STEVEtheGREEK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2006 Και για να μην ανοίγω άλλο thread' date=' πείτε μου και μένα που είμαι τελείως αδαής σχετικά με τα mp3, τα ηχεία και γενικά την ποιότητα μουσικής: 1. Τα mp3 ξαναγίνονται ποιότητα CD? 2. Αγόρασα προ διμήνου ένα laptop (Amilo 1667 AMD 4000+) το οποίο έχει έξοδο SPDIF, τι μπορώ να συνδέσω εκεί; 3. Σε απόσταση 5μ. έχω ένα στερεοφωνικό (CD Philips, ενισχυτή, ηχεία μπαούλα κλπ) αγορασμένο προ 15ετίας ανενεργό, αλλά ας το αφήσουμε αυτό, με ενδιαφέρει σε ένα DVD Player LG με το ραδιόφωνό του και τα 5.1, πώς μπορώ με αυτά που διαθέτω να παίζω τραγουδάκια από τον HDD μου... σημειωτέον ότι αφενός μεν δεν ψάχνομαι για ακριβές λύσεις αφετέρου δε έχω πρόβλημα χώρου, άλλωστε γι αυτό προτίμησα laptop... 4. Για οποιαδήποτε που έχει τη διάθεση να βοηθήσει, ας μου προτείνει με link... Thx in advance[/quote'] 1) Δυστυχώς άπαξ και ενα Cd γίνει με κάποιο πρόγραμμα συμπίεσης,MP3, αυτό σημαίνει αυτομάτως πως κάποιες πληροφορίες του ,πλεον ,δεν υπάρχουν,συνήθως ακουστικες πληροφορίες οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν είναι αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί (A.F. μέσου ακροατή 16-16000Hz) Η αντιστοφή αυτού του γεγονότος,δηλαδή να κάνεις regeneration χαμένων,πλέον,συχνοτήτων και να έχεις πάλι πλήρες μουσικό κομμάτι όπως ήταν πρώτα....αυτό απλά δε γίνεται 2)Μια SPDIF έξοδο απλά την συνδέεις με μια συσκευή που διαθέτει spdif είσοδο.... καλά καλά πάρε ένα λινκ http://whatis.techtarget.com/definition/0,,sid9_gci213474,00.html 3)Σε έχασα κάπως τώρα....το dvd τι το μπλέκεις? Εάν θέλεις να ακούς τη μουσική σου από το stereo τότε απλά προμηθέυσου τα ειδικά καλώδια (πλέον δε χρειάζεται να τα φτιάχνεις μόνος σου) από καταστήματα ηλεκτρονικών ,που συνδέεις την έξοδο της κάρτας ήχου σου με το line in του stereo
sboo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Η κυματομορφή τότε σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει πολύ με τετραγωνική, η οποία εχει πολλή υψηλή ισχύ, με αποτέλεσμα να καίγονται τα tweeter. Αυτό είναι και τίποτε άλλο. Γι αυτό ένας ενισχυτής 20w καίει πιο εύκολα τα ηχεία, παρά ένας 100w. Το φαινόμενο που περιγράφεις ονομάζεται ψαλιδισμός και το κάψιμο του ηχείου δεν γίνεται λόγω υψηλής ισχ΄ύος αλλά λόγω υψηλής παραμορφόσεως... Το έχω ξαναπει σε αυτό το forum. Με τα ηχειάκια των υπολογιστών μην περιμένετε ποιότητα και υψηλές εντάσεις...
sboo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2006 Πρακτικά. Σωστά δημιουργημένα mp3 (vbr or cbr>192' date=' EAC) μπορούν να ξανακαουν σε cdaki και κανένας να μην καταλάβει την διαφορά. Ωστόσο δεν μπορείς να τα ξανασυμπιεσεις 2η φορα.Τα ίδια ισχύουν για τα ΑΑC, WMA, OGG που είναι ανταγωνιστές του mp3.[/quote'] Αν τα ακούσεις σε σωστό μηχάνημα τα καταλαβαίνεις από την πρώτη νότα...
elsa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Εγω δεν ακουω mp3 γιατι με χαλανε μονο απο cd. Και μπορει να μην συγκρινονται με τα ηχεια του στερεωφονικου αλλα για pc δεν ειναι ασχημα, δεν απογοητευτηκα
gtman Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Ρε παιδια για τα λεφτα τους,350 ευρω οχι ειναι απλα καλα αλλα παρα πολυ καλα......βρειτε μου αλλα ηχεια 5.1 με τα ιδια λεφτα και να εχουν καλυτερη ποιοτητα απο αυτα....αμα αρχισουμε και λεμε για ηχεια καλα και ποιοτικα και να λεμε μαρκες (tannoy,jbl,b&w,magnepan) πανακριβες που δεν εχουν νοημα για το 95% των ατομων που ακουνε μουσικη.....τζαμπα μιλαμε. Δεν αξιζει να δωσεις τοσα πολλα λεφτα για να ακουσεις μια διαφορα(αμα την καταλαβει ο κοινος ακροατης) που εγω προσωπικα αν και ειμαι πορωμενος με αυτα τα βαριεμαι σχετικα γρηγορα. Οσο για την ενταση για δωματιο ειναι υπεραρκετη....αμα εσυ θες να βαζεις μουσικη στην παραλια και θες να πηγαινεις στο σπιτι του φιλου στην νεαπολη και να ακους απο εκει ε τοτε....κανω πισω. Οσο για τα mp3 αν καινε tweeters δεν το γνωριζω και πολυ αλλα τα δικα μου παιζουν μια χαρα, ακομα και του ξαδερφου μου. παντως εγω δεν εχω ακουσει να λενε οτι "ακουγα δυνατα fm και καηκαν τα tweeters". φιλικα....
red30 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 * 1 ενισχυτης AV ~ 250-300e (Sony, Pioneer, Yamaha ή ενας κουκουρούκου με ~200ε) * 1 σετ ηχείων Yamaha 5.1 ~ 150e (ή κατι καλύτερο με ~200ε) σύνολο απο 350e , μια χαρά συστημα (και με RDS).
gregdais Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 ta kalitera ston ksomo gia mena!!! http://www.eshop.gr/search_per.phtml?developer=MULTI%20FUN&category=%C7%D7%C5%C9%C1 peran tis plakas twra, ta 2a hxeia pou sou proteine o/i Donacgr einai teleia ixeia kai spane timpana kathws exoun ligo kalitera prima (kata to afti mou panta) apo to gigaworks ta opoia kai pali einai kala, alla afou dineis mexri 350 pare ta logitech! welcome to insomnia gurl
gtman Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 * 1 ενισχυτης AV ~ 250-300e (Sony' date=' Pioneer, Yamaha ή ενας κουκουρούκου με ~200ε) * 1 σετ ηχείων Yamaha 5.1 ~ 150e (ή κατι καλύτερο με ~200ε) σύνολο απο 350e , μια χαρά συστημα (και με RDS). [/quote'] Πες μου συγκεκριμενα μοντελα.....? Pioneer σε αυτα τα χρηματα δεν μπορεις να βρεις ειδικα μιας που τα εισαγει η intersys,ο πιο φτηνος καινουργιος ειναι νομιζω ο vsx-415 5,1 που κοστιζει και παραπανω απο 200ευρω!κουκουρουκου μπορεις να βρεις μπολικα. Οσο για τα yamaha δεν μου λενε κατι,το ποιο φτηνω ενεργο subwoofer 150watt της sony κανει 200ευρω αν δεν κανω λαθος. Σου τα λεω αυτα γιατι πριν τα Χριστουγεννα ηθελα να παρω τον vsx-915 (400+) με 5,1 ηχεια της sony (350) και με το γουφερ που αναφερθηκα (150) και εβγαιναν αρκετα τα λεφτα +καλωδια. Και πικραθηκα με το ολο θεμα και πηρα τελικα καρτα ηχου για το pc x-fi fatal1ty και τωρα μαζευω για ηχεια οπως αυτα που πηρε η elsa.Φιλικα...παντως στειλε μου την συνθεση που ανεφερες.
red30 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Υπάρχουν στην αγορά φτηνοι AV ενισχυτες (ακόμα και με DTS) φτάνει να ρωτήσεις κάποιες αποθήκες που ξεφορτώνονται παλιότερο υλικό ή παλιές σειρές επωνύμων. Η να εκμεταλλευθείς τις ευκαιρίες , ξεστοκαρίσματα κτλ... Η άποψή μου ειναι οτι, οταν ενας entry AV ενισχυτής ή μια προπέρσινη σειρά AV πχ. Pioneer κανει 250-350ε χωρις ηχεια, οσο περίπου και τα Logitech πακέτο, ε! αυτο κάτι εχει να πεί....
pountos_natos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Χαιρετω! Για τον επιτραπεζιο υπολογιστη μου (Το λαπτοπ μου θα το περιμενω πολυυυυυυ ακομα μιας και χαλασε :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :evil: ) θελω να αγορασω ηχεια τα οποια να εχουν οσο πιο δυνατο μπασο γινεται μιας και ειμαι και fun της μουσικης και θελω να ακουω πολυ νταπα ντουπα. Επειδη απο μαρκες δεν ξερω και πολλα θα με βοηθησετε? Μπορω να διαθεσω για τα ηχεια γυρω στα 300-350 ευρω. Oti ixia ka8ara gia pc kai na pareis mapa einai!! pare ena 5.1 JBL opos exo ego gia ikiako pou einai kai eisai ok!!! kai an 8es ta vazeis kai se ikiako meta! me feta enisxiti kai ola ok!!! konta sta 500 8a vgei!!!
gtman Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2006 Υπάρχουν στην αγορά φτηνοι AV ενισχυτες (ακόμα και με DTS) φτάνει να ρωτήσεις κάποιες αποθήκες που ξεφορτώνονται παλιότερο υλικό ή παλιές σειρές επωνύμων. Η να εκμεταλλευθείς τις ευκαιρίες ' date=' ξεστοκαρίσματα κτλ... Η άποψή μου ειναι οτι, οταν ενας entry AV ενισχυτής ή μια προπέρσινη σειρά AV πχ. Pioneer κανει 250-350ε χωρις ηχεια, οσο περίπου και τα Logitech πακέτο, ε! αυτο κάτι εχει να πεί.... [/quote'] Εχει να πει αλλα χωρις ηχεια τι να τον κανω!!!Και αμα βρεις τετοια ευκαιρια!!! Τεσπα,παντως εχω να πω οτι για τα λεφτα τους και για το σκοπο που τα προοριζεις ειναι μια χαρα.Και δεν ειναι μαπα.....(pountos_natos) μην τα ισοπεδωσουμε ολα απλα ειναι χειροτερα απο τα αλλα.....οπως τα jbl που αναφερεις.
red30 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Εχει να πει αλλα χωρις ηχεια τι να τον κανω!!!Και αμα βρεις τετοια ευκαιρια!!! (Αργησα την απάντηση γιατι δεν ελαβα <ειδοποίηση>) Παντως με λιγο ψάξιμο βρίσκεις , σου γράφω ενδεικτικά: http://www.homecinema.gr ---> SONY STR-DE495 ---> 265e τελική (τσιμπιμένη τιμή, υπάρχει περίπου στα 200e αν ψάξεις). Εδω μιλάμε για εργαλείο κανονικό AV ενισχυτη οχι για κουτι all-in-one με ενα υποτυπώδες remote. Με 150ε νομίζω βρίσκεις ενα ωραιο σετ ηχείων 5.1 οπως τα Yamaha που ανέφερα πιο πανω , ετσι το συστημα και χτίζεται οπως το θες αλλα και αλλάζεις (προσθέτεις/αφαιρείς) οτι δεν σου ακούγεται σωστα. Γνώμη μου...
gtman Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 (Αργησα την απάντηση γιατι δεν ελαβα <ειδοποίηση>)Παντως με λιγο ψάξιμο βρίσκεις ' date=' σου γράφω ενδεικτικά: http://www.homecinema.gr ---> SONY STR-DE495 ---> 265e τελική (τσιμπιμένη τιμή, υπάρχει περίπου στα 200e αν ψάξεις). Εδω μιλάμε για εργαλείο κανονικό AV ενισχυτη οχι για κουτι all-in-one με ενα υποτυπώδες remote. Με 150ε νομίζω βρίσκεις ενα ωραιο σετ ηχείων 5.1 οπως τα Yamaha που ανέφερα πιο πανω , ετσι το συστημα [b']και χτίζεται[/b] οπως το θες αλλα και αλλάζεις (προσθέτεις/αφαιρείς) οτι δεν σου ακούγεται σωστα. Γνώμη μου... Καλώς τον Φίλε red30 δεν θα εδινα λεφτα για το de495 γιατι δεν μου λεει και πολλα να δοσω 265 ευρω για τον συγκεκριμενω. Οι sony υπερεχουν απο τους αλλους ενισχυτες με την τεχνολογια s-master που αυτος δεν εχει. Οσο για τα ηχεια μπορει να ειναι μια αξιοπρεπεστατη μαρκα αλλα 150ευρω για αυτα τα 5,1 ειναι σαν να περνεις mercedes με 15000. Παντως οπως και να εχει το συνολο που προτεινες σιγουρα ειναι κατι διαφορετικο και καλυτερο απο ενα ισο-τιμο σε pc πχ:fatal1ty+150ευρω ηχεια. Με την διαφορα οτι με το pc θα μπορω να πω:Εχω καλο συστημα ηχου. Ενω για το a/v receiver +yamaha δεν θα μπορουσες να το πεις γιατι υπαρχουν παρα πολλα κλασεις καλυτερα. Σε ενα περιοδικο που εχω λεει: (μια συχρονη καρτα ηχου μπορει να ξεπερασει τις επιδοσεις ενως ενισχυτη<=1000ευρω!!!) Μπορει να ειναι μια απλη αποψη αλλα οπως και να εχει εμενα με επεισε και πηρα καρτα ηχου
red30 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 gtman δεν διαφωνώ καθόλου μ'οσα γράφεις. Μη ξεχνάς ομως οτι εδω συγκρίνουμε ενα all-in-one πακέτο ηχείων logitech δηλαδη ενα υπογούφερ με ενσωματωμένο ενισχυτή και ενα σετ πλαστικών δορυφόρων ευρειας, κι απο την αλλη (προτεινω) ενα σετ AV ραδιοενισχυτη και ενα σετ -πραγματικών- homecinema ηχειων. Με τα παραπάνω δεδομένα, θεωρώ για πολλούς λόγους καλύτερη μια λύση AV+ηχεια αντι ενος κλειστού σετ με περιπου τα ιδια χρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.