Προς το περιεχόμενο

2 διαφορετικά λειτουργικα σε 2 σκληρούς δίσκους

andreas_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνω για να έχω 2 διαφορετικά λειτουργικα σε 2 σκληρούς δίσκους και να μη έχω πρόβλημα Εκκίνησης;

πχ windows xp στον C: και windows 2000 στον D:

Αν κάνω κανονικά την εγκατάσταση μετά μου είπαν ότι θα έχω πρόβλημα στην Εκκίνηση, όμως δεν μου εξήγησαν γιατί!!!

επιδή είναι σε διαφορετικούς δίσκους;;;

Αν κάποιος μπορεί να βοηθησει περιμένω απαντήσεις

και τι πρέπει να κάνω για να έχω σωστή εκκίνηση

γιατί σκέφτομαι να πειραματιστώ.

ευχαριστώ...

Δημοσ.

oxi ego ixa 2 win xp se 2 diaforetikous diskous,malista ston deytero disko

ta perasa amesos me ghost 9 !

doulepsan arketa kala alla thelei prosoxh an tha exis 2 active leitourgika

to kalitero ine na ta perasis ksexorista oste na ftiaxei mono tou

ena oreo menudaki!

Δημοσ.

Eχω σε δυο διαφορετικούς δίσκους τα XP και διαλέγω με το bios με ποιόν θα κάνω Boot(όχι πολύ πρακτικό ομολογώ)

Δεν έχω προβλήματα.

Πάντως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί...

Δημοσ.

den einai sigouro

malon mporei na egatastisi ta xp kai 2000 antistoixa se opoio skliro einai to kathena,me seira prota 2000 kai meta xp.o bootloader twn xp tha deixnei logika kai ta 2 leitourgika,arkei na mpei os o protos skliros sto boot sequence o skliros me ta xp.

ksanaleo oti den eimai katholou sigouros.as milisoun oi eidikoi,opos leei kai o Godfath3r.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον _BASSstarlet_ .

Πάντα είχα στον ένα δίσκο τα αγγλικά και στον άλλον τα Ελληνικά.

Απλώς διαλέγω από το bios με ποιόν θα κάνω Boot.

Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα.

Δημοσ.

Άμα δεν υπάρχει περίπτωση να "χωρίσεις" κάποτε τους δίσκους (δηλαδή να πάρεις τον δεύτερο και να θες να παίξει σε άλλο μηχάνημα σαν πρώτος), τότε είναι εύκολη δουλειά. Καλύτερα βάλε τα 2000 πρώτα και μετά τα XP, αν και αν θυμάμαι καλά παίζουν και ανάποδα. Θα βγάλει κανονικά το μενού με τις επιλογές και θα διαλέγεις λειτουργικό απλά με τα βελάκια.

Για τους υπόλοιπους που είναι λίγο πιο έμπειροι και παιδεύονται με το bios: υπάρχουν και bootloaders που επιτρέπουν boot από το δεύτερο δίσκο, π.χ. ο grub του linux. Το να μπαίνεις bios για να αλλάξεις το boot sequence είναι κουραστικό...

Δημοσ.

Δε χρειάζεται grub στην απλή περίπτωση, φτάνει ο bootload των Windows και δε χρειάζονται επεμβάσεις στο boot.ini, το φτιάχνουν μόνα τους.

Τον grub (ή και τον acronis boot loader κτλ) τον ανέφερα για τις πιο προχωρημένες περιπτώσεις: π.χ. κάποιος μπορεί να θέλει τα XP στον πρώτο δίσκο, τα 2000 στον δεύτερο, αλλά με την ιδιομορφία ότι αν ΒΓΑΖΕΙ τον πρώτο να μπορεί να δουλέψει ο δεύτερος μόνος του. Ή αν θέλει όταν μπουτάρει από 2000 να βλέπει τον δεύτερο δίσκο σαν C:. Τότε χρειάζονται πιο προχωρημένα πράγματα...

Δημοσ.

Για να γίνω πιο κατανοητός θέλω αυτό που λέει ο alkisg όταν μπουτάρει το PC από 2000 να βλέπει τον δεύτερο δίσκο ,(ανάλογα θα είνα C: ή D: το γράμμα) αλλά αυτό είναι το σημαντικό να βλέπει και τον δεύτερο δίσκο

Δημοσ.

Loipon 2 tropoi analoga tou ti thes: Mporeis na exeis sundedemenous kai toys duo HDD kai meso tou CD ton Windows na dialekseis to hdd pou theleis na kaneis install, auto sou dinei tin dynatotitato ena systima na gnorizei tin uparksi tou allou meso tou boot.ini, opote sti ekkinisi tha sou dinei menu epilogis windows pou thes na sikoseis. O 2) kai pio katharos kat' eme. Ksesyndese ton 1 skliro kai kane tous ksexorista windows install.Vazeis sto bios poios HDD thes na einai first boot (ousiastika etsi kai poio sustima) Ti kerdizeis? To ena sustima den gnorizei tin uparksi toy allou, ean theliseis na pas sto oxi default sistima pou exeis, apla, patontas to koumpi(kathe motherboard mporei na exei diaforetiko) gia emfanisi tou boot-menu kata ti diarkeia toy boot-up, kai meta epilegeis to HDD pou theleis na sikoseis (ousiastika to allo sustima).Apofeugeis etsi ta mperdemata metaksi sustimaton. Auti tin stigmi exo tria leitourgika sto sustima mou me ton deutero tropo 2x WinXp pro 32bit kai 1x Win Xp pro 64bit

Dialekse kai pare

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...