Προς το περιεχόμενο

Brokeback mountain

TheBoyFromSalina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέπω ότι κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με την ίδια την ταινία (εκτός του προηγούμενου) οπότε θα γράψω δυο-τρια λόγια.

Την είδα, προφανώς, και απλά δεν μου άρεσε. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που δεν μου αρέσουν οι ταινίες που σοκάρουν για να σοκάρουν, που ποντάρουν στο τρικ του εντυπωσιασμού χωρίς αιτιολόγηση (πχ 21 gr, αν και εκείνη ήταν καλύτερη). Βρήκα αναίτια "σοκαριστική" (υπό την έννοια που μόλις ανέφερα, γιατί σκασίλα μου αν είναι gay) το πρώτη σεξουαλική σκηνή και τσαντίζομαι ειδικά όταν ακούω κάποιους να δικαιολογούν τον σκηνοθέτη όταν οι ίδιοι σε ανάλογη περίπτωση έκραζαν έναν άλλο που τόλμησε να δείξει ένα "69" μεταξύ ενός ερωτευμένου, παντρεμένου ζευγαριού (που εκεί είχε νόημα ύπαρξης, και που ούτως ή άλλως πρόκειται για φοβερή ταινία!!!). Εδώ όλα γίνονται χάριν εντυπωσιασμού και με κακό τρόπο, κυρίως απότομα. Τα τοπία είναι ωραία, η μουσική διεκπεραιωτική, εντάξει, αλλά δεν αρκούν. Η πρώτη, λοιπόν, σκληρή σκηνή θα μπορούσε να λείπει ή μάλλον να έχει δοθεί λίγο πιο "κόσμια" ή ποιητικά αν θέλετε, έτσι, όμως, θα με ενοχλούσε ακόμα και αν επρόκειτο για σεξ μεταξύ ανδρόγυνου. Και μην πει κανείς ότι "μας έδειξε την ωμή πραγματικότητα μιας τέτοιας σχέσης", γιατί πρώτον, είναι τέχνη, και δεύτερον, με την ίδια λογική, γιατί να μη μας δείξει και τις στιγμές που αφοδεύουν κοιτάζοντας τα άστρα!

Στη συνέχεια, γίνεται ότι γίνεται με εξαιρετικά κουραστικούς ρυθμούς χωρίς, δυστυχώς, να καταφέρει να με συγκινήσει το δράμα των ηρώων. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Σϊγουρα δεν έχει να κάνει με το ότι ήταν γκέι, ως θεατής το ξεπερνάς σε λίγη ωρά και τους βλέπεις ως δυο ερωτευμένους ανθρώπους που η ζωή τους έχει φέρει σε αδιέξοδο. Αλλά,... δεν μου έκανε κλικ. Γενικά ΔΕΝ. SPOILER!!!!

Στο τέλος εντάξει, εννοείται ότι κάποιος από τους δύο έπρεπε να πεθάνει, αλλιώς τι δραματική ταινία θα ήταν και πως αλλιώς θα διεκδικούσε τα οσκαρ. Αυτό και αν ήταν αποτυχημένο τρικ συγκίνησης!!! Ενώ, λοιπόν εξελίσσονται τα πράγματα με το γνωστό αργό τρόπο, μαθαίνουμε εκ των υστέρων ότι ένας από τους δύο πέθανε. Οκ. Ώρα να φύγουμε... Κρίμα, γιατί θα μπορούσε να ήταν μια πολύ ωραία ταινία (πόσες ακόμα φορές θα το πω αυτό; ). Πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να γράψω.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

την ειδα την ταινια

δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε ιδιαιτερα. ηταν αρκετα αργη με αποτελεσμα να βαρεθω.

Δεν μου δημιουργησε το συναισθημα της αγωνιας πάντως

Δημοσ.

egw ayto poy xerw einai oti sto athinorama sthn kritikh anagnwstwn gia thn tainia exw rixei to perisotero gelio poy exw rixei pote sto internet.apisteytes atakes kai polemos mexri thanatoy metaxy gay (gia na mhn to pw alliws) kai macho antrwn. apisteyto gelio kai atakes poy spane kokala.

Δημοσ.

απιστευτοι βλακες ειναι αλλα δεν θα βγαλουμε ακρη ποτε

δεν εχω δει την ταινια ακομη, δεν ξερω αν θα την δω αλλα ειλικρινα δεν νομιζω οτι θα γινω gay αν την δω...απορω πως πολοι φοβουνται τοσο πολυ...

Δημοσ.

Basika den tha tin dw OXI giati einai gay(den ntrepomai na paradextw,exw dei DYO episodeia Queer as Folk,pou btw an afiseis to gay fact einai foveri seira se styl Melrose Place) apla giati....romantiko western???Poios thelei na dei ena "romantiko western"??

Kai me androgyno na itan pali den tha tovlepa

p.s. exereitai naxai lesbies opote thagoraza kai to DVD

Δημοσ.

Τελικά η πολύ διαφήμιση, ο πολύς λόγος, οι διθυραμβικές κριτικές και όλος ο ντόρος γύρω από μια ταινία σε κάνουν να περιμένεις ΤΟ αριστούργημα. Και αν δεις κάτι που είναι ελάχιστα κάτω από αυτό (δηλαδή μια καλή ταινία) δε σου φτάνει, θες παραπάνω. Κρίμα, αν όλα τα παραπάνω ισχύουν για την ταινία, όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά τόσο καιρό, μαυτά που ακούω -και κακώς, οφείλω να με κατηγορήσω- έχω ήδη σχηματίσει πολύ θετική εικόνα για την ταινία χωρίς να την έχω δει. Αναγκαστικά είμαι στο περίμενε, αφού το αστόρια μόλις προχτές έβαλε το ματς πόιντ -αφού φυσικά έπαιζε το λούφα κοντά 3 μήνες, πως δεν έφτιαξε και καινούρια αίθουσα να την προβάλλει επί μονίμου βάσεως, σαν φόρο τιμής στον κρητικό λαό απορώ!- και φυσικά το μυστικό του βουνού θα καθυστερήσει άλλη μια εβδομάδα τουλάχιστον. Εν αναμονή...

Δημοσ.
Τελικά η πολύ διαφήμιση, ο πολύς λόγος, οι διθυραμβικές κριτικές και όλος ο ντόρος γύρω από μια ταινία σε κάνουν να περιμένεις ΤΟ αριστούργημα.

Οντως. Και απο αυτη την αποψη το βρηκα λιγο απογοητευτικο. Πολλες αρετες μεν αλλα μου αφησε και την αισθηση του "μισου"/"ανολοκληρωτου". H σχεση των δυο αντρων, τουλαχιστον οπως την ειχε στο μυαλο του ο χαρακτηρας του Ledger, μαλλον επρεπε να ειχε δοθει καλυτερα.

Κατα τα αλλα, δεν ειναι ρομαντικο, δεν ειναι western. Μια μαυριλα ειναι. SPOILER Απο κεινες τις ταινιες οπου τιποτα δεν παει προς το καλυτερο.

Απο τις υποψηφιοτητες για Οσκαρ δικαιολογω και υποστηριζω το Καλυτερης Σκηνοθεσιας, Α ανδρικου και Β γυναικειου - αγνωριστη η Michelle Williams. Αντε και της Μουσικης - αλλα που στο διαολο ακουγεται αυτο το υπεροχο τραγουδι του Rufus Wainwright που περιλαμβανεται στο soundtrack και που περιμενα 2 ωρες ν'ακουσω, δεν καταλαβα. :mrgreen:

Αυτο που καταλαβα ομως ειναι τι ακριβως ενοχλει σ'αυτην την ταινια: Οτι οι gay χαρακτηρες δεν δειχνουν καμια θυληπρεπεια.

Ειναι αφοπλιστικο ομολογουμενως.

Και τι θελει τελικα να πει ο ποιητης? SPOILER(?)

Να εκτιμας αυτο που εχεις. Εχουμε μονο μια ζωη.

Δημοσ.

Είδα διαφημιστικό πόστερ σε στάση λωφορείου . Όλοι οι γκέι καουμπόηδες είναι τόσο ωραία παιδιά? Ξυρισμένοι , καθαροί , με επιδερμίδα από βελούδο ?

Ο Κλιντ , ο Τζον και ο Λι γιατί δεν ήταν έτσι ?

Δημοσ.
Είδα διαφημιστικό πόστερ σε στάση λωφορείου. Όλοι οι γκέι καουμπόηδες είναι τόσο ωραία παιδιά? Ξυρισμένοι, καθαροί, με επιδερμίδα από βελούδο ? Ο Κλιντ, ο Τζον και ο Λι γιατί δεν ήταν έτσι ?

XAXAXA!! Kαλό. Και εύλογη η απορία, ομολογουμένως. Αλλά αν λάβεις υπόψη σου οτι ζούμε στην εποχή όπου ο σύγχρονος άντρας αποκαλείται μετροσέξουαλ και όχι άντρας, τελεία και παύλα, πιστεύω θα καταλάβεις πολλά. Γιατί ο κλιντ, ο τζον και ο λι δεν ήταν έτσι πριν 10-20 χρόνια; Γιατί τότε το πρότυπο ήθελε τον άντρα να είναι και λίγο dirty, και λίγο κωλοπετσωμένος και γενικά ένα στυλάκι πιο αλήτικο. Σήμερα αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα ο άντρας, πρέπει να είναι όμορφος. Και αν δεν είναι, τουλάχιστον να δείχνει. Περιποιείται τον εαυτό με ζήλο -εξου και η επιδερμίδα απο βελούδο, ας είναι καλά η biotherm!- προσέχει τι θα φορέσει -ευτυχώς έχει περάσει η εποχή του ένα καλό κοστούμι για όλες τις περιπτώσεις, μα όλες όμως- και γενικά φροντίζει την εικόνα του. Τίποτα μεμπτό σε αυτό. Τώρα, αν οι γκέι καουμπόϋδες συγκεκριμένα ακολουθούν άλλο πρόγραμμα, δεν το γνωρίζω.

Υ.Γ: Αφίσα σε στάση για γκέι ταινία; Και υπάρχει ακόμα; Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι αδιαφορούν επειδή νομίζουν ότι πρόκειται για την νέα καμπάνια του marlboro, και αναρωτιούνται: εγώ γιατί δεν είμαι έτσι αφού κάνω 2 πακέτα τη μέρα; :D

...Οτι οι gay χαρακτηρες δεν δειχνουν καμια θυληπρεπεια.

Ναι, ξέρεις, αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό μιας άλλης υποκατηγορίας ανθρώπων της γκέι κοινωνίας. Οι γκέι άντρες ουδεμία σχέση έχουν με θηλυπρέπεια. Σκέψου: Ian McKellen, Καβάφης, Marlon Brando...

Δημοσ.

;)

Παντως η καλη εικονα των πρωταγωνιστων εχει πρακτικη εξηγηση. Επειδη η ταινια εξελισσεται σε περιοδο 20 ετων και τους χαρακτηρες ενσαρκωνουν οι ιδιοι ηθοποιοι, τους δειχνει στην αρχη ναναι μες στα νιατα για να τους "μεγαλωσει" αργοτερα με μουστακια, γκριζες τριχες, αξυρισιες, προγουλια, ρυτιδες και προκοιλια. :P

Δημοσ.

Eγω δεν καταλαβαινω πως αντρες πανε να δουνε την ταινια...

Δεν τους χαλαει 2 αντρες να γκομενιζουν?Να τανε γκομενακια να το καταλαβω...

Θα τρεχα πρωτος!:D

Δημοσ.

Λοιπόν μόλις είδα την ταινία. Πραγματικά πρέπει να πω πως την είχα εδώ και αρκετό καιρό αλλά δε την έβλεπα γιατί πίστευα ότι θα είναι κοτσάνα. Και πραγματικά ήμουν από εκείνους που έλεγε τι κοτσάνα σενάριο είναι αυτό. Τι πραγματικά μπορεί να μου προσφερει; Και όμως τώρα οφείλω να ομολογήσω ότι έκανα λάθος. Η ταινία είναι αρκετά καλή, (όχι αριστούργημα έτσι;).

Ρε παιδιά απορώ πως όλοι θιχτήκανε από την ταινία. Από αυτά που διάβαζα περίμενα ότι θα έδειχνε τα τρελά ... αλλά καμία σχέση. Δε εστιάζει καθόλου στις ερωτικές περιπτύξεις ούτε δίνει βάση εκεί... Προσωπικά ούτε η πρώτη σκηνή με πείραξε ιδιαίτερα. Σιγά ρε παιδιά το σοκαριστικό πια.

Στο american history x (παρεπιπτώντως ταινιάρα) υπήρχε σκηνή που τον καημένο τον norton τον βίαζαν στη φυλακή. Δεν άκουσα κανέναν να παραπονιέται γιατί ήταν αντιαισθητική η σκηνή. Τώρα μας πείραξε ότι είναι γκέι; Αν ήταν δηλ απλός βιασμός δε θα μας πείραζε;

Α ρε Ελλάδα με τη νοοτροπία σου. Όσοι λένε ότι είναι γκέι ταινία πραγματικά δε ξέρουν τι τους γίνεται. Έχω δει πολλές πιο "γκέι" ταινίες που ήταν και σκουπίδια οι περισσότερες...

Καλά όσο για τα όσκαρ αυτοί που αναρωτιούνται γιατί είναι φαβορί ε τί να πω...δηλ ο τιτανικός καλύτερος ήταν που τα είχε σαρώσει;ΟΧΙ!! Κατά καιρούς έχουν πάρει όσκαρ ταινίες πολύ χειρότερες από αυτήν.

Τέλοσπάντων εμένα μου άρεσε αρκετα... Και σιγά την φωτογραφία που είχε δηλ. 3-4 σκηνές ωραίες με τα βουνά είχε και αυτό ήταν όχι τίποτα ιδιαίτερο...

Αυτά!

Δημοσ.

Ki ego molis prox8es tin eida giati apla tin eixa valei teleftaia stin lista logo tou ntorou kai tis ypo8esis kai apla mporo na po pws itan mia metria tainia!

Aporo pos 8a parei 8 Oscar afti i tainia? Mono kai mono eksaitias tis diafimisis kai tou ntorou pou egine?

H tainia einai ypervolika apli kai argi. Entelos ksafnika, vlepeis mia erotiki praksi metaksy 2 antron, xoris prin na se proydeasei kai na se proetoimasei gia afto!

Ekei pou voskousan diladi ta provata (opos elege palia kai o Xarry Klynn), tsap ksafnika "crazy train"! :P

An diladi den ikseres to story tis tainias kai apla tin evazes na peksei, 8a eleges ti & pos & pote & giati empleksan etsi ta mpoutia tous!

Pernane ta xronia, i filia paramenei, mia fora ka8e xrono to "koko", deixnei tin oikogeneiaki istoria kai to drama tou ka8enos (xalara omos, min perimenete na peksei me ta synais8imata sas) kai teloooos!

Afto itan! Eixe 5-6 poly omorfes fotografies (oles idies omos me ta synefa kai ton ourano), mia sxetika kali (ligaki kata8liptiki!) country mousiki (araia kai pou, oxi se monimi vasi) & 1 syn 8a doso ston Heath Ledger gia tin xoriatiki-cowboyiki profora tou kai mono.

H skino8esia itan poly apli kai mporo na po isos kai imi-epaggelmatiki me arketa la8i, eidika stous dialogous metaksy 2 atomon opou allaze estia o fakos.

Sygkritika, to persino "Million Dollar" einai 10 klaseis anotero!

Δημοσ.

την ειδα και εγω χθες...

η ταινια ειναι φοβερα υπερεκτιμημενη κατα τη γνωμη μου και δεν αξιζει να παρει 8 υποψηφιοτητες με τιποτα..

Σκηνοθεσια καλη,φωτογραφια πολυ καλη,μουσικη επενδυση καλη,συμπαθητικες ερμηνειεςδιαλογοι που βγαινουν με το τσιγκελι,και καποιες δυνατες σκηνες....

Επισης,το σεναριο δε λεει και πολλα,η διαρκεια κουραζει,και γενικα το σεναριο ειναι μαυρη μαυριλα και δεν εχει να δωσει πολλα μηνυματα....

Απορω πως αυτη η ταινια εχει τοσες υποψηφιοτητες,και οπως φημολογειται εντονα θα παρει και το οσκαρ καλυτερης ταινιας...αν ειναι δυνατον να συγκριθει με το εκπληκτικο Crash....

6,5/10

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι..

Τέλος πάντων, πριν λίγο πόσταρα στις κριτικές, να μην κουράζω άδικα.

Aλλά μου έκανε εντύπωση που εχθές στην αίθουσα οι περισσότεροι άντρες σχεδόν δεν ακούστηκαν, ενω τα πιο πολλά σχόλια και γελάκια προέρχονταν από γυναίκες, στις... επίμαχες σκηνές. Έτσι μου 'ρχοταν να τους πω, όταν τα κάνετε εσείς είναι καλύτερα;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...