Προς το περιεχόμενο

Ποιά είναι η καλύτερη πάστα;;;;

Biull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παίδες δεν ξέρω από μάρκες,( έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές πάστα από το κουτάκι της ψύχτρας). Αυτό που ξέρω είναι ότι βάζουμε μια σταγόνα στο cpu και μετά κουμπώνουμε την ψύχτρα. Η πάστα με την σειρά της απλώνεται ομαλά.

Κάποιος τεχνικός μου είχε πεί ότι είναι καλό μια φορά τον χρόνο, συνήθως το καλοκαίρι, να ξαναβάζουμε πάστα!

Θέλει προσοχή όμως όταν ξαναβγεί η ψύχτρα γιατί είναι πολύ γερά κολλημένη στο cpu. θέλει απλές κυκλικές κινήσεις( γιατί όπως λέι και ένας συμφορουμίτης πιό πάνω, έχει τύχει σε πολλούς να τους βγεί χωρίς να σηκωθεί καν ο μικρός μοχλός, κι εκεί μπορεί να χουμε προβλήματα)...

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Nαι, πολύ μικρή επιφάνεια έχει ρε συ Γιώργο, αλλά σε όσες φωτογραφίες βλέπω η πάστα είναι σαν κανένα αυτοκόλλητο πάνω στον επεξεργαστή.Αν δεν το κάνεις έτσι θα το ψήσεις μάλλον το σύστημα!Και επειδή δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται, ρωτάω κάποιον που ίσως την έχει χρησιμοποιήσει και ξέρει.

Δημοσ.

epeidi tin xrisimopoio kairo, vazeis se pentijum kai AMD k8 ligo ligotero apo 1cm^2 pasta.

Se Amd socket A vazeis mia mytoula - san mia mikri stagona (diladi me to pou tha pieseis to solinario proti posotita pou tha vgei. Otan valeis to cooler meta, aplonetai kai kanei ena lepto film

Δημοσ.

Επειδή η arctic silver είναι αρκετά παχύρευστη θέλει οπωσδήποτε άπλωμα.Πάντως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα γιατί φίλος πού έβαλε μπόλικη,είχε απογοητευτικά αποτελέσματα.

http://www.insomnia.gr/vb3/attachment.php?attachmentid=2784&stc=1&d=1137628498

Δημοσ.

Η Arctic Silver Ceramique δεν θέλει άπλωμα.Μια κουκίδα όσο ένα κομμάτι ρύζι, και ψύκτρα καπάκι.

Η Arctic Silver 5 θέλει άπλωμα.

Ένα πολύ λείο στρώμα πάνω στον heatspreader, ή στον πυρήνα ( αν μιλάμε για XP / Duron ).

Θα βάλω μια-δυο φωτό αργότερα :)

Δημοσ.
Η Arctic Silver Ceramique δεν θέλει άπλωμα.Μια κουκίδα όσο ένα κομμάτι ρύζι' date=' και ψύκτρα καπάκι.

Η Arctic Silver 5 θέλει άπλωμα.

Ένα πολύ λείο στρώμα πάνω στον heatspreader, ή στον πυρήνα ( αν μιλάμε για XP / Duron ).

Θα βάλω μια-δυο φωτό αργότερα :)[/quote']

Ναί ρε συ bill γιά την 5 λέω.

Δημοσ.

To megalitero prob tis artic silver 5 einai i periodos strosimatos. STo site anaferei oti gia 200 ores litourgias prepei na min einai o ipologistis poli anixtos (me tipote 24/7) kai theoro tis 200 ores polles.

Lipon kai min akougontas to site en gnosi mou dokimazo tin AS5 se ena minanima 24/7 anoixto se idle.Kai fou meta apo 2 meres eklise xoris na ksanaaniksei ida tin pasta xromatos asimi na exei figei perimetrika kai kirios pros ta kato apo otan to kouti einai orthio kai i epifania na exei mini sxedon kathari.Sou protino lipon AS ceramique pou an kai tha eisai 1-5 oC pano tha eisai sigouros gia oles tis katastaseis.

Δημοσ.

Για μένα το καλύτερο είναι το ....δαχτυλο

Πέρνουμε το νάυλον (ξέρετε το χοντρό) απο μια σακούλα σαν αυτές πχ που βάζουμε μέσα το floppy.

Πιέζουμε με το δάχτυλο το νάυλον μέχρι να πάρει το αποτύπωμα του δαχτύλου μας και να θυμίζει καπότα (με το δάχτυλο μας μέσα)

Απλώνουμε με αυτό την πάστα και πραγματικά κάνει την πιο και πιο λεπτή επίστρωση που θα δείτε ποτέ

Δημοσ.

Χθές έβγαλα την ψύχτρα απο πάνω και είδα οτι ο τεχνικός που είχε συνθέσει το σύστημα είχε βάλει πάστα με το τρόπο της σταγόνας στη μέση.

Καθάρισα καλά την επιφάνεια της CPU και της ψύχτρας. Χωρίς να βάλω πάλι, σύνδεσα τηςν ψύχτρα με την CPU. Ανοίγω το PC και βλέπω απο το BIOS 65c, και sec μετά φλερτάρει με τους 70c. Πήγα να πάθω καρδιακό! Το κλείνω, και αυτή τη φορά βάζω την Artic Silver 5 πάνω στην CPU αλλά εγώ την άπλωσα. Κουμπώνω πάλι, ανοίγω και βλέπω 48c-50c. Είναι δυνατόν να κάνει τόσο καλή δουλειά η πάστα; 20c κάτω μόνο και μόνο χάρη σε αυτή;

Να σημειώσω οτι η ψύχτρα είναι η default της Intel (μαύρα χάλια)

Δημοσ.
Χθές έβγαλα την ψύχτρα απο πάνω και είδα οτι ο τεχνικός που είχε συνθέσει το σύστημα είχε βάλει πάστα με το τρόπο της σταγόνας στη μέση.

Καθάρισα καλά την επιφάνεια της CPU και της ψύχτρας. Χωρίς να βάλω πάλι' date=' σύνδεσα τηςν ψύχτρα με την CPU. Ανοίγω το PC και βλέπω απο το BIOS 65c, και sec μετά φλερτάρει με τους 70c. Πήγα να πάθω καρδιακό! Το κλείνω, και αυτή τη φορά βάζω την Artic Silver 5 πάνω στην CPU αλλά εγώ την άπλωσα. Κουμπώνω πάλι, ανοίγω και βλέπω 48c-50c. Είναι δυνατόν να κάνει τόσο καλή δουλειά η πάστα; 20c κάτω μόνο και μόνο χάρη σε αυτή;

Να σημειώσω οτι η ψύχτρα είναι η default της Intel (μαύρα χάλια)[/quote']

Όχι, απλά δεν κόμπουσε καλά κάποιο από τα 4 ποδαράκια της ψύκτρας.

Έχει ξανασυμβεί σε αρκετούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...