Προς το περιεχόμενο

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πεισουμε κανεναν...

trizoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

:) re akrives link sou dinw, ti na psakseis :)

oriste:

http://www.cie.org.uk/CIE/WebSite/qualificationsandawardshub/qualshub.jsp

Auto to link exei ola ta CIE ptyxia. Kane klik se kathe ptyxio ( sta deksia sta leei ) k des meta ti zhtaei sto kathena.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@coffeex,cassidy: Ας ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Είμαι υπέρ του linux και του FOSS με τα 1000. Επίσης διαθέτω mac. Αλλά και windows στο pc μου.

-Ναι τα κατεβαστήρια βγαίνουν και για linux. Αλλά πόσοι άνθρωποι που νοιάζονται μόνο να κατεβάζουν τσόντες και πειρατεικά cd το ξέρουν αυτό;

-Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν όλοι Debian ή VLC; Πόσοι θα θέλουν άλλο player ή άλλη διανομή; Εμένα πχ μου αρέσει το ubuntu και το suse.

Μπορείς να μου πεις πώς θα παίξω .wmv; Out-of-the-box δε γίνεται. Ούτε mp3, ούτε dvd (λόγω CSS), ούτε κάποια άλλα λιγότερο γνωστά formats.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο κύριος Ασχετόπουλος και θεία του δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν linux χωρίς τεχνική υποστήριξη.

-Ναι με τη διαφορά ότι για πολλούς ανθρώπους που αγοράζουν υπολογιστή ο κόσμος της πληροφορικής περιστρέφεται γύρω από τα windows και οτιδήποτε άλλο είναι obscure/nerdy/geeky.

-Τα μαγαζιά που πουλάνε pc με linux προφορτωμένο είναι νέο φαινόμενο στην Ελληνική αγορά και πάντως δεν είναι μαγαζιά στα οποία θα ρωτήσει για υπολογιστή η κυρία Χ που δεν ξέρει τι είναι η κεντρική μονάδα και λέει την οθόνη τηλεόραση.

-Όχι στα ECDL δεν μαθαίνουν να εγκαθιστούν OS.

-Ναι ξέρω ότι υπάρχει το NeroLinux καθώς και το K3b και ειλικρινά έχω γράψει άπειρα cd με mkisofs και cdrecord κατευθείαν από κονσόλα.

Εγώ μιλάω για τον ΧΥΖ άσχετο φοιτητή ναυπηγικής (no offense) που θέλει να κοπιάρει τα dvd που νοικιάζει από το 24ωρο.

Αυτός δε μπορεί με K3b ενώ το NeroLinux είναι κάπως δύσκολο να το βρει σπασμένο. Επομένως θα πάρει τα παραθυράκια και το Νέρωνα σπασμένο από τον πειρατή της γειτονιάς ΧΑΑΑΑΡΡΡ και θα πάει για αντιγραφές.

Και ενώ στο linux η δουλειά γίνεται πιο γρήγορα με το transcode άντε να κάνει αυτός compile που δεν ξέρει τι σημαίνει καν. Και να βρει τα deps και όλες τις ιστορίες.

-Ναι τα OpenGL παίζουν. Με CEDEGA και τα Direct3D παίζουν. Αλλά στο ράφι του Πλαισίου θα βρεις μόνο για windows παιχνίδια. Όπως επίσης και στη σακούλα του κυρίου Πειρατόπουλου. Και το να στήσεις CEDEGA δεν είναι ότι πιο εύκολο. Σίγουρα δυσκολότερο από το να είναι native όπως στα windows.

-Φυσικά στην Ελλάδα πάντα. Αλλά αυτό με τα σχολεία δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις. Εμάς μας έκανε μάθημα μια θεολόγος που μας έπρηζε ότι είναι μηχανήματα του διαβόλου. Αλλά είναι η πρώτη εμπειρία των περισσότερων με τους υπολογιστές. Μη μου πείτε ότι στα 11 ένα παιδί έχει χρησιμοποιήσει επιτυχώς linux γιατί...

-Μικροπρογραμματάκια εννοώ την κάθε μ@λ@κιούλ@ που χρησιμοποιεί κανείς. Δεν εννοώ συγκεκριμένα πράματα. Μιλάω για διάφορες σαχλαμαρίτσες που τρέχουν όλοι στα windows και που όταν τους πεις στο linux δεν υπάρχει ξυνίζουν.

Βέβαια τους διαφεύγει η θεμελιώδης ερώτηση:

----------------έχει το linux ανάγκη από κάτι τέτοιο;---------------------

Ας πούμε έχω ακούσει: "Δε με νοιάζει που δεν υπάρχουν ιοί για το linux και που να υπήρχαν δε θα το επηρεάζαν εγώ θέλω Norton".

Με όσα λέω θέλω να πω ότι ο περισσότερος κόσμος έχει συνδέσει ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ τον υπολογιστή με τα Παραθυράκια του Μπιλ. Αυτό τους δίνει προβάδισμα. Αλλά όπως προείπα νομίζω ότι να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το linux ως αντικαταστάτη των windows είναι λάθος. Επίσης λάθος είναι να το κρίνουμε ότι δεν κάνει κάτι το ίδιο καλά με τα windows είτε επειδή έχουμε συνηθίσει αλλιώς είτε επειδή είναι αλήθεια, δεδομένου ότι το όλο κίνημα πίσω από το linux δεν έχει κάποιο σκοπό να αντικαταστήσει τα windows.

Όλα τα παραπάνω θέματα που ανέφερα σκοπό είχαν να τονίσουν το γεγονός ότι για τον κάθε άσχετο που θέλει ένα pc για να κάνει 5 πράματα και δε νοιάζεται να μάθει ή εκείνον που νομίζει ότι ξέρει το linux δεν είναι το ίδιο εύκολο με τα windows και όταν αναφέρεσαι σε κάποιον που προτιμάει να πληρώνει κακό software αντί να μάθει να χρησιμοποιεί καλό ελεύθερο software η λογική αρχίζει να γλιστράει προς το γκρεμό -με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ειδικά η δική μας που λέει ότι θα βάλω linux για την ποιότητά του.

-Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν όλοι Debian ή VLC; Πόσοι θα θέλουν άλλο player ή άλλη διανομή; Εμένα πχ μου αρέσει το ubuntu και το suse.

Μπορείς να μου πεις πώς θα παίξω .wmv; Out-of-the-box δε γίνεται. Ούτε mp3' date=' ούτε dvd (λόγω CSS), ούτε κάποια άλλα λιγότερο γνωστά formats.

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο κύριος Ασχετόπουλος και θεία του δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν linux χωρίς τεχνική υποστήριξη.

[/quote']

Arch Linux και gentoo και γενικά οποιαδήποτε διανομή δεν είναι βασισμένη στην Αμερική (όπου είναι σε ισχύ οι πατέντες λογισμικού) δεν έχει τέτοιου είδους προβλήματα. Win32codecs εγκατεστημένα και παίζεις τα πάντα και με xine ή mplayer. Τώρα τις διανομές εταιριών (SuSE, Redhat/Fedora, Mandriva κλπ) δε θα τις σχολιάσω, όποιος επιμένει να τις χρησιμοποιεί, κακό του κεφαλιού του :-P

-Ναι τα OpenGL παίζουν. Με CEDEGA και τα Direct3D παίζουν. Αλλά στο ράφι του Πλαισίου θα βρεις μόνο για windows παιχνίδια. Όπως επίσης και στη σακούλα του κυρίου Πειρατόπουλου. Και το να στήσεις CEDEGA δεν είναι ότι πιο εύκολο. Σίγουρα δυσκολότερο από το να είναι native όπως στα windows.

Το CEDEGA δεν είναι ελεύθερο και η TransGaming παρακάλεσε τον κόσμο να μην το κατεβάζει από το CVS. Πατήσανε πάνω σε BSD-licensed κώδικα, τον οποίον και απειλούν ότι θα τον κλείσουν αν ο κόσμος τον κατεβάσει σε μεγάλη κλίμακα. Ως εκ τούτου μπορούν να καούν στο πυρ το εξώτερον :-) Direct3D στο Linux δύσκολα θα δούμε. Αν και τα περισσότερα μελλοντικά προγράμματα θα παίζουν σε .NET και επομένως σε mono όταν και αν ολοκληρωθεί το Windows.Forms. Παιχνίδια πάντως δεν ξέρω αν θα δούμε ποτέ, εκτός από προσπάθειες του στυλ Unreal κλπ, που έδειξαν τουλάχιστον ότι υπό προϋποθέσεις ακόμα και τα παιχνίδια μπορούν να τρέξουν καλύτερα στο linux απ' οτι στα Windows.

Μη μου πείτε ότι στα 11 ένα παιδί έχει χρησιμοποιήσει επιτυχώς linux γιατί...

Εγώ πάντως στα 11 είχα χρησιμοποιήσει επιτυχώς DOS*. Και δεν είδα να έπαθα κάτι άλλο σοβαρό, εκτός του ότι έγινα Linuxας :-P. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, δε θα μπορούσα να είχα πάθει και πολύ χειρότερα πράγματα :-P.

-Μικροπρογραμματάκια εννοώ την κάθε μ@λ@κιούλ@ που χρησιμοποιεί κανείς. Δεν εννοώ συγκεκριμένα πράματα. Μιλάω για διάφορες σαχλαμαρίτσες που τρέχουν όλοι στα windows και που όταν τους πεις στο linux δεν υπάρχει ξυνίζουν.

Βέβαια τους διαφεύγει η θεμελιώδης ερώτηση:

----------------έχει το linux ανάγκη από κάτι τέτοιο;---------------------

Ας πούμε έχω ακούσει: "Δε με νοιάζει που δεν υπάρχουν ιοί για το linux και που να υπήρχαν δε θα το επηρεάζαν εγώ θέλω Norton".

Πολύ καλή η παρατήρησή σου. Ωστόσο για μένα υπάρχει ένα άλλο σημαντικό ζήτημα: καθημερινές μικρομαλακιούλες υπάρχουν άπειρες στο Linux, που κάνουν πολύ ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα. Το θέμα είναι ότι επειδή είναι άπειρες, εν αντιθέσει με τα Windows όπου η συντριπτική πλειοψηφία χρησιμοποιεί το ίδιο πρόγραμμα για συγκεκριμένες δουλειές, στο Linux πρέπει να ψάξεις για να βρεις αυτή που σου κάνει. Αυτό το πρόβλημα το έχουν κυρίως οι χρήστες των "εταιρικών" διανομών (βλ. παραπάνω), όπου η Novell, η RedHat και οποιοσδήποτε άλλος έχει προαποφασίσει για σένα ποια πακέτα μπορεί να χρειαστείς.

Εγώ μιλάω για τον ΧΥΖ άσχετο φοιτητή ναυπηγικής (no offense) που θέλει να κοπιάρει τα dvd που νοικιάζει από το 24ωρο.

Είμαι Μηχανολόγος, πιάνομαι; :-)

* MS-DOS: MesoSpondylic Disk Operating System: Σύστημα Χειρούργησης Δίσκου (μεσοσπονδύλιου). Διάδοχος του MS-UNO και πρόδρομος του MS-TRES, το οποίο μετονομάστικε σε Windows Three point Eleven for Workgroups. Το φιλικότερο μέχρι σήμερα λειτουργικό σύστημα, γνωστό για την ευγένειά του προς το χρήστη, η οποία αντικατοπτρίζεται κυρίως στα μηνύματα που αντάλασε με αυτόν μέσω του ευχάριστου, οικείου γραφικού του περιβάλλοντος:

Abort, Retry, Fail?

Drive not ready error

Divide overflow

General Failure

Invalid drive specification

... και άλλα πολλά που το έκαναν αγαπητό στα εκατομμύρια των μέχρι σήμερα πιστών οπαδών του. Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Πύλης, κλεφτ.. αχεμ δημιουργός του παραπάνω λειτουργικού συστήματος είχε δηλώσει ότι 640 KB μνήμης θα είναι αρκετά για οποιαδήποτε εφαρμογή. Οι προγραμματιστές ακόμα αναζητούν τρόπους να γεμίσουν την περισσευούμενη μνήμη μέχρι τα 640 KB.

Se hlikia 10-12 dokimaza ton Sinclair ZX Spectrum kai meta MS-DOS opote to 8ema hlikias den metraei alla h dipsa gia ma8hsh kai eksereunish. Otan eixa parei ta windows 98 ta bare8ika se enan mhna kai epsaxna kati allo mexri pou eida se ena diagimistiko fyladio mias Ellhnikhs Etairias pou eferne to Suse sthn Ellada apo tote ola allaksan....

Ρε παιδιά ας είμαστε ρεαλιστές.

Εγώ μιλάω για τις δύο μεγάλες μερίδες.

Τους άσχετους και εκείνους που ξέρουν μια ιδέα παραπάνω - αλλά οι άσχετοι θεωρούν power-users.

Αυτοί είναι που έχουν δώσει στα windows το μερίδιο που κατέχουν στο home pc. Στο business pc παίζουν άλλα πράματα.

Απλά θέλω να τονίσω ότι στη σημερινή κατάσταση το linux δεν είναι ελκυστικό για home use στη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.

Αυτά που λέτε τα ξέρω αν και δεν έχω αχοληθεί αρκετά για να μπορώ να κάτσω να δουλέψω gentoo αλλά μετά την εξεταστική θα αρχίσω πάλι να ψάχνομαι. Προς το παρόν το μόνο που έκατσε στο pc μου είναι το FoXDesktop. Κάποιο πρόβλημα με τον εντοπισμό του CDROM.

Απλά μη μου πεις ότι θα έβαζες στην αδερφή σου για να βλέπει τα .wmv που της στέλνουν στο mail gentoo linux. Θα τρελαινόταν μάλλον. Αν όχι θέλω να τη γνωρίσω. Αυτό που προσπαθώ να πω σε όλα τα ποστ μου είναι ότι αν και θα ήταν καλύτερα να παίζουμε όλοι με ελεύθερο λογισμικό τελικά στην τρέχουσα κατάσταση δεν μπορούμε.

Arch Linux και gentoo και γενικά οποιαδήποτε διανομή δεν είναι βασισμένη στην Αμερική (όπου είναι σε ισχύ οι πατέντες λογισμικού) δεν έχει τέτοιου είδους προβλήματα. Win32codecs εγκατεστημένα και παίζεις τα πάντα και με xine ή mplayer. Τώρα τις διανομές εταιριών (SuSE' date=' Redhat/Fedora, Mandriva κλπ) δε θα τις σχολιάσω, όποιος επιμένει να τις χρησιμοποιεί, κακό του κεφαλιού του :-P

[/quote']

Mias kai en genei me to Linux den asxoloumai sinexeia (allo einai to expertise mou) opote kai den enimerwnomai toso poli, mipws mporeis na mou to eksigiseis auto?

pm, edw opou 8es.

Kai episis an 8eleis proteine mou kai ena OS Linux pou 8ewreis kalo ektos gentoo kai Arch.

Se euxaristw ek twn proterwn gia to xrono pou spatalises gia tin erwtisi mou

Paidia ego megalosa me to dos 4 kai to dos 5. Meta perasa sta windows kai mou fanike ligo periergo pou afisa ti grammi kai piga sta eikonidia.Ostoso sinithisa grigora kai mou arese.Ti mou arese?Oti itan efkolo.Ta LINUX DEN EINAI FILIKA STO XRHSTH. Oti kai na leme,afti einai i pikri alithia.Distixos or eftixos windows rules.Me tous ious tous,me ta ametrita bugs tous, me ta ola tous.Alla pote ton poton den mou etixe,eidika me ta XP na balo kati kai na min doulepsei. Pote den skeftika an tha exo drivers na balo gia to neo mou hardware.Doulevo mexri to apogevma kai girnao 7 pm spiti, kai to mono pou thelo einai na pio to kafe mou,ne pekso ena pexnidaki,na grapso ena dvd kai na mpo sto internet.

Opos kai na to kanoume stin epoxi mas metraei ena pragma: I ergonomia kai i efkolia.To kalitero litourgiko na eisai, an den eisa user friendly,pethanes.Panta 5% tha exeis san tous kommounistes (panta filika!). Den eimai enantion tou Linux,apla den mporo na doulepso me kati pou mou bgazei tin pisti.Enas fititis,kapios pou exei xrono kai meraki na asxolithei, mporei na balei linux kai na psaxtei.Ego omos den exo xrono.Ena format to trimino kai eimai ok.Oson afora ta spywsre kai ola ta alla, entaksi den exo psebdesthiseis oti me parakolouthei i CIA. To Linux exei polla kala, oi xristes tou ta proballoun sinexos, alla den kseroun oti i sintriptiki pliopsifia tou kosmou apla DEN ta xriazetai.Afto pou xriazetai einai ena double click kai na ektiponei ti photo apo tin karta mnimis, i opoia exei idi anagnoristei aftomata apo to sistima.

Elpizo kai PERIMENO mia mera to LINUX na ginei filiko, oste na spasei to monopolio ton windows.Ego tha to stirikso protos.Kai mia mera makari na nikisei ta windows se meridio agoras. Akomi kai tote omos den tha prepei na ksexname: Ta Linux nikisan dioti eginan windows kai malista patisan sto dromo pou ta windows aniksan. Dioti NO WINDOWS-NO 2PCs per house!!!Ta windows

ebalan tous ipologistes sta spitia, dimiourgisan mia apisteftis ektasis biomixania hardware kai paixnidion.Tha mou peite oti an den itan ta windows, to idio tha ginotan me talinux,apla ta paixnidia tha grafontan gia linux.E nai, kai gia na trekseis to doom tha itheles na peraseis prota kai ena seminario pliroforikis!! Min trelathoume. O kanonas paidia einai enas:Eisai user friendly?Den pa na eisai xalia, pali NIKAS".

jimarass26,

Ειναι ΤΟ Linux είναι ΤΟ λειτουργικο σύστημα, είναι ΤΑ windows ειναι ΤΑ παραθυρα.

Εγώ πάλι στο δικό μου linux τυπώνω με 3 κλικ μια φωτογραφιά απο την SD card στον εκτυπωτη....(απο την στιγμή που θα την βάλω στον reader)

Ο χρόνος που χάνεις κάθε 3μινο για format, θα μπορούσες να το επενδύσεις για να μάθεις κατι για το πώς δουλεύει ο υπολογίστής σου και γιατί(gnu/linux) και στην τελική να μήν χρειαστέις να ξανακάνεις format....

Και κανείς μεγάλο λάθος αν νομίζεις οτι "τα" linux αντιγράφουν τα windows, (ίσως έχεις λίγο δίκιο με το KDE) αλλά μάλλον συμβαίνει το αντίθετο εδώ και πολά χρόνια.

Hahaha sorry den ante3a... apla to

Ta Linux nikisan dioti eginan windows kai malista patisan sto dromo pou ta windows aniksan

prepei na symplhrw8ei apo thn protash

"Ta windows nikisan giati eginan MacOS kai malista pathsan sto dromo pou to MacOS anoi3e".

Etsi... gia thn istoria!!!!

Oson afora to poios antigrafei poion, na pw edw oti den yparxei 8ema antigrafhs tou enos apo ton allo. Oloi efarmozoun erevna pou exei ginei se akadhmaiko epipedo oson afora to visualisation plhroforias se 2 diastaseis. Afto to visualisation pou doulevei kalytera kai einai pio efkola katanohto apo to megalytero pososto xrhstwn einai to desktop metaphor. Etsi ola ta leitourgika, me prwth thn Apple, apla proxwrhsan se afto to dromo.

@jimarass26

Μάλλον έχεις να δοκιμάσεις linux πολύ καιρό ;)

Τα παιχνίδια που αναφέρεις είναι μεγάλο πρόβλημα δυστυχώς...

Το παράδειγμα όμως που διάλεξες ήταν λίγο άκυρο, γιατί το doom3 είναι από τα πιο απλά παιχνίδια να παίξεις σε linux. Διαδικασία εγκατάστασης παρόμοια με windows.

Paidia ta paradigmata itan simbolika kai eseis kolisate se afta. (Des phoinix me memory card).Den sas akousa na lete kati gia to user friendly, to pio kairio epixirima.Episis den eipa pouthena oti ta windows einai to kalitero litourgiko. Nai na windows antegrapsan ta macos , alla giati ta macos piran apo ta tria to megalit.....ro?Dioti kapioi stin apple itan pio fataoules apo kapia sainia sti microsoft.To thema mas den einai omos Apple vs Microsoft ,oute pios einai o ithikos pextis sto pexnidi.Den eimaste ekklisia. To thema mas einai oti an i Apple eixe nikisei ,tote tha eixame panemorfous ipologistes politelias gia tous ligous, diladi tzifos.An eixe nikisei to unix ,den thelo oute na to skeftomai.Telika eftixos nikise i microsoft kai mporesame oloi na erthoume se epafi me enan ipologisti. Pios linuxas emathe to pc mesa apo ta linux?Kanenas.Oloi perasane apo windows.(min kolisete pali sto OLOI). Kai min skefteste me basi tis gnoseis sas.Kserete posoi agnooun akoma kai to pos na aniksoun ton explorer?Ti linux leme tora....

Einai aksiosimioto omos oti to linux anebainei se ektimisi kai sintoma tha doume ekselikseis sto elefthero logismiko.Deite firefox as poume.

Pantos oson afora ti Microsoft, einai aksiosimioto oti o Bill dinei to 50% se filanthropies.Den to kanoun polloi afto.Episeis to Office einai makran to kalitero software grafeiou.Kai episeis san etairia ipostirikse oles tis glosses.Pote to macos ebale ellinika? Alla min anigo thema microsoft tora giati einai ektos thematos.

Mias kai en genei me to Linux den asxoloumai sinexeia (allo einai to expertise mou) opote kai den enimerwnomai toso poli' date=' mipws mporeis na mou to eksigiseis auto?

pm, edw opou 8es.

Kai episis an 8eleis proteine mou kai ena OS Linux pou 8ewreis kalo ektos gentoo kai Arch.

Se euxaristw ek twn proterwn gia to xrono pou spatalises gia tin erwtisi mou[/quote']

Υποθέτω ότι ξέρεις για τις "πατέντες λογισμικού", έτσι; Εντελώς συνοπτικά, απλά ως μια εισαγωγή με αρκετές ανακρίβειες, μια πατέντα λογισμικού είναι το να κατοχυρώνεις "έννοιες", και όχι κομμάτια κώδικα που κάνουν συγκεκριμένη δουλειά. Επειδή εγώ π.χ. έφτιαξα το πρώτο πρόγραμμα που έχει scroll-bar, κατοχυρώνω την έννοια της scroll-bar και απαιτώ από τον καθένα που χρησιμοποιεί scroll-bars στο πρόγραμμά του να μου πληρώνει ένα ποσό.

Πατέντες λογισμικού προς το παρόν δεν ισχύουν στην Ευρώπη, παρά μόνο στην Αμερική. Αυτό καθιστά παράνομη τη χρήση του αλγορίθμου mp3 για παράδειγμα, ή ενός συγκεκριμένου τρόπου στοιχειοθεσίας των γραμματοσειρών. Επιπλέον οι ΗΠΑ έχουν πολύ αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την κρυπτογραφία. Το DeCSS έχει κυρηχθεί παράνομο, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια το μέγιστο μέγεθος κρυπτογραφικού κλειδιού που μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο κάθε ευρισκόμενος στις ΗΠΑ ήταν 56 bit (για να μπορούν οι μυστικές υπηρεσίες τους να σπάσουν κάθε κρυπτογράφηση). Επιπλέον η ισχυρή κρυπτογράφηση θεωρείτο όπλο, οπότε απαγορευόταν η εξαγωγή κρυπτογραφικού software (και είχε γίνει χαμός με το PGP).

Όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα σε κάποιες διανομές, κυρίως αυτές που προωθούνται από εταιρίες και είναι binary based. Το gentoo π.χ., που είναι source-based, δεν διαπράττει κανένα έγκλημα αναδιανέμοντας προγράμματα που παίζουν mp3, διότι το gentoo μοιράζει πηγαίο κώδικα, και ο πηγαίος κώδικας δεν έχει καμία λειτουργικότητα αφ' εαυτού. Είναι ο τελικός χρήστης που τον κάνει compile και τον εκτελεί.

Όσο για το ποια διανομή να διαλέξεις; Εγώ θα ξεκινούσα αποκλείοντας όλες τις διανομές που στηρίζονται από εταιρίες, για τους παραπάνω λόγους αλλά και για ιδεολογικούς, αλλά και γιατί εξ ιδίας πείρας έχω δει ότι δεν προσφέρουν αυτά που προσφέρουν οι πραγματικά ελεύθερες διανομές. Πάνε λοιπόν Fedora, Mandriva, SuSE, Xandros, Linspire κλπ εκτός λίστας. Μένουμε με κάποιους γνωστούς, δυνατούς παίκτες που έχουν κάνει "όνομα", όχι τυχαία: Slackware, Debian, Gentoo και κάποιους μικρότερους: Ubuntu, Arch Linux, κλπ. Gentoo δε θες, και σε καταλαβαίνω, Arch Linux επίσης, είναι πολύ σκληροπυρηνικά σε κάποια πράγματα (στην ουσία ας πούμε δεν έχουν καν setup για να τα εγκαταστήσεις). Το Slackware ασ'το στην άκρη, γιατί αν το θες για desktop θα βρίσκεις ελάχιστα πακέτα official και θα αναγκαστείς να συντηρείς όλη τη διανομή με το χέρι. Μένεις λοιπόν με Debian και Ubuntu. Το Ubuntu είναι απλά μια καλογυαλισμένη έκδοση του Debian, που αποσκοπεί στο να φέρει τον απλό χρήστη κοντά στο Linux. Είναι ωραίο, και δεν κάνει πολλούς συμβιβασμούς στο βωμό της φιλικότητας, όμως η πραγματική δύναμη είναι το Debian. Είναι μια διανομή που έχει αποδείξει την αξία της και τις ιδεολογικές της βάσεις. Στη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Nai na windows antegrapsan ta macos , alla giati ta macos piran apo ta tria to megalit.....ro?Dioti kapioi stin apple itan pio fataoules apo kapia sainia sti microsoft.
Telika eftixos nikise i microsoft kai mporesame oloi na erthoume se epafi me enan ipologisti.

Edo kaneis lathos. Vlepeis to leiturgiko patoyse pano sto hardware. To PC anoike stin IBM i opoia to anoikse kai stus allous kai vgikan ta IBM compatible.

Opote i microsoft den eixe kanenos eidus kalokardo saini pou edose kati anoikta ston kosmo. Apla i microsoft ependyse stin platforma stin opoia eixe ksekinisei, kai pou itan kai i platforma toy laou. Kai apo ti parakolouthousa ena dokimanter gia ta erga kai imere tou vasilaki, o skopos tu itan panta na ftiaksei kati pu na xeireizetai kai i kutsi maria. Me to azimeioto vevaia ;). Apla etyxe kai o Mpilakos edine ta komfor tu se pio ftina mixanimata pou den ta eftiaxne aytos.

Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και μη κολλάμε σε φράσεις και λέξεις. Όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλει να πεί ο jimarasss26! Και νομίζω πως όλοι συμφωνούμε (σχεδόν)... Εξάλλου όλοι που γράφετε εδώ ξέρετε πιο λειτουργικό χρησιμοποιείτε και γιατί, αλλά όταν μιλάμε γενικά ο όρος friendly user είναι το Α και το Ω! Μακάρι κάποτε να βρεθεί αντίπαλο δέος για τα windows. Όλοι οι χρηστες το θέλουν αυτό. Άλλα με την οικονομική δύναμη της Microsoft αυτό δεν είναι και εύκολο...απλοί νόμοι της αγοράς!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...