Προς το περιεχόμενο

Online Gaming και εθισμός

HighT3ch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά ενδιαφέρον το θέμα σας... Διάβασα όλα τα post από το πρώτο ως το τελευταίο. Όσο διάβαζα, τόσο περισσότερα πράγματα σκεφτόμουν ότι είχα να προσθέσω στην συζήτηση... Τελικά δεν ξέρω τι θέλω να πω όμως γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σχηματίσει μια ξεκάθαρη άποψη για το ζήτημα. Θα παραθέσω λοιπόν απλά τους προβληματισμούς μου, πολλοί από τους οποίους δημιουργήθηκαν από την ανάγνωση του thread.

Αν και παίζω WoW αρκετά και έχω /played = 60 days, δηλαδή 60x24 ώρες παιχνιδιού, βλέπω το wow απλά σαν μια μορφή ψυχαγωγίας. Πολλοί φίλοι μου όταν κάθονται σπίτι τους βλέπουν τηλεόραση, DVD ταινίες, κατεβάζουν το τελευταίο επεισόδειο 24 & Desperate Housewives, διαβάζουν εφημερίδες. Εγώ λοιπόν, προτιμώ να ψυχαγωγώ τον εαυτό μου παίζοντας. Το προτμώ από τον να δω μόνος μου μια ταινία ή να βάλω τηλεόραση και να παρακολουθήσω ό,τι αηδία παίζει (εεε η Ελληνική τηλεόραση έχει φτάσει πλέον στον πάτο, ειδικά μεσημεριανές ώρες... τόσο πολύ που σε μερικά χρόνια θα θεωρείται cult). Πιστέβω στο κάτω άτω ότι μου προσφέρει περισσότερα. Επαφή με ανθρώπους, αξάσκηση αγγλικών, ψυχαγωγία, ακόμα και από αισθητικής άποψης! Η Blizzard έχει άνει πολύ όμορφη δουλειά και πολλές φορές χαλαρώνεις μόνο να χαζεύεις τον Κόσμο του Warcraft. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αρνηθώ μια νυχτερινή έξοδο, έναν καφέ ή ένα σινεμά για να κάτσω μόνος μου και να παίξω wow. Αν όμως κάτσω μέσα είναι η προτεραιότητά μου. Βέβαια δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα για εμένα... Υπήρξε περίοδος που απέφευγα να βγω γιατί το παιχνίδι με τράβαγε περίσσότερο.

Το κακό με το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι σε βάζει σε ένα tripaki να εξελιχθείς και να γίνεις ο καλύτερος. Επίσης οι κόσμος του είναι πολύ όμορφος και πλήρης. Έχεις φίλους, εχθρούς, πας για ψάρεμα, πας για ποτό, αγοράζεις, πουλάς, πας σε dungeon με άλλους 39 guildmates... Αυτό είναι και το χειρότερο. Εδώ πλέον μπαίνιες σε ένα νέο tripaki ότι έχεις υποχρεώσεις! Πρέπει 20:00 να είμαι πίσω για να προλάβω το guild run. Γενικά το παιχνίδι σχεδιάστηκε για να εθίζει. Δεν χρειάζεται περεταίρω ανάλυση. Γιαυτό έχει και συνδρομή και ένα τεράστιο team που σχεδιάζει συνεχώς νέο περιεχόμενο. Το θέμα είναι κατά πόσον είσαι εσυ, ο παίχτης, ικανός να συνηδητοποιήσεις ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια μορφή ψυχαγψγίας. Το ανοιγεις όταν θες και το κλείνεις όποτε ακριβώς θέλεις.

Βέβαια, όπως λέει και ο αγαπητός φίλος papadakn το παιχνίδι απευθύνεται κυρίως σε παιδία τα οποία δεν έχουν την ικανότητα να συνηδειτοποιήσουν κάτι τέτοιο. Αλλά ας το αφήσω αυτό το θέμα όπως ακριβώς το ακούμπησα...

Το θέμα λοιπόν είναι ότι το παιχνίδι σε κάνει να νιώθεις ωραία! Και σε πολλές περιπτώσεις σε κάνει να νιώθεις σπουδαίος. Πού λοιπόν τελειώνει η ψυχαγωγία και που αρχίζει το κάψιμο? Σε κάποιον που δεν είναι ικανοποιημένος με τη ζωή του το παιχνίδι προσφέρει μια εναλακτική πραγματικότητα! Και στην πραγματικότητα αυτή μπορεί το σπασικλάκι-καρπαζοεισπράκτορας του σχολείου να είναι ο Grand Marshal horde-slayer φόβος και τρόμος όλων που όλοι τον χαιρετούν με σεβασμό. /salute

Σε έναν τέτοιο άνθρωπο το παιχνίδι κάνει καλό ή κακό? Και όταν τελειώσει και κλείσουν οι servers? Θα παίξει κάτι άλλο ή θα αυτοκτονήσει? Πραγματικά δεν ξέρω την απάντηση σε κανένα από αυτά τα ερωτήματα.

Ας μην ασχοληθώ όμως με την φιλοσοφική πλευρά του πράγματος γιατί η ώρα είναι 5 και αύριο δίνω μάθημα... Ας μιλήσω για το σημαντικότερο λόγο που παίζω ένα παιχνίδι online (και δεν παίζω Morrowind ξανά και ξανά). Τους ανθρώπους και πιο συγκεριμένα τους φίλους!

Θα ήθελα να διαφωνήσω λοιπόν με τον φίλο που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν online φιλίες... Επειδή εσένα δεν σου έκατσε δεν νομίζω ότι γενικεύεται και γίνεται κανόνας (no offence). Και αλήθεια τι θεωρούμε φιλία? Αν όσο παίζω το παιχνίδι έχω κάποιον να του λεω τα προβλήματα μου, να λέω αστειάκια, μιλάω για προσωπικά ζητήματα, να μου δίνει και ένα free item στο κάτω κάτω, για όλο αυτό τον καιρό νιώθω ότι έχω έναν πολύ καλό φίλο! Ένα φίλο που ανυπομωνώ να μπω στο MSN να δω πως τα πήγε με την καινούρια του γκόμενα, αν τον δέχτηκαν στη νέα του σχολή αλλά και αν πήρε και το epic item! :P Δεν νομίζω ότι έχει σημασία το αν θα παω στη Νορβηγία και την Δανία να τον επισκεφθώ. Ούτε ότι η φιλία πρέπει να κρατήσει για πάντα. Αν και μπορεί να πάω και να έρθει.

Κλείνοτας θα ήθελα να παραθέσω όσa θετικά μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή για το wow (όσο πιο καμμένος τόσο πιο θετικά):

1. Εξασκείς πάρα πολύ τα αγγλικά σου (μαθαίνεις και τη γλώσσα του ιντερνετ με καλύτερο τρόπο: what r u w8ing 4 m8? = what are you waiting for mate?)

2. Κάνεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ναι σωστά ακούσατε... ένας καφές έχει 4 ευρώ και μια πίττα 2 (άσε που δεν νιώθεις ποτέ ότι πεινάς). Επίσης κάνεις δίαιτα, αρκεί βέβαια να βάλεις και λίγη γυμναστική στο πρόγραμμα

3. Κάνεις νεους φίλους, στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ ενδιαφέροντες αφού είναι από άλλες πόλεις, χώρες, μιλάνε και σκέφτονται διαφορετικά

4. Ψυχαγωγείσαι

5. Νιώθεις ωραία! πως να το κάνουμε

Τα αρνητικά τα ξέρουμε...

και τελευταία συμβουλή: ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ WOW ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ sry caps :P

Κλείνοντας θέλω να πω περαστικά σε ένα φιλαράκι που κλείνει 48άωρα σε NetCafe παίζοντας PvP χωρίς διάλλειμμα για να παει σπίτι του! Και άμα τον δείτε από κοντά δεν θα το πιστέψετε με τίποτα

ΥΓ: ο φίλος που μίλησε για τις ΠΟΛΥ εμφανίσιμες κοπέλες που παίζουν WoW παρακαλέιται να αναφέρει αμέσως server, guild και nickname (προεραιτικά να αναφερθούν και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά παρακαλώ)

ΥΓ2: Συγχορέστε ορθογραφικά, νοηματικά αλλά και οποιαδήποτε βλεκεία μπορεί να ξεστόμισα και κοιτάξτε την ώρα που έκανα το Post. Σημειώστε επίσης στα πρακτικά ότι έδωσα μάθημα σήμερα και ότι δίνω και άυριο...

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

να συμπληρώσω στις σκέψεις μου, ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπερ του ολοκληρωτικού καψίματος (ολοκαυτώματος) και του εθισμού στον πλασματικό κόσμο του παιχνιδιού σαν μια εύκολη διέξοδο από τα προβλήματα της ζωής. Σίγουρα θεωρώ πιο φρόνιμο να εντιμετωπίσεις τα προβλήματα σου (αν αυτά είναι ο λόγος που καίγεσαι). Από την άλλη όμως μεριά δεν μπορώ να κατακρίνω και κάποιον που για κάποιο χρονικό διάστημα θέλει να ξεφύγει... ακόμα και αν εδώ θα τον χαρακτηρίσουμε καμένο. Ίσως του κάνει πραγματικά καλό

Δημοσ.

Παιδιά, για μια ολοκληρωμένη άποψη, ρίξτε και μια ματιά στα links που έδωσε ο polaki. Σε ένα απ' αυτά μάλιστα, τεκμηριώνεται επαρκώς το γιατί οι on-line φιλίες είναι καταδικασμένες εξ' αρχής. Το σίγουρο είναι ότι με βάση αυτά που διάβασα, υπάρχουν παράμετροι που δεν μπορούσα ούτε να τις φανταστώ.

Δημοσ.

Θα ήθελα να διαφωνήσω λοιπόν με τον φίλο που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν online φιλίες... Επειδή εσένα δεν σου έκατσε δεν νομίζω ότι γενικεύεται και γίνεται κανόνας (no offence). Και αλήθεια τι θεωρούμε φιλία? Αν όσο παίζω το παιχνίδι έχω κάποιον να του λεω τα προβλήματα μου' date=' να λέω αστειάκια, μιλάω για προσωπικά ζητήματα, να μου δίνει και ένα free item στο κάτω κάτω, για όλο αυτό τον καιρό νιώθω ότι έχω έναν πολύ καλό φίλο! Ένα φίλο που ανυπομωνώ να μπω στο MSN να δω πως τα πήγε με την καινούρια του γκόμενα, αν τον δέχτηκαν στη νέα του σχολή αλλά και αν πήρε και το epic item! :P Δεν νομίζω ότι έχει σημασία το αν θα παω στη Νορβηγία και την Δανία να τον επισκεφθώ. Ούτε ότι η φιλία πρέπει να κρατήσει για πάντα. Αν και μπορεί να πάω και να έρθει.[/quote']

Αναφέρθηκα και σε ένα άρθρο, ωστε να υποστηρίξω ότι δεν το έβγαλα απτο μυαλό μου! :) Πάντως σε αρκετά ατομα που έχω ρωτήσει μου έχουν πει το ίδιο πράγμα. Οι παρέες του wow, είναι παρέες του wow. Για μένα φίλος είναι κάποιος που μπορείς να μιλήσεις για κάποια πράγματα πέρα απο το game.

Και εγω μες το παιχνίδι έχω 4-5 άτομα που χαιρετάω ΠΑΝΤΑ και που πάντα μιλάω σα να κάνω chat. Αλλά το θέμα ειναι οτι εσύ μιλάς στο MSN.. εγω δεν μιλάω.. Και δεν μιλάω γιατί είχα κάθε καλή διάθεση αλλά.. είπα... 12-13 άτομα κανένας δεν ασχολήθηκε να στείλει ένα email, ουτε καν για καλή χρονιά...Και κανένας τους δεν μου έδωσε το δικό του!! Τυχαίο? Ε οκ μπορεί να "ετυχε" σε μένα.....

Δεν λεω οτι τα παιδιά δεν ειναι αξιόλογα, και φυσικά δεν έχω τίποτα εναντίων τους, ισα ίσα που περνάω κορυφαία οταν ειμαι μαζί τους είτε απλά μιλάμε είτε παίζουμε μαζί. Και θα πουμε και κατι εκτος παιχνιδιού. Πχ εγω σε κάποια φάση είχα χωρίσει και το μοιράστηκα μαζί τους. Ειμασταν θυμάμαι 4 άτομα καθιστοί κάτω και τα λέγαμε... Ειναι ΦΙΛΟΙ μου. Πραγματικά το πιστεύω, και τους εκτιμάω, και συγκινήθηκα ΠΑΡΑ πολύ και όταν έφευγα απτο παιχνίδι (είχα βαρεθεί και είχα διαβάσει αυτά τα άρθρα για την εξάρτιση και ήθελα να τεστάρω τον εαυτό μου) και κυρίως όταν γύρισα πάλι. Όλοι μου κάνανε /cheer, και welcome, και κερνάγανε μπύρες κλπ! Και ένοιωσα πολύ ωραία! Αλλά δεν ειναι τα ατομα που θα βγούμε για καφέ.

Αν εσυ καταφερες να μιλας στο MSN για αλλα πράγματα πέρα του wow, τότε μπράβο σου, και εγω αυτό ηθελα να κάνω, και το κατάφερα μόνο με μία ιταλίδα. Αλλιώς οκ και εγω εχω ατομα που μιλάμε μονο για wow, μεχρι και μηνυματα στέλνουμε, πχ πηρα αυτο το item, μπες οταν ειναι να παμε για το quest σου κλπ! :)

Aπλά ας αναρωτηθούμε όλοι το εξής.. Αν αύριο κλείσει η Βlizzard και δεν μπορέσουμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, με πόσα από αυτα τα άτομα θα κρατήσουμε επαφή? Και εν τέλει, τί ΦΙΛΟΣ είναι κάποιος που με το που κλείσει ένας server χάνεται..........?

Δημοσ.
Παιδιά, για μια ολοκληρωμένη άποψη, ρίξτε και μια ματιά στα links που έδωσε ο polaki. Σε ένα απ' αυτά μάλιστα, τεκμηριώνεται επαρκώς το γιατί οι on-line φιλίες είναι καταδικασμένες εξ' αρχής. Το σίγουρο είναι ότι με βάση αυτά που διάβασα, υπάρχουν παράμετροι που δεν μπορούσα ούτε να τις φανταστώ.

Ακριβώς εκει ήθελα να καταλήξω, και γι'αυτό σας έδωσα το link αυτό. Ειναι καταδικασμένες. Υπάρχουν, αλλά ειναι καταδικασμένες. Ειναι θεμα χρόνου να χαθούν.

Με καποιον "Γιωργο-Νικο-Γιάννη" απτο σχολείο, το στρατό, το πανεπιστήμιο, τη δουλειά..φαντάζομαι τον εαυτό μου να φτάνω 45 χρονών και να πηγαίνω τα παιδιά μου στο σπίτι του για να παίξουν... Ή να είναι απο άλλη χώρα και σε 10 χρόνια να μου στείλει πρόσκληση στο γάμο του!

Αλλά δεν μπορώ να φτιάξω την ίδια εικόνα στο μυαλό μου με κάποιον που λέγεται "Greek_Druid" ή "Horde_Slayer"...

Και χαίρομαι που φίλοι μέσα απτο παιχνίδι, διαβάσαν αυτά που γράφω, τα κατάλαβαν και νοιώθουν και αυτοί το ίδιο! :)

Δημοσ.

simfono paidia filies den iparxoun mesa sto wow....apla an gnoriseis apo konta kapoia atoma pou paizeis mazi online einai poli diaforetika meta ingame....giati apla katalabaineis pos einai real life kai oxi mesa ston fantastiko kosmo tou paixnidiou...kai opos gnorizoume poli kala oloi edo , to paixnidi stin ousia antikatoptrizei tin simperifora mas apo ton pragmatiko kosmo...dld..den mporei kapoios o opoios einai xalaros kai kai den ton noiazei na boithaei RL kai na asxoleite me ta koina, tha kathete kai mesa sto game na boithaei opote mporei, an einai lakamas stin zoi tha einai kai sto game..:)opote kalo einai na gnorizoume apla paidia pou paizoume mazi sto paixnidi kai pername kala mazi tous online , an mporoume bebaia ....kai tote pou gsereis isos egselixthei kai se filia.....

sorry an to thema gsefeugei apo ton ethismo alla epeidi anaferthikate peri filias online gi'auto ethesa to post edo. :)

Δημοσ.
Αναφέρθηκα και σε ένα άρθρο' date=' ωστε να υποστηρίξω ότι δεν το έβγαλα απτο μυαλό μου! :) Πάντως σε αρκετά ατομα που έχω ρωτήσει μου έχουν πει το ίδιο πράγμα. Οι παρέες του wow, είναι παρέες του wow. Για μένα φίλος είναι κάποιος που μπορείς να μιλήσεις για κάποια πράγματα πέρα απο το game.

Και εγω μες το παιχνίδι έχω 4-5 άτομα που χαιρετάω ΠΑΝΤΑ και που πάντα μιλάω σα να κάνω chat. Αλλά το θέμα ειναι οτι εσύ μιλάς στο MSN.. εγω δεν μιλάω.. Και δεν μιλάω γιατί είχα κάθε καλή διάθεση αλλά.. είπα... 12-13 άτομα κανένας δεν ασχολήθηκε να στείλει ένα email, ουτε καν για καλή χρονιά...Και κανένας τους δεν μου έδωσε το δικό του!! Τυχαίο? Ε οκ μπορεί να "ετυχε" σε μένα.....

Δεν λεω οτι τα παιδιά δεν ειναι αξιόλογα, και φυσικά δεν έχω τίποτα εναντίων τους, ισα ίσα που περνάω κορυφαία οταν ειμαι μαζί τους είτε απλά μιλάμε είτε παίζουμε μαζί. Και θα πουμε και κατι εκτος παιχνιδιού. Πχ εγω σε κάποια φάση είχα χωρίσει και το μοιράστηκα μαζί τους. Ειμασταν θυμάμαι 4 άτομα καθιστοί κάτω και τα λέγαμε... Ειναι ΦΙΛΟΙ μου. Πραγματικά το πιστεύω, και τους εκτιμάω, και συγκινήθηκα ΠΑΡΑ πολύ και όταν έφευγα απτο παιχνίδι (είχα βαρεθεί και είχα διαβάσει αυτά τα άρθρα για την εξάρτιση και ήθελα να τεστάρω τον εαυτό μου) και κυρίως όταν γύρισα πάλι. Όλοι μου κάνανε /cheer, και welcome, και κερνάγανε μπύρες κλπ! Και ένοιωσα πολύ ωραία! Αλλά δεν ειναι τα ατομα που θα βγούμε για καφέ.

Αν εσυ καταφερες να μιλας στο MSN για αλλα πράγματα πέρα του wow, τότε μπράβο σου, και εγω αυτό ηθελα να κάνω, και το κατάφερα μόνο με μία ιταλίδα. Αλλιώς οκ και εγω εχω ατομα που μιλάμε μονο για wow, μεχρι και μηνυματα στέλνουμε, πχ πηρα αυτο το item, μπες οταν ειναι να παμε για το quest σου κλπ! :)

Aπλά ας αναρωτηθούμε όλοι το εξής.. Αν αύριο κλείσει η Βlizzard και δεν μπορέσουμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, με πόσα από αυτα τα άτομα θα κρατήσουμε επαφή? Και εν τέλει, τί ΦΙΛΟΣ είναι κάποιος που με το που κλείσει ένας server χάνεται..........?[/quote']

Λοιπόν Νίκο σταμάτα να λες ιερόσυλα πράγματα εναντίον του WoW και μπες γρήγορα να παίξουμε. Καμμένοι για πάντα ρε!!!!!!one!!! :P

Edit: Αμα θες πάμε και για καφέ, το πρωι της Τετάρτης :)

Δημοσ.

Pantos me tis filies & ego tha diafoniso katheta sto sygekrimeno thema..

O.k. ego tis filies pou exo den tis exo apo wow, alla apo cod & forums genika alla kai sto liverpool phga na do ta paidia, & mallon kanonizoume gia copenhagh & an kano 1 taksidi sthn portogalia pou skeftomai tha synantitho sigoura me ton daniel kai ton luis, porto kai lissavona antistoixa..

Isos eksartatai apo ta atoma, alla sigoura kathe fora pou milousame sto ts, gia 30' milousame gia tactics tou clan & gia tis ypoloipes 2 ores koroideyame ton bulent, tourko ths germanias pou epaize sxedon panta methismenos..

Kserame ta panta tou kathe enos, opos oikogeneiakh katastash, provlhmata endiaferonta klp & kaname parea o 1 ston allon..

Apla mages mhn isopedonoume ta panta, sto thema ths filias pisteyo oti eksartatai apo ton anthropo, & oxi apo to paixnidi...

Δημοσ.
An skeftete oti autos o ethismos htan h "arxh" gia na dialuthei mia polu

demenh parea auto ta leei ola i think...

I disagree.

Eχω δει πολλές "δεμένες" παρέες να διαλύονται για γυναίκες, επειδή γνώρισε κάποιος κάποια και εξαφανίστηκε....

Αυτό τί σημαίνει, ότι φταίει η γυναίκα?

Δημοσ.

Apla mages mhn isopedonoume ta panta' date=' sto thema ths filias pisteyo oti eksartatai apo ton anthropo, & oxi apo to paixnidi...[/quote']

Φυσικά και εξαρτάται απτον άνθρωπο.Και το να εθιστείς σε ένα παιχνίδι απτον ανθρωπο εξαρτάται, και το αν θα αυτοκτονησεις επειδη θα συνιδητοποιήσεις ότι δεν έχεις κανέναν RL friend, και αυτό απτον χαρακτήρα του ανθρώπου καθορίζεται.

Εγω ανέφερα πράγματα και έδωσα λινκς με έρευνες, τώρα ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει ότι εμπειρία έχει και πρέπει κατα κάποιο τρόπο να αισθάνεται τυχερός που όντως κάνει φιλίες, απλά η τραγική πλειοψηφία είναι όπως τα είπαμε.

Επίσης μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Επειδή πήγες 2-3 βόλτες στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι είστε φίλοι. Εδώ στην κανονική ζωή ξέρεις κάποιον 4-5 χρόνια και μετά γίνεται κάτι και λες "δεν ήταν φίλος μου" επειδή παίζεται τσατσιά...Ή είσαι με κάποιον κολλητός πανεπηστίμιο 4-5 χρόνια και μετά εξαφανιζόλ. :D Όλα ειναι στον άνθρωπο, ειδικά το αν κρατήσει μια φιλία. Αλλά κατα κύριο λόγο οι online φιλίες είναι virtual ή έχουν ημερομηνία λείξης...

Γιατί δεν βγαίνει κανείς να πει ότι έχει φίλους από Quake? Ή απτο mIRC που όλοι λίγο πολύ εχουν ασχοληθεί??? Εγώ έπαιζα Quake με το που πρωτοβγήκε, σε τραγικό lag λόγω PSTN 33,6kbps!!!! :D Και τότε μίλαγα με 2-3 ατομα με ICQ, και Internet Phone (υπήρχε ενα προγραμμα τοτε, νομίζω ηταν το πρωτο). Πού είναι αυτοί τώρα? Το WoW το ξέρουμε 10-11 μήνες max...

Δημοσ.
Λοιπόν Νίκο σταμάτα να λες ιερόσυλα πράγματα εναντίον του WoW και μπες γρήγορα να παίξουμε. Καμμένοι για πάντα ρε!!!!!!one!!! :P

Edit: Αμα θες πάμε και για καφέ' date=' το πρωι της Τετάρτης :)[/quote']

Εσυ κοίτα να πάμε για κάνα Tyr's γιατί έχω μείνει αφραγκος σχεδόν! Οσο για τους καφέδες, αλήτη μου το παίζεις καλός Τετάρτη πρωί που δουλεύω ενώ χιονίζει τον πάτο του, και εσύ κοιμάσαι!:D :D :D

Δημοσ.

Ο βασικός παράγοντας που οδηγεί σε αυτό είναι η ίδια η κοινωνία μας όπως πολύ σωστά ειπώθηκε.

Καθόμαστε και συζητάμε γιατί καιγόμαστε μπροστά από μια οθόνη. Πώς το κάνουμε αυτό; Καιγόμενοι μπροστά από μια οθόνη. Καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή μας και γράφουμε σε ένα forum. Βέβαια είμαστε από 1.000 μεριές της Ελλάδας αλλά και πάλι καθόμαστε όλοι μας μπροστά από μια οθόνη και γράφουμε στο forum.

Κάποτε το IRC ήταν όλη η τρέλα. Μπαίνανε 100+ άτομα σε ένα κανάλι και γινόταν χαβαλές. Σήμερα αντί γιαυτό μιλάμε όλοι μέσω IM. Δηλαδή αντί να είμαστε πολλοί μαζί απομονωθήκαμε ο καθένας στους γνωστούς του.

Και αυτό είναι σημείο των καιρών. Γινόμαστε απαθείς και απομονωτιστές. Φτάνουμε σε σημείο να ξεχνάμε πως να επικοινωνούμε με τους άλλους.

Νομίζω πως αυτά τα φαινόμενα όλο θα γίνονται όλο και πιο ορατά σιγά σιγά. Ζούμε σε ένα κόσμο με κακοσχεδιασμένο οικονομικό σύστημα και όσο πάει χειροτερεύει η κατάσταση. Έχουμε όλη την ώρα πολέμους, μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της γης ψωμολυσάει, επίσης μεγάλο ποσοστό ζει υπό τη σκιά του AIDS, υπάρχουν ένα κάρο δικτατορίες όπου ο κόσμος εκτελείται για τις κ@βλες του δικτάτορα ο οποίος τοποθετήθηκε με τη βοήθεια των "ανεπτυγμένων" κρατών γιατί κάποιοι έχουν συμφέροντα, το κλίμα τρελάθηκε από τις καταχρήσεις μας και γενικά έχουμε κάνει τον κόσμο μας μπου...λ0.

Δημιουργούμε στον εαυτό μας την ανάγκη να ξεφύγουμε. Αν ζούσαμε σε ένα κόσμο με την ευκαιρία να βγούμε στη φύση, όπου ο διπλανός δε θα μας έβλεπε με καχυποψία και όπου δε θα υπήρχε τέτοιος βαθμός ανισότητας νομίζετε ότι θα είχαμε την ανάγκη να βρούμε καταφύγιο σε online παιχνίδια όπου μέσα από την ανωνυμία σκοτώνεις τους συμπαίκτες σου σαν να ήσουν ζώο;

Δημοσ.
"Polaki" eipa to ekshs oti htan h arxh gia na dialuthei h parea k oxi o logos

htan h phgh pou ksekinhse to kako kata thn gnwmh mou...

Kατάλαβα τί λες, αλλά όσο και αν είμαι "εναντίων" της τακτικής των mmorpg (βαλτε βαλτε υλικό να πληρώνει ο κοσμάκης και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ) δεν μπορώ να συμφωνησω γιατι το gaming δεν ειναι κάτι το εξ'αρχής κακό, όπως ειναι ας πούμε ο τζόγος... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...