Προς το περιεχόμενο

Προβληματισμός ως προς την τοποθέτηση σκληρού δίσκου.

blackwar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Σήμερα αποφάσισα να κάνω ένα δωράκι σε ένα από τα pc μου και να του βάλω ένα δίσκο 300 γιγα, μιας και αναβάθμισα την DSL στα 512 και επιτελούς "ξεμπουκωσα" από την "ταλαίπωρη" 384, και χρειάζομαι αρκετό αποθηκευτικό χώρο.

Και τελικά πήγα και αγόρασα έναν Maxtor 300αρι και μια ψύχτρα της Zalman που είναι αυτή http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=74&code=019 ,με σκοπό να αξιοποιήσω στο μέγιστο τις δυνατότητες του δίσκου.

Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι η ψύχτρα για να τοποθετηθεί θέλει έναν ελεύθερο χώρο 5.25 από το κουτί, όμως και οι τρεις είναι καταλυμένοι από δυο drives και ένα πανελ, ή να τρυπήσω το κουτί από κάτω και να την τοποθετήσω με τις βίδες που διαθέτει η συσκευασία. Όμως δεν θέλω να τρυπήσω το κουτί, ούτε να αφήσω ελεύθερη μια θέση 5.25. και έτσι σκέφτομαι να αφήσω τον δίσκο με την ψύχτρα στην βάση του κουτιού χωρίς καμιά στήριξη από βίδες.

Είναι σωστό αυτό; Αυτό που σκέφτομαι μιας και στο παρελθόν δεν έχω επιχειρήσει να αφήσω κάποιο δίσκο "χύμα στο κύμα" χωρίς καμιά στήριξη.

Λέτε κάποια στιγμή να γίνει τίποτα μονό από αυτό το γεγονός και να "κλαίω" τα δεδομένα μου;

Εξάλλου το κουτί είναι σε τέτοιο μέρος τοποθετημένο που δεν κουνιέται, εκτός και αν υπάρχουν "σεισμογενείς παράγοντες":)

Θα ήθελα την βοήθεια σας και τις απόψεις σας πάνω στο θέμα αυτό, πριν αρχίσω να πιάνω τα τρυπάνια για να τρυπήσω το κουτί!

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις!!!

Δημοσ.

Ναι φίλε skoy το γνωρίζω αυτό περί κραδασμών κτλ…

...Απλά θα ήθελα να ακούσω και μερικές απόψεις όσων έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο στο κουτί τους, για να μην βρεθώ σε λίγο χρονικό διάστημα προ εκπλήξεως με τον δίσκο!!!

Και πάλι ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

είχα κι εγώ σκληρό κάποτε έτσι χύμα μέσα στο κουτί, αλλά πάταγε καλά στο πάτωμα του κουτιού κι στηριζόταν σταθερά ακουπόντας στα καλώδια. Για μένα μην τρυπήσεις κουτί γιατί θα σου φέι πολύ χρόνο, θα σε εκνευρίσει ίσως και αργότερα μπορεί να θές να κάνεις κάποια άλλη αλλαγή κι να το μετανιώσεις για τις τρύπες. Για παράδειγμα μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξεις κουτί. Αφού τον στηρίξεις καλά μέσα στο κουτί δεν θα χεις πρόβλημα

Δημοσ.

na prosekseis ton statiko ilektrismo...mias kai tha akoympa sidero me sidero...

kai ego eixa diskous etsi xyma mesa sto koyti...pote den epathan tipota...alla mia fora enas moy eixe kanei ena tsaf apo statiko ilektrismo tin ora poy ton evaza sto koyti...eytyxos den epathe tipota...

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις.

Τελικά θα μπει έτσι στο κουτί απλά θα κοιτάξω να τον στηρίξω όσο πιο καλά μπορώ.

Δημοσ.

Εχμμμμ, συγνώμη ΑΛΛΑ πρέπει να ακουμπάει ο δίσκος πάνω στο κουτί και να μην είναι απομονωμένος με τίποτα πλαστικό...

Εξάλλου και σε κανονική θέση μέσα στο κουτί πάλι θα ακούμπαγε στο σασί του κουτιού.

Εκείνο που θέλει προσοχή είναι να μην ακουμπάει η ηλεκτρονική πλακέτα του πάνω σε μεταλλική επιφάνεια...

Πάντως δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και εντελώς χύμα αλλά να το θυμάσει και να μην μετακινείς/κουνάς/κλωτσας κλπ το κουτί με τον δίσκο σε λειτουργία...

Δημοσ.

Eπειδή το'χω ξαναδεί το έργο...Μπορείς να χρησιμοποιήσης αυτοκόλητη ταινία

δύο οψεων (αυτή που κολάνε τις μοκέττες) μιάς και γείωση θα πάρη απο το καλωδιάκι.Καλή Τύχη και να θυμάσε οτι "το πάτωμα στο Pc δεν ειναι το τέλος

μιας και μπορή να΄ναι και η αρχή"

Δημοσ.

Re pedia oi diskoi zigizoun peripou miso kilo... Ean o upologistis den briskete panw se kati pou kinite... ti kradasmoi diladi? apo tous braxiones pou metakinounte mesa sto skliro? Mou fenete entelos koulo ayto pou anaferthike peri kradasmwn...

Δημοσ.
---Μπορείς να χρησιμοποιήσης αυτοκόλητη ταινία

δύο οψεων (αυτή που κολάνε τις μοκέττες)---

Καλά φίλε varthol είσαι μες στο μυαλό μου:P

Τελικά υλοποίησα την μέθοδο, με την διπλής όψης αυτοκόλλητη ταινία και "ούτε γάτα ούτε ζημιά" :smile:

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που απάντησαν και για τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Δημοσ.

Τώρα που το σκέφτομαι, οι δίσκοι ίσως θα έπρεπε να τοποθετούνται κάθετα για καλύτερη ψύξη. Θα δοκιμάσω με τον δικό μου να δω διαφορά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...