Προς το περιεχόμενο

dolby digital kai dts

jimarass26

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tha ithela na rotiso kapia pragmata sxetika me to dolby digital forma.I apokodikopoiisi ginetai toso me software oso kai me hardware.Iparxoun diladi 3 tropoi.Proton me to powerdvd,defteron me tin karta ixou kai triton me ta ixeia, efoson ta teleftea exoun decoder.Paratheto loipon ta senaria kai parakalo na me diorthosete:

1)An exo ixeia 5.1 xoris decoder, tote bazo sta settings tou powerdvd "5.1speakers" kai apo to menu tis tainias epilego 5.1.Etsi exo software decode

2)An exo soundblaster live5.1 kai ixeia xoris decoder, bazo "5.1 decode" sto menu tis kartas ixou, digital output (kai oxi 5.1) sto powerdvd kai eimai ok?

3)An exo pali live5.1 kai ta ixeia mou EXOUN decoder,ti kano?

Thanks!

Δημοσ.

2) Στα settings της κάρτας ήχου όλα normal όπως πάντα, απλά στο PowerDVD διαλέγεις "use SP/DIF" ώστε το σήμα να στέλνεται στον αποκωδικοποιητή D.D / DTS της κάρτας ήχου

3) Το ίδιο, καλύτερα "use SP/DIF" ώστε να το αποκωδικοποιεί η κάρτα ήχου [ καλύτερα από τον αποκ. των ηχείων ]

Δημοσ.

Και η καρτα ηχου εχει "use SPDIF" οπως το Power DVD. Στην τριτη περιπτωση πρεπει να ειναι και τα δυο ρυθμισμενα στο SPDIF για να παρει το σημα ο εξωτερικος decoder των ηχειων. Τωρα οσον αφορα την ποιοτητα και αν ειναι προτιμοτερος εξωτερικος decoder, εξαρταται απο την εκαστοτε καρτα ηχου και τον decoder.

Εγω θεωρω τον εξωτερικο decoder σε ενα PC κατι οχι μονο αχρηστο, αλλα και επιζημιο, μιας που δεν υποστηριζει κατι αλλο εκτος απο ταινιες. Π.χ. στα παιχνιδια, πρεπει να τον βγαζεις, να κανεις αναλογικη συνδεση, να αλλαζεις ρυθμισεις και δε συμμαζευεται...

Μονο για σαλονι οι decoders. Και παλι, αν εχεις κανα DVD φετα με 5.1DD+DTS+ProllogicII, SACD, DVD audio και ο decoder σου δεν εχει ραδιο FM, τοτε ειναι μονο για το ...fleamarket :lol:

Δημοσ.

Το ΤΗΧ δεν είναι σήμα. Εϊναι πιστοποίηση ποιότητας από την LucasArts. Και έχει να κάνει με την πηγή και με το σύστημα αναπαραγωγής του ήχου, το οποίο έχει περάσει τα test/standards ποιότητας της LucasArts.

Δημοσ.

Από όσο έχω δει, δεν έχω πετύχει Dts μόνο του αποκωδικοποιητή. Dd μόνο του, ναι, αλλά Dts μόνο σε συνδυασμό με Dd. Είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη για Dts μόνο αποκωδικοποιητή?

Δημοσ.

Όχι, αλλά υπάρχουν και μόνο DTS ή μόνο D.D. decoders...

Αυτοί που ξέρω εγω όμως είναι πανάκριβοι και...δεν νομίζω να θες να ακούσεις τιμές.

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το ζήτημα αφού η Audigy 2 / ZS έχει και Dolby Digital Decoder & DTS Decoder...

Δημοσ.

Ρε παλικαρια γιατι με μπερδευεται?!!! Το powerdvd απλα υποστηριζει dts kai dolby digital αλλα χωρις καποιο decoder ειτε αυτο ειναι εξωτερικο ειτε ειναι πανω στην καρτα ηχου ειναι αχρηστο.Δηλαδη μονο του το powerdvd δεν μπορει να βγαλει dts και dolby digital.Χρειαζεται απαραιτητα decoder. Αμα κανω λαθος διορθωστεμε......μαλλον τα μπερδεψα εγω.

Δημοσ.

Ναι,ειμαι στην περιπτωση ενα.Αλλα και που θα βαλεις το powerdvd για 5καναλο ηχο και κωδικοποιηση dts η dolby digital δεν θα γινει τιποτα,ο ηχος που θα βγει απο τα ηχεια δεν θα ειναι κωδικοποιημενος.

Δημοσ.

Τι εννοείς δεν θα είναι κωδικοποιημένος????

Για να βγει ήχος από τα ηχεία πρέπει το ψηφιακό σήμα να μετατραπεί σε αναλογικό και να ενισχυθεί. Η μετατροπή αυτή γίνεται από τα DigitaltoAnalogConverter (DAC). Στην περίπτωσή μας, είτε χρησιμοποιείται software DAC, είτε το hardware DAC της κάρτας ήχου είτε το hardware DAC του εξωτερικού αποκωδικοποιητή. Σε όλες τις περιπτώσεις το σήμα αποκωδικοποιείται για να ακούσεις ήχο...

Από εκεί και πέρα μιλάμε για την ποιότητα του ήχου που παίρνεις...

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά κι εγώ άλλη εικόνα είχα. Αν έχεις μια απλή στερεοφωνική κάρτα ήχου και συνδέσεις τα ηχεία πάνω (5.1, ας πούμε οτι έχει digital out), την αποκωδικοποίηση του σήματος 5.1 Dolby Digital μπορεί να την κάνει το PowerDVD ή κάποιο άλλο software και να οδηγήσει κανονικά τα ηχεία; Νόμιζα πως μόνο με hardware γινόναν αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...