Προς το περιεχόμενο

Το ρολόι των Windows χάνει δευτερόλεπτα!

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούστε να γελάσετε και βγάλτε άκρη...

Για κάποιο λόγο ανοίγω να τσεκάρω το ρολόι των windows και κοιτώντας το δείκτη των δευτερολέπτων παρατηρώ ότι δεν μπορούσα να κρατήσω ένα σταθερό ρυθμό με το χέρι μου, κάθε 5 δευτερόλεπτα σαν να "κόμπιαζε" λίγο το ρολόι και να έχανε.

Περίεργο μου φάνηκε, κάνω synchronization και ιδού, είχε χάσει πάνω από μισό λεπτό από το τελευταίο update. Βάζω να το μετρήσω με χρονογράφο ακριβείας και μου βγάζει απόκλιση γύρω στα 4 δευτερόλεπτα σε μέτρηση 6 λεπτών!

Πώς όμως είχε χάσει μόνο μισό λεπτό πριν το synchronization, όταν το τελευταίο update είχε γίνει πριν μέρες?

Έχω όλα τα updates, δεν έχω υπερχρονίσει τίποτα, οι ρυθμίσεις στο BIOS είναι οι σωστές κλπ.

Με μια ματιά μου έριξα σε διάφορα tech fora είναι μάλλον θέμα software, που σε συνδυασμό με το ότι το pc κάνει reboot μια φορά στις πόσες μέρες και δεν "τραβάει" τη σωστή ώρα από το CMOS, ε...δεν θέλει και πολύ. Δεν χάνει όμως λίγο χρόνο σε κάθε δευτερόλεπτο, απλώς κολλάει λίγο ο δείκτης κάθε 5".

Καλό κι αυτό...

Δημοσ.

Ναι, και μενα εδω στη δουλειά χάνει, αν και το έχω συνεχώς ονλινε (λόγω τοπικό δικτύου που μοιραζόμαστε το ιντερνετ).

Δημοσ.

To προβλημα σας παιδια ειναι στο real time clock της μητρικης σας (το λεγομενο RTC). Στη καλυτερη περιπτωση μια αλλαγή της μπαταριας (αν πεφτει η ταση της αρκετα κατω απο τα 3 volt) θα σας λυσει το προβλημα. Διαφορετικα ανγκαστική αλλαγη motheroard. Μου εχει τυχει το συγκεκριμενο προβλημα σε 3 διαfορετικα PC και μονο το ενα "ζωντανεψε" με αλλαγη μπαταριας.

Δημοσ.

Symfwnw kai egw oti einai provlima mhtrikhs kai symvatothtas me windows (sta linux den xanei tipota). Twra vevaia siga mhn allaksw mhtrikh epeidh ta windows xanoun ligo thn wra.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...