Προς το περιεχόμενο

Ερώτησεις για το excel

internet_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν θέλω να κάνω το εξής:

Έχω φτιάξει ένα έντυπο Υπεύθυνης δήλωσης στο excel στο φύλο1

Θέλω στο φύλο2 να συμπληρώσω τα στοιχεία 100 πελατών μου ( Ονοματεπώνυμο όνομα πατέρα ημερομηνία γέννησης κλπ κλπ, δηλαδή ότι ζητάει η υπεύθυνη δήλωση) και επιλέγοντας κάπως στο φύλο2 το επώνυμο ενός από τους 100 να μου συμπληρώνεται στο φύλο1 η Υπεύθυνη δήλωση.

Στο φυλο3 θέλω να συμπληρώσω 5-6 έτοιμα κείμενα για να συμπληρώνονται στο φύλο 1 μετά το ‘’δηλώνω υπεύθυνα ότι’’

Επίσης ήθελα να ρωτήσω πως κλειδώνονται τα κελιά ώστε να μπορώ να συμπληρώσω μόνο συγκεκριμένα κελιά για να μην χαλάσω χωρίς να το καταλάβω την υπευθ δήλωση.

Α! και πως θα κάνω να εμφανίζεται η σημερινή ημερομηνία σε ένα κελί όπως γίνεται στο word

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Για την εισαγωγή των στοιχείων, μια λύση είναι να αριθμήσεις τη λίστα των πελατών, να εισάγεις τον αντίστοιχο αριθμό στο Φύλλο της Δήλωσης (καλύτερα σε μη εκτυπώσιμο κελλί) και να εισάγεις τα στοιχεία με την συνάρτηση vlookup

Αντίστοιχα μπορείς να εισάγεις τα κείμενα μ' ένα δεύτερο αριθμό.

Για την προστασία, πας πρώτα στα κελλιά που θέλεις να μην κλειδώσουν και ορίζεις Format->Protection->Unlock

Στη συνέχεια Κλειδώνεις το φύλλο με Tools->Protection->Protect Sheet.

Οσα κελλιά δεν είχες επιλέξει στο προηγούμενο βήμα είναι ασφαλή.

Hope it helps.

Δημοσ.

Ωραίο, απλό και εύκολο το παράδειγμα του gerontas.

Όσο για την ημερομηνία απλά γράψε σε ένα κελί "=TODAY()", φυσικά χωρίς τα εισαγωγικά...

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδια ποιοσ ξερει να βαζει την ωρα στο excel να πηγαινει ανα 5 λεπτα κατα κατω....πχ 8 05 33

8 10 33

8 15 33 ???????????????????????????????????????????????????????

Δημοσ.
Ρε παιδια ποιοσ ξερει να βαζει την ωρα στο excel να πηγαινει ανα 5 λεπτα κατα κατω....πχ 8 05 33

8 10 33

8 15 33 ???????????????????????????????????????????????????????

Αυτό πρέπει να γίνεται με τη συνάρτηση round

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...