Overseer486 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Λοιποοοοοοοον. μια ωραια και καλη μερα, που δοκίμαζα καποιες παλιές μνήμες στο PC για να δω τι δουλεύει και τι παει για πεταμα, το pc αποφασισε να τα τινάξει. αφού περασα ολεσ τις προσ δοκιμη μνήμες απο τη μητρική και τισ τεσταρα κανονικότατα, έβαλα τις δικέσ του πάνω (οι οποίες σημειωτέων αγοράστηκαν παραμονή πρςτοχρονιάς). μόλις π'άτησα το power μύρισε καμμένο (δεν ημουνα εγω, το pc βρώμησε). πανικόβλητοσ το εβγαλα απο τη μπρίζα και απο τότε ασχετα με τη μνήμη που του έβαλα πάνω το μόνο που κάνει το pc είναι ενα μακρύ μπιπ δλδ χτυπάνε οι μνήμεσ. Η mobo είναι Abit NF7-S και οι μνήμεσ corsair. Έψαξα λίγο πάνω στη μητρική και απο ότι ειδα απο το fet των μνημών (1) δεν βγαίνει σωστό ρευμα. το μεσαίο ποδαράκι εχει 3,3V και ~0,7 και τα 2 ακριανά. το (3) το οποίο δεν μπορώ να διαβάσω τι γράφει πάνω του(μαλλον ψημμένο) εχει και στα 2 ακρα του ίδιο voltage με το (1). Επίσης το (2) το οποίο δεν εχω ιδέα τι είναι φαίνεται ψιλοψημενο.... αυτά. οποιος εχει την παραμικρή ιδέα για το τι μπορει να γίνεται η εχει διάθεση να μετρήσει τισ τάσεις των συγκεκριμένων εξαρτημάτων ας τα postαρει εδώ. και soz αν δεν βγάζετε νοημα αλλα έφαγα αρκετές ώρες πάνω απο τη mobo και το κεφάλι μου είνια καζάνι...
ban-man Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 ta FET kai genika ta tranzistor tetoiou eidous den bgazoun kapnous h bromane otan kaigontai. sygkekrimena na se emhmerwsw to oti synh8ws antexoun kai se ypsiles 8ermokrasies anw twn 100 C auto pou mallon kahke einai kapios pyknwths h agwgos epanw sto board. to na metrhsoume ekei tis taseis den bgazoume kati pou na psaxoume ston aiwna ton apanta....logw syndesmologias h plaketa auth (polyplokh) exei logous na paragei kapoia volt pou den mas endiaferoun (gia pio logo) se kapoia kyklwmata analoga me thn leitoyrgeia tous... Megeia thn kainouria mobo sou!
spirosta Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2006 Φίλε ban-man ο φίλος δεν μέτρησε τυχαία πράματα αλλά ουσιαστικά τις εξόδους που πάνε στις μνήμες και άρα έπρεπε να έιναι γύρω στα 2,6V. Τώρα αν Overseer486 μέτρησες τυχαία πάω πάσο. Αν δεν παίζει εγγύηση μάλλον καινούργια. Ακόμη και να ξέρεις τι είναι αυτά που κάηκαν και να έχεις και τα κατάλληλα εργαλεία να τα αλλάξεις (γιατί είναι smd εξαρτήματα) δεν ξέρεις αν έχει και αλλού πρόβλημα. To νούμερο 1 που έχεις κυκλώσει είναι σίγουρα mosfet τάσης και φροντίζει ώστε να δίνει σταθερή και καθαρή τάση στις μνήμες (αν είναι των μνημών αλλά μικρό το κόβω για CPU) το δεύτερο υποθέτω ότι μάλλον είναι κάποιος voltage regulator και ουσιαστικά είναι αυτό που καθορίζει πόση θα είναι η τάση. Με αυτά τα δύο καμμένα σίγουρα υπάρχει πρόβλημα και μεγάλη πιθανότητα να έχουν πάθει και άλλα ζημιά (chipset, πυνωτές και ότι τραβάει η καρδιά σου.). Πολύ σε κούρασα, εγγύηση η καινούργια. Α! και η αιτία? Μάλλον κάποιο στραβωπάτημα κάπου ή των μνημών ή κάτι άλλο βραχυκύκλωσε.
Overseer486 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2006 Καλα και εγω εκει το πήγαινα το θέμα. απλα είπα να δοκιμασω να ποσταρω σαν λυση απελπισίας..... τεσ πα. οπως είπατε με γεια τη καινουρια μου mobo!!! καμμια πρόταση για μεταχειρισμένη socket A mobo με sata?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.