Προς το περιεχόμενο

Thermaltake Big Typhoon και μητρική της Abit NF7-S

HamerZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

- Σήμερα εγκατέστησα την ψύκτρα Big Typhoon της Thermaltake σε μια μητρική της Abit (NF7-S) για την ψύξη ενός AMD Barton 2600+. Κουτί έχω το PC-70 της Lian-Li (full tower).

- Το πρόβλημα που παρατήρησα είναι πως στο bios, εκεί που αναφέρει τις θερμοκρασίες κουτιού και επεξεργαστή (μέχρι πριν από την εγκατάσταση κανένα πρόβλημα απολύτως) πλέον, ενώ δείχνει λογικές τιμές για το κουτί, για τον επεξεργαστή δίνει 0 βαθμούς κελσίου. Επίσης με την εφαρμογή Motherboard Monitor (v5.3.7.0) που ούτε με αυτή είχα πρόβλημα (θερμοκρασίες πχ κουτί 25-35 και επεξεργαστής 40-60, λόγο hardware...) μετά από την αναβάθμιση μου βγάζει 20-27 βαθμούς για το κουτί και -119 (με κόκκινο) για τον επεξεργαστή. Με 4 αισθητήρες του controler της Cooler Master (Commander7) έχω από 20 μέχρι 28 βαθμούς στο κουτί, τους 2 scsi (ένας με παθητική ψύξη και ο άλλος με ανεμιστήρα μπροστά στο κουτί).

- Αρχικά δοκίμασα ένα reset στο bios (με μπαταρία και clear CMOS) αλλά κανένα αποτέλεσμα στο θέμα αυτό.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει το πόσο έσφιξα τα παξιμάδια; Τα έσφιξα τόσο ώστε να μην κουνιέτε η ψύκτρα όταν είναι πάνω στον επεξεργαστή. Αυτό μπορεί να πίεσε τον αισθητήρα και να τον χάλασε;

Δημοσ.

- Δυστηχώς σήμερα δεν έχω και ήχο. Ενώ χτες, Πέμπτη 19-1-2006, είχα ήχο ο οποίος όμως φάνηκε χαμηλός, σήμερα δεν μπορώ να ακούσω τίποτα. Τα ηχεία κτλ τα δοκίμασα και στα αλλα 2 μηχανήματα που έχω και όλα είναι μια χαρά.

- Το παράξενο είναι πως στο πρόγραμμα NVMixer για την ρύθμιση της κάρτας φαίνεται να στέλνει σήμα κανονικά.

Δημοσ.

Μόλις παρήγγειλα την ίδια ψύχτρα. Θα την βάλω κι εγώ το απόγευμα να σας πω εντυπώσεις.

Φίλε μου, μπαίνει εύκολα, είναι μεγάλη πολύ;

Δημοσ.

Θα βγάλεις θες δεν θες την μητρική από το κουτί.

Το κακό είναι πως δεν έχουν κανένα εργαλειάκι μέσα για τα παξιμάδια πχ.

Όσον αφορά το πόσο θα σφίξεις τα μικρά παξιμάδια δεν ξέρω. Εγώ τα έσφιξα σιγά σιγά στην σειρά ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα (λιγο το ένα λίγο το άλλο κτλ).

Από απόδωση, μάλλον πρέπει να έχει καλή όπως περίμενα. Το κακό βέβαια είνα πως δεν μπορώ το δω γιατί από την στιγμή που την έβαλα δεν έχω θερμοκρασία

Δημοσ.

ΤΙΙΙΙΙΙΙ;;;;;;

Τι λές τώρα; Πρέπει να βγάλω την μητρική;

ΝΟ WAY!!! NO WAY!!! Τόσο κόπο έκανα να τα τακτοποιήσω όλα εκεί μέσα στο κουτί. Δεν μπορώ να τα ξανακάνω όλα πουτ.... για την @##ψύχτρα.

Δημοσ.

Εννοείται πως θα ξυλώσεις την μητρική μιας και βιδώνεται επάνω στο pcb.

Κατα δεύτερον δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί η μητρική σου να δεχθεί αυτήν

την ψύχτρα.

Δημοσ.

Λοιπόν, όλα καλά.

Μετά απο 3 περίπου ώρες αναμπουμπούλας το PC είναι πάλι σε λειτουργία με τον τυφώνα επάνω του. Πολύ σπάσιμο το ξήλωμα της μητρικής.

Εντυπώσεις:

Σε idle βλέπω απο 50-52c να έχω κατέβει στους 42-44c. Καλά είναι αλλά δεν εντυπωσιάστηκα και τόσο. Σε full load max 54c όταν είχα δεί και 62c πριν.

Το περιέργο είναι οτι ακόμα και τα heat pipes είναι παγωμένα. Γιατί δεν κατεβαίνει πιο κάτω η θερμοκρασία; Περίεργο..... Θερμοκρασία κουτιου 28c.

Δημοσ.

Βρε φίλε το έχω σφίξει πολύ. Φοβάμαι παραπάνω μην ακούσω κανένα κρατς! Να φανταστείς η mobo έχει κάνει μια μικρή καμπύλη!!!!

Δημοσ.

1)Prepei na bidwseis kala th mobo sto chassis.

2)H Typhoon den 8elei upervoliko sfiksimo giati mporei na prokaleseis

zhmia ston epe3ergasth.

3)An evales Arctic Silver,meta apo kapoies evdomades(wres leitoyrgias)

8a sta8eropoih8ei h 8ermokrasia sou.

4)An ta heatpipes einai krya meta apo wres leitoyrgias tote mallon den thn topo8ethses swsta.

Δημοσ.

4)An ta heatpipes einai krya meta apo wres leitoyrgias tote mallon den thn topo8ethses swsta.

Τα Heatpipes ζεσταίνοντε (και μάλιστα πολύ) αν σταματήσω την λειτουργία του ανεμιστήρα. Άρα απορροφούν την θερμοκρασία απο την CPU.

Κάτι όμως μου λέει οτι δεν έχω κάνει καλά. Αλλά άντε πάλι να λύσεις όλο του κουτί, να βγάλεις το mobo και να τσεκάρεις την ψύχτρα.... :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...