Προς το περιεχόμενο

Perifania kai Prokatalipsi

antreas18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

to eide kaneis?akousa oti i kira apla dinei resta..an pige kapoios as grapsei entiposeis..apoti diavazo pantos kai apo alla sites i tainia prepei na aksizei, oxi toso gia to senario tis alla mono kai mono gia to pos paizei i kira..

Δημοσ.

Ναι, ο ΕλΕλ έχει δίκιο. Και τη μουγγή να παίξει αυτή την κοπέλα, θα σε κάνει να την κοιτάς για ώρες...

Όσο αναφορά την ταινία τώρα, πιστεύω οτι θα αρέσει πάρα πολύ στο γυναικείο κοινό. Έχει όλη την συνταγή με χορούς, έρωτες, προξενιά... Παρόλα αυτά, είναι καλή ταινία, προσεκτικά φτιαγμένη -κοστούμια, φωτογραφία- και ωραία δοσμένη. Στο πρώτο μισό της ταινίας δεν γίνεται κάτι το συνταρακτικό, πέρα των συστάσεων, των γνωριμιών και των σχετικών κονέ. Ευτυχώς όμως που το δεύτερο μισό σε ανταμείβει με το παραπάνω μόνο και μόνο για να προσγειωθείς ανώμαλα με το φινάλε.

Αν παραβλέψει κανείς το γεγονός οτι είναι ψιλοκοριτσίστικη ταινία, την απολαμβάνει γιατί είναι και σοβαρή εκεί που πρέπει και αστεία με την Βrenda Blethyn να δίνει ρέστα. Λίγο στην σπάει ο κ. Darsey που είναι...σνομπ να τον πεις, ψιλομύτη να τον πεις. Όταν όμως των γνωρίζεις καλύτερα καταλαβαίνεις τι τραβάει ο δόλιος και τον συμπαθείς. Έχει γίνει πολύς λόγος έξω για το κατά πόσο συγκρίνεται η ερμηνεία του με αυτή του Colin Firth στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, εμένα πάντως ο κινηματογραφικός Ντάρσυ μια χαρά παλικάρι μου φάνηκε.

Όσο αναφορά στην Κίρα τώρα, 'νταξει,η κοπέλα έχει ένα συν την εμφάνισή της, που της δίνει πολλούς πόντους στον συγκεκριμένο ρόλο. Ερμηνευτικά όμως δεν έχει κάτι που να σε κάνει να πεις wow, όπως λες όταν βλέπεις την Gwyneth στο proof. Παρόλα αυτά, έχει 1-2 δυνατές σκηνές, όπως σε αυτή που κοιτάει ένα (κάτι σαν) άγαλμα του Ντάρσυ... ο τρόπος που γέρνει το κεφάλι της και το βλέμμα της που μπορείς να δεις τον πόνο της, είναι φοβερά. Εκεί δηλαδή, είπα ένα (ψιλο)wow !

Στα μείον θα έβαζα την γλώσσα και τους υπότιτλους, με τα οποία χάνεσαι. Μιλάνει κάτι σαν καθαρεύουσα και είναι τόσο παράξενα, βάζουν τόσες πολλές λέξεις για να φτιάξουν μια πρόταση που χάνεσαι. Οι μεν υπότιτλοι, αν ακούς και τα αγγλικά, θαρείς οτι είναι λάθος... Προσωπικά πονοκεφάλιασα να προσπαθώ να καταλάβω τι λένε! Και φυσικά το φινάλε, που σαφήνει εντελώς ξεκρέμαστο.

Συνολικά, πρόκειται για μια καλή ταινία, μια ωραία ταινία, που τελικά να μην είναι μια πολύ καλή πρόταση για κινηματογραφική αίθουσα, αλλά για βράδυ στο σπίτι είναι ότι πρέπει.

Δημοσ.

Είναι πολύ καλή ταινία εποχής. Θεωρώ ότι θα χτυπήσει και Oscars όπως αυτό των καλύτερων κοστουμιών, καλύτερης μεταφοράς από βιβλίο, καλύτερης μουσικής και πιθανώς υποψήφιο πρώτου γυναικείου.

Δημοσ.
Είναι πολύ καλή ταινία εποχής. Θεωρώ ότι θα χτυπήσει και Oscars όπως αυτό των καλύτερων κοστουμιών, καλύτερης μεταφοράς από βιβλίο, καλύτερης μουσικής και πιθανώς υποψήφιο πρώτου γυναικείου.

Όπα ρε μεγάλε σαν πολλά δεν τα είπες!Σιγά μη σαρώσει και τα oscars!Μια απλή ταινία ήτανε και όχι κάτι το ιδαίτερο.

Δημοσ.

Αν σαρέσουν οι ταινίες εποχής, οι κάπως μελό και ψιλο, μάλλον χοντροαισθηματικές, τότε αυτή εδώ πιστεύω οτι θα σου αρέσει. Αν είσαι πιο hardcore τύπος τότε με τίποτα.

Δημοσ.

Paidia i tainia axizei mono kai mono gia na deite thn keira na xamogela..exei isws to wraiotero xamogelo pou exw dei,sun oti i profora ths sthn tainia einai apisteuth..paizei trela i kopela se auton ton rolo.egw den thn ixera kai exw meinei m...oso gia thn tainia einai polu kalogurismenh,se krataei na deis thn sunexeia omws to telos ths einai ligo apotomo.Den einai gia autous pou tous aresei i drash kai oi purovolismoi ktl..den exei tipota tetoio mesa.Romantikh istoria pou prospathei na deixei tous tropous epafhs twn anthrwpwn ths epoxhs ekeinhs kai tis prokatalhpseis pou uphrxan se pio kleistes koinwnies, enw entupwsh prokalei to poso eukola mporouses na prosvaleis kapoion tote,enw sthn shmerinh epoxh prepei na tou soureis..!

Δημοσ.

Ταινίες σαν αυτή, δε λέω δεν είναι κι άσχημες, όμως θα ήταν προτιμότερο να βλέπονται σε Dvd. Αν δεν σου αρέσει τελικά, δεν κλαις 7,5 Ευρώ (ή όσο έχει τέλος πάντων το εισητήριο). Αν πάλι σ' αρέσει την ριπάρεις και να ξαναβλέπεις κάποια άλλη στιγμή να γουστάρεις. Απλό δεν είναι; :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ήταν απο τις χειρότερες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου. Μόνο που δεν με πήρε ο ύπνος. Νομίζω ρε παιδιά οτι δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό αυτό που έκανε η Kira. Απλά έπαιξε ένα ρόλο που νομίζω οτι είναι μέσα στη γυναικεία φυσή.

Δημοσ.

Τι ακριβώς δηλαδή πήγες προετοιμασμένος να δεις; Δεν ήξερες την υπόθεση του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε; ...Είχες διαβάσει έστω ένα tagline;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...