Προς το περιεχόμενο

Online Gaming και εθισμός

HighT3ch

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
auto pou xreiazetai einai na gnoriseis ena poli oraio moro kai na deis an tha ksanastitheis me tis ores sto online....

Χμ...βγαίνεις εκτός πεδίου...

Ωραιό το ωραίο μωρό αλλά εσύ βλέπεις το περίβλημα και όχι την ουσία.

Δεν πειράζει μέσα στην ζωή είναι και αυτό...μέχρις ότου να "ωριμάσεις" που λέμε.

• Απαντ. 214
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν πειράζει μέσα στην ζωή είναι και αυτό...μέχρις ότου να "ωριμάσεις" που λέμε.

entaksei re bill to paidi eipe kati na xalarosei ligo ayto to "vary" topic & esy to perneis ths metrhths...

Δημοσ.

Το online gaming συν τοις άλλοις είναι και θέμα οικονομίας. Αν αναλογιστώ το τι έχω αποταμιεύσει (επειδή δεν βγαίνω κάθε ώρα και λεπτό για καφέ και γενικότερα με ότι έχει σχέση με την διασκέδαση) σε αυτόν τον χρόνο που απασχολούμαι με το online gaming ....... μάλλον δεν θα το κόψω ποτέ.

Εξάλλου αυτό δεν λένε και οι οικονομικοί μελετητές, ότι η τεχνολογία δημιούργησε μια νέα γενιά ανθρώπων οι οποίοι δεν καταναλώνουν όπως παλαιότερα μανιωδώς υπηρεσίες και αγαθά.

Δημοσ.
D

To kako yparxi kai sta net-cafe...idietera stis alysides' date='ego an imouna idioktitis apo 8ema an8ropias giati peri autou prokite pleon 8a evaza standar wres sta on-line pexnidia..[/quote']

Ναι η ανθρωπιά...Ενταξει δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα δυστυχώς! Φιλε σορρυ που στο λεω αλλα και ο θεος ο ιδιος να ειχε ιντερνετ καφε, θα ετριβε τα χερια του απο ικανοποιηση καθε φορα που ακουγε Blizzard κλπ..:D Μην λεμε οτι θελουμε, ή ανοιγεις μαγαζι για το κέρδος ή όχι. Αν εσυ εβαζες timer και μετα τους πεταγες έξω, πιστεύεις αληθινά οτι θα τους σταμάταγες να παίζουν? Οχι, πολυ απλα θα πηγαίνανε στον διπλανό σου, και σε 1 μήνα θα είχες 3 άτομα και το αλλο internet καφέ θα ηταν φουλ όλη μέρα...:):):)

Ολοι περι ανθρωπιάς λένε, αλλά στο τέλος από ανθρωπιά αφήνουν τα κρέατα και σαπίζουν και μας τα πουλάνε, από ανθρωπιά φτύνουν μες τις πίτσες, από ανθρωπιά χρησιμοποιούν αλέυρι λιγμένο.. Φυσικά και δεν συμφωνώ γιατι καμια σχεση το ένα με το άλλο, αλλά πολύ ευκολα αλλάζει κάποιος το τροπάριο της ανθρωπιάς όταν βλέπει οτι χαροπαλεύει οικονομικά, και στην περίπτωση του internet καφέ δε νομίζω να υπάρχει ΕΝΑΣ που να έβαζε timer και (ουσιαστικά) να έδιωχνε τους gamer απτο μαγαζί του.

Περι εξάρτησης θα επανέλθω σε λιγάκι! :)

Δημοσ.

to na einai kapoios orimos bill mou fainetai apo polla pragmata.ekana auto akrivos pou leei o vlachaquito.gia mena pou den eimai den iparxei ousia sto na apovlakonesai 24 ores se ena net cafe i spiti gia na paizeis lineage klp klp.iparxoun polla pio oraia pragmata na kaneis ki ena ap`auta einai kai i oraia sintrofia..

alla tespa.den eimai gia na ti paikso mpampas kanenos.opoios goustarei na xalaei tis ores tou kai ta fragka tou gi`auto to logo pao paso.as to euxaristietai toulaxiston.

Δημοσ.
συμφωνώ. εγώ προσωπικά δεν είμαι οπαδός του online gaming αν και το δοκίμασα πολλές φορές, δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον. παρ'όλα αυτά, ξέρω παιδιά που ασχολούνται απο το πρωι που ξυπνάνε μέχρι το βράδυ, αγνωώντας εντελώς το περιβάλλον, όχι μόνο έξω απο το σπίτι τους αλλά και έξω απο το δωματιό τους.

kai na sou po bill mou,o gios sou tha theles na to kanei auto?

parolo pou gnorizeis kai tin thetiki pleura tou gaming..

Δημοσ.
kai na sou po bill mou' date='o gios sou tha theles na to kanei auto?

parolo pou gnorizeis kai tin thetiki pleura tou gaming..[/quote']

Giorgio, το πήρες στραβά αυτό που σου είπα, και είναι πασηφανές ότι δεν κατάλαβες την ουσία αυτού που σου είπα.

Θα σου συνηστούσα να κάνεις υπομονή μέχρι την Κυριακή βράδυ - Δευτέρα να δείς το post που γράφω πιο πάνω ότι θα κάνω add με edit και μετά συνεχίζουμε.

Ok ?

Friendly,

Bill

Δημοσ.
Ολοι περι ανθρωπιάς λένε, αλλά στο τέλος από ανθρωπιά αφήνουν τα κρέατα και σαπίζουν και μας τα πουλάνε, από ανθρωπιά φτύνουν μες τις πίτσες, από ανθρωπιά χρησιμοποιούν αλέυρι λιγμένο.

Αλλο αυτα τα υποκειμενα που δεν σκεφτονται τους αλλους και αλλο οι ιδιοκτητες των netcafe που αν βαλουν timers θα αδειασει το μαγαζι.Οι αλλοι μπορουν να το κανουν αλλιως αλλα δεν θελουν γιατι βλεπουν μονο το κερδος.Παντως μπορουμε καλυτερα να εχουμε τις κοτουλες μας, τα αυγουλακια μας, τα μοσχαρακια μας και να ειμαστε σιγουροι:-D

Δημοσ.

Το κακό με την ιστορία αυτή είναι το γεγονός ότι κάθονται και καίγονται κυρίως παιδιά 14-17 ετών τα οποία αυτό τον καιρό ζουν τα καλύτερα χρόνια τους και βρίσκονται στη φάση που θα κρίνει το μέλλον τους [επαγγελματικά αλλά και από πλευράς χαρακτήρα] αποχαυνώνοντας τις νέες γενιές και κάνοντας τα νεότερα παιδιά θύματα της κερδοσκοπίας άλλων.

Κακά τα ψέματα δεν υπάρχει ανάγκη από τόσα ιντερνετάδικα. Αν δεν ήταν το lan gaming στη μέση τα 4 ιντερνετάδικα που ανοίξαν στην περιοχή μου το τελευταίο 6μηνο δε θα ζούσαν μια μέρα.

Όμως κάθε βράδυ είναι πήχτρα. Παιδιά που λένε στους γονείς ότι θα βγουν κτλ και πλακώνονται για να το πετύχουν πάνε εκεί 9 το βράδυ και φεύγουν στις 4 το πρωί. Οι γονείς λένε τουλάχιστον ζει τη ζωή του όταν δεν παίζει στον υπολογιστή. Δηλαδή πάνε εκεί και παίζουν όσες ώρες ακόμα δεν τα αφήνουν οι γονείς τους να παίξουν στο σπίτι.

Ξέρω ακόμα και κοπελιές εμφανίσιμες πέραν του μέσου όρου -πολύύύύύύύύύ πέραν του μέσου όρου- που κάθονται και καίγονται παίζοντας lineage ή WoW τη στιγμή που τέλος πάντων θα μπορούσαν να κάνουν άλλα πράγματα - για τα οποία ένα μπάζο δε βρίσκει εύκολα "παρέα" if you know what I mean.

Νομίζω είναι γενικότερα η αδυναμία των νέων γενεών να εκφραστούν και να δουν ομορφιά στη ζωή τους - myself included sometimes.

Επίσης είναι ένας τρόπος να εκτονώσουν εκεί που εμείς και μερικές παλιότερες γενιές στην ηλικία τους πλακωνόμασταν και παίζαμε μπάλα -αν και δεν είμαι φαν της μπάλας. Η σημερινή κατάσταση των σχολείων και του σχολικού συστήματος όχι μόνο δε βοηθάει αλλά εξωθεί τα παιδιά σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν ξέρουν πως να το εκφράσουν και το βγάζουν έτσι.

Ακόμα νομίζω φταίνε οι γονείς που όταν τα παιδιά πάνε να παραπονεθούν για το τι δεν τους αρέσει στην κοινωνία που ζούμε αυτοί είναι πολύ απασχολημένοι με την καριέρα τους ή αντί να δείξουν κατανόηση το είδαν σαν ευκαιρία να ασκήσουν πίεση για περισσότερο διάβασμα -όλοι ξέρουμε πόσο ακραίες απόψεις μπορεί να έχουν οι σημερινοί γονείς σε αυτό τον τομέα - είτε το είδαν σαν ευκαιρία να αναφέρουν τα δικά τους προβλήματα και να πουν ότι επειδή τα δικά τους ήταν σε επίπεδο υλικό - βιοπορισμός κτλ - τα προβλήματα των νέων σήμερα δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά στα δικά τους και γι αυτό τα παιδιά πρέπει να κόψουν τα παράπονα γιατί σήμερα τα έχουν ΟΛΑ και δεν έχουν δικαίωμα να παραπονεθούν.

Δημοσ.
Ξέρω ακόμα και κοπελιές εμφανίσιμες πέραν του μέσου όρου -πολύύύύύύύύύ πέραν του μέσου όρου- που κάθονται και καίγονται παίζοντας lineage ή WoW τη στιγμή που τέλος πάντων θα μπορούσαν να κάνουν άλλα πράγματα - για τα οποία ένα μπάζο δε βρίσκει εύκολα "παρέα" if you know what I mean...

Άσε λοιπόν και τις άλλες να βρουν λίγη παρέα :mrgreen:

Τώρα σοβαρά, μια σοβαρή σχέση νομίζω πως αποτελεί λύση (αυτό έγινε και με μένα μόνο που δεν το επιδίωξα - απλά έγινε). Δεν ξέρω αν είναι η μοναδική, αλλά αν όντως νοιάζεται η κοπελιά για σένα θα είναι ένα σοβαρό κίνητρο να το κόψεις αν σου πει έλα 9-12 από το σπιτάκι μου και βλέπουμε τι κάνουμε, έτσι; :-D

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν θα μπορείς να πας μετά στο ίντερνετ καφέ ή στο σπίτι σου και να λιώσεις, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα καταλάβεις το λαθάκι και θα το περιορίσεις. Εγώ πάντως (σε αντίθεση με το χαμένο καλοκαίρι λόγω MU), τώρα πάω μόνο για Dota με την παρέα μου, το οποίο στο κάτω-κάτω έχει και κάποια φιλική επαφή, αφού συζητάμε παράλληλα και κάνουμε και την πλάκα μας!

Τώρα, οι αιτίες δεν θέλουν και πολλή σκέψη... Τις ξέρω και τις ξέρουμε. Και τα χρήσιμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι από ποδόσφαιρο και βόλτες μέχρι και την πολιτική αντί να καθόμαστε με τις ώρες στο Lineage και μετά να ακούω να λένε "Τίποτα δεν αλλάζει..." Ε, πώς να αλλάζει ρε παλικάρι; Μόνο level αλλάζει :-D

Δημοσ.

na apadisw kai egw kathos to thema einai wraio kai aksiologo...

Paizw online games apo dos dukenukem3f mesw heatnet tote phgaina Lykeio

de to lew gia na pw poso mamaw etc. kamia sxesh apla gia na thesw ta kata

kai ta yper twra pou eimai 22 kai se liges meres paw fadaros kai doulevw ktl

ktl diladh perasa apo th fash tou pitsirika mexri th twrinh pou exw efthynes ktl.

To an koitaksw to parelthon kai analogistw an exasa H kerdisa de tha vgalw

akrh apo to thema tou oti ... Kerdisa POLLA alla EXASA kai polla. Ti ennow

einai analoga thn optikh gwnia pou to koitas to thema, dystixws prowpika

panta, enas 3os de tha boresei na katalavei th thesh sou, merikes parametrous

ktl.

Etsi sta xx xronia pou paizw, akoma paizw ta thetika htan ta ekshs :

Gnwrisa panw apo 150 atoma - gnwstous , apo aftous ta 50 ta vlepa

kathimerina gia mhnes k mhnes eite apo konta eite online , pantws kynhgaga

thn efkairia gia ena kafe H krasi eksw. Afto eixe ws apotelesma na kerdisw

merikous se monopshfio arithmo men filous, poly kalous, pou oso apithano

kai an akougete, ta koina kai o INGAME xarakthras adikatroptizei to pragmatiko

mas eafto ews ena shmeio panta. Diladi de ginete online na eisai ... kai sth

kanonikh zwh na eisai ok.

Ektos apo atous tous filous pou akoma kai shmera vlepomaste = 8 xronia +

KATHE xrono apoktw neous kai paei legontas opws sth kanonikh zwh.

San anthrwpos yphrksan mhnes pou phgaina se Net cafes kai ta akoubaga

kanonhkotata kai epaiza 8wra+ alla yphrxan kai meres me kollitous,voltes,

gomenes. Diladh eixa synideish tou ti ekana kai pou ksodeva to xrono mou.

Eixa kai alla endiaferonta kai asxolies pou me kratisan se mia Isoropoia, ews

kai shmera... afta omws gia emena. OXI gia alla atoma pou gnwrisa kai sth

kyrioleksia katastrafikan... me thn ennoia pou sas lew.

Otan ennow katastrafikan ennow na vgei ena X paixnidi neo kai enw tous

vlepate Z xrono , tous vlepete ... mporei k na mh tous vlepete kan. Atoma

pou de kseroun na vazoun protaireothtes, atoma ethismena, atoma epirepei.

Enw exw ksodepsei apeires wres online kai LAN , exw paiksei public,cups,ladders,otan milame gia kollima,

milame gia kollhma...

Ta Yper ektos twn filwn einai kai h Diaskedash , to ksespasma, H ektonwsh

H Hremia, to na ksexniesai otan exeis problimata, H atmosfaira, H anwnymia

polles fores, H plaka , Oi anamnhseis.

Ta kata einai (ypopshn merika kata apo net cafe):

to xasimo xronou, to tsigaro (eite eisai kapnisths eite den eisai),

o fwtismos, oi ponokefaloi, Problimata Ygeias, H diatrofh, To anxos,

Oi Tsaboukades, ta lefta.

Sigoura einai kai alla pou mou diafevgoun pros to paron kai alla ta opoia

exete anaferei. To thema einai omws oti an ekseraisoume to xasimo xronou

ta ypoloipa mporoume aneta na ta "pathoume" opoudhpote, apo to billiardadiko

ews to ghpedo, apo th cafeteria ews th douleia mas. Kai proswpika pistevw

pws EAN mathei o kathenas mas methavrio ston gio tou na exei dikia tou

swsth kai wrimh krish,

tote de prepei na anyshxoume gia afton. Kalytera na einai en gnwsh tou

se enan Xwro tetoion H kleismenos spiti, oxi olh thn wra, pros theou

to adiparathetw se sxesh panta me to pou tha ksodeve aftes tis wres

ean DEN epaize apto spiti H ean den htan se kapoio internet cafe, para na

nai blegmenos kapou allou.

Sorry an ksefyga apto thema apla pistevw pws ola einai analoga thn optikh

gwnia pou to vlepei kapoios.Sigoura Isxyei to oti einai xasimo xronou H kataxrhsh

opws se opoiodhpote tomea.

Kai sigoura einai ena paixnidi, pou oso parakseno kai na fainete , apth stigmh

pou de paizoume mpala ktl kataligoume ekei.

Apthn stigmh pou den yparxoun allanes kai eginan 5vs5 me lefta, apo th

stigmh pou ena paidi shmera exei ena wrario pou prepei na katanta na pernei

xapia... me elefthero xrono (sta xartia 2 wres kai an). Tote prepei na katalavoume

oti safws kai tha parasyrthei apo otidhpote tou dinei eleftheria, perivallon tou,

kai ta loipa pou stereite apo allou.

Proswpika pistevw pws den einai kako o ethismos kamia fora se kanei kalytero = na petyxeneis to

skopo sou, to thema einai to na eisai ikanos na ypologizeis tis synaipies kai na ksereis pote na mh

pernas ta synora.

Δημοσ.

μια παρένθεση άσχετη με το θέμα, αν μπορείτε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, κάντε το. σας ικετεύω. με πόνεσαν τα ματάκια μου να διαβάζω το παραπάνω ποστ του φίλου. χωρίς κακία το λέω αυτό. φχαριστώ!

Δημοσ.

Παίζω ελάχιστες ώρες την εβδομάδα online (κυρίως CoDUO), οπότε δεν μπορώ να θεωρηθώ "ειδικός" στο θέμα. Ωστόσο θέλω να παρατηρήσω ότι οι δηλώσεις του στυλ "Καλό το online gaming/το γήπεδο/το μπιλιαρδάδικο/οι βόλτες με μηχανές με τους φίλους/οι συζητήσεις γύρω απ'το football manager/το 5x5/κλπ, αλλά άμα βρεις ωραία γκόμενα θα τα παρατήσεις όλα αυτά", για μένα είναι εντελώς άκυρες.

Υπό την έννοια ότι και την πιο ωραία να έχεις, μετά από ένα σημείο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τη βαρεθείς και πάλι στα προηγούμενα θα "κυλίσεις" αν πραγματικά σου άρεσαν (εκτός πια κι αν την παντρευτείς ή κυνηγάς γυναίκες νυχθημερόν, άρα ούτως ή άλλως έχεις αλλάξει "κατηγορία" πλέον).

Αν θεωρηθεί το online gaming χόμπι, έστω και συνήθεια που οδηγεί σε εθισμό, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει για κάποιον συνειδητοποιημένο άνθρωπο το χόμπι με τις γυναικοδουλειές του ή τα εργασιακά του. Αν μου αρέσει να διαβάζω και να ασχολούμαι με F1, αεροπλάνα, υποβρύχια κλπ. καμία γυναίκα στη γη δεν θα μου κόψει αυτό το συνήθειο, αν ξέρω γιατί το κάνω. Είναι πολύ λεπτά τα όρια.

Τελικά δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο. Να είσαι σε μια μεγάλη παρέα με άλλους...κολλημένους και να λέτε όλοι μαζί νυχθημερόν για το Lineage ή να απομονώνεσαι από την παρέα σου και ώρες ώρες να αισθάνεσαι ξένος γιατί όλοι μιλάνε για reality shows και γκόμενες ενώ εσύ θέλεις να διαβάζεις και να μιλάς συνέχεια για κβαντική χρωμοδυναμική.

Αυτά τα πράγματα τα ψυχολογικά δεν τα καταλαβαίνω, γι'αυτό παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση, μπας και μάθω τίποτα!

...εκτός πια αν μιλάμε για ακραίες και αρρωστημένες καταστάσεις ή 15χρονα που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Εκεί πάω πάσο, αφού καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν με ενδιαφέρει προσωπικά.

Για το πολύ ωραίο θέμα που έθεσε ο φίλος HighT3ch, δεν έχω να πω κάτι άλλο, αφού δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό. Απλώς να παρατηρήσω ότι οι εναλλακτικές πραγματικότητες του WoW, του L2 κλπ. αποτελούν σημείο των καιρών και βαδίζουμε ολοταχώς προς τα εκεί, προς εποχές Neuromancer και Matrix. Φαντάζομαι σε 50-100 χρόνια θα είναι απολύτως φυσιολογικό να γυρνάς σπίτι από τη δουλειά και στο σαλόνι σου να προβάλλονται ολογραφικά τα τοπία του Myst και να μπαίνεις να παίξεις σε μια άλλη "πραγματικότητα".

Περιμένω το post του billpeppa να δω τι θα σκεφτεί πάλι! Θα γίνει χαμός! :)

Δημοσ.

εγω ειμαι 17 πηγα μια φορα με εναν φιλο μου σε ενα internet cafe για counter-strike γιατι ειχα βαρεθει να παιζω σπιτι μου με τα bots.Απο τοτε (περσι καλοκαιρι) πηγα μονο μια φορα φετος και αυτο για να δω mails,forums επειδη δεν ειχα υπολογιστη εκεινο το διαστημα.Τοτε και τις δυο φορες που πηγα τα internet cafe ηταν γεματα απο παιδια 14-20 κολημενα στο warcraft,Lineage και σε αλλα online rpg και αναρωτηθηκα αφου τους εβλεπα τοσο κολλημενους ποσα χρηματα αλλα και ωρες εχουν χαλασει αυτα τα παιδια μπροστα απο μια οθονη ενταξει δεν λεω και εγω μικρος ειχα playstation,snes αλλα παλι επαιζα με μετρο γιατι συνηθως βαριομουνα συνεχεια παιχνιδι και χρονο αφιερωνα μονο σε καλους τιτλους που αξιζε να ασχοληθεις μαζι τους γιατι κατα την γνωμη μου ολοι αυτοι οι καμμενοι που ειδα αυτες τις δυο φορες που πηγα σε internet cafe εχουν καταληξει να μην εχουν καθολου προσωπικη ζωη και ελαχιστοι ειναι αυτοι που κανουν φιλους μεσω των multiplayer games.Και κατι ακομα στα cafe και στα δυο που πηγα (ενα στην λευκαδα και αλλο ενα στο μπουρναζι) ξεχωριζαν οι ανθρωποι που επαιζαν και αυτοι που μπηκαν για να ενημερωθουν,chat,download αυτοι ειχαν αισθηση του χρονου ενω οι αλλοι τους ακουγα που απορουσαν ποτε περασε η ωρα και συνεχιζαν να παιζουν.

Αντε και για σενα subdee εγραψα και στα ελληνικα αντι για greeklish που το κανω συνηθως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...