Προς το περιεχόμενο

Online Gaming και εθισμός

HighT3ch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αντε και για σενα subdee εγραψα και στα ελληνικα αντι για greeklish που το κανω συνηθως

:wink:

έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, έτσι όπως έχει καταντήσει η πραγματικότητα, πολλοί υποσυνείδητα επιλέγουν αυτόν τον κόσμο το φανταστικό. και αν αυτό τους συναρπάζει ή βρίσκουν τρόπο εκεί να ξεφεύγουν απο τη σκληρή πραγματικότητα (ανάλογα με τη ζωή που ζεί ο καθένας), θα μείνουν εκεί, αγνοώντας τη διαφορά μεταξύ αλήθινού και μη. ανέκαθεν υπήρχε κάτι ανάλογο, είτε ήταν ναρκωτικά, είτε αλκοόλ είτε ένας μη-υπαρκτός φίλος, και όλα εμφανίζονται σε μικρές ηλικίες αν και υπάρχουν εξαιρέσεις.

η ρίζα του κακού ξεκινάει αλλού και δεν μπορούμε απλά να τους πούμε να ξεκολλήσουν και να κάνουν κάτι άλλο. το πρόβλημα εμβαθύνεται ακόμα περισσότερο...

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προσωπικά νιώθω την ανάγκη να παίξω κάποιο παιχνίδι όπως νιώθω την ανάγκη να δω μια ταινία. Συχνά βιώνουμε ταύτιση με τους χαρακτήρες μιας ταινίας και το ίδιο συμβαίνει και με τα video games.

Ο κόσμος που ζούμε μας έχει απομονώσει από την επαφή με τη φύση και την ικανοποιήση κάποιων βασικών αναγκών μας. Π.χ. είναι έμφυτη τάση στον άνθρωπο το να κυνηγήσει ζώα κτλ. γιατί μόνο έτσι θα επιβίωνε στους προϊστορικούς καιρούς. Αυτό υπάρχει ακόμα στο DNA μας και κάπως πρέπει να το εκφράσουμε. Υπάρχει μια ανάγκη για ξέσπασμα επίσης. Και ακόμα μια ανάγκη για περιπέτεια αν το θέλετε και κίνδυνο.

Είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι τρέχουν στο δρόμο με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή, άλλοι κάνουν extreme sports και μερικοί φτάνουν σε ακραία σημεία.

Το πρόβλημα με το online gaming είναι το γεγονός ότι μπορείς να καίγεσαι συνέχεια κάθε μέρα όλη μέρα 365 μέρες το χρόνο. Ενώ δε μπορείς να πηγαίνεις με 200 συνέχεια ή να πέφτεις 100 φορές τη μέρα από αεροπλάνο.

Χάνεις το μέτρο και μετά αρχίζει η κατηφόρα.

Ειδικά τα MMORPG που ο χαρακτήρας σου αναπτύσσεται και παίρνεις lvl, skill, xp και τέτοια είναι ένας αέναος κύκλος. Το game δεν τελειώνει ποτέ.

Και τελικά ξοδεύεις πολλά, δε σου μένουν για άλλα πράματα, πλακώνεσαι με τους δικούς σου γιατί θέλεις περισσότερα -αν είσαι 15. και διάφορα άλλα τέτοια.

Για παράδειγμα το WoW θέλει να αγοράσεις το παιχνίδι και να πληρώνεις συνδρομές ή να παίρνεις κάρτες. Έχετε ιδέα τι κόστος έχει να καίγεσαι 4-5 ώρες τη μέρα στο νετ καφέ και να παίζεις WoW με κάρτες;

Σκέφτηκα σε κάποια φάση να βάλω EVE-Online -space combat κτλ.- αλλά μετά μου προέκυψε ότι:

1.Θα πλακώνομαι την ώρα που παίζω με τους άλλους στο σπίτι -έχω άλλους 3 χρήστες της ίδιας DSL- γιατί θα μου εκτοξεύουν το ping με το ανελέητο downloading του φάδερ μου, τα άπειρα e-mail με 2mb attachement της μάδερ μου και τα videάκια που βλέπει η αδερφή μου.

2.Το τσερνομπίλι μου δεν σηκώνει τα γραφικά του και για να έχω καλά FPS θα έδινα κι άλλα λ7 για να πάρω τουλάχιστον μια VGA.

3.Θα πλήρωνα κάθε μήνα συνδρομή και θα ένιωθα ότι πρέπει να παίξω τόσο για να αξίζει τα λ7 η συνδρομή.

4.Θα έλεγα ότι πλέον θα παίζω μόνο αυτό αλλά ξέρω ότι πάντα θα ασχοληθώ με το νέο Splinter Cell, Prince Of Persia, Need For Speed, Quake, GTA και άλλους τίτλους που δεν ανήκουν σε κάποια σειρά. Κοινώς θα φόρτωνα κι άλλες ώρες gaming στο ήδη βεβαρυμένο gaming ωράριό μου μειώνοντας και το διάβασμα για τη σχολή και την ενασχόληση με πιο σοβαρά θέματα των υπολογιστών αλλά και εκτός (να γυμναστώ, να βγω και τέτοια).

Υπάρχουν κι άλλα που δε μπορώ να θυμηθώ τώρα αλλά you get the picture, όλο αυτό το πράμα σου κοστίζει.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να μεριμνήσει το κράτος ώστε να απαγορεύεται το υπερβολικό gaming ειδικά σε μικρές ηλικίες.

Την άλλη φορά έπαιζα λίγο lineage και πλακωνόμουν με τέρατα μαζί με ένα άλλο παιδί και μου κάνει "εγώ σήμερα έκανα κοπάνα από το σχολείο (Α' λυκείου πήγαινε) γιατί γράφουμε άλγεβρα και δε διάβασα γιατί ξενύχτησα πάνω από το lineage". Σε 2 λεπτά έκανα log out κι από τότε δεν έχω ξαναπαίξει.

Αυτό το παιδί πετάει τις επιδόσεις στο σχολείο που θα του εξασφαλίσουν μια θέση σε μια σχολή που θα του προσφέρει κάποια μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση -λέεεεμε τώρα. Γιατί; Για να παίξει lineage.

Εδώ το πρόβλημα δε βρίσκεται στο ότι δε διαβάζει άλλα στην ανάγκη που νιώθει να ξεφύγει από την πραγματικότητά του ή την ανάγκη που νιώθει να μπει στην άλλη.

Δηλαδή είτε έχει σοβαρό πρόβλημα με την κοινωνική του συμπεριφορά είτε έχει εθιστεί υπερβολικά σε ένα κόσμο που κάτι του προσφέρει περισσότερο από τον πραγματικό.

Π.χ. ότι μπορεί να κάνει πράγματα υπό μια μορφή ανωνυμίας που δε θα έκανε στην πραγματική ζωή - κοινώς αντιμετωπίζει δυσκολίες να αποδεχτεί τον εαυτό του;

to be continued....

Δημοσ.

παρακολουθώ το θέμα από την αρχή και συμπληρώνω :

πράγματι το θέμα παιχνίδια είναι πλέον πολύ σοβαρό,καθώς απαιτεί χρόνο και χρήμα . Δεδομένου πως η ημέρα έχει 24 ώρες και καθένας μας τις αξιοποιεί όπως ο ίδιος κρίνει , έχω να πω πως το καλύτερο είναι να κάνεις ό,τι σου αρέσει.

-Ο παράγοντας χρήμα είναι αβάσιμος και αμελητέος καθώς τα χρήματα είναι απλώς χαρτιά. Έκαστος τα αξιοποιεί εκεί που ο ίδιος θεωρεί πως αξίζει. Επομένως όπως δε μπορώ να κατηγορήσω έναν γνωστό μου που πηγαίνει στο εξωτερικό να δεί την ομάδα του πολύ συχνά και ξοδεύει λεφτά σε εισητήρια κτλ ,(χωρίς να υπάρχει κανένα δείγμα πολιτισμικής αξίας στο ταξίδι καθώς πάει γήπεδο-ξενοδοχείο ),έτσι δε μπορώ να κατηγορήσω και κάποιον που αγαπάει τους υπολογιστές και αναβαθμίζει διαρκώς.Μη ξεχνάμε πως όσο κοστίζει ένα pc από αυτά που οι περισσότεροι εδω μέσα έχουν κοστίζει πολύ μεν,αλλά ελάχιστο μπροστά σε άλλες ενασχολήσεις που είναι σαφώς πιο ακραίες (πχ βελτιώσεις αυτοκινήτων που όσο κάνει ένα pc κάνει μόνο η εξάτμιση εκει...).

-Το θέμα επομένως που χρήζει προσοχής είναι το κοινωνικό κόστος της ενασχόλησης με υπολογιστές . Μιλάμε για ώρες που το κόστος ευκαιρίας είναι τεράστιο. Τεράστιο όσον αφορά τις κοινωνικές υποχρεώσεις μας. Δε τρώμε μαζί με τους δικούς μας γιατί είμαστε busy, δε βγαίνουμε γιατί είμαστε down είτε επειδή χάσαμε, είτε επειδή ζαλιστήκαμε ,είτε επειδή έχουμε meeting στο msn με τους δικτυακούς μας φίλους . Ο υπολογιστής έχει το κακό να αλλιώνει τον χαρακτήρα. Μας κάνει επιθετικούς (έχω πιάσει τον εαυτό μου να έχω νεύρα με τους γονείς μου και να μιλάω έντονα επειδή έχασα σε ένα παιχνίδι ...βλέπετε...ΘΙΧΤΗΚΕ ο εγωισμός μου!),και συνάμα μας μετατρέπει σε απαθείς .Όμως η επιθετηκότητά μας πρέπει κάπως να εκφραστεί όπως πολύ σωστά ειπώθηκε προηγουμένως . Και δυστυχώς χωρίς αλάνες στις γειτονιές ,η μόλη λύση ειναι οι α-LAN-ες...

Μη μασάτε όμως. Όπως μας κόλλησε να παίζουμε υπολογιστές έτσι μπορεί να μας κολλήσει οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση. Αρκεί να ψαχτούμε λίγο . Υπάρχουν sports,και μέρη που μας εκφράζουν.Αρκεί να τα βρούμε εκεί έξω. Προσωπικά I hate ENVY,I hate τις δήθεν καφετέριες με πορτιέρηδες,I hate football , I hate κόντρες στην παραλιακή , I hate them all !

Αγαπώ τη θάλασσα όμως και αυτή με τραβάει μακρυά απο το pc . Δε μπορεί...όλοι βρίσκουμε κάτι που μας αρέσει σε αυτό τον κόσμο. Aρκεί να βρεθούμε στη σωστή στιγμή ,στο σωστό σημείο , με την σωστή παρέα.

Δημοσ.

Χαιρομαι που το θεμα που εθεσα βρηκε ανταποκριση και θεωρειται ενδιαφερον απο ολους σας. Θα προσθεσω και εγω με την σειρα σε αυτα που προαναφερθεισαν οτι το online gaming δεν εχει μονο οπαδους μικρης ηλικίας. Εγω για παραδειγμα ειμαι 30 χρονων και εχω γνωρισει παρα πολλους συμπαικτες μου ισης ή και μεγαλυτερης ηλικίας. Το θεμα ειναι πως πολλες φορες πιάνω τον εαυτο μου να ξεφευγει απο τα ορια του φυσιολογικου. Ειτε για προσωπικους λογους και προβληματα ειτε για να περασω απλα την ωρα μου ξεφευγω παιζοντας. Πραγματι πολλες φορες ο ανταγωνισμος και η αδρεναλινη μεταφερεται εξω απο το game που οπως ειπε και ο φιλος papiadyths εκφραζεται ως νευρα προς τα συγγενη προσωπα. Γι'αυτους που θεωρουν οτι αυτο που θα γιατρεψει την κατασταση ειναι η παρουσια ενος συντροφου σας λεω πως δεν ειναι ετσι. Και παλι μιλωντας για μενα εγω για παραδειγμα ειμαι αρραβωνιασμενος και παλι το κολημα ειναι κολημα. Το ιδιο ισχυει και για τους υπολοιπους. Οι περισσοτεροι που βρισκονται εκει "μεσα" παραμελουν τις σχεσεις τους οποιου επιπεδου και να ειναι αυτες. Ξερω περιπτωσεις πολυ "βαριες" που και μενα με κανουν να βγαινω απ'τα ρουχα μου. Προσωπικα φροντιζω να υπαρχει μια ισορροπια αλλα και παλι η κατασταση καποιες φορες βγαινει εκτος ελεγχου. Φυσικα και δεν ειμαι ο μονος... και φυσικα αυτο δεν ισχυει μονο για τους online gamers. Παραδειγματα παρομοιας ψυχοφθορας καταστασης υπαρχουν σε ολα τα θεμα (αυτοκινητα, υπολογιστες, τζογος κλπ). Ποσοι δεν βαζουν σε 2η μοιρα την οικογενεια και τους φιλους για να ικανοποιησουν το παθος τους. Επισης ομολογω πως καποιες φορες απογοητευομαι με τον εαυτο μου που ακομα καθομαι και ασχολουμαι με ολα αυτα και πολλες φορες τσακωνομαι με ατομα 15 χρονια μικροτερα μου πανω στο παιχνιδι (για λογους cheating κλπ) και χαλαω φαια ουσια. Το γεγονος ομως ειναι πως λογω της φυσης της δουλειας μου οι υπολογιστες ειναι μερος της ζωης μου το οποιο ειναι ενα ακομα μειον οταν καποιος προσπαθει να ξεκοψει απ'ολα αυτο... Ποσο μαλλον αν και ολοι οι φιλοι σου ειναι του ιδιου στυλ! Εν κατακλειδι το θεμα ειναι πως συνειδητοποιω (και ελπιζω και οι υπολοιποι gamers/computerαδες-συναδελφοι και συμπασχοντες) τα λαθη και τις αδυναμιες μου και προσπαθω να αλλαξω την κατασταση αυτη. Αυτο που αναρωτιεμαι ομως ειναι το εξης: αραγε ο μανιακος αυτοκινητας, μηχανακιας, xtremesport-ας, fitnessfreak-ας, ξενυχτα-ς, mIRC-ας κλπ κλπ βρισκεται σε καλυτερη μοιρα απο εμενα; Η ουσια ειναι πως τελικα οτι σου γινεται παθος σε οδηγει στην καταστροφη.

Δημοσ.
Η ουσια ειναι πως τελικα οτι σου γινεται παθος σε οδηγει στην καταστροφη.

έτσι ακριβώς . αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν αν δοκιμάζαμε να ζήσουμε για ένα μήνα χωρίς υπολογιστη?΄Θα μου πεις...και πώς θα περνάει η ώρα? ελα ντε...Ίσως τελικα το πρόβλημα ειναι πως... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ πρόβλημα !Εννοώ πως φτάσαμε να τα έχουμε όλα και πλεον δεν αγωνιζόμαστε για κάτι . Η επιβίωσή μας έχει γίνει εύκολη ,η κοινωνία δε μας λέει κάτι . Είναι απλώς σύνολο ανθρώπων . Παλιότερα που τα προβλήματα ήταν έντονα ,λέγανε αμαν να ηρεμήσουμε απο τις κακουχίες. Τώρα που δεν υπάρχουν προβλήματα πλήττουμε και δημιουργούμε μόνοι μας.

Μέτρο και μόνο μέτρο . Αυτό μας σώνει .

-8 ώρες δουλειά*

-8 ώρες ύπνος

-4 ώρες συνάντηση με οικογένεια,φίλους,κοπέλα,άθληση (κάθε μέρα ξεχωριστό)

-1 ώρα διάβασμα περιοδικά -εφημερίδα,ενημέρωση

-2 ώρες παιχνίδι+internet γενικά

-1 ώρα whatever.

φυσικά όπου δουλειά ,πάει σχολή,σχολείο,διάβασμα για πανεπιστήμιο κτλ είναι γενικά οι παραγωγικές ώρες που έιτε αμοιβόμαστε για αυτές είτε είμαστε υποχρεωμένοι να αφιερώνουμε σε κάποιο τομέα.

that works fine for me .Προσπαθώ να το κάνω τουλάχιστον όσο μπορώ.

Δημοσ.

Όσοι απο εμάς είμαστε λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία (ας πούμε πάνω από 27-28 ) είναι σίγουρο ότι θυμόμαστε μια εποχή χωρίς υπολογιστές στα σπίτια μας. Και σίγουρα ακόμα περισσότεροι δεν έχουμε λησμονήσει μια εποχή χωρίς μια άλλη "μανία" των καιρών, τα κινητά. Δεν είναι δα και τόσο παλιά, πριν 10-12 χρόνια δεν είχε σχεδόν κανένας κινητό στην Ελλάδα. (προσοχή, δεν λέω ότι τότε ήταν καλύτερα ή χειρότερα, απλώς ότι μπορούσαμε να ζήσουμε και δίχως αυτά και δεν ήμασταν λιγότεροι ευτυχισμένοι).

Θα συμφωνήσω με τις απόψεις του HighT3ch στο τελευταίο post του, φίλε είναι πάρα πολύ εύστοχα όσα είπες. Σε τελική ανάλυση μανίες έχουν όλοι, για παράδειγμα σήμερα αν δεν έχεις μανία με τη δουλειά σου είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προκόψεις σ'αυτήν (εκτός πια κι αν δεν είναι ανταγωνιστική).

Το θέμα είναι να γνωρίζουμε ότι με το τάδε πράγμα έχουμε ένα κόλλημα και να είμαστε σε θέση να το ελέγξουμε όταν πρέπει, αλλά και να τα βάζουμε κάτω που και που και να λέμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε από την ασχολία μας.

Προσωπικά εκτιμώ πολύ περισσότερο έναν μονομανή άνθρωπο (βλ. my signature) παρά κάποιον που ασχολείται λίγο με απ'όλα (ή πολύ με απ'όλα αλλά για λίγο καιρό). Με την παρατήρηση ότι το πάθος του πρέπει να είναι κάτι δημιουργικό και όχι απλό κωλοβάρεμα (π.χ. online gaming!)

Γιατί τελικά το online gaming κωλοβάρεμα είναι, ένας τρόπος διασκέδασης που μπορεί να μην έχει τις συνέπειες του πάθους στον τζόγο ή το ποτό, αλλά δημιουργεί κι αυτό προβλήματα. Κάποτε το online gaming θα κλείνει σπίτια και να μου το θυμηθείτε, αυτά που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή, είμαστε μόλις η πρώτη γενιά από καταβολής ανθρωπότητας που ασχολείται με τέτοια πράγματα.

Επειδή να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα σαν του φίλου papiadyths είναι μάλλον δύσκολο (είναι και θέμα νοοτροπίας!), μπορούμε να ξεκινήσουμε με πιο ήπια βήματα, π.χ. να αναρωτιόμαστε κάθε φορά πριν παίξουμε πόση ώρα έχουμε σκοπό να κάτσουμε στο pc, να ορίζουμε ότι κάποια εποχή το χρόνο, το καλοκαίρι ας πούμε, θα απέχουμε από τον υπολογιστή και θα κάνουμε αποτοξίνωση. Τουλάχιστον το τελευταίο εδώ και χρόνια το έχω καταφέρει και 2-4 βδομάδες κάθε Αύγουστο δεν ακουμπάω pc ούτε για πλάκα και ούτε καν το σκέφτομαι, ούτε και μου λείπει. Μπορεί να τύχει να συζητήσω γι'αυτό, μπορεί να κάτσω μπροστά στο monitor 15 ώρες σερί τη μέρα που θα γυρίσω από τις διακοπές αλλά όσο είμαι μακρυά καθόλου δεν με ενοχλεί. Βλέπετε υπάρχει η σωστή παρέα στο καφενείο του χωριού και η σωστή θερμοκρασία στο κρασί!

Δημοσ.

Re paides na kanw mia gelia erwtisei??? to gamespy gia online paixnidia einai kalo san programma??? kai otan rwtaw an einai kalo to rwtaw sto tomea ypostirixis paixnidiwn. diladi ypostirizei polla paixnidia??? to nfs most wanted p.x. den to ypostirizei. eseis poio tetoioy eidoys programma proteinete kai giati?? thelw kapoio elafri programa kai na min trwei oli ti grammi. eyxaristw poly. kai telos online paixnidia mporeis na paixeis mono me adsl sindesi h' akoma kai me mia apli 56kb mporeis na paixeis sxetika aneta online paixnidia. eyxaristw poly gia tis apantiseis.

Δημοσ.

Wraia na anoixw allo topic alla to thema einai epeidi exw kanei entry se ayto an to dei o webmaster tha me petaxei exw giati exw anoixei 2 fores to idio topic. na to svisw den mporw(ap' oti xerw) an mporw pesmoy pws mporw ara katalavaineis ti paizei.

Δημοσ.

Αν και έχω υπολογιστή απο 8 χρονών (τώρα είμαι 23) δεν θυμάμαι ποτέ να έχω "καεί". Προφανώς και έχω παίξει πολλές ώρες συνεχόμενα αλλά ποτέ δεν έφτασα στο σημείο να ασχολούμαι μόνο με αυτό το πράγμα. Ευτυχώς έχω και άλλα ενδιαφέροντα τα οποία μου λείπουν περισσότερο απο το pc μου. Έχω όμως αισθανθεί άσχημα 2 φορές τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη ήταν όταν πρότεινα σε κάποιους φίλους να παίξουμε λίγο Counter Strike σε ένα net cafe και η δεύτερη όταν τους έδειξα το WoW. Και τα 2 παιχνίδια τα είχα παίξει πρώτος εγώ αλλα ώς συνήθως τα είχα βαρεθεί αρκετά σύντομα. Οι φίλοι μου απο την άλλη κόλλησαν με αποτέλεσμα 2 ίσως και 3 χαμένα εξάμηνα σπουδών. Επίσης κλείστηκαν σπίτια τους, βάλαν DSL και για αρκετό καιρό δεν έκαναν τίποτε άλλο απο το να παίζουν. Φτάσαν στο σημείο να κόβουν τη συνδρομή μπας και διαβάσουν και το παιχνίδι να τους λείπει τόσο πολύ που τελικά ανανέωναν για να ξαναπαίξουν.

Από την άλλη πιστεύω πως ο κάθε ενήλικας έχει την ελευθερία να επιλέγει πως θα διαθέτει τον χρόνο του. Όπως για τα δικά μου κριτήρια θεωρείται κάψιμο το να πηγαίνει κάποιος να διασκεδάζει στα σκυλάδικα το ίδιο θα σκέφτεται και αυτός για μένα όταν οδηγώ 500 χιλιόμετρα σε μια μέρα μόνο και μόνο για να δώ και να πιάσω λίγο χιόνι ή όταν ανεβοκατεβαίνω την ίδια (ερημική) διαδρομή με το αυτοκινητό μου προσπαθώντας να κάνω καλύτερο χρόνο.

Εκεί που πρέπει να δωθεί μεγάλη προσοχή είναι στα παιδιά. Μεγάλωσα στην Αγια Παρασκεύη σε μια εποχή που κάθε απόγευμα όλα τα παιδία της γειτονιάς κατέβαιναν στις πιλοτές και παίζαν. Τώρα τα πιτσιρίκια αντί να κοινωνικοποιούνται άποβλακώνονται μπροστά σε μια οθόνη προσπαθώντας να κάνουν headshot ή να πάρουν lvl. Πρακτικά δεν κάνουν φίλους και ζούν στον κόσμο του 60αρι mage που είναι ο βασιλιάς του pvp. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Μόνη λύση, η ύπαρξη μιας σωστής οικογένειας που δεν θα απαγορεύει αλλά θα διδάσκει στα παιδιά να ασχολούνται με αυτό που τους αρέσει στο μέτρο όμως που αυτό δεν θα είναι επιζήμιο.

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι και ποτέ αυτή η καταραμένη νεολαία να κάνει κάτι σωστό.

Στα 60s ήταν το rock του διαβόλου και της ηθικής κατάπτωσης.

Στα 70's το ίδιο μαζί με τις διάφορες επαναστάσεις τα πάρτυ και την σεξουαλική απελευθέρωση.

Στα 80's ανακάλυψε τις καφετέριες τις βιντεοκασέτες τις μηχανές και πάλι η νεολαία "πήγαινε κατά διαβόλου"

Στα 90's είναι οι υπολογιστές που αποξενώνουν και αποβλακώνουν(ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΠΑΡΟΎΦΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΊΒΕΙΑ)η ιδιωτική τηλεόραση που κάνει το ίδιο(εδώ συμφωνώ εν μέρει)

Και φτάσαμε στο τώρα που κυριαρχεί είναι η νέα μεγάλη του έθνους πληγή αλλά και ξεμυαλίστρα των νέων:Το internet.

Μπαμπά θα με σφάξεις?Τόσους λόγους σου βρήκα..

Δημοσ.

katarxin thelw na sygxarw to filo pou ekane auto thread giati mono kalo mporei na kanei se olous mas, keep up!

i dikia mou i empeiria leei oti se o,ti kai an kaneis i xrhsh de blaptei, i kataxrhsh kanei th zhmia. to problhma omws ths kataxrhshs lambanei megalyteres diastaseis kata th gnwmh mou sta online games.

otan xekinhsame me thn parea mou lineage kai apofasisame apo th 1h mera tou server na ginoume to kalutero clan automata "perase" sto yposineidito mas h "entolh" auth. einai kati pou de to blepeis alla to biwneis ka8hmerina.

xypnousame to prwi kai eixame ena agxos mesa mas, mia fobia, mia anhsyxia... yperentash. hmoun exw gia kafe kai apo mesa mou eniw8a oti oso pinw ton kafe mou oi alloi users tou game pairnoun lvl auth ti stigmh, 8a me perasoyn(fobia), 8a ginoun autoi kaluteroi(agxos) kai oi wres epikoinwnias me thn parea mou meiw8hkan apisteuta polu.

monos stoxos... na parw lvl, na ginw o kaluteros.. nai loipon, ta katafera, ta kataferame, egina kalos, to clan mou apo ta kalytera... kai syneiditopoiw oti exw kairo na milhsw me tous filous mou, eniw8a monos, apomonomenos, melagxolia...koinws ola htan paraxena!

stis diakopes mou ta xristougenna mhn exontas pc ekei pou phga (rodo, perasa teleia) epestrepsa sthn pragmatikothta, eida gkomenes, filous, syggeneis, htan teleia. kai htan teleia giati htan kati alh8ino... emeine kai 8a xanasymbei.

8ewrw loipon oti eixa e8istei, eixa mpei sto louki kai pistepse me den einai ka8olou eukolo na bgeis... mia sxesh einai gia mena h teleia lysh, oxi apla mia lush.

exw pleon gemisei tis wres mou me dhmiousgika me gymnasthrio, drums, boltes kai ta pramata einai kalutera.

anyway... guys GET A LIFE, GET A GIRL! ;)

Δημοσ.
Δεν θυμάμαι και ποτέ αυτή η καταραμένη νεολαία να κάνει κάτι σωστό.

Στα 60s ήταν το rock του διαβόλου και της ηθικής κατάπτωσης.

Στα 70's το ίδιο μαζί με τις διάφορες επαναστάσεις τα πάρτυ και την σεξουαλική απελευθέρωση.

Στα 80's ανακάλυψε τις καφετέριες τις βιντεοκασέτες τις μηχανές και πάλι η νεολαία "πήγαινε κατά διαβόλου"

Στα 90's είναι οι υπολογιστές που αποξενώνουν και αποβλακώνουν(ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΠΑΡΟΎΦΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΊΒΕΙΑ)η ιδιωτική τηλεόραση που κάνει το ίδιο(εδώ συμφωνώ εν μέρει)

Και φτάσαμε στο τώρα που κυριαρχεί είναι η νέα μεγάλη του έθνους πληγή αλλά και ξεμυαλίστρα των νέων:Το internet.

Ωραία το έθεσες' date=' δεν θα διαφωνήσω. Αλλά τα τρία πρώτα (αν και στην εποχή τους κατακρίθηκαν από πολλούς μεγαλύτερους) τελικά δημιουργούσαν παρέες και έφερναν τους ανθρώπους πιο κοντά. Η κατάχρηση όμως του online gaming, του chatting κλπ. υποτίθεται ότι αποξενώνει, εδώ είναι η μεγάλη διαφορά. Επειδή όμως αυτό που κάνει η νεολαία σχεδόν πάντα καθιερώνεται και γίνεται αυτονόητο μερικά χρόνια αργότερα, γι'αυτό λέω ότι σε 10-15 χρόνια το να παίζεις Lineage 5 online θα είναι απολύτως φυσιολογικό, δεν θα γκρινιάζουν πολλοί πλέον.

Δεν είμαι κοινωνιολόγος, ούτε γονιός οπότε ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιοι πιτσιρικάδες (ή και μεγαλύτεροι) ξημεροβραδιάζονται με ένα ποντίκι στο χέρι πυροβολώντας ό,τι κινείται, επιλογή τους είναι, δεν θα τους κρίνω ούτε θα τους προτρέψω να κάνουν κάτι άλλο.

Απλώς εφαρμόζω τα όσα είπαμε στην δική μου περίπτωση για να κατανοήσω καλύτερα το βαθμό "εθισμού" μου.[/color']

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...