Προς το περιεχόμενο

Online Gaming και εθισμός

HighT3ch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οχ ρε παιδιά τη μου θυμίσατε τώρα...αχ αυτό το καταραμένο και παναθεματισμένο wow που είχα κολλίσει...

Προσωπικά παιχνίδια δεν παίζω ουτε στο pc ούτε σε καποια κονσόλα γιατί απλά δεν μου αρέσουν...έβλεπα όλα αυτά τα παιδιά που ήταν στα net cafe και έπαιζαν στην πλειοψηφεία τους wow και πωρωνώντουσαν τόσο πολύ...έγω επειδή δεν είχα ούτε έχω dsl τουλάχιστον μέχρι τώρα (14days and counting θα μου την ενεργοποιήσει πΟΤΕ?)...πήγαινα σε net cafe και κατέβαζα διάφορα πράγματα που με την φτωχή dial up δεν μπορούσα/ω...την παροιμία "η περιέργεια σκότωσε τη γάτα" την ξέρετε? πάντος βγαίνει πέρα για πέρα αληθινή...έτσι λοιπόν λέω: και δεν αγοράζω αυτό το wow να δω τη παίζει και όλοι πορώνωνται (ενώ ήμουν σίγουρος ότι δεν θα το παίξω παραπάνω από 4-5μέρες όπως με όλλα τα άλλα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει) το θέμα είναι ότι μου βγήκε πολύ ακριβό για να αρχίσω να παίζω σε οfficial servers... αλλά με είχαν πρίξει ορισμένοι φίλοι μου...

τελικά οι 4-5μέρες έγιναν 3μήνες... και τη 3ης μήνες? 3μήνες με dial up connection (δεν συνιθίζω να πηγαίνω σε net caffe λόγο της πολλύς κάπνας + το ότι είναι μακριά από το σπίτι μου,πρέπει να είναι πολλύ σοβαρό το download για να πάω) και για να μην λέω πολλά στον 3ο μήνα που ήρθε και το ote bill :D για internet μόνο πλήρωσα 250κάτι ευρό :???: το τι ακολούθησε μετά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο :? το θέμα είναι ότι τον καιρό που έπαιζα το μυαλό μου ήταν στα πόσα gold είχα πόσο level είμουν και άλλα τέτοια ανώμαλα όπως για παράδειγμα να είμαι με κάποιους φίλους σε καφετέρια και να πετάω ώρες ώρες λέξεις τους στυλ OMG, LOL κτλ. Θυμάμε τον απόλυτο ξεφτιλισμό μου σαν άνθρωπος όταν είμουν στο IRC μέσα στο κανάλι #wow...εκείνη την μέρα είχαν πέσει ξανά οι servers της blizzard και όλοι μέσα στο κανάλι φωνάζαμε βρίζαμε την blizzard παραδεχόμασταν ότι ήμασταν πωρωμένοι και εξαρτημένοι και ότι θέλαμε την "δόση" μας και άλλα τέτοια τραγελαφικά...το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχω "απεξαρτηθεί" πλήρος...είχα κρύψει το κουτί του στην ντουλάπα για να μην το βλέπω και τελικά το βρήκε η μάνα μου όταν σκούπιζε και μου το έδωσε μια μέρα που το έιχα ξεχάσει εντελός :twisted: .Έλεος υπάρχει θεός? σε λίγο καιρό θα έχω dsl και είδα και αυτό το θέμα...με βλέπω πάλι να κατρακυλάω...έχω και τον κακομοίρη τον Envicarούλη μου παγιδευμένο μέσα στον εικονικό κόσμο για κάτι μήνες (κάπου στο Taren Mill) omg όσο περνάει η ώρα θυμάμε περισσότερα :evil:

Θερμή παράκλειση: Μην ακουμπήσει κανένας το χέρι τους πάνω σε wow και πάνω από όλα μην βάλλει τα cd μέσα στο player του pc του και αρχίσει το install γιατί χάθηκε. Μακάρι αύριο να κλείσει η blizzard και να καούν οι server της, να γίνουν σκόνη :evil: και εγώ να μην ξανα αγγίξω αυτό το τερατούργημα ούτε για αστείο...

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Διαβάζοντας όλα τα Post θα ήθελα να γράψω και την δική μου άποψη. On-line έχω παίξει μόνο counter-strike και quake 3, αλλά τα παράτησα επειδή οι άλλοι παίκτες ήταν πολύ καλύτεροι μου και τότε είχα pstn με χάλια ταχύτητες. Αργότερα, σαν έγιναν μόδα τα netcafe στην πόλη μου,ξαναδοκίμασα να παίξω counterstrike.Πάλι το παράτησα, γιατί έχανα απο 15χρόνα που ξημεροβραδυάζοταν στο netcafe. Για ένα διάστημα ήθελα και εγω να δω τι διάολο βρήσκει ο κόσμος στο wow, αλλά έκατσα να μετρήσω το συνολικό κόστος και τρόμαξα (σκεφτόμουν να αγοράσω και νέο pc μόνο για αυτό!). Γενικά, ποτέ δεν εθίστηκα με τα on-line games επειδή είχα αντιληφθεί απο νωρίς πως πρέπει να αφιερώσεις πάρα πολλες ώρες για να γίνεις καλός. Βέβαια άμα είσαι ο brutality (που τον θυμίθηκα αυτόν????) δεν σε νοιάζει γιατί βγάζεις φράγκα παίζοντας. Επίσης επειδή το αναφέρατε, όλο το καλοκαίρι φέτος το έβγαλα χωρίς pc μιας και δεν είναι laptop. Που και που πήγαινα σε κανα netcafe να δω τα mail μου.

Υπάρχουν όμως φορές, λόγω της βαρεμάρας των φίλων μου να κουνηθούν απο τα σπίτια τους, να είμαι αρκετές ώρες on-line ΚΑΙ το Σάββατο το βράδυ (όπως σήμερα :) ) (μήπως να ξεκόψω απο δαύτους? Μπα μετά δεν θα έχω παρέες και θα την βγάζω στο wow :P)

Για το θέμα get a girl και κοπέλες πωρομένες στο wow και Lineage που θήξατε πιο πρίν. Για το πρώτο, αν σου γίνει αυτοσκοπός, ε θα είσαι πάλι πορωμένος, μόνο που αντί να θές να πετήχεις καλό level θα θες την σούπερ γκόμενα και καμιά δεν θα σου αρέσει. Για το δεύτερο, το έχω παρατηρήσει και εγώ όποτε παω σε κάποιο net cafe. Την τελευταία φορά που πήγα ήμουν με έναν φίλο μου (με έιχε ζαλήσει να πάμε μιας και είναι και αυτός πωρομένος), και μια κοπέλα, σαν αυτές που περιγράψατε [οχι τα μπάζα :P], που ήταν απέναντι μας είχε απελπιστει που δεν έβρισκε τον Loader του lineage (δεν ήξερα και εγώ να την βοηθείσω οπότε τζίφος :( ) και έφυγε απο το netcafe θυμωμένη!

Επίσης με ενοχλεί το γεγονός που ηπάρχουν άτομα που λένε lol,omg,gtp έξω απο τα games. Αυτό δίχνει πόσο πωρομένοι είναι.

Δημοσ.

OXI ALLO KAPSIMOOOO

kofte ta lineage , ta warcraft kai oles tis alles paparieessss .Zhste reeeeeeeeee.Mh kollate me ta kwlogames gmt!Meta apo 1 xrono tha vgei kainourio update .Ta idia tha kanete? Ksekollhsteeeeeeeeeeeeee.Exw filous kai tous vlepw na ksypnoun kai na koimountai me lineage den einai katastash ayth paidia einai gia zourlomandia.Epaiksa gia kana mhna lineage kai oneirevomouna teratakia kai elfs na ta skotwnw me spathia kai tsekouria->hmouna allou ntalou.Entaksei na paixoume mia fora h dyo alla exei katanthsei mlkia epi 2 xronia -3 na asxoleitai kaneis me tetoies paparies ksanalew.KOFTE TO kai kante kamia volta. Petaxte to cd kante uninstall petaxte sth telikh to pc . Kalo diko sas tha kanete. Skefteitai poso mlkes tha aisthaneste meta apo ena xrono skeftomenoi oti epi 1 olokliro xrono paizate lineage (h kati allo) sto pc oloklhra 8wra.

OXI ALLO KARVOUNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

kante to gia to kalo sas paidia!.

Δημοσ.

Καταρχήν οφείλω να συγχαρώ το φίλο HighT3ech που έθεσε το παρόν θέμα. Είναι γεγονός πως ο καθένας από εμάς είτε παίζει (και άρα γνωρίζει από πρώτο χέρι το online gaming) είτε γνωρίζει πολύ δικούς του ανθρώπους που αφιερώνουν αμέτρητες ώρες σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Προσωπικά, ανήκω στη δεύτερη κατηγορία και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα. Παρόλαυτα τα παιδιά αυτά (που είναι ανήψια μου και με 11 χρόνια διαφορά ηλικίας) διατηρούν, ευτυχώς, σώας τας φρένας. Όμως δεν παύω να προβληματίζομαι διότι είμαι πατέρας τριών (μικρών για την ώρα) παιδιών και άρα θα πρέπει εγώ όπως και η μάνα τους να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όχι με αφορισμούς δίκην Χριστόδουλου ούτε με απαγορεύσεις αλλά με παιδεία. Δηλαδή να τους δείξουμε τα πάντα γύρω από τους υπολογιστές αλλά και γύρω από το έξω. Για το τελευταίο το πετύχαμε με τη γυναίκα μου πέρυσι το καλοκαίρι όταν πήγαμε και κάναμε διακοπές στη θάλασσα. Τα παιδιά μου για πρώτη φορά τα είδα πολύ χαρούμενα και κεφάτα αφού ασχολούνταν, στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας, με τη θάλασσα και μαζί μας παίζοντας και όχι με την τηλεόραση που υπήρχε ως διακοσμητικό έπιπλο στο σπίτι. Άρα αφενός εμείς οι γονείς πρέπει να έχουμε στο νου μας για το τι πρόκειται να συμβεί στα παιδιά μας και να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα με υπομονή και ωριμότητα και αφετέρου οι νεώτεροι να λάβουν υπόψη τους πως η ζωή είναι αλλού.:)

Δημοσ.

Φίλε vrethan, να σου ζήσουν! :)

Τελικά αυτό είναι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε τέτοια ζητήματα. "Αν είχαμε παιδιά, θα τα αφήναμε να κάνουν τα ίδια που κάνουμε εμείς?" Δεν είναι εύκολη απάντηση, δεν θέλει και πολύ να αρχίσουν να μας προσφωνούν "δάσκαλε που δίδασκες".

Δημοσ.

http://forums-en.wow-europe.com/thread.aspx?fn=wow-realm-hellscream-en&t=21397&p=1

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ότι έπαιζε μανιωδώς wow αλλά το γεγονός είναι ότι κάποιος 16χρονος που έπαιζε αρκετές ώρες την ημέρα wow αυτοκτόνησε. Είχε ψυχολογικά προβλήματα ή η αποξένωση από το κοινωνικό περιβάλλον και ο εγκλεισμός σε 3 τοίχους με παρέα μια οθόνη και μερικά γραφικά τον οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση?

Δημοσ.
http://forums-en.wow-europe.com/thread.aspx?fn=wow-realm-hellscream-en&t=21397&p=1

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ότι έπαιζε μανιωδώς wow αλλά το γεγονός είναι ότι κάποιος 16χρονος που έπαιζε αρκετές ώρες την ημέρα wow αυτοκτόνησε. Είχε ψυχολογικά προβλήματα ή η αποξένωση από το κοινωνικό περιβάλλον και ο εγκλεισμός σε 3 τοίχους με παρέα μια οθόνη και μερικά γραφικά τον οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση?

πολύ ψυχοπλακωτικό αυτό που με έβαλες να διαβάσω ρε chill!

χαλάστηκα τώρα...

:( :( :( :( :( :(

Δημοσ.

Εχω κανει σεμινάρια για το online gaming στην Ολλανδία, απτην πλευρά των εταιριών και του business κοματιού. Εσεις όλοι νομίζετε οτι ειναι παιχνίδι, ουσιαστικά ειναι μια βιομηχανία.

Παιχνίδια σαν το WoW εσκεμμένα βγαίνουν με patch κάθε 3 και λίγο προσθέτοντας πράγματα για να μας κάνουν να κολλάμε. Αυτοι βγαζουν λεφτά, και δεν θέλουν να φύγεις επειδή βαρέθηκες. Πάρε τα items, πάρε τα instances, πάρε τα Battlegrounds...

Εκοψα και εγω το WoW πριν απο 2 μηνες περίπου για ακριβως αυτον τον λόγο. Γιατί δεν εβλεπα καποιο νοημα. Εφτασα 60, πηρα αρκετα καλα items και μετά τί??? Τίποτα, τα ίδια και τα ίδια, κανένας στόχος. Ο στόχος όμως ποιός ειναι οταν παίζουμε ποδοσφαιράκια? Να το τερματίσουμε? Ή απλώς να διασκεδάσουμε παίζοντας? Μάλλον το δεύτερο... Πριν 1 βδομάδα ξαναξεκίνησα, και το guild μου πλέον πηγαίνει στα κορυφαία instances και δεν με νοιάζει κάν αν θα πάω ή οχι. Απλά αράζω και κάνω 5 πράγματα να περνάει η ώρα. Παλιότερα δεν εφευγα αν δεν χαιρετούσα το Guild. Τωρα κατάλαβα το εξής, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΟΝLINE. Ημουν 6 μηνες στο παιχνίδι, και έστειλα 12-13 in-game mail αποχαιρετιστήρια με το email μου και με την ευχή να μου στείλουν ενα email να τα πουμε. Να με βάλουν σε ενα MSN να τα λέμε, όπως τα λέγαμε και in-game (και δεν μιλάγαμε μονο για wow).

Ε, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εστειλε. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν νοιάστικε, και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για μένα οταν έφυγα. Άλλο ο "leontas - lvl 60 Human Rogue" και άλλο ο Νικος, 25 χρονών με τη δουλίτσα του και την κοπέλα του. Όσοι νομίζετε οτι κάνετε φιλους online, ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ, ή πέφτετε στην ακραία περίπτωση (όπως ο φίλος που πήγε στο Βελγιο). αλλά αυτη ειναι η εξαίρεση στον κανονα.

Δεν ειμαι εναντίων του on-line gaming, ειναι μια πραγματικότητα και εγω δεν θα βγω να κατηγορώ το online gaming όπως βγαίνανε όλοι οι εξυπνάκιδες πριν 8 χρόνια και λέγανε "ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ". Ποιού διαβόλου ρε τελειωμένε??? Και σύ τί σκατά κανεις λοιπόν 8 χρόνια μετά και κοιτάς τον καιρό online? Και κλείνεις εισιτήρια οnline? Και ενημερώνεσαι για τα θύματα του Tsunami (πέρισι) online?????

Το παιχνίδι ειναι παιχνίδι και εξελισεται. Οποιος δεν το καταλαβαίνει, οκ, αλλά ετσι ειναι. Πριν την μπάλα, τα παιδιά κυνηγάγανε κότες. Και παίζανε με μπίλιες στις αυλές. Μετά ποδόσφαιρο και κρυφτό. Μετά single player, μετά multiplayer. Το μέλλον του gaming είναι ONLINE. Ο κόσμος όλος ειναι ONLINE.

ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ τί κάνετε online? Eγω εχω κοντά 3000 posts, τί καθομαι και κάνω online? Εσυ φίλε με τα 50, 100, 1000, αύριο θα είσαι στη θέση μου. Πόσες ώρες έχεις "σπαταλίσει" γράφοντας, και πόσες απλά διαβάζοντας αυτό το φόρουμ?

Το προβλημα ειναι οταν το παιχνίδι και η ενασχόληση γινεται καταστροφικό. Δεν ειναι κακό το να παίζεις χαρτάκι την Πρωτοχρονιά, ΓΙΝΕΤΑΙ όμως όταν χάσεις το αμάξι σου στο στοίχημα.. Δεν ειναι κακό λοιπόν οταν κερδίσεις εναν αγώνα στο online ποδοσφαιράκι, αλλά γίνεται όταν πας στο γηπεδο και φωνάζεις στον Fernando Santos "Φέρε τον Ζαιζίνιο απτην Σπόρτινγκ στην ομάδα, είναι παιχταράς", μόνο και μόνο επειδή έχεις λιώσει στο Manager..

Εσείς που λέτε "get a girl, get a life", απλά δεν ξέρετε τί λετε. Χαλαρά.

Οσο έπαιζα wow ημουν με μία κοπέλα πολύ όμορφη και πολυ συζητησιμη. Αυτό τί πάει να πεί? Ότι θα τη βλέπω 24 ωρες το 24ωρο? Φυσικά και ΔΕΝ έχανα στιγμη να τη δω, αλλά τις υπόλοιπες ωρες που δεν την έβλεπα, γιατι να βλέπω Fame Story? (όπως έκανε ας πούμε εκείνη). Δεν έχει σχέση λοιπόν η "γκόμενα", γιατί πάντα υπάρχουν ώρες που είσαι μόνος σου και δεν έχεις τί να κάνεις. Ουτε μια στιγμή δεν είπα κάτσε να παίξω αντί να βγω για καφέ, ή αντί να δω μια ταινία σινεμά. Και η κοπέλα μου ούτε μία στιγμή δεν γκρίνιαξε για το παιχνίδι, γιατί πολύ απλά ΠΑΝΤΑ ήταν σε πρώτη προτεραιότητα.

Απτην άλλη καταλαβαίνω απόλυτα την άποψη σας ότι τα άτομα που λιώνουν συνεχώς, ουσιαστικά δεν δινουν ευκαιρία στον εαυτό τους να γνωρίσουν κάποιον άνθρωπο. Εκεί έχετε απόλυτο δίκιο και συμφωνώ ότι ειναι "κρίμα".

Πάντως η εξάρτηση έχει να κάνει με τον άνθρωπο. Εγω μια μέρα είπα ΤΕΛΟΣ, και το άφησα για 2 μήνες. Γιατί ξαναγύρισες ρε μεγάλε τότε? Γιατί πολύ απλά, κάπως πρέπει να γεμισω τις ώρες μου... Ο θείος μου έχει 3-4 τσουβάλια με γραμματόσημα... Ο άλλος μαζεύει τηλεκάρτες. Ο παράλλος ειναι όλη μέρα στις καφετέρειες.

Εγώ έλιωσα στις καφετέρειες, όπως έλιωνα παλιά. Ήμουν κάθε μέρα στη Γλυφάδα, ήταν η κοπέλα μου μαζί? Τις ώρες που μπορούσε ναι, τις άλλες όχι. Ήταν οι στιγμές που πέρναγα μαζί τις περισσότερες από πριν που έπαιζα wow? Όχι... Γιατί πολύ απλά ο κόσμος έχει αλλάξει, δεν υπάρχει ο ίδιος ελεύθερος χρόνος, δεν ειναι όπως παλιά. Όταν είχαμε ελεύθερο χρόνο είμασταν ΣΥΝΕΧΩΣ μαζί. Ακούτε τους 50άρηδες που λένε μην παίζεται παιχνίδια και ότι αυτοι ήταν όλη μέρα έξω... Έξω πού ρε μπάρμπα? Που ο καθένας ήταν 1 στενό πιο κάτω? Ο άλλος ή η κοπέλα του γυρνάει απτη δουλειά 9 το βράδυ, τί θα της πώ, ετοιμάσου να σε δώ ΚΑΘΕ μέρα, και να είμαστε στο δρόμο 45 λεπτά μέχρι να πάμε κάπου?

Αν ο αλλος είναι με κάποια και την παραμελεί για να παίξει, ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Απτην άλλη έχω εναν γνωστό που όλη μέρα παίζει online games... ΟΛΗ μέρα. Δουλειά, σπίτι, games. Πριν τα παιχνίδια, έπαιρνε χάπια και κόκα. Τουλαχιστον τώρα κάνει λιγότερο κακό στον εαυτό του.. Τουλάχιστον τώρα τον βλέπω και τον λυπάμαι λιγότερο. Που δεν τον βλέπω, απλά τον "βλέπω" στο MSN. Πρέπει κάποιος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ να του μιλήσει? Ναι. Όχι για να φυγει απτην εξάρτηση του παιχνιδιού, αλλά για να φύγει απτην ψυχολογικη κατάσταση που βρίσκεται... Και το παιδί αυτό, είναι ο πατέρας του μεγαλομέτοχος σε ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ τράπεζα με λεφτά αμύθητα... Τί του φταίει λοιπόν? Η κοινωνία η "σκληρή"? Οι αδίστακτοι εργοδότες? ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.

Καταλήγω λέγοντας το εξής.

Δεν φταίει το παιχνίδι. Δεν φταίει το WoW, δεν φταίει το στοίχημα, δεν φταίει το καζίνο, δεν φταίνε τα ποτά, δεν φταίνε τα ναρκωτικά, δεν φταίει η κοινωνία, δεν φταίνε τα μπουζούκια. "Φταίει" ο άνθρωπος. Γιατί να είστε σίγουροι ότι και το ιντερνετ να του κόψεις, αυριο μεθαύριο ο ψυχολογικά ΑΣΤΑΘΗΣ άνθρωπος θα βρει κάτι άλλο να του απομακρύνει το μυαλό απτις σκέψεις τις καθημερινότητας....... Το θέμα ειναι πόσο εύκολο είναι να το καταλάβει και να προσπαθήσει συνειδιτά να κάνει κάτι για να αλλάξει την ίδια του τη ζωή!

Αλλά αυτό που σίγουρα δεν φταίει ειναι το online gaming, γιατί εγώ παίζω 1 ωρίτσα 2, μπορεί και 4-5 αναλόγως τον χρόνο μου. ΠΑΙΖΩ, δεν ζω εικονικά. Και θα πάρω εγω ο ίδιος τηλέφωνο 3 φιλαράκια και θα τους πω πάμε για μπυρίτσα, και θα κάνω EXIT GAME στα καπάκια, είτε χαιρετήσω τους δήθεν "κολλητους" στο game είτε όχι.... Τωρα αν η ζωή κάποιου ειναι το παιχνίδι, οκ, εκεί πάμε σε άλλη περίπτωση, που χρειάζεται επαγγελματικη βοηθεια... Είτε είναι 15, είτε 20, είτε 25.......

Στο κάτω κάτω οι άνθρωποι πυροβολούσαν ασύστωλα και σκοτώνανε κόσμο στα σχολεία και πριν 30 χρόνια, δεν φταίει το Quake που ένας ανώμαλος ψυχολογικά αμερικάνος πήρε ενα όπλο και ξεχυθηκε στο σχολείο να θερίσει....

Τί λέτε?... Εφταιγε η τηλεόραση τότε..? Καλά............................. :D :D :D

Δημοσ.

Nα προσθέσω και το εξής.. στους 2 μηνες περίπου που δεν έπαιζα warcraft, έπαιξα 3 αλλα παιχνίδια. Το Civilization 4, Age of Empires 3 (original) και το NFS: Most wanted... Κανένα δεν με έκανε να κολλησω, ασχέτως αν πλήρωσα κοντά 50€ για το AoE3...

Γι'αυτό και γύρισα, γιατί απτο να παίζω 2 ωρες ενα παιχνίδι που δεν μου αρέσει, απτο να δω και να ξαναδω ταινίες και σειρές ξανα και ξανά, ας παίξω τουλάχιστον κάτι που να με ευχαριστεί. Δεν παιζω να αποκτησω κάτι, απλά παίζω.

Αλλά το οτι παίζουμε δεν σημαίνει οτι παρατάμε τα πάντα. Και η απόδειξή ειναι ότι αν κάποιος απο εμας εδω ηταν ΤΟΣΟ αρρωστημένος με τα παιχνίδια, δεν θα έγραφε φορουμ, απλά θα έπαιζε! :)

Απλα θυμαμαι πολλες φορές τον πατέρα μου να μιλάει με φιλους του και να λένε για τα μπιλιάρδα που παίζανε και για το μπόουλινγκ (λίγο πιο σπάνιο τότε) και πιστεύω πως σε κάθε εποχή, αυτός ο έφηβος τελικά όλο και κάποιον θα βρει να τον κατηγορεί ότι τα κάνει όλα λάθος.... Μήπως όμως ο παππούς μου που έχασε 3 οικόπεδα στα χαρτιά ήταν καλύτερος???

Οσο για τα δικά μου παιδιά, θα προσπαθήσω να τα έχω οσο πιο ΝΟΡΜΑΛ γίνεται.. Αλλά αν ειναι σωνει και καλά να αποκτήσουν κάποιο κόλλημα, προτημάω να είναι με τον υπολογιστή παρά τα τα ψάχνω σε κανένα παγκάκι με 2-3 αλάνια παρέα να κάνουν μπάφους στις 4 το πρωί.... :D

Δημοσ.

polaki απλα τα είπες όπως είναι τα πράγματα. εύγε!

μια μικρή σημείωση όσον αφορά τον ισχυρισμό ¨είναι στον άνθρωπο¨θα πώ πως ναι μεν είναι στην προσωπικότητα του καθενός το αν θα κάνει χρήση ή κατάρχηση ,αλλά από την άλλη το online gaming ωθεί δραματικά προς μια τέτοια κατάσταση(κατάχρηση) λόγω της εύκολης προσβασιμότητάς του και της πιθανής ¨κρυφής¨χρήσης του που μπορεί να κάνει κάποιος .

Δημοσ.
Αλλά αυτό που σίγουρα δεν φταίει ειναι το online gaming, γιατί εγώ παίζω 1 ωρίτσα 2, μπορεί και 4-5 αναλόγως τον χρόνο μου. ΠΑΙΖΩ, δεν ζω εικονικά. Και θα πάρω εγω ο ίδιος τηλέφωνο 3 φιλαράκια και θα τους πω πάμε για μπυρίτσα, και θα κάνω EXIT GAME στα καπάκια, είτε χαιρετήσω τους δήθεν "κολλητους" στο game είτε όχι....

Από τα τόσα εξαιρετικά ενδιαφέροντα που είπε ο φίλος κρατάω το παραπάνω.

Είναι σκέψη κλειδί.

Σε ένα PES5 ή στο AOE3 ή σε ένα CS:S online δεν δημιουργείται στο μυαλό μας ένας εικονικός κόσμος. Η κατάσταση είναι πιο χαλαρή. Απλώς παραδεχόμαστε ότι μπαίνουμε να παίξουμε για τη χαρά του παιχνιδιού, για να εξασκήσουμε τις νοητικές μας ικανότητες σ'ένα παιχνίδι στρατηγικής ("εναντίον" ανθρώπων και όχι Α.Ι.) ή για να ξεδώσουμε για λίγη ώρα (ποιος μπορεί να παίζει FPS online πολλές ώρες συνεχόμενα?)

Στα mmorpg όμως έχουμε να κάνουμε με virtual κόσμο, όπως είπαν κάποιοι φίλοι παραπάνω. Και το πρόβλημα εμφανίζεται δειλά δειλά όταν αρχίσουμε να τον παίρνουμε στα σοβαρά. Π.χ. ασχολήθηκα πρόσφατα με το Lineage για περίπου 2-3 μήνες, ήταν η πρώτη φορά που έπαιζα κάτι τέτοιο online, ήταν συναρπαστικό, ο κόσμος πολύς και ο χάρτης τεράστιος, μου έδωσε λίγο την αίσθηση του Morrowind με τις αχανείς εκτάσεις του.

Δεν κρύβω ότι μου άρεσε να περιπλανιέμαι εδώ κι εκεί και να φαντασιώνομαι ότι ζω σ'αυτόν τον κόσμο. Είναι μοναδικό το συναίσθημα. Εντάξει, δεν έπαιζα πάνω από 2-3 ώρες/μέρα το πολύ γιατί έχω κι άλλες δουλειές να κάνω, αλλά εν πάση περιπτώσει μου άρεσε η ιδέα ότι κάποια στιγμή της ημέρας θα "χανόμουν" στις πεδιάδες και τα βουνά του Lineage.

Κάποια στιγμή ο server χάλασε, τον έστησαν από την αρχή και όταν γύρισα από τις διακοπές των Χριστουγέννων βλέπω ότι ο χαρακτήρας είχε χαθεί. Ε, και τι έγινε? Χάθηκε? Χάθηκε. Τι θα κάνουμε, το ήξερα κι από χθες το L2 για να στεναχωρηθώ? 29 χρόνια χωρίς αυτό μπορούσα να ζήσω μια χαρά? Τόσο ήταν, το παράτησα. Αύριο, μεθαύριο, του χρόνου μπορεί κάποια στιγμή να ξαναπαίξω λίγο (αν βγει το C4 ας πούμε). Ε και?

Όσο σκέφτομαι αυτό που είπε ο φίλος polaki, ότι παίζουμε και δεν ζούμε εικονικά, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσω και να εθιστώ. Γιατί να το κάνω? Για να κάνει διακοπή η ΔΕΗ μια μέρα και να γίνει ο εύθραυστος "άλλος" κόσμος μια μαύρη οθόνη?

Καλή σας μέρα κύριοι! Έρχονται τα χιόνια, ετοιμαστείτε για εξορμήσεις!

(διαβάζω τώρα το thread στο Hellscream και στεναχωριέμαι, μία για το παλικάρι που χάθηκε και μία για τους περισσότερους εκεί μέσα που τα συλληπητήριά τους έχουν τη μορφή :

...you dedicated that MC raid in memory of Druíd, I guess that´s also a way for all non-IRL friends to say goodbye. It´s really hard to embrace the feeling that someone, a WoW player or a close friend, has left us, so far away from us, who didn´t know him, but yet so close...Condolences to all, who suffers in grief from the loss of Druìd. Remember to keep your spirits up!

ή

...This is almost unbelievable. Druid was one of the most cheerful, respectful, skilled, but still funny players I have ever had the pleasure of playing with.

Δηλαδή ο άνθρωπος πέθανε και αυτοί συνεχίζουν το χαβά τους, "ήταν καλός παίχτης, θα λείψει απ'την κοινότητα του WoW, τι θα κάνουμε χωρίς druid κλπ." Αλλά από την άλλη τους δικαιολογώ. Γιατί δεν τον ήξεραν, δεν ήξεραν τι άνθρωπος είναι. Ήταν "απλώς" ένας non-IRL friend και τι άλλο να γράψουμε γι'αυτόν παρά ότι ήταν καλός στο PvP και talkative. Κρίμα).

Δημοσ.

LINEAIDS....

Epidi douleua se internet cafe, Exo dei pao konta ti simbenei. Na teliono tin bardia mou stis 12:00 to bradi, kai tin epomeni mera pou janapiano doulia stis 4 na einai 16xrona apo tin proigoumeni mera na pezoun.

EInai katastrofi se ola ta epipeda.

Δημοσ.

Καταλήγω λέγοντας το εξής.

Δεν φταίει το παιχνίδι. Δεν φταίει το WoW' date=' δεν φταίει το στοίχημα, δεν φταίει το καζίνο, δεν φταίνε τα ποτά, δεν φταίνε τα ναρκωτικά, δεν φταίει η κοινωνία, δεν φταίνε τα μπουζούκια. "Φταίει" ο άνθρωπος. Γιατί να είστε σίγουροι ότι και το ιντερνετ να του κόψεις, αυριο μεθαύριο ο ψυχολογικά ΑΣΤΑΘΗΣ άνθρωπος θα βρει κάτι άλλο να του απομακρύνει το μυαλό απτις σκέψεις τις καθημερινότητας....... Το θέμα ειναι πόσο εύκολο είναι να το καταλάβει και να προσπαθήσει συνειδιτά να κάνει κάτι για να αλλάξει την ίδια του τη ζωή![/quote']

File polaki pragmatika ta sygaxrhtiria mou, epiases akrivos to nohma kai mphkes akrivos sthn riza tou provlhmatos...Den ftaiei to paixnidi, shmera einai to paixnidi ayrio tha einai to stoixhma kai meta poios kserei...Apla prepei monoi mas na exoume mia aytokritikh & mia thelhsh na kseroume na vazoume stop ekei pou xreiazete...

P.S. para poly kosmos vrizei ta paixnidia & to internet gia thn neolaia pou thn diavronei klpklp...

Alitheia kserete posoi ethismenoi exoun aytoktonhsei giati paiksane sto xrhmatistirio ta panta kai ta xasane, h giati paiksane ta panta sto stoixhma kai ta xasane???Den eida omos na vgei kaneis kai na pei kati... kai den sas leo gia xartia kazino klp giati theorountai ethismos "asxhmos" gia thn koinonia...

Δημοσ.

θέλω και εγώ να σας συγχαρώ που είχατε το κουράγιο και τη δύναμη να ανοίξετε αυτό το θέμα και να καταθέσετε τις εμπειρίες σας.

έχω περάσει από ανάλογη φάση πρίν από μερικά χρόνια όταν είχα κολλήσει με το chatting και το τζόγο ( κυριλέ τζόγος με τη μορφή του χρηματιστήριου ).

Όλο το πρωί κολημένος στην οθόνη να κάνω trading και όλο το βράδυ chatting.

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγους μήνες να κινδυνεύσω να διαλύσω την οικογένειά μου και να χάσω τη δουλειά μου. Όταν συνειδητοποίησα που πάω πέρασα μία τρομερή κρίση πανικού που με διέλυσε ψυχολογικά και σωματικά.

Μου πήρε πολύ χρόνο να συνέλθω και να βγώ από αυτό το τρυπάκι. Εξάρτηση κανονική. Πως είναι οι ουσίες και το αλκοόλ. Ακριβώς το ίδιο.

Σήμερα κατά διαστήματα κολλάω με κάποια πράγματα που τα βρίσκω ενδιαφέροντα αλλά ευτυχώς δεν κρατάει πολύ και γρήγορα ξεκολλάω.

Σκέφτομαι φίλοι μου να ξεκινήσω μία εργασία πάνω σε αυτή τη σύγχρονη μορφή εξάρτησης. Θα χρησιμοποιήσω πληροφορίες από διάφορα sites καθώς και ταινίες που αναφέρονται σε αυτό το θέμα.

Άν έχετε να μου προτείνετε τέτοια sites και ταινίες που έχετε δει, που σχετίζονται και σας έχουν αγγίξει, θα μου δώσετε μεγάλη βοήθεια.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν μου έρχονται πολλά στο μυαλό από ταινίες, είδα πρόσφατα το Rounders το οποιο έχει να κάνει με πόκερ. Διαβασε σενάριο, ίσως σ'αρέσει. Όσο για sites..

Mια ΠΟΛΥ καλή εργασία είναι εδώ

http://www.nickyee.com/hub/addiction/home.html

Ιστορίες κλπ

http://wowphp.warcraftstrategy.com/printer_friendly_version.php?article=16

Αρθρο σχετικά με τους online "friends"...

http://www.olganon.org/Gamer/Ideas_to_Help/On-line_Friends/on-line_friends.html

Και διάφορα αλλα

http://www.gamerwidow.com/

http://www.cbsnews.com/stories/2002/05/28/earlyshow/living/caught/main510302.shtml

http://www.statesman.com/opinion/content/editorial/stories/12/31videowidow_edit.html

Eπίσης πήγαινε στο Yahoo Groups και βρες τα World of Warcaft widow & Everquest widow. Γενικά Yahoo Groups έχει πολύ υλικό από προσωπικές εμπειρίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...