότε είσαι παράνομος. Αυτά μπορεί να είναι και τα δικά σου στοιχεία, δεν έχεις πάρει δικαίωμα όμως να τα περάσεις μέσα από αυτό το δίκτυο επικοινωνιών. Ο «νόμιμος» κάτοχος απο την άλλη δεν πληρώνει άδεια για αποκλειστική χρήση της συχνότητας, και btw άδειες για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση στη ραδιοερασυτεχνική μπάντα ΔΕΝ δίνονται. Ξέρω πολύ καλά τι είναι οι ISM μπάντες και δεν είπα ότι δίνονται άδειες. Απλά ήθελα να επισημάνω το ότι όλες οι συχνότητες, ακόμα και οι non-ISM που χρειάζονται άδειες, είναι δημόσιες. Οι ISM είναι συν τοις άλλοις ελεύθερες και δεν πρέπει να τις συγχέεις με τη ραδιοερασιτεχνική μπάντα. Η ραδιοερασιτεχνικές μπάντες χρειάζονται άδεια εκπομπής (άδεια ραδιοερασιτέχνη). Αν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση στο router του τότε ΕΠΙΛΕΓΕΙ να μην χρησιμοποιήσει κρυπτογράφηση στα δεδομένα του. Σε αυτή την περίπτωση ΟΛΟΙ δικαιούνται ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση στο δίκτυο αυτό. (Φαντάσου έναν φίλο σου απέναντι απο το σπίτι σου να σου δίνει με τέτοιο τρόπο πρόσβαση και μια μέρα να τσακωθείτε και να σου κάνει καταγγελία οτι μπαίνεις στο δίκτυο του) Καταλαβαίνεις τον παραλογισμό ? Είσαι με τα καλά σου; Αν αγνοεί την έννοια "κρυπτογράφηση" και απλά έβαλε ένα κουτί στην πρίζα, σημαίνει ότι ο καθένας νομιμοποιείται να παίρνει internet; Εγώ το AP μου στο AWMN το έχω ανοιχτό, συνειδητά, και έχω disclaimer ότι παρέχω ελεύθερη πρόσβαση στο δίκτυο. Αυτό το "είδα πόρτα ανοιχτή και μπήκα" δεν καταλαβαίνω που το βρήκες; Ειλικρινά απορώ... Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ πρόσβαση στο δίκτυό του, χρησιμοποιεί κρυπτογραφία. Βλ. παραπάνω. Και αν η κρυπτογραφία δεν είναι αρκετά ισχυρή; Αν χρησιμοποιεί WEP αντί για WPA, μήπως σημαίνει ότι δε θέλει "αρκετά" περιορισμένη πρόσβαση και άρα εγώ με το airsnort που τη θέλω περισσότερο μπορώ να μπω; Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρχει νομικό κενό για το κατα πόσο είναι παράνομο να αποκρυπτογραφήσει κάποιος τα δεδομένα αυτά που κυκλοφορούν στον αέρα ΧΩΡΙΣ να τα τροποποιήσει. Το νομικό κενό μάλλον υπάρχει μόνο στο μυαλό σου. Είναι καθαρή υποκλοπή επικοινωνιών. Είναι τόσο νόμιμο όσο το να βάλεις κοριό στο τηλέφωνο χωρίς να παρεμβαίνεις στις συνομιλίες του άλλου. Υποθέτω οτι είναι απόλυτα νόμιμο, όσο νόμιμο είναι να ακούω απο το δωμάτιο μου το ζευγάρι του αποπάνω ορόφου που βγάζει τα μάτια του κάθε βράδυ. Όχι, τα ουρλιαχτά της γκόμενας είναι broadcast επικοινωνία. Δε χρειάζεται να προβείς σε ενέργεια για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτά, αντίθετα, η πρόσβαση είναι ακούσια. Το να αποκρυπτογραφείς δεδομένα όμως γίνεται ενεργητικά και από πρόθεση.
ee3509 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Είναι δυνατόν, να μπαίνει ο άλλος στο ιδιωτικό δίκτυο του άλλου Ιδιωτικό είναι μέσα στο σπίτι σου, οτι είναι εξω απο το σπίτι σου είναι δημόσιο.- . Κάποιος είπε οτι με την ίδια λογική είναι παράλογο να βλέπεις τηλεόραση. Τι σχέση έχει η Τηλεόραση; Η Τηλεόραση είναι εκπομπή για να ΓΙΝΕΤΑΙ λήψη. και πάλι, το ξέρετε οτι είναι παράνομο να εκπέμπεις χωρίς άδεια; Η τηλεόραση είναι εκπομπή σε συχνότητα που έχει μισθωθεί. Η λήψη οποιουδήποτε σήματος επιτρέπεται. Η αλλοίωσή του είναι παράνομη. Φυσικά είναι παράνομο να εκπέμπεις χωρίς άδεια - όπως και η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ χρήση συχνότητας χωρίς άδεια. Συμπέρασμα, αν δεν έχεις μισθώσει τη συχνότητα ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να την χρησιμοποιεί νομιμα. Ή ακόμα καλύτερα, να έχω βρει τυχαία εγώ το password σου ΑΥΤΟ είναι παράνομο, γιατι απαγορεύεται έστω και κατα λάθος να παραβιάσεις σύστημα ασφάλειας. Αλλα και πάλι σου λέω δεν ξέρω αν είναι παράνομο για ραδιοσυχνότητες δημοσίας χρήσης και εδω νομίζω οτι υπάρχει και το νομικό κενό. . η χρήση των υπηρεσιών του όμως (Ίντερνετ/bandwidth κλπ), ναι είναι παράνομο Φυσικά και είναι ! Αλλα σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης της σύνδεσης ΕΠΙΛΕΓΕΙ (που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του) να μοιράζει την σύνδεση ΧΩΡΙΣ να πληρώνεται. Αυτό το ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ με το οτι ΔΕΝ επιθυμεί AUTHENTICATION. . Αυτή είναι η νομική διάσταση του θέματος. Αλλο η νομοθεσία και άλλο η ηθική. . Η ηθική διάσταση λέει οτι είναι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει αυτά τα θέματα και είναι κρίμα να του τρως το bandwidth. Θα μπορούσε όμως να είναι ένας άνθρωπος που συνειδητά ΕΠΙΛΕΓΕΙ να κάνει αυτό ακριβώς που κάνει. . Είμαι ιδεολογικά αντίθετος στο να κλειδωθεί ένα τέτοιο θέμα. Και ενοχλούμαι απο τους ανθρώπους που θέλουν να φιμώνουν στόματα.
apoikos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Ιδιωτικό είναι μέσα στο σπίτι σου' date=' οτι είναι εξω απο το σπίτι σου είναι δημόσιο.-. [/quote'] Πάμε πάλι: Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν έχει σχέση με το αν είσαι μέσα στο σπίτι σου ή όχι. Απλά το σπίτι είναι συν τοις άλλοις άσυλο. Συμπέρασμα, αν δεν έχεις μισθώσει τη συχνότητα ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να την χρησιμοποιεί νομιμα. Πού το βρήκες αυτό; Οι συχνότητες στις οποίες μπορείς να εκπέμπεις χωρίς άδεια είναι συγκεκριμένες, είναι οι ISM μπάντες και μπορείς να εκπέμπεις υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές. Σε όλες τις άλλες συχνότητες απαγορεύεται να εκπέμπεις, ανεξαρτήτως του αν είναι μισθωμένες ή όχι. Φυσικά και είναι ! Αλλα σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης της σύνδεσης ΕΠΙΛΕΓΕΙ (που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του) να μοιράζει την σύνδεση ΧΩΡΙΣ να πληρώνεται. Αυτό το ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ με το οτι ΔΕΝ επιθυμεί AUTHENTICATION. Πάμε άλλη μία: Το ότι δεν έχει Authentication δε σημαίνει τίποτα. Το ότι δεν επιθυμεί authentication δεν το ξέρεις. Το μόνο που το πιστοποιεί νομικώς ισχυρά είναι το να τον βάλεις να σου υπογράψει χαρτί ότι μπορείς να συνδέεσαι στο AP του χωρίς να αξιώνει τίποτα. Τα υπόλοιπα είναι καθαρά υποθέσεις δικές σου. Ποιός θέλει να φιμώσει στόματα;
bandito Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Φυσικά και είναι ! Αλλα σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης της σύνδεσης ΕΠΙΛΕΓΕΙ (που είναι αναφαίρετο δικαίωμά του) να μοιράζει την σύνδεση ΧΩΡΙΣ να πληρώνεται. Αυτό το ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ με το οτι ΔΕΝ επιθυμεί AUTHENTICATION. Ο αστυνομικός ειναι όργανο. Το μπουζούκι είναι όργανο. Αρα ο αστυνομικός ειναι μπουζούκι. Ή αλλιως... Αν αφήσετε το wifi ξεκλείδωτο , ΘΕΛΕΤΕ να σας το τσουρνέψουν. Αν ξεχάσετε μια φορά την πόρτα του σπιτιου σας ξεκλειδωτη ΘΕΛΕΤΕ να σας το ξαφρισουν. Αν σας πέσει το πορτοφόλι σας έξω απο το σπίτι σας ΘΕΛΕΤΕ να σας το βουτήξουν, ο κλέφτης έχει καθε δικαιώμα να το κάνει αρκεί να σας κεράσει τουλάχιστον ενα κάτιτις. Μου θυμίζει topic πειρατείας. Όπου να'ναι θα θυμηθούμε και τα παιδάκια της Αφρικής που πεινάνε και δεν έχουν dsl.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.