Donacgr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 papastroumf profanos ta exeis psilo mperdepsei ligo! xereis ti simenoun ta arxika d.j malon oxi etsi? psaxe ligo kai isos to vreis de tha sou po ego! to thema einai oti o d.j NAI alazeri komatia NAI remixarei kapoia idi iparxoda komatia. ala OXI den kanei dika tou komatia giati tote legete paragogos mousikis. h dimiourgos i opos alios thes pes to. alla mi mperdevoume tin ...... me tin vourtsa pou leei kai o laos! Kai i kopela ena sinolo kalon hxeion gia to pc tis thelei de thelei na kanei studio sto spiti tis! Imarton diladi!
npapagri_xtra Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 μιας και ειμαι κατοχος των 5500 να πω οτι ειναι μακραν φοβερα ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ. εκει που δινουν ρεστα ειναι πιο πολυ στις ταινιες ειδικα με Dts ηχο. θα πρεπει ομως η εγκατασταση τους να γινει με την φιλοσοφια των 5,1 ηχειων και οχι με την λογικη δεν εχω χωρο βαλε τα δυο απ την μια μερια τα αλλα απ την αλλη κλπ αν θελουμε να αποδωσουν τα μεγιστα.
elsa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Με προβληματισατε λιγο, σκεφτομαι να θυσιασω το 5.1 για ενα ζευγαρι στερεωφονικα αλλα πολυ καλα ηχεια. Βεβαια βλεπω και κανα dvd και θα ηθελα να εχω το surround. Προσανατολιζομαι σε λυση εξωτερικου ενισχυτη με ξεχωριστα ηχεια αλλα τοτε θα ξεφυγει πολυ το κοστος και θα μου στοιχισει καμμια 1000αρα και βαλε. Κι εγω προς το παρον δεν εχω τοσα χρηματα να διαθεσω. Πωωωωωωω δεν ξερω, ειμαι μπερδεμενη, εκει που ελεγα να παω σημερα να παρω τα Logitech το ξανασκεφτηκα...................Και λεω μηπως περιμενω να μαζεψω κι αλλα λεφτα και να παω σε κατι καλυτερο. Για τα JBL που ειπε ενα παιδι ειναι οντως γνωστα και ειδικα σε ακριβα μοντελα εχουν πολυ καλο ηχο
nmtray2 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Αν παρεις στερεο καλα ειναι να αποφευγεις τα mp3. Προσοχη μην τρεχεις να αλλαζεις tweeter. Διαλεξε καλυτερο φορμα κι ας πιανει λιγο παραπανω χωρο. Και δεν θα το μετανοιωσεις για τον ηχο
_BASSstarlet_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Σωστά. Θα έχεις άλλα ηχεία για mp3 και άλλα για cd. Για vinyl θα πας σε ηλεκτροστατικά. Μετακόμισε στο σαλόνι και γκρέμισε και τους τοίχους για να κάνεις χώρο. Μπαμπά θα με σφάξεις?τελείωνεεεεεεε...
nmtray2 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Ηλεκτροστατικα? Αφου δεν διαθετει πολλα. Και ηλεκτροστατικα δεν βαζεις σε pc ουτε κοντα σε οθονη...(και τα ηλεκτροδυναμικα πρεπει να ειναι μονωμενα για κοντα σε οθονη) edit Γενικα ο ηχος ειναι μεγαλη ψωρα. Αν αρχισεις και ασχολεισαι δεν θα ξεκολλας με τιποτα. (μιλαω απο εμπειρια)
elsa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Ετσι ειναι nmtray2, αν μπω σε αυτο το λουκι θα σκασω πολλααααα λεφτα, μονο ο ενισχυτης δεν ξερω κι εγω ποσα θα μου φαει. Παντως γενικα προτιμω να ακουω απο cd παρα mp3, ειμαι πολυ απαιτητικη και καταλαβαινω διαφορα στην ποιοτητα ειδικα αν ακουω απο ακουστικα ψειρες
elsa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Aγορασα το απογευμα τα z 5500 τελικα απο το πλαισιο. Τα συνδεσα κανονικα και τα δοκιμασα στο τερμα την ενταση σε dvd και σε κατι τραγουδια απο cd. Καλα ειναι μωρε αλλα χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ οταν θα μαζεψω πολλα λεφτα θα παρω δαπεδου ηχεια και αυτα θα τα βαλω στο λαπτοπ
MasterX Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Αν παρεις στερεο καλα ειναι να αποφευγεις τα mp3. Προσοχη μην τρεχεις να αλλαζεις tweeter. Διαλεξε καλυτερο φορμα κι ας πιανει λιγο παραπανω χωρο.Και δεν θα το μετανοιωσεις για τον ηχο Φίλε, καταρχήν τι εννοείς ότι θα τρεχεις να αλλαζεις tweeter με τα mp3;;; Αυτό δεν παίζει καθόλου.. Και εγώ προτιμώ να ακούω μουσική από .wav αρχεία ριπαρισμένα από original CD. Αλλά επειδή κάποια πράγματα τα βρίσκεις σε mp3 πρώτα, ακούω και mp3. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Βέβαια τα περισσότερα mp3 που κυκλοφορούν στο δίκτυο είναι χάλια συμπιεσμένα και τα πρίμα τους είναι άθλια.. Αλλά αν διαλέξεις σωστο bitrate μπορείς να φτιάξεις υψηλής ποιότητας mp3 που δεν ξεχωρίζουν από το original (τουλάχιστον όχι με ενισχυτές-ηχεία που δεν κοστίζουν μια περιουσία!). Τα mp3 που φτιάχνω μόνος μου είναι άριστα σε ποιότητα.
dpolal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Aγορασα το απογευμα τα z 5500 τελικα απο το πλαισιο. Τα συνδεσα κανονικα και τα δοκιμασα στο τερμα την ενταση σε dvd και σε κατι τραγουδια απο cd. Καλα ειναι μωρε αλλα χμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ οταν θα μαζεψω πολλα λεφτα θα παρω δαπεδου ηχεια και αυτα θα τα βαλω στο λαπτοπ Kαταρχήν τα ηχεία θέλουν στρώσιμο... Άφησε το να παίζουν με χαμηλή ένταση για 1-2 μέρες και θα φτιάξει πολύ ο ήχος τους. Δεύτερον, αφού είχες αποφασίσει να πας για κανονικά ηχεία τί πήγες και ξοδεύτηκες για τα logitech;;;;; (δικαίωμα σου βέβαια αλλά από ότι κατάλαβα μάλλον δεν έμεινες πολύ ικανοποιημένη) Tρίτον, γιατί έχεις κολλήσει ντε και καλά σε λύσεις ακριβές έως πανάκριβες;;;; Με τα χρήματα που διέθετες (άντε και λίγο παραπάνω) μπορούσες να φτιάξεις μια σύνθεση πάρα πολύ καλή. Αν μπεις στο τριπάκι των ακριβών ηχείων τότε να σου πώ ότι δεν πρόκειτε να βγάλεις άκρη ποτέ εκτός και αν το φυσάς υπερβολικά το παραδάκι (για πολύ φύσημα μιλάμε όμως )... Τέταρτον, κράτα τα τα ηχεία που πήρες, δεν είναι κακά, αλλά να ξέρεις γενικά ότι για να ακούσεις ποιοτικό ήχο θα πας αναγκαστικά σε λύση ενισχυτή με ζευγάρι ηχείων (δαπέδου ή ραφιού ανάλογα). Αν θέλεις να επεκταθείς σε home cinema καταστάσεις αλλά δεν έχεις χρήματα τότε προτίμησε έναν 6.1 ενισχυτή με ένα καλό ζευγάρι ηχείων αρχικά και αργότερα προσθέτεις σιγά σιγά τα υπόλοιπα ηχεία...
nmtray2 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 @masterx οποιαδηποτε συμπιεση μειωνει την ποιοτητα (ειδικα στις ψηλες συχνοτητες). Αυτο δημιουργει καταπονηση στα ηχεια. Το αν δεν εχεις προβλημα μεχρι τωρα δεν σημαινει οτι δεν θα εχεις και στο μελλον. Ειδικα, ακριβα tweeter απαιτουν καλη πηγη και καλη ενισχυση. Αυτο ισχυει για ολα τα ηχεια (οχι μονο τα tweeter), απλα τα woofer και τα midrange δεν καταπονουνται σχετικα ευκολα. Edit Το θεμα ειναι με τι ηχεια εχεις μαθει να ακους. Προσωπικα, δεν τα μπορω τα 5.1 η 7.1 η 190.3 (θεμα γουστου). Ακομα ομως και μ'αυτα η ποιοτητα στα mp3 ειναι φανερα χαμηλη απ'οτι με ενα κανονικο cd.
red30 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 @masterx οποιαδηποτε συμπιεση μειωνει την ποιοτητα (ειδικα στις ψηλες συχνοτητες). Αυτο δημιουργει καταπονηση στα ηχεια. Το αν δεν εχεις προβλημα μεχρι τωρα δεν σημαινει οτι δεν θα εχεις και στο μελλον. (....) Αυτο δεν ισχυει' date=' ειναι καθαρα προσωπική εκτίμηση. Τα mp3 σε χαμηλή ποιότητα (πχ 128k) [b']απο σχεδιασμό[/b] κόβουν τις ψηλες συχνότητες για να κρατήσουν λιγότερη πληροφορία για επεξεργασία. Το ιδιο και χειρότερα τα WMA πχ. στα 96 ακούγονται σαν να εχει καει το crossover και δίνει μονο μεσαίες.... Flat ηχος, εντελως... Δεν χρειάζεται πανεπιστημιο, λίγο αν εχει κάποιος ασχοληθεί με τις επιλογές του LAME και να κάνει 5-10 δοκιμές , θα καταλάβει πως δουλεύει το πράγμα. Συμπέρασμα: Η συμπίεση , κυριως σε χαμηλή ποιότητα 1ον) ψαλιδίζει εξ'αρχης τις "επικίνδυνες" ψηλές συχνότητες και 2ον) χαμηλώνει κατα πολυ την δυναμικότητα του ήχου (ενταση) για ευκολότερη επεξεργασία (= μικρότερο αρχείο) --- Σε καμια περίπτωση δεν αυξάνει την ενταση ή τις συχνότητες ή και τα 2 μαζί Απο την αλλη μιλάμε για hiend ηχοσυστήματα & αυτιά, αλλα δεν βλέπω να λεμε για equalizer ή DFX για το winamp.... Ουτε για EQ φέτα στο στερεοφωνικό.... Πως συμβαδίζουν αυτα τα πράγματα; :? :?
elsa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Kαταρχήν τα ηχεία θέλουν στρώσιμο...Άφησε το να παίζουν με χαμηλή ένταση για 1-2 μέρες και θα φτιάξει πολύ ο ήχος τους. Δεύτερον' date=' αφού είχες αποφασίσει να πας για κανονικά ηχεία τί πήγες και ξοδεύτηκες για τα logitech;;;;; (δικαίωμα σου βέβαια αλλά από ότι κατάλαβα μάλλον δεν έμεινες πολύ ικανοποιημένη) Tρίτον, γιατί έχεις κολλήσει ντε και καλά σε λύσεις ακριβές έως πανάκριβες;;;; Με τα χρήματα που διέθετες (άντε και λίγο παραπάνω) μπορούσες να φτιάξεις μια σύνθεση πάρα πολύ καλή. Αν μπεις στο τριπάκι των ακριβών ηχείων τότε να σου πώ ότι δεν πρόκειτε να βγάλεις άκρη ποτέ εκτός και αν το φυσάς υπερβολικά το παραδάκι (για πολύ φύσημα μιλάμε όμως )... Τέταρτον, κράτα τα τα ηχεία που πήρες, δεν είναι κακά, αλλά να ξέρεις γενικά ότι για να ακούσεις ποιοτικό ήχο θα πας αναγκαστικά σε λύση ενισχυτή με ζευγάρι ηχείων (δαπέδου ή ραφιού ανάλογα). Αν θέλεις να επεκταθείς σε home cinema καταστάσεις αλλά δεν έχεις χρήματα τότε προτίμησε έναν 6.1 ενισχυτή με ένα καλό ζευγάρι ηχείων αρχικά και αργότερα προσθέτεις σιγά σιγά τα υπόλοιπα ηχεία...[/quote'] Βασικα κατα κυριο λογο ηθελα ηχεια για υπολογιστη, στο μελλον οταν θα μαζεψω λεφτα, θα παρω ενα καλο ζευγαρι μαζι με ενα ενισχυτη. Δεν μπορω να πω πως εχω απογοητευτει απο τα logitech, μια χαρα ειναι για υπολογιστη. Βεβαια καμμια σχεση με τα ηχεια δαπεδου, αλλα δεν περιμενα και θαυματα ετσι κι αλλιως. Λες να παθουν ζημια αν τα εχω πολυ ωρα στο τερμα? Απλα την βρισκω ετσι οταν ειμαι και μονη στο σπιτι
dpolal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Βασικα κατα κυριο λογο ηθελα ηχεια για υπολογιστη, Ηχεία για υπολογιστή αγοράζεις και με 10 ευρώ. Αυτό που λες δεν σημαίνει τίποτα, ούτε φυσικά το γεγονός ότι θα συνδεθούν με υπολογιστή σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι και καλά/ποιοτικά... Δεν πάνε χαμένα τα ηχεία και ένας υπολογιστής μπορεί να υποκαταστήσει ένα σωρό συσκευές πλεόν. στο μελλον οταν θα μαζεψω λεφτα, θα παρω ενα καλο ζευγαρι μαζι με ενα ενισχυτη. Καμμία αντίρηση σε αυτό, απλά πρέπει να καταλάβεις ότι τίμιες και value for money προτάσεις υπάρχουν πάρα πολλές και να μην παγιδευτείς στα high end συστήματα όπου τα καλώδια μόνο φθάνουν πολλές φορές τα 300+ ευρώ το μέτρο... Λες να παθουν ζημια αν τα εχω πολυ ωρα στο τερμα? Απλα την βρισκω ετσι οταν ειμαι και μονη στο σπιτι Άφησε τα πρώτα να στρώσουν μερικές μέρες και μετά τσίτωσε τα...
nmtray2 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 @red30 Το λες και μονος "Τα mp3 σε χαμηλή ποιότητα (πχ 128k) απο σχεδιασμό κόβουν τις ψηλες συχνότητες για να κρατήσουν λιγότερη πληροφορία για επεξεργασία." Αυτο ειναι παραμορφωση. Βαλε και μεγαλη ενταση για ωρα και τρεχεις να βρεις γιατι τριζει το ηχειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.