Προς το περιεχόμενο

ασύρματη κάρτα με προσανατολιζόμενη κεραια

timtsits

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω την παρακατω καρτα που εχει αποσπομενη κεραια

http://www.edimax.com.tw/html/english/products/EW-7128g.htm

και ενδιαφερομε να μαθω αν μπορω να σηνδεσω εξωτερικη κεραια προσανατολιζόμενη με καλωδιο η αποσταση που θελω ειναι ληγοτερη απο 10μ

ξερω οτι κοστιζει αλλα απλος θελω να μαθω αν γινεται αυτη η εφαρμογη του καλωδιου και να δω αν σημφερει απο οτι μια εγκατασταση με ap.

ευχαριστω.

sorry για το url

Δημοσ.

kai vevea mporeis na syndeseis eksoteriki kairea ftanei na exeis tous sostous antaptores-vismata & kalodia .

i kerea prepei na eine kalis piotitas kai na proseksis tin polosi na eine katheti i orizontia kai stis dyo i idia .

Δημοσ.

απο οτι διαβασα η καρτα περνει rp-sma και απο καποια site ιδα οτι υπαρχουν adaptor σε n-type που περνει η κεραια οποτε αφου το καλωδιο για 10μ κανει περιπου 50ευρω τοτε μαλον σιμφερει το καλωδιο σωστα

για την κερια που λεσ δεν ιδα σε καποιο site να αναφερει την πολοση εκτος αν δεν το προσεξα εγω :-) εχεις να προτινεις καμια?

Δημοσ.

Γίνεται να το κάνεις. Ο κοννεκτορας στην κάρτα είναι ο κλασικός RP-SMA connector και μάλλον θα βρεις τέτοιο κοννέκτορα για καλώδιο (Aircom plus,LMR-400,RG-223 από το καλύτερο στο χειρότερο).Αν όχι θα βρεις μετατροπέα σε Ν type και φυσικά ένα N type για την κεραία.

Το μειονέκτημα αυτής της υλοποίησης είναι οι απώλειες που θα σου εισάγει το καλώδιο (στην καλύτερη χοντρικά 2,5dB από το καλώδιο και υπολόγισε και 1dB από κοννέκτορες,αν μάλιστα δεν πιάνει και το χέρι σου και δεν γίνουν και καλές κολλήσεις, θα δεις κυρίως στάσιμα και κακή προσαρμογή).

Η κάρτα είδα οτι έχει ευαισθησία -86dBm@11Μbps κάτι που είναι καλό, όχι φυσικά το καλυτερο αλλά ικανοποιητικό αν έχεις καλό σήμα.

Σκέψου οτι εφοσον εχεις καλή οπτική χωρις εμποδια το σημα θα "ενισχυθεί" στη λήψη και εκπομπή με τοσα dB παραπανω όσα το κέρδος της κεραίας (μεσα σε εισαγωγικα μιας και δεν ειναι η κλασικη ενισχυση που κανει ο ενισχυτης του στερεοφωνικου).

Δημοσ.

freenet για μια ακομη φορα σε wireless θεματα με κατατοπισες πληρος η καρτα αυτη δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο ειναι η ποιο φτηνη με αποσπομενη κεραια ειχα βρει στο e-shop :-)

δηλ. αν βαλω μια κεραια στα 20dbi καλιπτομε?

επισησ κατι που σεν καταλαβα τις κολλήσεις πρεπει να τις κανω εγω δεν υπαρχουν ετιμα βισματακια απο το rp-sma σε καλωδιο n-type?

Δημοσ.

Αντάπτορας έτοιμο υπάρχει αν θυμάμαι καλά όταν ψάχναμε με ένα φίλο βρηκαμε στο Φανό. Αν δυσκολευτείς να βρεις αντάπτορα για το καλώδιο που θα πάρεις μπορεις να πας στη λυση του μετατροπέα απο RP-SMA σε Ν type.

Για κεραία θα σου πρότεινα να κάνεις πρώτα μια δοκιμή με μια δανεική για να τσεκάρεις αν όντως μπορείς να κάνεις το λινκ. Σε ποια περιοχή είσαι?

Η πιο καλη λύση είναι κεραία με πολλα dB κέρδος αλλά μέσα στα όρια εκπομπής της μπάντας (πχ πιάτο και feeder στα 2.4GHz, 24dBi andrew,24dBi pacific wireless κτλ )

Δημοσ.

δεν ξερω αν ειδες το pm ευχαριστω παντος

ειμαι απο το Τρικαλα και τωρα ο δημος εχει ανεβασει κεραιες για ασυρματο internet και προσπαθω να κανω διαφορες εφαρμογες να δω τι με συμφερει

Δημοσ.

εγώ ακόμα με την μαμίσια την έχω αλλά ψήνομαι να φτιάξω cantenna, πιο πολύ για πειραματισμό να δω τι επιδόσεις έχει!

καλώδιο πόσο μπορούμε να τραβήξουμε? γιατί απ'όσο ξέρω το pigtail έχει μεγάλες απώλειες σήματος...

Δημοσ.

Το pigtail είναι συνηθως στα 30-50 εκατοστά και δεν λογίζεται ως σημαντική απώλεια. Απο κει και πέρα όσο λιγότερο καλώδιο RF βάζεις τόσο λιγότερες απώλειες έχεις τοσο στην εκπομπή όσο και στην λήψη. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μηκος περα απο το οποιο δεν παιζει καλά, αυτο το επιβάλλει καθε φορα το σημα ωστοσο ειναι καλη πρακτικη να μην ειναι πανω απο 4-5 μετρα.

Αν εισαι ομως με οριακο σημα και εχεις 10 μετρα καλωδιο τοτε δεν προκειται ακομα κι αν το αντικαταστησεις να πιασεις το μεγιστο ρυθμο με 2-3dB παραπάνω. Σε αυτη την περιπτωση επικεντρωνεσαι στην κεραια (πιο κατευθυντικη, καλυτερο διαγραμμα) στην ευαισθησια της καρτας και τι καλυτερο μπορεις να βρεις και φυσικα στο καλωδιο και τους κοννεκτορες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...