Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εγγραφής από video σε dvd

depeche mode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έχω ξεκινήσει την σύνδεση του Η/Υ μετο αναλογικό μου video με σκοπό την εγγραφή των παλαιών βιντεοκασσετών σε dvd μέσω του Nero.

Exω εγκατεστημένη στον Η/Υ κάρτα τηλεόρασης Avermedia που μου δίνει την δυνατότητα capture τόσο από δικό της software όσο και από το Nero vision.

Παρόλο που χρησιμοποιώ την υψηλή αναλύση (Pal 720x576) και bit 8000 Normal ποιότητα ή bit 9000 High(ανa sec) ποιότητα ακόμα πιξελιάζει η εικόνα ή άλλες φορές δεν είναι τόσο καθαρή.

Το video το έχω ενώσει με scart στην svideo της κάρτας και των ήχο επίσης στην κάρτα τηλεόρασης.

Ο Η/Υ είναι P4 σε 2,53Μhz με 512 ram πιστέω μέτριος αλλά δεν νομίζω πως φταίει αυτό.

H ποιότητα είναι μόλις λίγο καλύτερη από vcd Μήπως φταίει η μετατροπή του σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό ή η κάρτα τηλεόρασης;

Δημοσ.
H ποιότητα είναι μόλις λίγο καλύτερη από vcd

Φταίει η ποιότητα του VHS που είναι χειρότερη του VCD, οπότε δεν μπορείς να περιμένεις να πάρεις ποιότητα DVD.

Εσύ μπορεί να χρησιμοποιείς full DVD resolution, αλλά το VHS έχει μόνο 320x240 και τελικά αυτό μπορεί να κάνει την εικόνα χειρότερη.

Δες εδώ

Δημοσ.

i poiotita fainetai xalia sto pc alla 8a fainetai kalitera stin tv afou afti einai xamiloteris analisis.

egw metetrepsa vhs se dvd kai i poiotita itan ontws asximi sto pc.

dokimasa se tv texnologias 100hz kai to ergo fainotan san ntokimanter live!

stin palia 14" tv mou omws fainetai mia xara.

einai logiko pantws na min exeis kali poiotita afou i pigi einai vhs:(

Δημοσ.

Εγω θα διαφωνήσω εν μέρει με τα παιδια παραπάνω.

Ναι, το VHS δεν έχει πολύ καλή ποιότητα (ανάλυση 352x288 μόλις). Συγκρίνοντας όμως αρχεία MPEG-2 στα ~9Mbit/s που πήρα από την ίδια κασέτα, χρησιμοποιώντας το ίδιο βίντεο σαν πηγή, είδα μεγάλη διαφορά μεταξύ του αρχείου που παρήγαγε η Pinnacle PCTV Pro μου και του αρχείου που παρήγαγε το LG RH7500 μου, που είναι stand-alone DVD-R. Τα αρχεία διέφεραν εμφανώς στην ευκρίνεια και στην πιστότητα των χρωμάτων, και στο PC και στην τηλεόραση μου (μια Sony 21").

Όταν μάλιστα επανέλαβα το πείραμα σε απευθείας εγγραφή από την τηλεόραση τα αποτελέσματα ήταν τόσο έντονα που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες κάρτες TV για PC (ειδικά οι φθηνές) απλά δεν διαθέτουν ποιοτικά κυκλώματα μετατροπής σήματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι μεγάλες απώλειες στην ποιότητα ειδικά όταν και η πηγή (η κασέτα εν προκειμένω) έχει σήμα επίσης χαμηλής ποιότητας-πιστότητας. Από τότε δεν ξαναχρησιμοποίησα την Pinnacle για capture... Το DVD-R μου απλά δεν συγκρίνεται μαζί της. Μάλιστα, καλογραμμένες κασσέτες (με καλό σήμα και ποιότητα εικόνας) δώσανε DVD όχι μόνο πρακτικά ίδιας ποιότητας με την κασσέτα αλλά και σχεδόν ίδιας ποιότητας με DVD που είχαν γραφτεί εξαρχής από το τηλεοπτικό σήμα (στην 21" TV και στην 19" CRT του PC δεν μπορούσα να δω πρακτικά καμμία διαφορά).

Λόγω των παραπάνω (και χωρίς να είμαι ειδικός εννοείται) πιστεύω ότι το πρόβλημα σου και ειδικά το πιξέλιασμα που αναφέρεις δεν μπορούν να οφείλονται στην ποιότητα των κασετών σου, την στιγμή που χρησιμοποιείς τόσο μεγάλα bitrates. Το πιξέλιασμα-σπάσιμο σε ένα αρχείο video είναι κατά κανόνα ένδειξη υπερβολικής ή γενικότερα προβληματικής συμπίεσης. Μια κακή ταινία (με χαμηλή ευκρίνεια, κακό χρώμα κλπ) θα έπρεπε να σου δίνει ένα εξίσου κακό πλην όμως στρωτό και χωρίς σπασίματα και "τετραγωνάκια" αρχείο video. Ίσως δεν επαρκεί ο επεξεργαστής σου (δεν νομίζω), ίσως το σύστημά σου είναι παραφορτωμένο, ίσως πρέπει να αλλάξεις πρόγραμμα εγγραφής (το InterVideo winDVR είναι πολύ καλό). Προσπάθησε να "ξεφορτώσεις" λίγο τον υπολογιστή σου, πειραματίσου και μην το βάζεις κάτω.

Δημοσ.

Εγω θα διαφωνήσω εν μέρει με τα παιδια παραπάνω.

Ναι, το VHS δεν έχει πολύ καλή ποιότητα (ανάλυση 352x288 μόλις). Συγκρίνοντας όμως αρχεία MPEG-2 στα ~9Mbit/s που πήρα από την ίδια κασέτα, χρησιμοποιώντας το ίδιο βίντεο σαν πηγή, είδα μεγάλη διαφορά μεταξύ του αρχείου που παρήγαγε η Pinnacle PCTV Pro μου και του αρχείου που παρήγαγε το LG RH7500 μου, που είναι stand-alone DVD-R. Τα αρχεία διέφεραν εμφανώς στην ευκρίνεια και στην πιστότητα των χρωμάτων, και στο PC και στην τηλεόραση μου (μια Sony 21").

Όταν μάλιστα επανέλαβα το πείραμα σε απευθείας εγγραφή από την τηλεόραση τα αποτελέσματα ήταν τόσο έντονα που με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες κάρτες TV για PC (ειδικά οι φθηνές) απλά δεν διαθέτουν ποιοτικά κυκλώματα μετατροπής σήματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι μεγάλες απώλειες στην ποιότητα ειδικά όταν και η πηγή (η κασέτα εν προκειμένω) έχει σήμα επίσης χαμηλής ποιότητας-πιστότητας. Από τότε δεν ξαναχρησιμοποίησα την Pinnacle για capture... Το DVD-R μου απλά δεν συγκρίνεται μαζί της. Μάλιστα, καλογραμμένες κασσέτες (με καλό σήμα και ποιότητα εικόνας) δώσανε DVD όχι μόνο πρακτικά ίδιας ποιότητας με την κασσέτα αλλά και σχεδόν ίδιας ποιότητας με DVD που είχαν γραφτεί εξαρχής από το τηλεοπτικό σήμα (στην 21" TV και στην 19" CRT του PC δεν μπορούσα να δω πρακτικά καμμία διαφορά).

Λόγω των παραπάνω (και χωρίς να είμαι ειδικός εννοείται) πιστεύω ότι το πρόβλημα σου και ειδικά το πιξέλιασμα που αναφέρεις δεν μπορούν να οφείλονται στην ποιότητα των κασετών σου, την στιγμή που χρησιμοποιείς τόσο μεγάλα bitrates. Το πιξέλιασμα-σπάσιμο σε ένα αρχείο video είναι κατά κανόνα ένδειξη υπερβολικής ή γενικότερα προβληματικής συμπίεσης. Μια κακή ταινία (με χαμηλή ευκρίνεια, κακό χρώμα κλπ) θα έπρεπε να σου δίνει ένα εξίσου κακό πλην όμως στρωτό και χωρίς σπασίματα και "τετραγωνάκια" αρχείο video. Ίσως δεν επαρκεί ο επεξεργαστής σου (δεν νομίζω), ίσως το σύστημά σου είναι παραφορτωμένο, ίσως πρέπει να αλλάξεις πρόγραμμα εγγραφής (το InterVideo winDVR είναι πολύ καλό). Προσπάθησε να "ξεφορτώσεις" λίγο τον υπολογιστή σου, πειραματίσου και μην το βάζεις κάτω.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε για το πρόβλημα μου.

Σήμερα το απόγευμα θα προσπαθήσω να γράψω μέσω InterVideo winDVR και θα ξεφορτώσω το Η/Υ ίσως φταίει και η συνεχόμενη λειτουργία άνω των 8 ωρών ημερησίως , όσο για το scart θα πάω να αγοράσω ένα με επίχρυση υποδοχή.

Σε χτεσινές προσπάθειες με το software της κάρτας Avermedia η ποιότητα και σε high quality τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από το capture μέσω Nero πιθανόν να συνεργάζεται καλύτερα με το δικό της software.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...