Προς το περιεχόμενο

Online Gaming και εθισμός

HighT3ch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κι ομως' date=' εχτές είδα τον ένα απο αυτούς και του λεω τί κανεις κλπ, και μου λεει ειμαι πολύ καλά, I have fun and I enjoy my life, i got my girlfriend that you met and its nice to play together, and I'm getting a new graphics card soon...

Δηλαδή τί fun IN HIS LIFE? ΚΑΘΕ φορά που μπαίνω είναι μέσα, ότι ώρα και να μπω, η "girlfriend" του είναι στην ουσία virtual, και το οτι παίρνει καινούρια κάρτα γραφικών το αφήνω ασχολίαστο. Οταν τον ρωτησα αν δουλεύει μου λέει ότι υποτίθεται σπουδάζει, αλλά δεν τον ενδιαφέρει και τόσο, και ότι σκέφτεται να τα παρατήσει..

[/quote']

Απ'οτι έχω καταλάβει τελικά αυτό το άτομο πρέπει να είναι αρκετά εθισμένο, για να θέλει να παρατήσει τις σπουδές του για το wow και να πιστεύει πως περνάει καλά έτσι.

Επίσης αν κατάλαβα καλά απο τα γραφόμενα σου, το παιχνίδι δεν τελειώνει αν φτάσεις σε κάποιο σημείο?

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ είμαι 28' date=' και γουστάρω να παίζω COD2 ξέρω όμως που να σταματήσω. Αν κάθομαι με τις ώρες και καίγομαι, παραμελήσω την κοπέλα μου, τους φίλους μου, του συγγενείς μου (που θα μπορούσα εύκολα να το κάνω γιατί με τραβάει απίστευτα το κωλοπαιχνιδο :D) θα καταλήξω και εγώ χαμένο κορμί, να με πονάει το κορμί μου από τη λάθος στάση, θα νιώθω τον εγκέφαλο μου να ψήνεται και να μην μπορώ να σκεφτώ καθαρά κλπ κλπ…

θέλει λοιπόν μέτρο και πειθαρχία το θέμα μας για να είμαστε ισσοροπημένοι…

ελπίζω να μη σας κούρασα…

and don’t forget FRAG THEM ALL :D[/quote']

Ta idia kai ego..prosthetontas oti an epaiza gia perissoterh ora apo oti kano tora, tha eprepe na parameliso tis spoudes mou, thn kopela mou (tha epefte trello ksylo haha) & tous filous mou...den leo kalo to cod alla no thanx...

and dont forget aimbot2win :D :D

Δημοσ.
Απ'οτι έχω καταλάβει τελικά αυτό το άτομο πρέπει να είναι αρκετά εθισμένο' date=' για να θέλει να παρατήσει τις σπουδές του για το wow και να πιστεύει πως περνάει καλά έτσι.

Επίσης αν κατάλαβα καλά απο τα γραφόμενα σου, το παιχνίδι δεν τελειώνει αν φτάσεις σε κάποιο σημείο?[/quote']

oχι, οπως και κανένα παιχνίδι MMORPG με μηνιαία συνδρομή δεν τελειώνει, γιατι η καθε εταιρια που το βγαζει συνεχώς το εμπλουτίζει ώστε να σε κάνει να μήν το αφήσεις... Ειδικά στο συγκεκριμένο, θα σου πω πως ειμαι στο τελικό level μεσα σε 18 μέρες παιχνιδιού (αν θυμάμαι καλά) δηλαδή 432 ωρες, και εκεί βρίσκομαι τώρα 9 μέρες, δηλαδή 216. Και ακόμα όχι μόνο δεν νοιώθω ότι το έχω τελειώσει, αλλά συγκρίνοντας τα αντικείμενα μου με τα αντικείμενα αλλων παικτών, βλέπω ότι θα χρειαστώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αλλες 300 ώρες για να μπορώ να συγκριθώ με εκείνους!!!! Απλά σιγουρα είναι πιο "βαρετό" απότι πριν, με την έννοια ότι κανεις συνεχώς τα ίδια και τα ίδια πράγματα χωρίς να εξερευνείς και να πηγαίνεις σε καινούρια μέρη!

Φυσικά εσυ μπορεί να χαίρεσαι επειδή μετά απο 1 μηνα κατάφερες και πήρες το ταδε αντικείμενο που ψάχνεις, και εκείνοι χαίρονται που για άλλον ένα μηνα εισαι 13? στο λογαριασμο τους.

Ουσιαστικά ειναι και οι 2 χαρούμενοι, ο χρήστης επειδη παιζει κάτι που του αρέσει και ασχολείται με κάτι (το χειρότερο πράγμα ειναι να κάθεσαι στο σπίτι χωρίς να έχεις απολύτως τίποτα να κάνεις και να βαριέσαι τη ζωή σου), και οι εταιρίες που κερδίζουν. Ειναι θεμιτό. Όπως επίσης και μπράβο της Blizzard που έβαλε parental control στο παιχνίδι, όπου ο γονέας βάζει πόσες ώρες θα παίζει το παιδί του.

Το να παρατήσει τις σπουδές του ναι είναι δείγμα αρνητικής επίδρασης του παιχνιδιού πάνω στον άνθρωπο. Αλλά πολλοί που λένε ότι μπορούν να ελέγξουν το πάθος τους, εγω απλά θα αναρωτηθώ πόσοι από εδώ (που υποτηθεται ελέγχουν πάθη κλπ) ειναι καπνιστές.....

Εκτώς αν το να καταστρέφεις τους πνευμονές σου θεωρείται πλέον "νορμάλ" απτην κοινωνία, οπότε και "δεν υπάρχει πρόβλημα".

Θα ξαναπώ λοιπόν για 10η φορά οτι δεν φταίει το παιχνίδι, ούτε το ποτό, ούτε το τσιγάρο, ούτε το στοίχημα που κάποιος μπαίνει σε ένα λούκι. Φταίνε οι περιστάσεις (συναισθηματική κατάσταση, κοινωνία, οικογενιακό περιβάλλον κλπ), απο κει και πέρα πρέπει και ο ανθρωπος να μπορέσει να καταλάβει τί συμβαίνει, ώστε να βοηθηθεί, είτε απο μόνος του, είτε να δεχθει τη βοηθεια αλλου, είτε ειναι οι γονείς του, είτε οι φιλοι του που τον παρακινούν να βγει λίγο έξω. Το πρώτο βημα ειναι λοιπόν το να καταλάβει ο ανθρωπος τί συμβαίνει, και σε τί κατάσταση βρισκεται, και μετά τα υπόλοιπα έρχονται...

Αλλά σε περιπτωσεις όπως αυτη που ανέφερα, δεν ξέρω αν το πρόβλημα λύνεται έτσι απλά απομακρύνοντάς τον απτο παιχνίδι βίαια (uninstall πχ) ή αν χρειάζεται πλέον βοηθεια απο κάποιον επαγγελματία...

Δημοσ.
oloi oi fps fans out there as ksekolisoun ligo dokimazontas paintball :)

Για μας εχεις να προτείνεις κάτι? Γιατι το να βγω με 2 κουζινομάχαιρα έξω που στάζουν δηλητίριο, με μαύρη κουκούλα, να κρύβομαι στις σκιές και να την πέφτω πισόπλατα σε όποιον δεν μ'αρέσει δεν έιναι πολύ βολικό! :D :D :D

Δημοσ.

Ακόμα καλύτερα από το paintball να πάρετε αληθινά όπλα και να πάτε στο σκοπευτήριο να δείτε πόσο δύσκολο είναι να ρίξεις με πραγματικό τουφέκι και μετά να δείτε πως θα ξενερώσετε....

Αλλά το paintball [ή painball] έχει τη δικιά του φάση. Πάτε και κανα καρτ πιάστε και μια πολεμική τέχνη με αυστηρό πρόγραμμα. Αυτά μπορεί να βοηθήσουν. Εγώ ακόμα παλεύω με το COD2 σκέφτηκα το WoW αλλά δεν έχω τόση υπομονή. Για τον ίδιο λόγο δεν έπιασα το Eve-Online παρ'όλο που είμαι καμένος με διάστημα κι έτσι.

Μία καλή λύση για τους RPGάκηδες είναι να βάλετε αυτό το parental control. Να θέσετε στόχο πόσες ώρες πρέπει να σας αφήνει να παίζετε τελικά και σαν το ναρκομανή να μειώνετε λίγο λίγο τη δόση μέχρι να φτάσετε στο σημείο που να είναι νορμάλ το πράμα. Και μην παίρνετε όλη τη δόση μαζεμένη.

Διαβάστε κανα βιβλίο αν βαριέστε να βγείτε από το σπίτι. Δείτε μια ταινία. Νομίζω ότι όλο και κάτι μπορείς να βρεις.

Το FPS είναι δύσκολο να ξεκόψεις γιατί τα διαστήματα που παίζεις είναι γενικά πιο μικρά από το RPG [2-3 ώρες όχι 7-8] οπότε όταν έχεις μισή ώρα και παίξεις και μετά χρειαστεί να το αφήσεις για να κάνεις κάτι σου φαίνεται πιο νορμάλ από ότι στον RPGάκια που σε μισή ώρα ούτε να ακονίσει το σπαθί του προλαβαίνει. Οπότε σιγά σιγά ότι μισάωρο-45λεπτο-ώρα σου βρίσκεται που είσαι σπίτι και βαριέσαι τη ζωή σου τη βγάζεις παίζοντας. Και τελικά το FPS μπορεί να δείξει τις αρνητικές συνέπειες πιο γρήγορα από το RPG γιατί αυτή η συνεχής κατάσταση γρήγορης κίνησης, εγρήγορσης και όλα αυτά τα ψόφησες, ξαναζωντάνεψε και πυροβόλα και απόφυγε χειροβομβίδες κτλ καταντούν πολύ κουραστικά, όμως μόνο αφού σταματήσεις και αρχίσεις να ηρεμείς και να πέφτει η αδρεναλίνη, το καταλαβαίνεις.

Δημοσ.
Και τελικά το FPS μπορεί να δείξει τις αρνητικές συνέπειες πιο γρήγορα από το RPG γιατί αυτή η συνεχής κατάσταση γρήγορης κίνησης, εγρήγορσης και όλα αυτά τα ψόφησες, ξαναζωντάνεψε και πυροβόλα και απόφυγε χειροβομβίδες κτλ καταντούν πολύ κουραστικά, όμως μόνο αφού σταματήσεις και αρχίσεις να ηρεμείς και να πέφτει η αδρεναλίνη, το καταλαβαίνεις.

Οποτε ριχνεις ενα dvdακι 24 και επανερχεσαι στην προηγουμενη off the edge κατασταση!

Δημοσ.
Για μας εχεις να προτείνεις κάτι? Γιατι το να βγω με 2 κουζινομάχαιρα έξω που στάζουν δηλητίριο, με μαύρη κουκούλα, να κρύβομαι στις σκιές και να την πέφτω πισόπλατα σε όποιον δεν μ'αρέσει δεν έιναι πολύ βολικό! :D :D :D

pen & paper :D

kai mia polemiki texni einai poly kali fasi giati xrisimopoieis poly to myalo sou, elegxeis to synaisthima sou, gymnazeis to soma sou, einai sa na paizeis skaki se perisoteres diastaseis :) kai sti teliki einai poly kalytera na afieroneis energeia gia na ekselixtheis kai na aneveis level o idios kai oxi na paei 60 o horde_slayer :-D (ase pou einai kalo na mporeis na statheis aksioprepos se mia stigmi anagkis)

kai to kalytero apola einai oti otan asxolitheis arketa tha syniditopoiiseis oti ta rpg exoun polles vaseis se pragmatikes katastaseis... ekei na deis kolima meta kai posous "kosmous" mporeis na anakalypseis! (pragmatikous ayti ti fora kai xoris na peftei o server)

monopatia yparxoun polla kai alithina gia na perpatisei kaneis...

Will you take the blue pill or the red pill? ;-)

Δημοσ.

Afou diavasa prosektika ola ta replys mexri edo kateliksa sto eksis simperasma..

Kapioi pou 8eloun na pisteuoun , kai prospa8oun na peisoun (emena oxi),oti den einai telios eksartimenoi exoun xa8i gia ta kala mesa ston diko tous kosmo..

Diavazo tis klasikes dikeologies apo olous autous pou exoun pia eksarti8ei telios kai den 8eloun na to paradextoyn,aneksratita an pezoun FPS,MMORPG h kati allo..

Anti lipon filoi mou na analoste se xazes dikeologies koitakste na ksekolisete..

Δημοσ.

Εξάρτιση ειναι να ξενερωνεις (για να μην πω υποφέρεις) όταν κάτι που θες δεν μπορείς να το έχεις. Είτε είναι παιχνίδι, άνθρωπος (χωρισμός κλπ), ποτό κλπ. Οι περισσότεροι από αυτούς που μίλησαν, αν πέσει ο server δεν θα αρχίσουν να νοιώθουν μίζεροι, αλλά θα κάνουν κάτι άλλο. Εμείς σχολιάζουμε τις εξαρτίσεις σε βαθμό που αναφέρθηκε στην αρχή, περι αυτοκτονίας, και το τί επιπτώσεις έχει στον άνθρωπο.

Και μόνο που κάποιος ξεκόλησε για να γράψει εδώ είναι δείγμα ενασχόλησης με το παιχνίδι & όχι φανατική εξάρτιση.

Διακρίνω έναν τόνο ειρωνίας, και το τόπικ ήταν σε όλη του την έκταση πολύ φιλικό, ακόμα και από εκείνους που δεν παίζουν καθόλου. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ, απλά να σου υπενθυμίσω ότι το κάπνισμα κάνει κακό στους πνεύμονες, οι ναρκωτικές ουσίες στο μυαλό, ο τζόγος στην τσέπη και το ποτό στο σηκώτι. Ένα παιχνίδι δεν κρατάει για πάντα, κάποια στιγμή μετά απο 1 χρόνο το αφήνεις, τα παραπάνω παραδείγματα όμως μπορούν να σου καταστρέψουν τη ζωή.

Αν δεν κάνεις τίποτα απ'τα παραπάνω, τότε μπράβο σου, είσαι ενας πολύ υγιης άνθρωπος !

Δημοσ.

Χαχαχα και εγώ ήθελα να το ρωτήσω αυτό πλάκα πλάκα!Δε νομίζω όμως!Ο άλλος Ψωμιάδης δεν έχει σκούφο! :-D (αν και νομίζω πριν τις γιορτές ούτε τούτος είχε)

Δημοσ.

Παιδιά είδα αυτο που λέτε αλλά κάπου ξέχασε τον σκούφο! Και εγώ ξέχασα να τον βγάλω, μιας και μπήκαμε ήδη φεβρουάριο! Την εικόνα κάπου μου τη στείλανε δεν θυμάμαι ποιος, νομίζω με forward! :P

Κορυφαία πάντως ε? :D

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Hello !

Paizo oti game mou aresei mexri na koutoulao to kefali mou sto keyb apo tin kourasi i ti nista

To kako?! xekinise apo palia kai exakolouthei na iparxei eos kai ti stigmi pou sas grafo

To neo mou narkotiko onomazete WOW kai afou exo paratisei (froze account) prin 5mines ena Horde account me 60lvl char...47lvl + 12lvl alts

Xekinisa agorazontas ena deutero account na pezo alliance ston idio server

Exo idi enan 60lvl char xana kai anevazo paralila ena allo char ( einai 8 lvl tora)

To loipon prin 5 mines pou stamatisa to Horde account mou o 60aris char (as bgaloume exo ton 47 + 12) eixe played time 135days...

Pou simenei oti apo 1xrono kikliforias peripou tou game ego eixa tous 4 mines

O ypoloipos xronos einai upnos ktl ...

Pleon sto Alliance account o rogue mou exei idi 30days playd...alla tora pleon uparxei kai mia proini douleia

Loipon

Oloi simfonoume pos eimai kamenos ... kai ethismenos

TO XERO !

To thema einai oti emena auto pou ginete...to programma mou ...auta pou kano mou aresoun

De mporo na po oti anti gia ena Raid se BWL gia osous xeroun tha mou dosei megaliteri xara to na pao apla me ena filo gia kafe

Otan thelo na kano kati..px na pao gia billiardo me ton xaderfo mou .. tha koitaxo na min exo na kano kati sto game

Exo para polla na po gia to sigkekrimeno thema...osoi thelete na milisete mazi mou peste mou na sas afiso to msn mou na ta poume...

mia apo tis skepseis mou gia to thema einai oti to na odigithei kapoios sto simeio na kanei auto pou kano ego kai polloi alloi akoma einai kata ena pososto lathos allon anthropon

Kai sigoura se autous tous opoios anaferome den einai alloi kamenoi...

milao gia tous "normal"

Kai telos exo na po oti oi online friends emena prosopika se merikes periptoseis mou exoun ferthei kalitera apo tous Real Life friends pou upotithete theloun to kalo moy

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...