Προς το περιεχόμενο

CRT η ΤFT??????

evilsoler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ban-man:

8igeis atoma pou ayth th stigmh den summmetoun sto sygkekrimeno thread.

de 8a mpw sto tripaki na se xarakthrisw.

to ligotero poy mporoume na kanoume einai apla na anaferoume ta posts sou

stoys moders.

syggnwmh gia to off-topic.

Δημοσ.

Το εχουμε συζητήσει χιλιάδες φορές το θέμα με τις CRT/TFT και τις διαφορές τους και το αν ο ενας τύπος είναι σωστός ή όχι καθως επίσης και η θεωρεία δεν παίζει τοσο ρόλο.

Στην πράξη όντως οι καινούριες TFT πάσχουν από 1 πραγμα,και αυτό ειναι το μαύρο τους. Ουτε ghosting, ούτε ιδιαίτερα προβλήματα με τη γωνία θέασης (εκτός αν κάποιος έχει βιτσιο να βλεπει ταινία ενώ είναι καβαλημένος στο μονόζυγο!:D). Τοσο η γωνια θέασης όσο και η απόκριση έχουν πλέον βελτιωθεί πολύ, με τα 12ms (θεωρητικά) να είναι νομίζω το standard πλεον.

Το προβλημα μου εμενα ειναι το μαυρο, το οποιο δεν ειμαι μαυρο αλλα σκουρο γκρι. Απο κει και πέρα παίρνοντας μια TFT 300€ σε 2 χρόνια που θα υπάρχουν ακραίες TFT χωρίς κανένα πρόβλημα καπου θα την πουλήσεις 150€, γιατι ειναι TFT. Αν όμως πάρεις μια ακριβή CRT στα 300€, σε 2 χρονια που θα θες να πας σε TFT δεν θα την αγοράζει κανείς ούτε για 100€. Απο αποψη ποιότητας, θα πουλάς μια κορυφαία CRT. Απο άποψη τεχνολογίας όμως θα πουλάς εναν νεκρό δυνόσαυρο που ο αλλος ρισκάρει γιατι ότι και να πάθει απλά την πετάει! Αν τα χρήματα και η μεταπωλητική αξία σε απασχολεί (ξερω πολλους που δεν τους απασχολεί καθόλου), ξανασκέψου το!:)

Δημοσ.

Βάζω πάνω από όλα την ΥΓΕΙΑ μας! Αρκετά βομβαρδιζόμαστε με ακτινοβολίες όπως π.χ ( από τις τηλεοράσεις κι τα κινητά). Γιατί να επιβαρύνεις το κεφαλάκι σου με την ακτινοβολία; Tft my friend!! Μπρως στην υγεία συμβιβαζόμαστε με μερικές ατέλειες των tft, όπως τους χρόνους απόκρισης. Επίσης καλύτερα με dvi γιατί είναι πιό φωτεινές κι ευκρινείς.

Δημοσ.
Βάζω πάνω από όλα την ΥΓΕΙΑ μας! Αρκετά βομβαρδιζόμαστε με ακτινοβολίες όπως π.χ ( από τις τηλεοράσεις κι τα κινητά). Γιατί να επιβαρύνεις το κεφαλάκι σου με την ακτινοβολία; Tft my friend!! Μπρως στην υγεία συμβιβαζόμαστε με μερικές ατέλειες των tft, όπως τους χρόνους απόκρισης. Επίσης καλύτερα με dvi γιατί είναι πιό φωτεινές κι ευκρινείς.

Etsi akrivos.Kai na po oti paratirisa pos me dvi to most wanted mou etrexe kalitera! Diladi i kinisi tou pexnidiou itan omaloteri.

Δημοσ.

Συμφωνώ 100% για το θέμα της μεταπωλητικής αξίας. Σε 2 χρόνια μια CRT (ακόμη και η καλύτερη) δεν θα έχει μεταπωλητική αξία. Όλοι θα έχουν πάει σε TFT. Πλήν όμως το αρχικό θέμα ήταν...

"...Και σας ρωτω.. γιατι να παρω tft και οχι μια crt που προσωπικα μου φαινεται πως εχουν και καλυτερη εικωνα.Εχω σκοπο να δωσω γυρω στα 350 ευρω το πολλυ..."

...και εξ' ου και η συμβουλή μου για μια μαμάτη CRT (την οποία έχω και χαίρομαι).

Στο θέμα της υγείας μας, ο κύριος όγκος της ακτινοβολίας είναι στο οπίσθιο τμήμα της -CRT- οθόνης, οπότε προσέξτε εσείς που κάθεστε ΠΙΣΩ από οθόνες. (Βέβαια αυτό είναι ακόμη ένα επιχείρημα υπέρ των TFT)

Αυτά

Καλές αγορές, όποιες και να είναι αυτές

Σίμος

Δημοσ.

Entaksei eksartate kaneis poso apaititikos einai apo tin othoni tou.Gia mena oi epidoseis einai iperanw tou megethous tis othonis ,tis aisthitikis ktl...gia ayto piga kai se crt.

Pisteyw oti oi tft kapote(borei kai poli sintoma) tha kseperasoun tis crt se olous tous tomeis kai tote den tha iparxei logos na dialeksei kapoios crt.Pros to paron omws ta pragmata einai diaforetika.

Δημοσ.

basika oi TFT mono kai mono ths texnotropias tous den mporoun n axeperasoun tis CRT....omws auto 8a to kataferoun syntoma oi OLED

8a exei fash h texnologia ta epomena 5 xronia!!!!!

Δημοσ.

Thresh ο soler είναι φιλαράκι..

απλά είχε πει το κορυφαίο..

έβλεπε πιο καθαρή εικόνα στην CRT από την TFT...

ντάξ..θέμα συνήθειας είπα..

τέσπα..

μάλλον για την LG 1780Q (TFT) θα πάει..είναι και κούκλα και μια χαρά η οθόνη..

σου υπόσχομαι..

αν η Samsung αλλάξει την εγγύηση και την κάνει 0 Pixel θα χτύπησω εκείνο το τρελό μωρό που μου είχες δείξει! :)

θεά ήταν :)

τώρα πλεονεκτήματα μειονεκτήματα..χμ..γραφίστες+gaming -->CRT

γενικώς κανόνας δλδ..

αλλά μπαούλα βρε αδερφέ.. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...