kirimis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Το συστημα (mobo Asus A8n SLi + 3800 Dual) ετρεξε για κανα μηνα με Kingston 2x512 σε Dual Channel στα 400 χωρις κανενα προβλημα. Στην πορεια διαπιστωσα πως χρειαζομαι ακομα 1GB μνημη... οποτε προσθεσα ακομα 2 KVR400X64C3A των 512. Οταν πρωτοbootαρισα προσεξα πως ναι μεν ηταν Dual Channel αλλα στα 333 και οχι στα 400 οπως θα ηταν το σωστο. Πηγα στο Bios οπου και σηκωσα τις μνημες στα 400 με παραλληλη αυξηση του latency απο 2,5 σε 3. Εκανα boot κανονικα, ολα φαινοταν φυσιολογικα... ολα δουλευαν ρολοι. Σε καποια φαση.... παγωνει.... χμμμ... τυχαιο ειπα. Συνεχισα και τις επομενες μερες, και σε τελειως ασχετες φασεις βαρουσε κολλημα, η μπλε οθονη. Οταν λεω ασχετες φασεις... εννοω απο την στιγμη του boot μπορει να παγωνε σε 30 λεπτα.... μπορει σε 5 ωρες!!! Αρχισα να ψιλλιαζομαι τις μνημες... ετρεξα μερικες ωρες MEMTEST το οποιο δεν βρηκε τιποτα απολυτως. Εκανα update στην μητρικη, εκανα και surface scan στον σκληρο για να αποκλεισω απο εκει καποιο προβλημα. Οι θερμοκρασιες ειναι αριστες... παντου. Τωρα το εχω πισω στα 333 και δεν φαινεται να υπαρχει καποιο προβλημα. Και ερωτω... εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να τρεχει? Μηπως ειναι καποιο known limitation το οποιο διαφευγει σε μενα? Εκανα ενα search στο Google, βρηκα καποιες αναφορες... αλλα οχι ξεκαθαρα πραγματα. Any ideas?
Hydrus Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Βασικα δες το manual της Asus να δεις εαν αναφερει τπ παραξενο για 4X512.Tα αντιστοιχα progs που θελουν οι Χ2 cpus τα εχεις εγαταστησει?Μηπως τελικα ειναι οι μνημες το προβλημα?Εμενα πανω στην γνωστη DFI με 3500+venice 2X1GB twinmos η μια εδειχνε 333 και η αλλη 400.Φυσικα εφταιγαν οι μνημες.Δεν τις ελεγχεις και συ μια-μια?...
nikoskon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Θέμα μητρικής ειναι.Στο εγχειριδιο το λεει. Εγω εχω τρια slots για μνημες DDR. Αν χρησιμοποιω μεχρι 2 απο αυτα τοτε μπορω να εχω συχνοτητα μεχρι 400. Αν χρησιμοποιησω και τα 3 τοτε η μεγιστη συχνοτητα που θα μπορς να εχω για μνημες 8α ειναι 333Mhz.
kirimis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 ερρμμμ το μονο limitation που αναφερει η ASUS στο manual ειναι η δυνατοτητα για Dual Channel. Οι μνημες μου ειναι μεσα στην λιστα με τις υποστηριζομενες και δουλεψαν κανονικα σε dual. Το θεμα ειναι γιατι το Bios δεν τις παιρνει στα 400 με οποιες συνεπειες εχει στο OS. To manual δεν αναφερει τιποτα περι ταχυτητων.
ppetr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δοκίμασε να αλλάξεις θέσεις στις μνήμες (πάντα σε dual channel). Είχα παρόμοιο πρόβλημα με τις δικές μου και λύθηκε έτσι. Έχω 2Χ256 + 2Χ512 Kingston ίδιου τύπου με σένα.
kirimis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Θεσεις αλλαχτηκαν... Εβαλα τις καινουργιες να παιξουν μονες τους και δουλεψαν σαν 400αρες Dual... εβαλα και τις 2 παλιοτερες και πεσαμε στα 333. Τις αλλαξα και θεση μεταξυ τους, αλλα δεν. Τις εκανα mix και τις δοκιμασα πρωτα σαν ζευγαρι και δουλεψαν κανονικα σαν 400αρες dual (σημειωστε πως η μια μνημη στο ζευγαρι ειχε chip της NANYA και η αλλη ειχε ενα συμβολο... τεσπα ηταν διαφορετικου κατασκευαστη) Ετσι mixαρισμενες μεταξυ τους τις εβαλα ολες και παλι επεσε στα 333. Υποπτευομαι πως πιθανα να φταιει το οτι ειναι διαφορετικου κατασκευαστη. Το ζητημα δεν δεν ειναι απλα η πτωση στο 333, αλλα κυριως η αναξιοπιστια στην λειτουργια... να μας βγαλουν κανα τριμηνο εστω να παρουμε τιποτα OCZ να ξεμπερδευουμε.
nimik Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Το θεμα ειναι γνωστο...4dimms & clockdown στα 333 στον Athlon64...αν ψαξεις λιγο στον γουγλη θα δεις παρα πολλα επι του θεματος..το ιδο συμβαινει και σε μενα στην Gigabyte K8NS Ultra-939 μονο που σε μενα μπαινοντας στο bios μπορεις να βαλεις τις μνημες στα 400 και παιζει κανονικα και dual..το μονο που δεν αλλαζει ειναι το Command Rate απο 2Τ σε 1Τ (αρκετα καλυτερες επιδοσεις με 1Τ)...απ'οσο εχω διαβασει ειναι limitation του memory controller ο οποιος ειναι στη cpu..επισης νομιζω οτι μονο με την DFI Expert μπορει καποιος να τα'χει ολα (DDR400&dualchannel&Command Rate 1T) με 4 dimms...για περισσοτερα στο google..
ppetr Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Θεσεις αλλαχτηκαν... Υποπτευομαι πως πιθανα να φταιει το οτι ειναι διαφορετικου κατασκευαστη. Το ζητημα δεν δεν ειναι απλα η πτωση στο 333' date=' αλλα κυριως η αναξιοπιστια στην λειτουργια... να μας βγαλουν κανα τριμηνο εστω να παρουμε τιποτα OCZ να ξεμπερδευουμε.[/quote'] Στην αρχή έγραψες ότι είναι όλες Kingston. Εγώ έτσι κατάλαβα. Λάθος; Αν είναι άλλη μάρκα, τότε είναι αναμενόμενο.
kirimis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Ερρρμμμμ ολες Kingston εειναι ppetr... απλα προερχονται απο διαφορετικο προμηθευτη. @ nimik: Ναι, οπως ειπα και παραπανω, βρηκα καποις αναφορες στο Google απλα δεν με κατατοπισαν ιδιαιτερα. Παντως καταλαβα πως υπαρχει καποιο ζητημα... αλλα να κανουν κολληματα στο λειτουργικο κιολας.... Τεσπα, τωρα οπως ειπα τις εχω σε mixed ζευγη nanya/something + nanya/something και εδω και 3 ωρες δεν φαινεται να εχω προβλημα με κολλημα. Ελπιζω τουλαχιστον να βρηκα λυση σε αυτο... μετα θα δουμε για την ταχυτητα. Ολο το βραδυ θα του βαλω να κανει κατι δουλιτσες... stress testing να δω αν το ξεπερασαμε.
Marker Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Το θεμα ειναι γνωστο...4dimms & clockdown στα 333 στον Athlon64...αν ψαξεις λιγο στον γουγλη θα δεις παρα πολλα επι του θεματος..το ιδο συμβαινει και σε μενα στην Gigabyte K8NS Ultra-939 μονο που σε μενα μπαινοντας στο bios μπορεις να βαλεις τις μνημες στα 400 και παιζει κανονικα και dual..το μονο που δεν αλλαζει ειναι το Command Rate απο 2Τ σε 1Τ (αρκετα καλυτερες επιδοσεις με 1Τ)...απ'οσο εχω διαβασει ειναι limitation του memory controller ο οποιος ειναι στη cpu..επισης νομιζω οτι μονο με την DFI Expert μπορει καποιος να τα'χει ολα (DDR400&dualchannel&Command Rate 1T) με 4 dimms...για περισσοτερα στο google.. Sostos, oriste kai ena link me polles epeksigiseis peri tou thematos: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-e3-mem_2.html Ego sto diko mou dokimasa 4 doublesided DDR x512 kai doulepsan cas 2 alla me command rate 2T. Ta duo modula itan ta dika mou(2xDDR466 kingmax) kai ta lla duo tou filou mou (2x OCZ Platinum), kai perase kai ta test me epituxia
kirimis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Να 'στε καλα παιδια... οπως παντα εξυπηρετικοτατοι Marker, οντως ενα τετοιο link γυρευα να δω τι τρεχει, προφανως δεν εβαζα τα σωστα στοιχεια στο ψαχτηρι (και το επισκεπτομαι καθημερινα το xbit να φανταστεις) Ετσι για την ιστορια, εχουν περασει ηδη 10 ωρες stress testing (εχω βαλει διαφορα apps να απασχολουν μνημη, σκληρο, cpu) συμφωνα με το setup που ειχα πει παραπανω και καναμε το πρωτο μεγαλο βημα... δεν κολλησαμε (αν και θα το συνεχισω για 10 ωρες ακομα)! Θα τα βρουμε και με τον χρονισμο τωρα πιστευω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.