Προς το περιεχόμενο

Πώς να ξεγελάσω ένα web filter;

retromarket

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Στη δουλειά μου έχουμε πρόσβαση στο internet, αλλά έχουν βάλει ένα web filter ονόματι Burstek (www.burstek.com), το οποίο κόβει ό,τι βρει!

Ο λόγος ύπαρξής του είναι για να μας εμποδίζει να μπαίνουμε σε σελίδες με τσόντες, παιχνίδια, τζόγο, θρησκεία, συζητήσεις, file sharing, κλπ.

Το αποτέλεσμα είναι όμως να κόβει την πρόσβαση σχεδόν σε όλα τα forums, καθώς και σε πολλές άλλες αθώες σελίδες. Επίσης δεν δουλεύει τίποτα με ftp...

Από ό,τι έχω καταλάβει, έχει τουλάχιστον δύο τρόπους να κρίνει τί να κόβει. Πρώτος τρόπος, από την διεύθυνση. Π.χ. Αν είναι www.sex.gr, θα καταλάβει ότι είναι σελίδα σχετική με sex και θα την κόψει. Δεύτερος τρόπος, έχει μια database με διευθύνσεις που κόβει. Ξέρει π.χ. ότι το υποτιθέμενο site www.opap.gr έχει να κάνει με τζόγο και το κόβει. Δεν το καταλαβαίνει από την λέξη opap, αλλά το έχουν ορίσει από την εταιρία Burstek. Αυτή η βάση ανανεώνεται κάθε λίγο και λιγάκι.

Εγώ δεν θέλω να μπαίνω σε sites που δεν πρέπει, αλλά σε sites που κακώς κόβει. Ας πούμε ότι έχω έναν φίλο που λέγεται Christian Carembeau και θέλω να επισκευθώ το site του, έστω www.christian.gr. Το φίλτρο θα μου το κόψει, ενημερώνοντάς με ότι πρόκειται για σελίδα με θρησκευτικό περιεχόμενο!

Ένα περίεργο που κάνει, είναι να μην κάνει πάντα το ίδιο πράγμα. Αν κάνω copy την διεύθυνση και την δίνω συνεχώς στην γραμμή διευθύνσεων, κάποια στιγμή θα με βάλει. Θα κόψει βέβαια τις εικόνες της σελίδας, αλλά τουλάχιστον θα την διαβάσω. Αυτό είναι τυχαίο, μπορεί να συμβεί και με την πρώτη, αλλά και με την εκατοστή προσπάθεια...

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις λύσεις που προτείνετε.

Νομίζω ότι η ip δεν πιάνει, αλλά θα το ξαναδοκιμάσω από Δευτέρα που θα πάω στη δουλειά. Επίσης θα δοκιμάσω και τα άλλα δύο, την μετάφραση και το tiny url. Θα σας πω και αν δουλεύουν...

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδια αυτο με to google translate το ξερα!!!!το θεμα ειναι οτι εγω θα φαινομαι σαν να μπενω στο facebοοκ η στο google/translate!!?????μη χασουμε και τη δουλεια μας για μαλακιες.............παρακαλω απαντηστεεεεεεε

Δημοσ.
ρε παιδια αυτο με to google translate το ξερα!!!!το θεμα ειναι οτι εγω θα φαινομαι σαν να μπενω στο facebοοκ η στο google/translate!!?????μη χασουμε και τη δουλεια μας για μαλακιες.............παρακαλω απαντηστεεεεεεε

Αφου ξερεις οτι ειναι μλκιες τι θες και μπλεκεις??

Δημοσ.

eελα μωρε για να περνα η ωρα που και που.........δεν ειναι οτι μπαινω σε πορνσελιδες!!!!!εχουν το WEBWASHER απο οτι είδα!!!!!!!!!

Δημοσ.

αν έχεις dsl, και κατεβαστήρι στο σπίτι....

το πρωί το αφήνεις ανοιχτό, του βαζεις ενα πρόξυ, ανοιγεις μια πόρτα, dyndns.com, zebedee, και αυτά.

αν, όχι κάτσε με τα φίλτρα.

Δημοσ.

Χα, που το θυμήθηκες το WebWasher! Είχε κι ένα πολύ ωραίο δωρεάν πρόγραμμα για http content filtering παλιά (δεν ξέρω αν το έχει ακόμα) για όσους ενδιαφέρονται.

Θα σου πρότεινα κάποιον απλό secure web proxy, αλλά είδα πως φιλτράρει και https οπότε δεν θα σε βοηθήσει. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιον εξωτερικό proxy (πχ τον στήνεις στο σπίτι σου) με κρυπτογράφηση που δεν είναι στάνταρ ώστε να μην μπορεί να δει τίποτα ο proxy του αφεντικού. Μιλάμε δηλαδή για τη λύση του random...

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να φωνάζεις.

Οποιοσδήποτε half-competent administrator θα καταλάβει αμέσως τι βλέπεις. Αφ' ενός οι συνδέσεις σε εικόνες κ.α. αντικείμενα γίνονται απευθείας, αφετέρου το traffic δεν μεταφέρεται κρυπτογραφημένο.

Δημοσ.

Δοκίμασε το hidemyass.com. Είναι ένας web proxy που θα σου επιτρέπει κατα 99% να σερφάρεις όπου θέλεις χωρίς να βλέπει κανένας σε τι σελίδες μπαίνεις . ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...