Προς το περιεχόμενο

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πεισουμε κανεναν...

trizoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συμφωνώ απόλυτα. Το έχω ξαναπεί: σε όρους εργονομίας' date=' τα Windows παρέχουν «γνώση στον κόσμο», σε καθοδηγούν δηλαδή με τρόπο διαισθητικό ως προς το τι πρέπει να κάνεις. Το Linux γενικώς (και ιδίως η γραμμή εντολών) απαιτεί γνώσεις στο κεφάλι, δηλαδή προηγούμενη γνώση του τι και πως θες να κάνεις. Το θέμα είναι ότι στα Windows αν [b']ξέρεις[/b] τι θες να κάνεις, το κάνεις με την ίδια περίπου ταχύτητα με την περίπτωση που δεν ξέρεις. Στο Linux απ' την άλλη πλευρά, αν ξέρεις τι θες να κάνεις, το κάνεις 10 φορές ταχύτερα απ' ότι στα Windows ;-). Μπορεί η γραμμή εντολών να σας φαίνεται μαζοχισμός ή απόμακρη, όμως στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο εργαλείο που υπάρχει. Όταν κατανοήσει κανείς τις ανάγκες του, τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα των προγραμμάτων, τότε το GUI αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις τεράστιο εμπόδιο.

Το λάθος που κάνετε είναι ότι κρίνετε από μια περιορισμένη επαφή και συγκρίνετε με ένα λειτουργικό που χρησιμοποιείτε - πρακτικά στην ίδια μορφή - εδώ και 10 χρόνια. Επίσης ένα άλλο λάθος - για το οποίο φταίνε και τα περιοδικά του χώρου σε μεγάλο βαθμό - είναι ότι μπλέκετε όλοι με λάθος διανομές....

1)Sigoura kanoume polla lathh.Alla i pragmatikotita i pou***na bgazei alla apotelesmata.Tora an theoreis ton eafto sou os to pronomiouxo 5% kai oi alloi 95% einai Ma****kes, tote mallon kati allo ftaiei.Kai afto to allo einai to linux.Oson afora to meridio agoras (den enoo poliseis), an enas linuxas den epithimei na dei to linux na pataei ta windows,apla den einai linuxas. Ego thelo ta linux na pane toulaxiston 50%. Esi meine sto 5%.

2)Otan potobgikan ta windows giati den eftiakse kapios ta linux or kati analogo (an kai pistevo oti idi ipirxe kati) gia na xtipisei ta windows?Se IBM pc periballon milao.Ta unix fagane ita treli sto terminal periballon. Apla dioti einai ftiaxmena gia server katastaseis.Ekei skizoun.

3)Afto pou ego thelo einai ta Linux na ginoun mia mera ena litourgiko to opio na mporo na xrisimopoiiso kai ego o aplos xristis oste na min anagkazomai na plirono tous metoxous tis microsoft.Kai nai,goustaro kai ego tin kinotita pou doulevei gia na ftiaksei kati pou einai tsampa kai kalo kai enonei anthropous kai ideologies.Giafto kai asxoloume, allios den tha egrafa tora sto forum.

4)Oson afora ton Bill, den eida kai pollous apo emas na pane na dosoun to 50% ton xrimaton tous se erevna kai filanthropia.(den ta glitonei ola stous forous). Min misite ena antrhopo epidi thelei na epibalei kati pou aftos nomizei oti einai sosto.Peite ton ilithio,peite ton axristo,alla oxi kai na misoume.Alloi me ligotera lefta apo afton einai emporoi narkotikon kai oti allo fantasteis. Ti microsoft na tin fovaste,ton Bill oxi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Να ξαναθυμήσω ότι μιλάω για φιλικότητα χρήσης του αρχάριου-μέσου χρήστη' date=' pc για ταινίες, mp3, κείμενα, internet, games κλπ.

[/quote']

Οκ...θα μιλήσω για τα kubuntu που έχω:

Εκτός από τα παιχνίδια (λόγος που κρατάω ακόμα τα xp)

ταινίες -> ogle

mp3 -> amarok (για μένα καλυτερο απο winamp)

κείμενα -> openoffice2

internet -> firefox

και όλα αυτά με ένα απλό download από τα repositories. Όπως θα έκανες download τα αντίστοιχα προγράμματα σε windows με την διαφορά οτι στα εγκαθιστά το πρόγραμμα μόνο του, είναι ΟΛΑ νόμιμα, δεν χρειάζεται να ψάξω για cracks.

Που είναι το μη user friendly εδώ;

Έδωσα ένα απλό παράδειγμα...δεν έχω τπτ με κανέναν :).

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι παίζει με τα repositories του debian και ίσως ήμουν άδικος (γιατί σκεφτόμουν το freebsd). Γενικά διαπιστώνω ότι αργούν να βγούν ports (δεν ξέρω πόσο γρήγοροι είναι στο debian) οπότε αν για κάποιο λόγο θες τελευταίες εκδόσεις θα χρειαστείς compile, γι αυτήν περίπτωση αναφερόμουν.

Tora an theoreis ton eafto sou os to pronomiouxo 5% kai oi alloi 95% einai Ma****kes' date=' tote mallon kati allo ftaiei.Kai afto to allo einai to linux.Oson afora to meridio agoras (den enoo poliseis), an enas linuxas den epithimei na dei to linux na pataei ta windows,apla den einai linuxas. Ego thelo ta linux na pane toulaxiston 50%. Esi meine sto 5%.

[/quote']

Ωραία λοιπόν, τότε δεν είμαι Linuxας. Θα πω να αναλάβω το forum των Windows.

2)Otan potobgikan ta windows giati den eftiakse kapios ta linux or kati analogo (an kai pistevo oti idi ipirxe kati) gia na xtipisei ta windows?Se IBM pc periballon milao.Ta unix fagane ita treli sto terminal periballon. Apla dioti einai ftiaxmena gia server katastaseis.Ekei skizoun.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θα έπρεπε κάποιος να φτιάξει κάτι για να χτυπήσει τα Windows, ή γιατί θεωρείς ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει.

3)Afto pou ego thelo einai ta Linux na ginoun mia mera ena litourgiko to opio na mporo na xrisimopoiiso kai ego o aplos xristis oste na min anagkazomai na plirono tous metoxous tis microsoft.

Εσύ μπορεί να θες αυτό, η κοινότητα μπορεί να θέλει κάτι άλλο ;-). Αν θες να το ωθήσης προς εκείνη την κατεύθυνση, γράψου σε ένα από τα projects και ξεκίνα ;-).

4)Oson afora ton Bill, den eida kai pollous apo emas na pane na dosoun to 50% ton xrimaton tous se erevna kai filanthropia.(den ta glitonei ola stous forous).

50%? Έδωσε κάποια χρήματα (όχι 50%), οκ, από την περιουσία των 22 δισ. δολαρίων. Με την παραδοχή του σταθερού πλούτου πάνω σε αυτόν τον κόσμο, για να έχει ο Bill Gates 22 δις δολάρια πρέπει ο καθένας μας να έχει 4 δολλάρια λιγότερο, συμπεριλαμβάνοντας τον ινδό, ο οποίος με 4 δολλάρια αγοράζει 240 μπανάνες και τρώει για 3 μήνες. Και μην ακούσω αηδίες περί ίσων ευκαιριών... Όποιος έχει 22 δισ. δολάρια είναι εξ ορισμού άπληστο καπιταλιστικό γουρούνι, όσα και να δώσει σε φιλανθρωπίες.

Min misite ena antrhopo epidi thelei na epibalei kati pou aftos nomizei oti einai sosto.Peite ton ilithio,peite ton axristo,alla oxi kai na misoume.Alloi me ligotera lefta apo afton einai emporoi narkotikon kai oti allo fantasteis. Ti microsoft na tin fovaste,ton Bill oxi.

Δεν τον μισώ. Απλά θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στον κόσμο της πληροφορικής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι παίζει με τα repositories του debian και ίσως ήμουν άδικος (γιατί σκεφτόμουν το freebsd). Γενικά διαπιστώνω ότι αργούν να βγούν ports (δεν ξέρω πόσο γρήγοροι είναι στο debian) οπότε αν για κάποιο λόγο θες τελευταίες εκδόσεις θα χρειαστείς compile, γι αυτήν περίπτωση αναφερόμουν.

Τα pools του debian έχουν τα πάντα. Αν δε βρεις κάτι εκεί, δε θα το βρεις πουθενά κατά πάσα πιθανότητα. Αν τρέχεις stable, ναι, είναι λίγο απαρχαιωμένα. Αν τρέχεις testing, τότε είναι μια χαρά. Για πιο bleeding-edge πράγματα (αλλά λιγότερη ποικιλία) Arch Linux.

pedia mporo na po oti afosio8ika sto diavasma olon ton apantiseon sas alla distixos sas enimerono oti exontas afierosi 10 xronia sta pc(apo tote pou imoun 10 xronon) ena mporo na po: Xrisimopiite mono to 10% ton dinatotiton tous,ite auto sinepagete sta linux i sta windows.Ine anomoia pragmata kai kakos logomaxite.Den iparxi sigkrisi giati aplos de 3erete pos mporite na ta xrisimopiisete sto full.

P.S. Gia osous tre3oun na apantisoun den anafero oti ego 3ero to full ton dinatotiton tous..

1)Ωραία λοιπόν' date=' τότε δεν είμαι Linuxας. Θα πω να αναλάβω το forum των Windows.

2)Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θα έπρεπε κάποιος να φτιάξει κάτι για να χτυπήσει τα Windows, ή γιατί θεωρείς ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει

3)Εσύ μπορεί να θες αυτό, η κοινότητα μπορεί να θέλει κάτι άλλο ;-). Αν θες να το ωθήσης προς εκείνη την κατεύθυνση, γράψου σε ένα από τα projects και ξεκίνα ;-).

4)50%? Έδωσε κάποια χρήματα (όχι 50%), οκ, από την περιουσία των 22 δισ. δολαρίων. Με την παραδοχή του σταθερού πλούτου πάνω σε αυτόν τον κόσμο, για να έχει ο Bill Gates 22 δις δολάρια πρέπει ο καθένας μας να έχει 4 δολλάρια λιγότερο, συμπεριλαμβάνοντας τον ινδό, ο οποίος με 4 δολλάρια αγοράζει 240 μπανάνες και τρώει για 3 μήνες. Και μην ακούσω αηδίες περί ίσων ευκαιριών... Όποιος έχει 22 δισ. δολάρια είναι εξ ορισμού άπληστο καπιταλιστικό γουρούνι, όσα και να δώσει σε φιλανθρωπίες.

5)Δεν τον μισώ. Απλά θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στον κόσμο της πληροφορικής.

[/quote']

1)Perimena kaliteri apantisi.Molis sou eipa oti tha ithela to linux na ginei diasimo dixos na zimiothei se poiotita kai esi xaliesai.Den peirazei, alla mou akougesai san kakos ipostoriktis tou Linux.

2)Dioti etsi exoume antagonismo kai taxiteri ekseliksi.Xoris antagonismo ola proxoroun arga.

3)Den to epiasa.

4)Pantos den se eklepse.Itan magkas businessman me ar...dia, xrisimopoiise tis gnoseis 10 floron pou trogane to avgo tis mama tous kai ekane kati megalo.Opios xalietai, pali ftoxoteros einai.Tora an sindeeis linux me komounismo tote katalabaino giati xrisimopoieis linux.I ideologia omos tou linux den einai o komounismos.Oi arxaioi ellines den itan kommounistes otan proseferan gnosi stin anthropotita xoris patentes kai copywrite.Ksero pollous kapitalistes pou xrisimopoioun linux. To linux empneei to sinesthima oti mia omada anthropon apodikniei oti oloi mazi mporoume.

5)Sto kosmo sou kai kata ti gnomi sou isos.Ego omos den koitao mono ton eafto mou alla olous tous xristes.Kai o Bill ekane ipiresia stin anthropotita.Den einai o agios,alla ston gam...no kosmo pou zoume,apotelei kalo paradigma kapitalistikou "gourouniou"

Λοιπόν αν πάτε στον κύριο Γούγλη.΄.όπα μα γιατί να πάω στον κύριο γούγλη?μα γιατί είναι ο καλύτερος και ο γρηγορότερος και πληκτρολογήσεις Linux vs Windows μπορείς να δεις άπειρες εκτενείς αναφορές στο πιο είναι καλύτερο,άπειρες λογομαχίες οι οποίες σημειώνω έχουν καταλήξει και σε χειροδικία!!(άκουσον..)τι ακριβώς θα διαπιστώσεις τίποτα(αυτόματα μου θυμίζει την λέξη Π{οτέ}:P->για την οποία καταλήγεις σε ακόμα μία διαμάχη).Και κύριε κύριε γιατί τίποτα: Γιατί κωστάκη αγόρι μου καταλαβαίνεις το νόημα της λέξεως τίποτα;Όχι κύριε.Ορίστε η απάντηση σου κωστάκη.Τελικό συμπέρασμα το οποίο βασίζεται στις αρχές δημιουργίας αυτού του κόσμου: Συνύπαρξη δε γίνεται γιατί οδηγάει σε αφανισμό.Τώρα ποια από τα 2 στρατόπεδα θα αφανιστεί δεν το γνωρίζω,οπότε ο καθένας στο τόπικ του και μυνήματα άποψης(που μόνο άποψης δεν είναι παρά μόνο προπαγάνδας) παρά μόνο για τους χρήστες του ίδιου του τόπικ χωρίς να θίξει τους χρήστες της αντίπαλης "παράταξης"

1)Perimena kaliteri apantisi.Molis sou eipa oti tha ithela to linux na ginei diasimo dixos na zimiothei se poiotita kai esi xaliesai.Den peirazei' date=' alla mou akougesai san kakos ipostoriktis tou Linux.

[/quote']

Δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να κρίνω ποιός είναι καλός υποστηρικτής του Linux και ποιός όχι. Γι' αυτό και απάντησα έτσι. Δεν μπορείς να προβάλεις τις δικές σου απόψεις και τις δικές σου επιθυμίες πάνω σε μία ολόκληρη πολυσυλλεκτική κοινότητα, όπως αυτή του Linux...

4)Pantos den se eklepse.Itan magkas businessman me ar...dia, xrisimopoiise tis gnoseis 10 floron pou trogane to avgo tis mama tous kai ekane kati megalo.Opios xalietai, pali ftoxoteros einai.Tora an sindeeis linux me komounismo tote katalabaino giati xrisimopoieis linux.I ideologia omos tou linux den einai o komounismos.Oi arxaioi ellines den itan kommounistes otan proseferan gnosi stin anthropotita xoris patentes kai copywrite.Ksero pollous kapitalistes pou xrisimopoioun linux. To linux empneei to sinesthima oti mia omada anthropon apodikniei oti oloi mazi mporoume.

Είπα πουθενά ότι είμαι κομμουνιστής; Και να είμαι, είναι κακό; Επιπλέον κατάλαβε κάτι: στη GPL δεν αναφέρεται πουθενά ότι το software επιβάλλεται ή απαγορεύεται να το χρησιμοποιούν κομμουνιστές/καπιταλιστές/χριστιανοί/άθεοι/μουσουλμάνοι. Μπορεί να το χρησιμοποιεί ο καθένας για όποιο λόγο θέλει, και γι' αυτό δε θα ασκήσω καμία κριτική.

Αν διαβάσεις τι έκανε ο Gates, θα δεις ότι είναι πολύ χειρότερο από το να πάρει τις γνώσεις 10 φλώρων. Έκλεψε πολύ καλές ιδέες και έθαψε άλλες, ακολούθησε μονοπωλειακές τακτικές και αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του δύναμη πολύ μεγαλύτερη από τα 22 δισ. δολάρια της περιουσίας του: έχει όλα σχεδόν τα τερματικά πληροφοριών στον κόσμο... Και το "Businessman με αρχίδια" είναι ένας χαρακτηρισμός που δεν αποδέχομαι, αντ' αυτού θα προτιμούσα το "άνθρωπος χωρίς ηθικούς φραγμούς". Είναι ακριβώς το ίδιο, ειδωμένο από την τρίτη έδρα του πρίσματος. Μήπως ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν είχαμε το CP/M αντί για το DOS;

Επίσης ένα σημαντικό λάθος που κάνεις είναι το εξής: προσπαθείς να πεις ότι θα πρέπει ντε και καλά να βάλουμε τη γνώση μέσα στο κεφάλι του απλού χρήστη. Ο μέσος άνθρωπος έχει πλέον πολύ εύκολη πρόσβαση στη Γνώση. Όσο εύκολη και αν είναι όμως η πρόσβαση, κανείς ποτέ δεν έμαθε χωρίς κόπο. Δε γίνεται να ανοίξεις τα κεφάλια και να βάζεις Γνώση μέσα τους. Παύει να είναι Γνώση, γίνεται πλύση εγκεφάλου. Γνώση είναι αυτό που αποκτάς μέσα από μια διαδικασία που λέγεται Μάθηση, και εμπεριέχει μια διαδικασία λογικού φιλτραρίσματος της πληροφορίας και δημιουργία συνάψεων, είναι δηλαδή μια ενεργητική διαδικασία. Κοινώς: αν το Linux γίνει γελοίο, τόσο γελοίο ώστε να μη χρειάζεται να διαβάσεις, θα πάψει να παρέχει Γνώση στους χρήστες του, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα Windows. Η Γνώση είναι ήδη εδώ και προσφέρεται απλόχερα, δωρεάν και ελεύθερα. Το θέμα είναι πόσοι θέλουν να την αποκτήσουν ;-) Δεν έχω καμία αντίρρηση να βοηθήσω τον πιο άσχετο να μάθει 10 και 20 πράγματα, γι' αυτό και το κάνω άλλωστε, αρκεί να έχει όρεξη. Έχω πρόβλημα όμως με τους ανθρώπους που περιμένουν να τους γεμίσουν το κεφάλι με γνώση και βαρυγκομάνε στην πρώτη δυσκολία που αντιμετωπίζουν.

Οκ...θα μιλήσω για τα kubuntu που έχω:

Εκτός από τα παιχνίδια (λόγος που κρατάω ακόμα τα xp)

ταινίες -> ogle

mp3 -> amarok (για μένα καλυτερο απο winamp)

κείμενα -> openoffice2

internet -> firefox

και όλα αυτά με ένα απλό download από τα repositories. Όπως θα έκανες download τα αντίστοιχα προγράμματα σε windows με την διαφορά οτι στα εγκαθιστά το πρόγραμμα μόνο του' date=' είναι ΟΛΑ νόμιμα, δεν χρειάζεται να ψάξω για cracks.

Που είναι το μη user friendly εδώ;

Έδωσα ένα απλό παράδειγμα...δεν έχω τπτ με κανέναν :).[/quote']

Θα δώσω κι εγώ ένα, εσένα σου έπαιξε, σε ένα μηχάνημα που πέρασα kubuntu δεν έπαιξε (μάλλον πρόβλημα με κάρτα γραφικών). Φτιάχτο θα μου πεις! Δίκιο έχεις, θα σου πω, δεν είναι φιλική λογική όμως γιατί θα μου βγεί ο @$#@! και αν το φτιάξω. Τελοσπάντων, δεν υπερασπίζομαι άλλο τη φιλικότητα των windows vs linux για τον αρχάριο-μέσο χρήστη άλλωστε μπαίνει και υποκειμενικό στοιχείο στη μέση. (θα δοκιμάσω κάποια στιγμή και το debian σίγουρα πάντως)

Μου φαινεται οτι το thread εχει φτασει ηδη σε επιπεδο flame...

Επισης μου φαινεται οτι νοημα δεν βγαινει...αρα δεν βλεπω λογο να συνεχιστει αυτη η διαμαχη.

Αποικε δεν το κλειδωνεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...