Προς το περιεχόμενο

Αρχάριος για cluster

GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωραια προσπαθεια παιδια,και πολυ καλο το howto,εγω προσπαθησα με quantian το οποιο ειναι live,εκανα net boot 2 μηχανακια αλλα παρολαυτα δεν καταφερα να τα ελεγχω...καθως τα μηχανακια ειναι των συγκατοικων,ο μονος που κανει πειραματα ειμαι εγω και οι αλλοι γκρινιαζουν(με το δικιο τους )δεν ειχα επιλογη εγκαταστασης για αυτο προτιμησα το quantian,το οποιο εχει το panel ελεγχου του openmosix οπως και τον πυρηνα του.Η πατατα σιγουρα εγινε με τις ιρ,εινaι ολα συνδεδεμενα μεσω ρουτερ που ειναι και dhcp server και πιθανοτατα το ιδιο(server) να προσπαθησε να κανει και ο μαστερ η/υ .Οι slaves ηταν εξαρτημενοι και ειχαν φορτωσει μονο την εικονα που τους περασε ο μαστερ μεσω δικτυου δηλαδη πυρηνα και κατι ψιλα.Αλλωστε αυτα δεν ειχαν λινουξ ουτε στο σκλιρο ουτε live.Εσεις ειχατε καποιο συγκεκριμενο λογω που επιλεξατε το scientific?Καλο θα ηταν να εμπαινε μονιμα στην διανομη που χρησιμοποιει κανεις αλλα τα sources tou openmosix πυρηνα δεν υποστηριζουν τον 2.6.Ηθελα να το εχω μονιμα στο gentoo και οποτε χρειστει δυναμη του κολλας ενα μηχανακι περισσευουμενο και κανεις τη δουλεια σου αλλα...παντως το θεμα εχει πολυ ενδιαφερον...μπραβο σας...

Δημοσ.

Συνήθως το MPI χρησιμοποιείται σε distributed (=πολλά PC) και το OpenMP σε ένα PC (=dual core κτλ). Επίσης σε clusters με πολλά dual (ή γενικότερα multi) core μηχανήματα αρκετοί χρησιμοποιούν μια υβριδική ανάμιξη MPI και OpenMP.

Εφόσον θες MPI καλύτερα θα σε βόλευαν τα 4 κουτιά παρά τα 2 dual core, αλλά μπαίνει φυσικά και το χρηματικό στη μέση.

Ναι, το VmWare μπορείς να το σετάρεις ώστε να θεωρείται σαν ξεχωριστό PC ο δεύτερος επεξεργαστής, ώστε τελικά οι δύο dual core σου να φαίνονται σαν τοπικό δίκτυο με 4 PC. Χάνεις λίγο σε ταχύτητα λόγω του VmWare αλλά όχι πολύ.

Και επίσης γίνεται MPI σε Windows (google για "mpi on windows" όποιος ενδιαφέρεται). Το MPI δεν έχει και πολλές απαιτήσεις, είναι αρκετά portable...

Δημοσ.

Ευχαριστούμε. Λοιπόν χρησιμοποιήσαμε scientific linux για τον λόγο ότι ξέραμε ότι παίζει πολύ καλά για τέτοια πράγματα μιας και το δημιούργησε το ινστιτούτο CERN το οποίο δεν είναι ό,τι και ό,τι. Όταν λένε με το καλό θα γίνει το παγκόσμιο grid που θα έχουν πρόσβαση διάφοροι επιστήμονες, θα έχουν κυρίως scientific linux για λόγους συμβατότητας αλλά υποθέτω ότι και κάθε άλλη έκδοση Linux θα παίζει κανονικά. Βέβαια σκέψου ότι στην εγκατάσταση του SL έχει επιλογή για να συνδέεται με το CERN κατά την εκκίνηση, άχρηστο βέβαια για εμάς γιατί πρέπει να έχεις account για να συνδεθείς.

Βασικό είναι να μην υπάρχει ενεργό firewall. Ίσως το ενοχλεί το firewall του router σου. Εγώ τα έχω συνδεμένα μέσω switch. Έχω φίλο που δεν του έπαιζε το Mpi σε windows γιατί ήταν ενεργό το firewall του router. Επίσης είσαι σίγουρος για τις ip addresses ότι είναι σωστές έτσι? Εγώ με dhcp server είχα ψιλοπροβλήματα, τον απενεργοποίησα και «φύτεψα» τις ip.

Έχει πολύ ενδιαφέρον το θέμα, τώρα υλοποιώ κάποια μέθοδο αριθμητικής ανάλυσης παράλληλα και έχω απορία να συγκρίνω σειριακά – παράλληλα την μέθοδο.

Τελικά δεν χρησιμοποίησα Vmware γιατί ήθελα να χρησιμοποιήσω μόνο Open-source λογισμικό, αν και άκουα ότι δίνεται και κάποια έκδοση του vmware δωρεάν χωρίς να το έχω ψάξει το θέμα.

4 κουτιά δεν γινόταν να πάρω, το είχα σκεφτεί αλλά δεν με έπαιρνε οικονομικά. Προς το παρόν μια χαρά παίζει με dual core. Να διευκρινίσω ότι μιλάω για lam-mpi όπου δηλώνεις πόσες cpu έχεις σε κάθε μηχάνημα και είδα ότι υποστηρίζει dual core.

Δημοσ.

to firewall filtrarei mono pros ta mesa ,enoow apo internet pros lan,mesa sto lan den uparxei fw,omws epeidi den karfwsa tis ip opws esu ekei egine i patata,8a ksanaprospa8isw,twra bazw lam-mpi sto gentoo kai na dw an exei lam kai to quantian pou einai live&mporw na min kanw install sto skliro...8a doume...wraiao 8ema pantws,kai pisteuw 8a fanei polu xrisimo se ligo kairo...

Δημοσ.

Ένα άλλο υπέρ του SL είναι ότι έχει το lam-mpi ενσωματωμένο με την full εγκατάσταση. Οπότε εκεί ακολουθείς μόνο το tutorial. Αν θες μόνο για ένα pc χωρίς σύνδεση με άλλο, παίζει κατευθείαν. Έτσι πιστεύω και εγώ, έχει μέλλον.

Δημοσ.

αυτο μεταξυ 2 υπολογιστων καθοριζει ωστε ο φορτος εργασιας στα 2 να ειναι ισοδυναμος?ανταλλασσονται forks ή threads?

ΥΓ θα σε πειραζε να προτεινω τον οδηγο σου αυτον που μας εδωσες και σε αλλο δικτυακο τοπο(φορουμ)?

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα να το προτείνεις και αλλού εξάλλου πιστεύω σε όλα Open και free. Έχουμε και site αλλά δεν το λέω ακόμα γιατί δεν έχουμε βάλει τίποτα ιδιαίτερο. Το load balancing το κάνεις μόνος σου. Νομίζω αυτό που αναφέρεις (δεν είμαι και πολύ έμπειρος) αναφέρεται σε shared memory μηχανές? Εγώ σκέψου ότι τώρα που τρέχω κάτι έχω έναν πίνακα 16000 x 16000 και τον έχω χωρίσει σε 4 επεξεργαστές 16000 x 4000. Ανταλλάσσονται δεδομένα. Εγώ χρησιμοποιώ κυρίως τεχνικές red-black και χωρίζω τον πίνακα σε strips ή blocks αλλά λίγο καιρό ασχολούμαι με το θέμα, μπαίνω στο άθλημα σταδιακά.

Δημοσ.

ωραια,τελικα με το parallel knoppix μου φαινεται θα γινει η δουλεια,εχει υποστηριξη lam/mpi και ειναι και knoppix αρα live,αναμενω το κατεβασμα και τα αποτελεσματα

Δημοσ.

ναι το ξερω να σαι καλα το εχει βαλει ο αδερφος μου αλλα εγω δεν μπορω να εγκαταστησω λινθχ πρεπει να ειναι μονο livecd γιατι δεν ειναι δικα μου ολα τα μηχανηματα...στο δικο μου το gentoo ηδη εγκατεστησα το lam...περιμενω τωρα...παντως το scientific αν και rpm based μου αρεσε...

Δημοσ.

βασικό, το scientific είναι red hat enterprise η προτελευταία έκδοση. Οπότε τα πάει μια χαρά. Στην εγκατάσταση δείχνει και σήμα red hat.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...