Προς το περιεχόμενο

Πως θα βρω τι DSL σηκωνει το δικτυο;

vagos789

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην δουλεια εχουμε ενα δικτυο και του εχουμε κολλησει μια DSL 384.

Ομως εχουμε γινει πολλοι και πλεον δύσκολα χτυπαει καποιος πανω απο 7/sec.Λεμε λοιπον για αναβάθμιση,όμως πως μπορώ να ξερω σίγουρα αν σηκώνει πχ 1024Κ?

Δημοσ.

to problima sou file mou exei 2 lyseis

mia epiponh.ths anaba8mishs

kai mia euolh ths "magkias" :-)

as pame sthn prwth pou einai kai pio euklolh:

an meneis se apostash pio mikrh apo 3Km apo tokontinotero thlefwniko kentro h ypokentro tote h grammh sou mporei na aggixei ta 8 Mbit (eidka an einai kai sxetika ka8arh...auto den mporw na to xerw.to xerei omws o pOTE) opote mhn agxwnesai.

kaneis mia aithsh plhrwneis ta mallia ths kefalhs soy kai eisai anetos...

(Leeeme twra...KAKH EPILOGH)

pame sthn deuterh lysh...

Traffic Shaper

yparxoun se windows programmatakia poy

syntonizoyn kai koboyn ta data flow kai ta up kai ta down etsi wste na mhn liwnetai....

bebaia an 8es kati pio apotelesmatiko 8a se dysarestisw ligo mias kai 8a xreiasteis ena palio mhxanima me Linux h OpenBSD (protimotero auto!)

to opio 8a sou kanei apsogh douleia kai 8a phgenetai oloi fetes xwris [roblhmata ka8ysterhsewn.......idiaitera an kapios katebazei.....

kalo e?

mia typikh syn8esh toy mhxanhmatos 8a htan h exis:

Pentium sta 133Mhz

32MB RAM

enas diskos 300MB

kai ta sxetika..

o8ones,plhktrologia.....mpla mpla mpla.......

alla 8a prepei na breis kapion konta soy pou na xerei gia na seboi8isei

Δημοσ.

πήγαινε στο router σου και κανε το σχετικό τεστ που έχει για τη γραμμή σου (SNR margin, attenuation, etc.) και πες μας τι τιμές σου δίνει.

στα us robotics σου λέει κατευθείαν τι ταχύτητα μπορεί να σηκώσει η γραμμή σου! ;-)

Δημοσ.

mia typikh syn8esh toy mhxanhmatos 8a htan h exis:

Pentium sta 133Mhz

32MB RAM

enas diskos 300MB

kai ta sxetika..

o8ones' date='plhktrologia.....mpla mpla mpla.......

[/quote']

Σε περιπτωση που μιλάμε για εταιρία είναι μαλλον πιο λογικό να τα ακουμπήσουν και να δώσουν κανα χιλιάρικο να έχουν ενα σοβαρό μηχάνημα για router, το οποίο τελεί και χρέη firewall με την ευκαιρία.

Οτιδηποτε software-οιδές δεν θα μπορέσει να αποδώσει αν δεν υπάρχει και το απαραίτητο hardware, οπότε αν οντως ενδιαφέρεστε για bandwidth control & allocation τότε μάλλον εκεί πρέπει να στραφείτε.

Γνωμη μου λοιπόν είναι ενας μικρός serverάκος entry level από Dell, HP κλπ, και οπωσδήποτε raid ώστε σε αστοχία δίσκου να μην χρειάζεται να τα στείνεις όλα απτην αρχή (ή αν το κόστος ειναι σημαντικός παράγωντας, οποσδήποτε backup σε tape, το οποιο δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πάνω στο μηχανημα.

Δημοσ.

Τωρα σκεφτηκα και την πλεον φθηνη λυση, ενα modem-router με firewall που να υποστηρίζει bandwidth control, ενα τέτοιο ειναι το Zyxel 660HW.

Το αν σηκωνει η γραμμη 1024 ή οχι δεν χρειάζεται καν να το ρωτήσεις, μην ανησυχείς, το 1mbit ειναι αστεία χαμηλή σαν ταχύτητα, μην κοιτάς μου εμείς εδω πληρωνουμε τον πάτο μας και δεν βάζουμε μεγαλυτερες. Δεν υπαρχει περίπτωση να μην αντεχει η γραμμή σου! :)

Δημοσ.

lypamai pou 8a se apogohteusw alla epeidh douleua se kobmo ths FORTHnet.kai exw mia sxetikh empeiria mporw na sou pw pws tetiou eidous systhmata se kombous kai ypokombous kanoun olh thn skliri douleia.

a kai mhjn agxwneste me redhat kai slackware to utulization eftane me to zori to 60% se congestion times kai malista ta 32 mb htan yperarketa...to 8ema htan to swsto sthsimo.

exw loipon tous logous mou na yposthrizw tetoia systhmata pou ekanan kai kanoun apsogh douleia kai htan up 8 XRONIA.....

pisteuw na sas epeisa

Δημοσ.

Η δουλειά που κάνει ενας τετοιος server ειναι μηδαμινή, εξού και το λίγο utilization. Δεν ειναι κανας database/application να πεις θα ζοριστεί..

Επειδή όμως δεν ειναι δική του η εταιρια δεν βλέπω τον λόγο γιατί να πασχίζει να στησει και να φέρει στα ίσα του ενα μηχάνημα 8 ετιας, ενω μπορεί με χρήματα που οι εταιρίες τα έχουν για στραγάλια να πάρει ενα σοβαρό μηχάνημα να βρει την υγειά του..

Δηλαδή να έχει TFT και σουπερ pc ο οικονομικός διευθυντής και οι λοιποι μανατζαρέοι και να απολαμβάνει τα €6000+ του το μήνα, και να χαροπαλεύει ο αλλος με τρισάρχαιο hardware? Τα μηχανηματα που λες εσυ, όπως ειπες ηταν στημένα από ΤΟΤΕ και απλά επειδή δεν έπαθαν τιποτα ποτε, εχουν μεινει μέχρι τώρα.. Με την λογική αυτή, οι εταιρίες τωρα αγοράζουν σημερινό εξοπλισμό, δεν ψάχνουν στα παλιατζίδικα να γινουν αρχαιοκάπηλοι! :D :D

Και με μια bmw 316 του 1995 θα πηγαίνεις στη δουλεια σου, δεν σημαίνει όμως οτι αν κάποιος θελει ΤΩΡΑ να αγοράσει αμάξι θα του το προτείνουμε! :)

Δημοσ.

ax....polaki....ax

de peirazei asto dne se kathgorw pou dne me noiw8eris giati den exeis doulepsinse idwtikh epixeirhsh kai dne xereis....

8a megalwseis kai 8a katalabeis kai tote 8a peis bre ton ban-man kati hxere kai egw tou elega istories...

Δημοσ.

Από τι στιγμή που είναι πολλά άτομα στη δουλειά πως θα βελτιωθεί η ταχύτητα του καθενός με το ίδιο bandwidth της 384;

Νομίζω πως ο vagos789 ρωτάει κάτι διαφορετικό. Δηλαδή μέχρι τί ταχύτητα αντέχει το δίκτυο (LAN) που έχουν στη δουλειά.... Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα ότι σύνδεση DSL και να υπάρχει.

Δημοσ.
ax....polaki....ax

de peirazei asto dne se kathgorw pou dne me noiw8eris giati den exeis doulepsinse idwtikh epixeirhsh kai dne xereis....

8a megalwseis kai 8a katalabeis kai tote 8a peis bre ton ban-man kati hxere kai egw tou elega istories...

Eδω και 2 χρόνια δουλεύω σε ιδιωτική επιχείρηση με 100 τερματικά τοπικά, και άλλα τουλάχιστον 80 με VPN σε διάφορες πόλεις..Τον δε 1.5 χρόνο ειμαι υπεύθυνος του δικτύου, οπότε καταλαβαίνεις ότι κάτι ξέρω και εγω... Και αν στη forthnet και στην όποια forthnet τα πραγματα ρυθμίζονται μία φορά και μετά απλά τα εποπτέυεις, σε μια μικρότερη εταιρία που απασχολεί 400 άτομα όπως καταλαβαίνεις είναι μεγαλυτερο το τρέξιμο γιατί τα άτομα είναι δεν είναι 2-3, είτε για να κάνεις μια απλη συνδεση στο VPN με μια dsl, είτε γιατί δεν παίζει το voip με θεσσαλονίκη, και ένα σωρο αλλα πράγματα... (γιαυτο και στο αλλο τοπικ σου επέμενα οτι δεν κανω τιποτα λαθος στη συνδεση του zyxel router)

Καταλαβαίνω οτι εσύ εννοείς οτι δεν ξέρω πώς ειναι τα πράγματα με την έννοια των χρημάτων που δίνονται για την τεχνολογία, αλλά να ξέρεις ότι οταν δεν ζητάς δεν παίρνεις κιόλας. Η διαφωνία μας δεν ειναι γιατο αν ενα αρχαίο μηχάνιμα κανει η οχι τη δουλειά του, εξάλλου στήθηκε, παίζει, τελος, δεν υπάρχει λογος να αλλάξει. Αλλά αφου μιλάμε για στησιμο μηχανήματος, και αφού δεν ειναι δικιά του η εταιρία για ποιον λόγο να προτείνει απο μόνος του το παλιό, ενω μπορεί να προτεινει το καινούριο και μια στις 10 να το παρουν?

Το θέμα ειναι πως καινούρια μηχανήματα χρειάζονται, κυριώς επειδή το χτικιό μετά το βγάζεις εσύ που δουλεύεις σ'αυτά. Οσο για τα χρήματα για την αγορά απτις ιδιωτικές επιχειρήσεις, μη φοβάσαι, τα περισσότερα είναι μέσω επιδοτήσεων, άλλο αν προτειμάνε να τα φάνε και με υπερτιμολογήσεις για να φαίνονται αλλα αντι άλλων... Γνωστός μου δούλευε σε μεγάλη εταιρία χονδρικής (τωρα εφυγε στρατο) και μου τα έλεγε απο πρώτο χέρι. :)

Τελοσπάντων το προβλημα του παιδιου ειναι οτι ειναι πολλά ατομα και η 384 δεν φτάνει. Γνωμη μου είναι αναβαθμίστε την σε 1024 (αφου μιλαμε για DSL) και στη χειρότερη των περιπτώσεων θα έχετε απλώς καλύτερη ταχύτητα, στην ιδανική βέβαια περίπτωση αν βάζατε bandwidth management θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα! :)

Δημοσ.

Καλά ρε ban-man επίδειξη γνώσεων μπήκες εδώ μέσα να κάνεις?

Σε ότι topic έχεις γράψει ειρωνεύεσαι όλους τους άλλους και νομίζεις ότι επειδή σπούδασες το αντικείμενο τα ξέρεις όλα.

Και εγώ φτιάχνω καράβια αλλά δεν λέω ότι ξέρω να φτιάχνω καράβια άρα όλοι εσείς είσται λάθος.

Ξεκόλλα από τις ιδέες σου γιατί εκνευρίζεις πολύ μα πολύ κόσμο εδώ μέσα και θα καταλήξεις όπως και κάτι άλλοι.... (ονόματα δεν λέμε....)

και όσο για το

ax....polaki....ax

Κανείς εδώ μέσα δεν σε ειρωνεύτικε και δεν σου φέρθηκε άσχημα. Εσύ γιατί τον χαρακτηρίζεις όταν καν δεν ξέρεις τι δουλειά κάνει την ηλικία του και την εμπειρία του?

Ξαναλέω....

ΞΕΚΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΕΣ

ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ

sorry για το off-topic

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...