Age4Greeks Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Ολα οσα ανεφεραν οι παραπανω ειναι αληθη. Και ολα μαζι συγκροτουν το προβλημα. Υπαρχουν 40 λογοι για να κολλησει καποιος σε ενα γκειμ και υπαρχουν και αλλοι 40 να μην κολλησει. Θα αναφερω ομως 2 κλισε φρασεις. 1)Ολα ειναι σχετικα 2)Παν μετρον αριστον (οπως ηδη ειπωθηκε). Υπαρχουν υπερ και κατα σε αυτη τη συνηθεια, μπορει ο καθενας να κλεινει προς τα υπερ ή τα κατα αναλογα με την προιστορια του, τα ενδιαφεροντα του τον κυκλο του, την οικονομικη του κατασταση κτλ. Γενικη συμβουλη, μακρια απο MMORPG. Δεν προσφερουν τιποτα ουσιαστικο. Κυνηγας λεβελ για το τιποτα. Ποιο το νοημα? κανεις λεει upgrades και @@ριες. Εγω το βλεπω καθαρα ως χασιμο χρονου. Γιατι να παιζω ενα γκειμ το οποιο οχι μονο δεν με κανει να διασκεδαζω αλλα με χειροτερευει τη ζωη μου? Οι εταιρειες εχουν οφελος. Εσυ δεν εχεις. Το "καψιμο" δεν ήρθε βεβαια με τα MMORPG. Αλλα με αυτα ειναι που η κατασταση εχει γινει τραγικη για πολλους απο εμας. Ελλειψη υπνου, μηδαμινη συναναστροφη, παραμεληση οικογενειας, τα εχετε αναφερει. Απο τη δικια μου οπτικη γωνια, δεν ασχολουμαι με χαζοMMORPG. Παιζω παιχνιδια στρατηγικης (AoE2, MTW) εκει οπου το μυαλο δουλευει καπως ή εστω και FPS (CoD2) με ενα ιστορικο περιεχομενο και οχι φανταστικους κοσμους. Απο κει και περα, καλο ειναι στο multiplayer community να δημιουργειται το "παρειστικο" και να μην ειναι ο καθενας στην καρακοσματα του.
efyoucikei Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Να είσαι νέος και να μην πιστεύεις σε τίποτα, να μην περιμένεις τίποτα, είναι τόσο τραγικό όσο και δεδομένο πλέον... Να είσαι νέος και να "παίζεις το παιχνίδι τους", πιστεύοντας οτι την κάνεις με ελαφρά, είτε προκειται για διασκέδαση είτε για πολιτική, εξίσου δεδομένο... Το σύστημα φροντίζει να ελέγχει τα μυαλά, -ειδικά των νέων που θα' χαν τον τσαμπουκά να το κλονίσουν- με διάφορες πρέζες... Αρκεί να κολλήσεις κάπου, drugs νόμιμα και μη, ποδόσφαιρο, "παιχνίδι"... Έχω ένα φιλαράκο, 22 χρόνων, και τον παρακολουθώ να λιώνει, κυριολεκτικά... Έχει γίνει διάφανος, από την αδυναμία και τη χλωμάδα, ενίοτε ψιλοβρωμάει, χρωστάει σε φίλους και σε καφέ, χώρισε με μια κοπελίτσα που τον κυνηγούσε, "για να μην τον χωρίσει εκείνη" το βλέμμα του είναι σαν του κυνηγημένου, παλεύει α κρυφτεί πίσω από τα απομεινάρια του παλιού του χιούμορ... Δεν τα καταφέρνει... Μας φοβάται - είναι γιος φίλου - , προσπαθούμε να του δώσουμε χρόνο... Τον χαϊδεύουμε, ηρεμεί κι αφήνεται στο χάλι του... Κοιμάται τη μέρα, τη νύχτα παίζει... Δεν ξέρει τίποτα για τη ζωή, δεν ξέρει καν να οδηγεί... περιμένει να τον αναγκάσουμε να δουλέψει, να τον πιέσουμε να φάει... Προσπαθούμε να μην το κάνουμε... Τον αφήνουμε, κι αυτός αφήνει τον εαυτό του... Κι όσο πάει χάνεται... Εχτές πήραμε σουβλάκια, να τον τσιγκλίσουμε... δεν ξύπναγε - έντεκα το βράδυ - παραμιλούσε... έβλεπε τον πατέρα του illusion και τον σκότωνε... Μου θύμησε τον εαυτό μου στο δημοτικό... Είχα ακούσει στο σχολικό να διηγούνται ένα θρίλλερ, και το βράδυ έβλεπα τα αυτιά του πατέρα μου να μακραίνουν... γινόταν λυκάνθρωπος... Κάποτε, την έχω ξαναζήσει μ΄ένα φίλο αυτή τη φάση... ήταν σχεδόν τελειωμένο πρεζόνι... του' δινα λεφτά για κάνα χρόνο, κι αναρωτιόμουν... τι κάνω... μήπως τον χώνω βαθύτερα???? Τι διαφορά έχει???? Τα περιγράφω τραγικά???? Επιδή δεν είναι ηρωίνη να σκοτώσει το σώμα του? Το μυαλό του που γίνεται σιγά σιγά αλοιφή για τους κάλους? Βοήθεια... καίνε τους νέους... σαν τα δάση... για τις τσέπες τους... Γιατί όταν αναγκαστεί, τελικά να δουλέψει αυτό το παιδί, τι θα κάνει... με τι προσόντα... με τι αρχ... Δεν του έχουν αφήσει τίποτα... Έχει κανείς μια κουβέντα να βοηθήσει? Ποτέ δεν ξέρεις...
xania4ever Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Ασε και εγώ έχω κολλήσει άγρια με wow.Ξεκίνησα τον Μάρτιο και από εκεί που έβγαζα μέσο όρο 19.2 έγραψα στις εξετάσεις μέσο όρο 14.5.Δεν ξέρω τι να κάνω προσπαθώ να το ψιλοκόψω αλλά είναι αρκετά δύσκολο.Οσο για τον φίλο σου πιστεύω ότι αν δεν το αποφασίσει μόνος του δεν μπορείται να τον πείσεται.
foufoutios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Μπορεις να κλειδωσεις το pc και τελειωνει η υποθεση... Η πετα το απο το παραθυρο η πουλα το.. Αυτο που περιγραφεις efyoucikei ειναι αρρωστο και επικινδυνο.. Σχεδον ολοι μας ειχαμε φτασει σε σημεια εθισμου αλλα αυτο ειναι αλλο πραγμα.. Το συστημα δε φταιει αν εσυ ο ιδιος (η οι γονεις σου μεχρι καποια ηλικια) δε μπορεις να κοντρολαρεις τον εαυτο σου σε κατι τοσο απλο.. Αυτοι λεφτα θελουν να βγαλουν
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Υπερβολές και ξανά υπερβολές. Παίζω παιχνίδια από τις αρχές του 80 και φανατικά κιόλας. Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να ζήσω μια φυσιολογική ζωή και χωρίς να έχω θυσιάσει τπτ. Για τα παιδιά που περιγράφετε στις περιπτώσεις παραπάνω είναι κλασική περίπτωση ανθρώπων που έχουν τάσεις στον εθισμό. Αν δεν ήταν το game κάτι άλλο θα έχει πάρει την θέση του Σε γενικές γραμμές πάντως πρέπει να υπάρχει κάτι για να σπαταλάς τον ελεύθερο σου χρόνο. Ποτέ δεν κατάλαβα ομως όλοι αυτοί που κινδυνολογούν για εθισμό γιατί δεν καταγγέλλουν τις άπειρες ώρες που περνάνε ολοι μπροστά στις τηλεοράσεις ακούγοντας της μπούρδες και αποροφόντας την αστείρευτη βλακεία που βγαίνει από εκεί. Αυτό δλδ είναι φυσιολογικό και είναι εθισμος να παίζεις τις ίδιες ώρες ένα game? Κατι δεν πάει καλά η μου φένετε?? Και κάτι τελευταίο τα games μαζί και το mmorpg είναι τέχνη και πολύ ανώτερη από μια σαπουνόπερα η μια ώρα ειδήσεων με τον κακαουνάκη και χατζινικαλάου. Γιαυτό παίξτε χαλαρά και απολάυστε την εμπειρία.
antonl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Σίγουρα πρόκειται για μια ακραία περίπτωση αλλά δεν είμαι σίγουρος πως μια εξίσου ακραία κίνηση ("σπάσε το pc") φέρει τη λύση. Κρατήστε την σαν τελευταία εναλλακτική. Ο ίδιος τι λέει για την κατάστασή του; Γενικά τι σκόπευε να κάνει στη ζωή του; Σπουδάζει; Θα ψαχνε για κάποια δουλειά; Ο γονείς, πέραν του ότι έχουν απελπιστεί -φαντάζομαι- , τι έχουν κάνει; @check2fire: Έχοντας φάει στο παρελθόν κάτι λίγα 20ωρα σερί μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, καταλαβαίνω τι εννοείς. Αλλά ένας που παρακολουθεί tv, όπως αναφέρεις, δε φτάνει σε αυτό το σημείο εξαθλίωσης. Και τα pc games λόγω του ότι απαιτούν δράση από τον χρήστη είναι σαφώς πιο εθιστικά. edit: Α, κι επίσης δεν φταίνε η εταιρίες που κυκλοφορούν τα παιχνίδια αν από κάποιους γίνεται κακή χρήση αυτών.
supermario29 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Σίγουρα πρόκειται για μια ακραία περίπτωση αλλά δεν είμαι σίγουρος πως μια εξίσου ακραία κίνηση ("σπάσε το pc") φέρει τη λύση. Κρατήστε την σαν τελευταία εναλλακτική.Ο ίδιος τι λέει για την κατάστασή του; Γενικά τι σκόπευε να κάνει στη ζωή του; Σπουδάζει; Θα ψαχνε για κάποια δουλειά; Ο γονείς, πέραν του ότι έχουν απελπιστεί -φαντάζομαι- , τι έχουν κάνει; @check2fire: Έχοντας φάει στο παρελθόν κάτι λίγα 20ωρα σερί μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, καταλαβαίνω τι εννοείς. Αλλά ένας που παρακολουθεί tv, όπως αναφέρεις, δε φτάνει σε αυτό το σημείο εξαθλίωσης. Και τα pc games λόγω του ότι απαιτούν δράση από τον χρήστη είναι σαφώς πιο εθιστικά. Σε σημειο εξαθλιωσης μπορει να μη φτανουν. Φτανουν ομως σε σημειο μαλακυνσης, με τις ηλιθιοτητες που βλεπουν στην tv....
antonl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Σε σημειο εξαθλιωσης μπορει να μη φτανουν. Φτανουν ομως σε σημειο μαλακυνσης, με τις ηλιθιοτητες που βλεπουν στην tv.... Οκ κι εγώ παλιά χρησιμποιούσα αυτό το επιχείρημα όταν μου την "έλεγαν" οι δικοί μου για τις ώρες που ξόδευα παίζοντας στο pc. Είναι ανόμοια πράγματα όμως. Και όχι δεν ξέρω κανέναν που να βλέπει σε συστηματική βάση 20 ώρες τη μέρα τηλεόραση.
xania4ever Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Βασικά είναι πολύ δύσκολο σε ένα mmorpg να μην παίζεις για πολύ γιατί θα είσαι low lvl και θα σε λένε noob και διάφορες βλακείες.
antonl Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Βασικά είναι πολύ δύσκολο σε ένα mmorpg να μην παίζεις για πολύ γιατί θα είσαι low lvl και θα σε λένε noob και διάφορες βλακείες. Και λογικά ένας άνθρωπος 22 χρονών θα πρέπει να νιώσει ράκος και βάρος της κοινωνίας επειδή ένας εξίσου ώριμος συνάνθρωπός του τον πει noobά.
Vaggelis100 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2008 Εγώ προσπάθησα 3 φορές να αρχίσω το WoW, αλλά και τις 3 το βαρέθηκα και το παράτησα μετά από 1 μήνα. Είχα φτάσει το πολύ 35 level. Μου αρέσει το concept του (rpg) που επιλέγεις ένα job και μαθαίνεις διαφορετικές τεχνικές, αλλά το να σκοτώνεις mobs και να ξοδεύεις το χρόνο σου για να παραδίνεις πράγματα σε ανούσια quests χωρίς σαφές και ενδιαφέρον storyline είναι τελείως βαρετό, εκτός και αν παίζεις μαζί με κάποιον που να ξέρεις και στην πραγματική ζωή. Προτιμώ δηλαδή τα final fantasy που έχουν ενδιαφέρουσα πλοκή και λιγότερο grinding παρόλο που δεν είναι online (εκτός του 11). Βέβαια από το 11 και μετά μου φάνηκε πως άρχισαν να χαλάνε και αυτά. Έχει να μου προτείνει κανείς κάτι παρόμοιο; Έχω wii,x360 και ds. (είμαι λίγο off-topic, το ξέρω!)
supermario29 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Οκ κι εγώ παλιά χρησιμποιούσα αυτό το επιχείρημα όταν μου την "έλεγαν" οι δικοί μου για τις ώρες που ξόδευα παίζοντας στο pc. Είναι ανόμοια πράγματα όμως. Και όχι δεν ξέρω κανέναν που να βλέπει σε συστηματική βάση 20 ώρες τη μέρα τηλεόραση. Δεν χρειαζεται να δεις 20 ωρες. Με τι ηλιθιοτητες που ακους απο τους καθε λογης "δημοσιογραφους" και την καθε λατινοαμερικανικη+ελληνικη σαπουνοπερα, μεσα σε 15 λεπτα εχεις αρχισει να γινεσαι ηλιθιος και εσυ.
antonl Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δεν χρειαζεται να δεις 20 ωρες. Με τι ηλιθιοτητες που ακους απο τους καθε λογης "δημοσιογραφους" και την καθε λατινοαμερικανικη+ελληνικη σαπουνοπερα, μεσα σε 15 λεπτα εχεις αρχισει να γινεσαι ηλιθιος και εσυ. Οπότε είμαστε μια χώρα 11 εκατομμυρίων ηλίθιων. Εντάξει, ίσως το πιστεύαν κάποιοι αλλά αυτή είναι μια νέα προσέγγιση. Δηλ. κανείς απ' τους τηλεθεατές δε διαθέτει την δυνατότητα της κριτικής και του φιλτραρίσματος του τι βλέπει; Δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπει εις γνώση του σκουπίδια; Στην τελική το θέμα μας δεν είναι η τηλεόραση. Μου φαίνεται πολύ περίεργο το ότι αδυνατείς να καταλάβεις τι διαφορά στην επίδραση που χουν αυτά τα δύο μέσα.
chek2fire Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Τώρα το πήρες χαμπάρι? Αν όχι τα 11 μύρια πάντως στα 7 είμαστε μέσα
supermario29 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2008 Οπότε είμαστε μια χώρα 11 εκατομμυρίων ηλίθιων. Εντάξει, ίσως το πιστεύαν κάποιοι αλλά αυτή είναι μια νέα προσέγγιση. Δηλ. κανείς απ' τους τηλεθεατές δε διαθέτει την δυνατότητα της κριτικής και του φιλτραρίσματος του τι βλέπει; Δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπει εις γνώση του σκουπίδια; Στην τελική το θέμα μας δεν είναι η τηλεόραση. Μου φαίνεται πολύ περίεργο το ότι αδυνατείς να καταλάβεις τι διαφορά στην επίδραση που χουν αυτά τα δύο μέσα. Να βλεπει εις γνωση του σκουπιδια;;; Και αυτον πως τον αποκαλεις; Εξυπνο;;; Υ.Γ. Με αυτα που γραφω δεν υποστηριζω οτι πρεπει να παιζουμε 20 ωρες την ημερα παιχνιδια (ειτε σε PC ειτε σε κονσολα), ετσι;; Το γραφω γιατι βγαινουν και "κραζουν" τα παιχνιδια ολοι αυτοι οι καραγκιοζηδες της τηλεορασης, που εχουν αποβλακωσει ολο τον κοσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.