Προς το περιεχόμενο

Subtitle Workshop greek OCR script έχει κανείς??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μία απο τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Subtitle Workshop, είναι τα OCR scripts για διόρθωση συνηθισμένων λαθών που προκύπτουν απο ripping υποτίτλων κατευθείαν απο DVD. (Κάτι παρόμοιο κάνει και το subrip, για τους αγγλικούς υπότιτλους, αλλά δεν έχω καταφέρει να φορτώσω ήδη υπάρχον αρχείο υποτίτλων στο subrip, το έχω εφαρμόσει μόνο σε αρχείο απο ripping που έχω κάνει εγώ ο ίδιος)..

Το κακό είναι, ότι δεν έχω βρει τέτοιο script για ελληνικά. Και έχω βαρεθεί να διορθώνω τα ίδια και τα ίδια λάθη συνέχεια, συνήθως τα:

Διπλό τόνο σε εισαγωγικά,

'Α σε Ά, ομοίως για τα υπόλοιπα φωνήεντα,

και κάποιους άσσους που τους βγάζει με κενό μετά, δηλαδή 1 000..

Μήπως έχει κάτσει κανείς να γράψει ένα script για το Subtitle Workshop? Γιατί πήγα να δω τις οδηγίες για δημιουργία τέτοιου script, και ψιλοχάθηκα, μου φάνηκε αρκετά πολύπλοκο.. Αν κάποιος έχει μπει στη διαδικασία, θα βοηθήσει ΠΑΡΑ πολλούς πιστεύω..

ΥΓ. Είχα ψάξει λίγο μήπως και μπορούσα να το κάνω αυτό μέσα απο το word (που κάνω τώρα μια-μια τις αλλαγές), με τη βοήθεια των macros, αλλά ενώ κατάφερα να κάνω αυτό που θέλω για ένα αρχείο, δε μπορούσα να το σώσω, και να το χρησιμοποιώ μετά σε όποιο αρχείο θέλω. Παρόλο που είχα ψάξει και στο νετ οδηγούς, δεν βρήκα το φως μου..

Δημοσ.
...(Κάτι παρόμοιο κάνει και το subrip, για τους αγγλικούς υπότιτλους, αλλά δεν έχω καταφέρει να φορτώσω ήδη υπάρχον αρχείο υποτίτλων στο subrip, το έχω εφαρμόσει μόνο σε αρχείο απο ripping που έχω κάνει εγώ ο ίδιος)..

Το Subrip φορτώνει και srt αρχεία, αν αυτό ζητάς. Κάνει και πολύ χρήσιμες διορθώσεις στα ελληνικά, όπως αυτό με τα τονούμενα κεφαλαία γράμματα.

Δημοσ.

Όταν λέω "ένα-ένα", εννοώ ότι χρειάζεται να διορθώνω πρώτα όλα τα " 'Α " σε " Ά " (με τη μία), μετά όλα τα " 'Ε " σε " Έ ", το ίδιο για Η,Ι,Ο,Υ,Ω.. Όταν έχεις να κάνεις σε υπότιτλους απο 24 επεισόδια απο σειρά, καταντάει κουραστικό μετά απο κάποιο διάστημα..

Στο Subrip πως τα φορτώνω τα .srt αρχεία? Μήπως μεταγενέστερη έκδοση απο την 1.2 που έχω εγώ??

EDIT...Το βρήκα για το subrip..

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Εδώ είναι ένα add-in για το Word που κάνει τη δουλειά πους θες.

Σώσε το κάπου και άνοιξέ το στο Word. Θα δημιουργήσει ένα εικονίδιο στη βασική μπάρα κουμπιών. Για να δουλεύει πάντα το εικονίδιο πρέπει να φορτώσεις το αρχεό στα templates του Word (Tools - Templates and Add-ins)

Λειτουργίες:

Enter στο δεύτερο textbox -> προσθέτει στη λίστα

Delete σε κάποια λίστα - διαγραφή

Double click σε κάποια λίστα -> διόρθωση

FindReplace.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...