Προς το περιεχόμενο

partition question

sarcaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν τον κάνω master δεν θα μπορώ να τους δω? Κι αν οχι πως κάνω έναν εξωτερικό master? θα μου τον βγάλει στο boot sequence του bios?

Δημοσ.

Αφού θα βάλεις τον δίσκο σε εξωτερικό κουτί (USB) δεν έχει σημασία αν θα είναι master ή όχι. Θα δεις ότι partition έχεις κάνει κανονικά.

Sam.

Δημοσ.
Αν δεν τον κάνω master δεν θα μπορώ να τους δω? Κι αν οχι πως κάνω έναν εξωτερικό master? θα μου τον βγάλει στο boot sequence του bios?

Βάλε το jumper του σκληρού στην κατάλληλη θέση.

Δημοσ.

Στο usb δεν παίζει ρόλο αν είναι Master/Slave. Είναι σε άλλο κανάλι δεδομένων όχι στο IDE channel. Απλά, μερικές φορές, υπάρχει ένα πρόβλημα ασυμβατότητας ανάμεσα στο δίσκο και στο chipset της πλακέτας που έχει το κουτί.

Προσωπικά, στο δικό μου κουτί πρέπει αν χρησιμοποιήσω το Maxtor 60gB μου να τον ορίσω slave, ενώ αν χρησιμποιήσω τον WD 200JB να τον ορίσω Μaster-single.

Αυτά έχουν να κάνουν με το αν θα "δει" το σύστημα το USB Mass Storage και όχι φυσικά με το αν θα έχεις access σε όλα τα partitions του δίσκου σου. Είναι δεδομένο πως αν εγκατασταθεί στο σύστημα, θα βλέπεις ό,τι και όπως υπάρχει μέσα στο δίσκο.

:)

Δημοσ.
tha prepei na einai ton kaneis master...kai tha ta vlepei kai ta 2..

Είχα δίσκο σπασμένο σε δύο partitions και ήταν slave [γιατί ήταν σε συρτάρι ώστε να παίρνω backup ¨οποτε θέλω] και έβλεπε μια χαρά και τα δύο partitions.

Όταν βάζεις δίσκο σε usb θήκη δεν θέλει να ρυθμίσεις master/slave κτλ κτλ..

Δημοσ.
...Όταν βάζεις δίσκο σε usb θήκη δεν θέλει να ρυθμίσεις master/slave κτλ κτλ..

Δεν είναι απόλυτο αυτό,είχα εξωτερικό κουτί που για να παίξει ο δίσκος έπρεπε το jumper να είναι σε θέση master και το ανέφερε και στο manual του.

Δημοσ.

NoD νομίζω ο spinmind είπε το σωστότερο:

Αυτά έχουν να κάνουν με το αν θα "δει" το σύστημα το USB Mass Storage και όχι φυσικά με το αν θα έχεις access σε όλα τα partitions του δίσκου σου. Είναι δεδομένο πως αν εγκατασταθεί στο σύστημα' date=' θα βλέπεις ό,τι και όπως υπάρχει μέσα στο δίσκο.

:)[/quote']

btw: Που σαι ρε; το κοψες το irc;

Δημοσ.

Ναι,συμφωνώ σε αυτό.Δεν αναφέρομαι στο αν θα δει όλα ή κάποια από τα partitions,απλά για το αν θα τον δει το λειτουργικό ή οχι.

btw: Αφού δε με αφήνεις να παίξω με τα κουβαδάκια σου,τι να κάνω ? :D

Δημοσ.

Αν κρατήσεις bachup σε δίσκο usb φρόντισε να πάνε σε active partition τού usb δίσκου αλλιώς το recovery cd δεν θα τα δεί.

Εσύ βέβαια λες άλλο, γιά το αν δηλαδή τα windows δούν όλα τα partitions τού usb δίσκου, πού βέβαια δεν υπάρχει πρόβλημα καί θα φανούν όλα.

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...