Προς το περιεχόμενο

Δίπλα στον υπολογιστή παγώνω!

Green Dragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά αλήθεια σας λέω.

Από προχθές που άλλαξα το κουτί, το motherboard και τη ψύκτρα του pcu, το γραφείο μου έγινε Σιβηρία.

Έβαλα ένα αλουμινένιο wavemaster της coolermaster μέ ένα 120άρη ανεμιστήρα πίσω και 2 80άρηδες μπροστά.

Έβαλα επίσης ανεμιστήρα και ψύκτρα στο cpu, Zalman 7000B.

Ο πίνακας ελέγχου της motherboard MSI δείχνει CPU Temp 41 και System Temp

29 βαθμούς.

Δεν ξέρω αν και σε σας συμβαίνει το ίδιο και αν είναι φυσιολογικό, αλλά εγώ πρώτη φορά το βλέπω. Το παλιό μου κουτάκι ήτανε φουρνάκι μπροστά σε αυτό.

Τί λέτε;;;;;;;;;;;;

Δημοσ.
......

Τί λέτε;;;;;;;;;;;;

καλορίζικο?????

αντε και στα δικά μας (το δικό μου ακόμα δεν έχει αποκτήσει την ιδιότητα ψυγείου χιχιχιχι)

πάντως περίεργο δεν είναι εαν

εχεις κανει καλη ταξινόμηση στο εσωτερικο του

εχεις τοποθετησει τα fans σε σωστες θεσεις

ειναι κοντα σε παραθυρο και "παιρνει τον αερα του"

δεν το ζορίζεις και τρελά!

Δημοσ.

ρε παιδιά coolάρετε με τις θερμοκρασίες! Χειμώνας είναι! Τί περιμένατε να δείχνει 40 βαθμούς το case?

Βγάλτε και κανέναν ανεμιστήρα. Ο θόρυβος δε σας ενοχλεί? Άμα έχεις 2 8ρηδες και έναν 12αρη και μάλλινο παλτό να είχε το κουτί κρύο θα έκανε!

Εγώ έναν 12αρη έχω στο κουτί μου και του κατέβασα στροφές. Μια χαρα cool είναι κι ετσι. Δε χρειάζεται να κάνει και μπούζι!

Δημοσ.

Σωστός Doc!

Αλήθεια τον δεύτερο ανεμιστήρα τον έβγαλες;

Πές μου τίποτα για τα καλούδια που πήρες πρόσφατα. Τα ευχαριστήθηκες;

Εγώ με το κουτί μια χαρά είμαι, όσο για το τροφοδοτικό μου έβαλες ιδέες.

Σύντομα θα πάω για κάποια τράμπα, με άλλο που να έχει αποσπώμενα καλώδια.

Δημοσ.

Μακάρι να πάγωνα και εγώ... Κάνει άνετα για καλοριφέρ το pc μου. Κάτω απο 50 temp δεν βλέπω στον cpu και σε πολύ ζόρισμα ένα 75 το πιάνει στα χαλαρά! Η sys temp ειναι πιο normal. κυμένετε στα 35-40.

doc χειμώνας αλλά 75 temp einai πολύ... Αναγκάστικα να ανοιξω το κουτί για να μην κάνει restart.

Δημοσ.

Melissa_virus κάποιο πρόβλημα υπάρχει σίγουρα με την ψύκτρα σου.

Όσο και να κατεβάσεις τη θερμοκρασία του κουτιού δε θα δεις διαφορά στον επεξεργαστή.

Βγάλε την ψύκτρα, καθάρισε την απ' τη σκόνη που σιγουρα θα έχει μαζευτεί και βάλε άλλη παστούλα.

Green Dragon απόλυτα ευχαριστημένος κι εγώ τόσο απ' το νέο μου case Antec P160W όσο και απ' το Liberty500.

Μάλιστα το antec έχει και thermistor με αντίστοιχη ένδειξη μπροστά με ενδειξεις από 22-25 βαθμούς. (ανάλογα και με το καλοριφερ)

Χαμήλωσα τις στροφές απ' τον 12αρη του γιατί θέλω απόλυτη ησυχία, χωρίς ιδιαίτερη διαφορά στις θερμοκρασίες.

Αλουμίνιο βλέπεις.

Δημοσ.

Βασικα μάλλον πρέπει να βάλω εντελώς άλλη ψύκτρα. Κάποια στιγμή θα βάλω νεράκι.

Απο σκόνες είναι ολοκάθαρη. Την καθαρίσω πολύ συχνά για να κερδίζω temp. Το ίδιο και με πάστα. Έχω βάλει μια μέτρια. Όχι τελείως μάπα από της άσπρες που είναι σαν κρέμες. Έχει silver μέσα. Δεν θυμάμαι εταιρία.

Από την αρχή που έβαλα τον new cpu έχω δει άθλιες temp... Ψυσταριά είναι ο cpu :D

Δημοσ.
Μακάρι να πάγωνα και εγώ... Κάνει άνετα για καλοριφέρ το pc μου. Κάτω απο 50 temp δεν βλέπω στον cpu και σε πολύ ζόρισμα ένα 75 το πιάνει στα χαλαρά! Η sys temp ειναι πιο normal. κυμένετε στα 35-40.

doc χειμώνας αλλά 75 temp einai πολύ... Αναγκάστικα να ανοιξω το κουτί για να μην κάνει restart.

Όταν η CPU ξεφεύγει πάνω από 20 βαθμούς από το κουτί, τοτε 100% φταιει η ψυκτρα. Οι λόγοι μπορεί να ειναι αρκετοί:

1. Μικρή-ανεπαρκής ψύκτρα

2. Προβληματικό ανεμιστηράκι και άρα μειωμένη ροή

2. Κακή τοποθέτηση ψήκτρας, ελλειψη πάστας (αν και τέτοια διαφορά δεν δικαιολογείται με τη πάστα)

Δημοσ.
to poio kalo test giana deis an exeis kali psuksi einai na baleis mia mpura mesa sto kouti kai meta apo 15 lepta na deis an exei pagwsei :P

:-D :-D :-D :-D :-D :-D

kai meta sou lene oti to pc den exei alles xriseis!!!

Δημοσ.

Κάθε πόσο καιρό περίπου καθαρίζετε τη ψύκτρα και γενικά το εσωτερικό του κουτιού;

Και κάθε πόσο αλλάζετε τη πάστα. Υπάρχουν πάστες που είναι σαν κρέμες και άλλες καλίτερες που έχουν χαλκό. Ρε σείς έχω πάθει τη πλάκα μου μαζί σας.

Πήρα μία μαματη ψύκτρα της Zalman με σένσορα στο εξωτερικό του κουτιού και ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Ωραία φάση!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...