Προς το περιεχόμενο

[review] Ανδριάνα Μπάμπαλη - Μην Πεις Ποτέ

search

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ - ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ

cd_mpampali_01.jpg

01.Κάθε Κυριακή

02.Μην πεις ποτέ

03.Τ'αστέρια προειδοποιούν

04.Άλλα αντ' άλλων

05.Αγρίμι

06.Άργησα να σε καταλάβω

07.Με χρειάζεται

08.Θα βρεις το δάσκαλό σου

09.Τραγούδι μου τρελό

10.Σερενάτα

11.Ωμέγα

Επιτέλους ενα Ελληνικό CD που στερείται μιζέριας , ξεκουρδισιάς , και εχει συγκεκριμένη αισθητική πρόταση .

Μια ολοκληρωμένη τραγουδίστρια .

Επιτέλους κανονικά τραγούδια , και όχι ντιτζεϊλίκια και άμουσα κολάζ .

Μπράβο !

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για να καταλάβω φίλε search...από όλη την ελληνική παρούσα δισκογραφία, μονάχα η Μπάμπαλη έχει "κανονικά τραγούδια" (τα άλλα τι έίναι, ακανόνιστα?), "συγκεκριμένη αισθητική πρόταση" (αισθητικές είναι όλες οι προτάσεις...οι ποιότητά τους κρίνεται υπό αμφισβήτηση), αποτελεί "ολοκληρωμένη τραγουδίστρια" (με τη Λάμπρου μόνο έχει γίνει η σύγκριση?) και στερείται μιζέριας (νόμιζα πως το σύνηθες πρόβλημα ήταν πως τα περισσότερα άσματα ήταν χαζοχαρούμενα κι όχι μίζερα).

Δεν επιδιώκω να ξεκινήσω κάποιο flame, ούτε θέλω να φαίνομαι επιθετικός, αλλά πραγματικά νομίζω πως επιδιδόμαστε σε ισοπεδωτικές κρίσεις, όταν καταλήγουμε σε τέτοια επιπόλαια συμπεράσματα και υπερβολικές θέσεις.

Δημοσ.

^^ Ε καλα, μια γνωμη ειπε ο ανθρωπος.

Παντως θα ηθελα μια πιο... εμπεριστατωμενη κριτικη. Τι σημαινουν πχ ντιτζειλικια και αμουσα κολαζ? Καποιο παραδειγμα? Και ποια τραγουδια ξεχωριζεις απο το δισκο?

Εχω ακουσει ενα κομματι και μου αρεσε, αλλα δεν ξερω ποιο ειναι. Τη συμπαθω πολυ την Μπαμπαλη, φαινεται συνειδητοποιημενη σ'αυτο που κανει. Και ειναι οντως μακρια απο τη μιζερια του λεγομενου "εντεχνου".

Δημοσ.

Δε θα μπορούσα να αφαιρέσω κανενός το δικαίωμα στην άποψη. Επιχειρήματα αξιώνω που να αποδεικνύουν τα όσα ελέχθησαν, γιατί με τη μικρή μου σχέση με τη μουσική, θεωρώ τουλάχιστον γενίκευση να μιλάμε για μιζέρια, ακανόνιστα τραγούδια και άμουσα κολάζ. Από τα πολλά χαρμόσυνα επιτέλους που διάβασα, νόμισα πως ξαφνικά ανακαλύψαμε το νέο Brian Eno.

Δημοσ.

Σχετικά με την αναφορά στην Ανδριάνα Μπάμπαλη - Μην πεις ποτέ

Εξηγώ :

-Κανονικά τραγούδια = τραγούδια με μελωδία , αρμονία , δομή , στίχο - σε αντίθεση με σκόρπια μελωδικά μέρη "δανεισμένα" απο παλιότερα τραγούδια ,πάνω σε μια ,2 ή και 54 λούπες .

-Φίλε blueviper ... Η "συγκεκριμένη αισθητική πρόταση" είναι απο τα πλέον ζητούμενα στη δισκογραφία . Σαφώς και υπάρχουν ενα σωρό δουλειές χωρίς τέτοια . Το να είναι "συγκεκριμένη" η αισθητική που έχει να προτείνει ενα cd είναι ενα απο τα goal που έχει να επιτύχει ο παραγωγός σε συνεργασία με τον ενορχηστρωτή . Το αν είναι καλή ή κακή αυτή η αισθητική είναι υποκειμενικό , θα το κρίνει ο αγοραστής .

-με το "ολοκληρωμένη τραγουδίστρια" εννοώ οτι συνδυάζει πετυχημένα ταλέντο , τεχνική , ερμηνεία και ακόμα συμπεριφορά στο χώρο .

-ο Salina κατάλαβε οτι με το "μιζέρια" αναφέρομαι στο έντεχνο .

-Ξεχωρίζω το "Κάθε Κυριακή" - Μπροστά ! , πολύ μπροστά ! ,

Το "μην πεις ποτέ" - η ποπ , όπως θα 'πρεπε να είναι ,

Το "Ωμέγα" είναι απλά ποιητικό σε όλα του ,

Τη "Σερενάτα" ως πολύ ωραία διασκευή , και πηγαίνει τρομερά στην Ανδριάνα .

Αυτά γενικά .

search

Δημοσ.
-Κανονικά τραγούδια = τραγούδια με μελωδία , αρμονία , δομή , στίχο - σε αντίθεση με σκόρπια μελωδικά μέρη "δανεισμένα" απο παλιότερα τραγούδια ,πάνω σε μια ,2 ή και 54 λούπες .

Αν λοιπόν μιλάμε για τον "έντεχνο" χώρο, τότε όσα αναφέρεις είναι μάλλον ο κοινός τόπος κι όχι η εξαίρεση. Λούπες και λοιπές τακτικές δε συνηθίζονται φερ' ειπείν από το Μάλαμα ή τον Παπακωνσταντίνου, αλλά και τόσους άλλους, χωρίς να θεωρώ επ' ουδενί κατακριτέα τη χρήση τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να διαγράψω ολόκληρα μουσικά ιδιώματα που εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από την ενσωμάτωσή τους μέσα στο έργο ως βασικό δομικό στοιχείο. Το ζήτημα λοιπόν, αφού μιλάμε πάντα για την "έντεχνη" έκφραση της ελληνικής δισκογραφίας, δεν είναι η αναζήτηση "κανονικών", αλλά καλών τραγουδιών.

-Φίλε blueviper ... Η "συγκεκριμένη αισθητική πρόταση" είναι απο τα πλέον ζητούμενα στη δισκογραφία . Σαφώς και υπάρχουν ενα σωρό δουλειές χωρίς τέτοια . Το να είναι "συγκεκριμένη" η αισθητική που έχει να προτείνει ενα cd είναι ενα απο τα goal που έχει να επιτύχει ο παραγωγός σε συνεργασία με τον ενορχηστρωτή . Το αν είναι καλή ή κακή αυτή η αισθητική είναι υποκειμενικό , θα το κρίνει ο αγοραστής .

Ακόμα κι η συνειδητή ασάφεια, μπορεί να αποτελέσει συγκεκριμένη αισθητική πρόταση...η avantgarde κι η musique concrete έχουν αποθεώσει το χάος και την αταξία, χωρίς ποτέ να γίνονται απολύτως καταληπτά τα όρια της αισθητικής συνειδητότητας. Διαφωνώ λοιπόν ως προς την ανάδειξη του συγκεκριμένου σε ζητούμενο, όταν η απροσδιοριστία μπορεί να λειτουργήσει πολλές φορές ελκυστικότερα, ειδικά στην εποχή της μανιέρας και της κοινοτοπίας.

Θα συμφωνήσω όμως στην επισήμανσή σου περί υποκειμενικότητας...ουσιαστικά όμως αυτός ο παράγοντας ακυρώνει τη σημασία της ύπαρξης συγκεκριμένου πλάνου.

-με το "ολοκληρωμένη τραγουδίστρια" εννοώ οτι συνδυάζει πετυχημένα ταλέντο , τεχνική , ερμηνεία και ακόμα συμπεριφορά στο χώρο .

Μπορεί να είναι κι έτσι αν και δε διέβλεψα ποτέ στη Μπάμπαλη κάτι το συγκλονιστικό δα.

-ο Salina κατάλαβε οτι με το "μιζέρια" αναφέρομαι στο έντεχνο.

Όλα είναι σχετικά. Και σε αυτήν την όχθη μπορείς να βρεις πληθώρα από μη-μίζερα λαϊκότροπα άσματα, αν και με βρίσκει σύμφωνο η άποψη πως η σκεπτόμενη δημιουργία από τη στιγμή που αλιεύει τα θέματά της κι έξω από την πρόσκαιρη καψούρα, μονάχα "μίζερη" μπορεί να είναι, από τη στιγμή που το στοιχείο αυτό βασιλεύει στην κοινωνία μας. Πόσο λιγότερο μίζερο πάντως είναι ένα πονεμένο κομμάτι τύπου "μείνε μαζί μου και μη μ' αγαπήσεις"? (ρητορικά το θέτω)

Το "μην πεις ποτέ" - η ποπ , όπως θα 'πρεπε να είναι

Δεν το έχω ακούσει...να προσθέσω μόνο και τη δική μου οπτική σε σχέση με την ιδανική ποπ πρόταση: Ροδάμα, έσχατος δίσκος των Ονειροπαγίδα, Κατερίνα Κυρμιζή, Η Ορχήστρα Του 5ου Γαλαξία, Τα Φώτα Που Σβήνουν, Μανώλης Φάμελλος.

Διαφωνίες σε κόσμιο ύφος θέλω να πιστεύω...

Δημοσ.

Δεν είναι εντός θέματος οι διαφωνίες που μπορεί να προκύπτουν από απόψεις που κατατίθονται σε ένα review? Πως ακριβώς θα ελεγχθεί η εγγυρότητα ενός review, αν δε γίνει και κάποια συζήτηση πάνω σε αυτό και το τι πρεσβεύει μουσικά ο εκάστοτε reviewer?

Δημοσ.
Δεν είναι εντός θέματος οι διαφωνίες που μπορεί να προκύπτουν από απόψεις που κατατίθονται σε ένα review? Πως ακριβώς θα ελεγχθεί η εγγυρότητα ενός review, αν δε γίνει και κάποια συζήτηση πάνω σε αυτό και το τι πρεσβεύει μουσικά ο εκάστοτε reviewer?

Δεν είναι το πρόβλημα η οποιαδήποτε διαφωνία που μπορεί να προκύψει, αλλά ότι το θέμα αυτό δεν είναι επαγγελματική προσπάθεια, ούτε κανείς βγάζει το ψωμί του από αυτό. blink.gif

Η εκάστοτε παρουσίαση αφορά την προσωπική γνώμη του reviewer με σκοπό να παρουσιάσει ένα album που του έκανε θετική ή αρνητική εντύπωση.

Είτε αυτό είναι αρεστό σε μια μερίδα χρηστών, είτε όχι. blink.gif

Αν επιθυμείτε περαιτέρω συζήτηση σχετικά με αυτό το album της Ανδριάνας Μπάμπαλη, μπορεί να γίνει ένα split ώστε να μείνει καθαρό αυτό το θέμα. blink.gif

Αν φυσικά το επιθυμεί και ο search. blink.gif

Δημοσ.

Cristina...ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως πρέπει κάποιος να είναι φυσικά επαγγελματίας για να έχει άποψη. Συνήθως μάλιστα διαβάζω πειστικότερες απόψεις από εραστές της μουσικής, παρά από μουσικογραφιάδες σε καταξιωμένα έντυπα του χώρου. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει σίγουρα είναι πως στέκουν οι απόψεις που κατατίθονται και τι επιχειρήματα τις στηρίζουν.

Νομίζω πως είναι σημαντικό να στεκόμαστε σε σημεία της κριτικής που τέθηκε, ώστε να μπορεί ο καθένας να διαμορφώνει και πληρέστερη άποψη. Άλλωστε σκοπός μου, και χαίρομαι που αυτό έγινε αντιληπτό από τον search, δεν ήταν να του την "πω", αλλά να εκφράσω την αντίθεσή μου με κάποιες θέσεις που τέθηκαν και τις βρήκα εξαιρετικά υπερβολικές.

Αν το προηγούμενο thread είναι απλώς για να γράφουμε 2-3 αράδες, ό,τι κι αν είναι αυτές, και να μη γίνεται συζήτηση επί του περιεχομένου τους, τότε χαίρομαι που έστω κι έτσι έμαθα τι να αποφύγω. Καλώς λοιπόν έγινε το split.

Δημοσ.

Να ξεκινήσω με το οτι είμαι επαγγελματίας . Χρόνια τώρα...

Μετά , δεν δέχομαι οτι υπάρχει μουσική η οποία δεν είναι έντεχνη .

Η Βίσση ας πούμε , ή ο Βέρτης , πολύ απλά ΔΕΝ είναι μουσική [για μένα].

-Το να χρησιμοποιήσει κάποιος λούπες δεν είναι κατακριτέο και βέβαια δεν ορίζει το είδος της μουσικής του . Το να στηρίξει όμως την ενορχήστρωση σε λούπες και μάλιστα χιλιοχρησιμοποιημένες [πολλές φορές επίτηδες για να είναι οικείες στο αυτί του ακροατή] είναι .

Και βέβαια λέγοντας "λούπες" τι εννοούμε ?

Σίγουρα δεν ακριβολογούμε γιατί τότε θα αναφερόμασταν και στον Phillip Glass και στον Reininger , το Zappa κτλ...

Εννοούμε αυτούς τους γνωστούς ήχους , αυτούς που είναι πια κάθε μήνα στο dvd του Future music και πηγαίνει το αγοράκι με τα λεφτά της μαμάς , το αγοράζει , τα περνάει στο pc με το σπασμένο cubase και φτιάχνει μουσική...

-Θα επιμείνω στα "κανονικά" .

Ένα τραγούδι θα μπορούσε (για μένα) να είναι "κανονικό" αλλά χάλια .

Αναφέρομαι στην αρτιότητα .Απο κει και πέρα είπαμε, είναι υποκειμενικό.

blueviper !

-Η "συνειδητή ασάφεια" ΑΠΟΤΕΛΕΙ αισθητική πρόταση !

Εγώ είπα οτι είναι καλό σε ενα cd να μην υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αισθητικές προτάσεις . Να είναι δηλαδή συγκροτημένο .

Πώς λέμε οτι το τάδε γκρούπ έχει τον "ήχο" του ? Αυτό .

-Σεβαστότατες οι προτάσεις σου γύρω απ' την Ελληνική Ποπ .

Έχω την εντύπωση πως αν ακούσεις όλο το δίσκο , για τον οποίο μιλάμε θα σ'αρέσει στα σίγουρα.

search

Δημοσ.

kala sygnwmh auth twra 8ewreiatia tragoudistria?

exei fwnh?

exei kanei or8wfwnia?

xerei na grapsei mia nota sto 5grammo?

sygnwmh alla epidi egw xerw na ta kanw auta kai malista grafw tragoudaw kai enorxhtrwnw kai exw kanei or8ofonia...alla den exw blepete m*ni kai byzia...

ti 8elei na mas peis o poihths....

ELEOS

auto to pragma den exei oute kan sygxronismeno vibrato

na mhn milkisw gia to pws sfiggetai sta Live...thn akousa sto megaliscious...

eleos re paidia

diladi egw 8a hmoun o 8eos mprosta ths.....a san na mou fenetai oti prepei na arxizw na pswnizomai an auth 8ewreiai kalh......

h mhpws auth egrafe kommatia apo 12 xronwn.....den to nomnizw.....

ELLAS to megaleio sou........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...