Προς το περιεχόμενο

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να πεισουμε κανεναν...

trizoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιπλανώμενος τυχαια στο forum των Windows (δεν το συνηθιζω!!) επεσα στο trhread με τιτλο:

"Η μεγάλη αποκάλυψη για το τι κρύβεται στο κώδικα"

και διαβασα με πολυ ενδιαφερον την ανταλλαγη αποψεων. Δεν θα ηθελα να εκφερω την αποψη μου επι του αντικειμενου (για αυτο και κανω την εν λογω αναφορα εδω και οχι σε εκεινο το thread) γιατι οσοι ειχατε την ευκαιρια να διαβασετε καποια παλαιοτερα μηνυματα μου νομιζω οτι καταλαβαινετε... Οταν ξηλωνεις αλλωστε ολα τα NTFS και FAT (οπως εγω) απο το συστημα σου οριστικα τοτε μαλλον εισαι κατασταλλαγμενος και πιθανον απολυτος!

Μονο μια παρατηρηση θα ηθελα να κανω. Δεν βρισκω κανεναν λογο να προσπαθω να αποδειξω οτι επειδη δεν ειμαι στο 95% των χρηστων αλλα στο υπολοιπο 5% (ισως και λιγοτερο) ειμαι πιο ψαγμενος ή πιο ασφαλης απο τους υπολοιπους. Για την ακριβεια βρισκω πολλους λογους να προσπαθω να κρατησω αυτο που εχω καταφερει οπως ειναι, χωρις να το κανω επικινδυνο διαδιδωντας το περισσοτερο απο οσο πρεπει.

Λενε οτι δεν ειμαι στοχος επιθεσεων γιατι δεν ανηκω στην πλειψηφια αλλα για τους επιτιθεμενους δεν αποτελω προκληση. Αυτο εμενα με χαροποιει ιδιαιτερως και πρεπει να κανω οτι μπορω για να μην το αλλαξω.

Η οποια προσπαθεια αναδειξης του Linux νομιζω οτι πρεπει να γινεται σε ανθρωπους που εχουν το μικροβιο μεσα τους. Αυτο το ψευτικο 95% δεν μπορει να καταλαβει (και αναφερομαι στο μεγαλο-τεραστιο τμημα του 95% και οχι στο μικρο τμημα που εχει επιλεξει συνειδητα να ειναι εκει) αυτο που καταλαβαινουμε εμεις γιατι δεν το εχει βιωσει, δεν επιθυμει να το βιωσει και δεν πολλες φορες δεν αντεχει να το βιωσει. Προχθες μιλαγα με εναν φιλο ο οποιος λιγο πολυ μου ειπε οτι δεν εχει κανενα firewall κανενα antivirus και κανενα αλλο προγραμμα προστασιας (ουτε καν SP2 δεν εχει εγκαταστησει) γιατι δεν αισθανεται ασφαλης με τιποτα, οποτε γνωριζοντας οτι ειναι ερμαιο προτιμα να κανει 1 format ανα 15 ημερες και να τελειωνει. Αψογος ο φιλος. Τουλαχιστον βρηκε ενα οικονομικο (προσωρινα) τροπο να μην αγχωνεται! Θα μου πειτε "ιδιαιτερη περιπτωση ασχετου" και θα σας πω "ισως, αλλα πιο λογικη απο αλλους που ενω νομιζουν οτι ειναι ασφαλης ειναι τα μαυρα τους τα χαλια κανοντας updates διαρκως στα norton ή στα mcaffe τους (τα εγραψα σωστα???). Επιπλεον νομιζω οτι ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση χρηστη windows διοτι εχω σχηματισει την εικονα οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του 95% ειναι τετοιες περιπτωσεις. Διαφωνειτε? Τι να πεις σε αυτον τον ανθρωπο για Linux?

Ουτως ή αλλως ειμαστε λιγοι, θα ειμαστε λιγοι και μαλλον καλα πρεπει να μας κανει να αισθανομαστε αυτο!

Ολα τα παραπανω γραφονται με απολυτο σεβασμο προς τους φιλους χρηστες Linux που προσπαθουν με παθος να καταδειξουν την ορθοτητα της επιλογης τους αλλα παιδια.."του κουφου την πορτα...παρτη και φυγε" :)

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

"Nener argue with an idiot..they drag you down to their level and they beat you with their experience.. " Slack root shell..

Μην πετάτε τα διαμάντια σας εις τους χείρους γράφει η Αγία γραφή..

Έχεις δίκιο...απλά.. ότι και άλλο να πούμε...σταγόνα στον ωκεανό..

Δημοσ.
"Nener argue with an idiot..they drag you down to their level and they beat you with their experience.. " Slack root shell..

Μην πετάτε τα διαμάντια σας εις τους χείρους γράφει η Αγία γραφή..

Έχεις δίκιο...απλά.. ότι και άλλο να πούμε...σταγόνα στον ωκεανό..

*EXEI PETHANEI STA GELIAAAA*

επισκέπτη VChris
Δημοσ.

Μου αρεσε ο τιτλος που εβαλες trizoni, οντως δεν εχει νοημα να προσπαθησουμε να πεισουμε κανεναν.

Εξαλλου οποιος εχει ορεξη να το ψαξει λιγο παραπανω καποια στιγμη θα βαλει (και) linux στο pc του.

Το μεγαλυτερο ποσοστο των χρηστων Windows ακομα σερφαρει με ΙΕ και δεν γνωριζει το εστι ανασυγκροτηση

...τα λογια ειναι περιττα...

Δημοσ.

Είμαι 9 μήνες με adsl συνέχεια online που σημάνει ότι είμαι περισσότερο επιρρεπείς σε διάφορους ιούς και μαλακίες. Χρησιμοποιούσα ένα καλό firewall (sygate) και ένα πανάλαφρο antivirus nod-32 με disable το file system monitor ! παρά μόνο το internet monitor. Αν και έμπαινα σε περίεργα sites,κατεβαζα από p2p,torrents χωρίς να χρησιμοποιώ p2p gurdian και άλλα παρόμοια για να κόβω τις κακόβουλες ip. Όλους αυτούς τους 9 μήνες δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα με ιους-trojans και λοιπές μαλακίες. Τώρα που έχω και hardware firewall είμαι ακόμα καλύτερα και έχω βγάλει το sygate. Όλα λοιπόν περί ανασφάλειας είναι χαζομάρες και ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων.

Στο κάτω-κάτω αν κάποιος σε παρακολουθεί σε ποια site μπαίνεις και τι κάνεις εμένα προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί.

Δημοσ.

Δεν γνωριζουνε καν τον Firefox Vchris! Δεν γνωριζουνε το oppenoffice, το ClamAV, το Gimp κτλ κτλ, ενω ειναι προγραμματα που τρεχουν και στο λειτουργικο τους!

Λες και ηδονιζονται να πληρωνουν ή να ψαχνουν για cracks και serials!

Ας ειμαστε ομως ειλικρινεις! Ποσοι χρηστες του Linux δεν εχουν και Windows εγκατεστημενα? Μηπως οι περισσοτεροι? Μηπως μαλιστα εχουν τα windows αρχικη επιλογη στο Lilo? Μηπως και πολλοι χρηστες Linux δεν εμπιστευονται απολυτα τις δυνατοτητες του? Γιατι οποιος πραγματικα γνωριζει το 20% των δυνατοτητων του Linux δεν θα λεει ανοησιες περι μη συμβατοτητας "εμπορικων" ποργραμματων και driver συσκευων και θα βρισκει πιο πιστευτους λογους για να απαντησει στο γιατι εχει ακομα windows στο pc του.

Ακομα προσπαθω να σεταρω μια αγνωστου κατασηευαστη webcam στο mandrva (διοτι ο κατασκευαστης του εδινε cd με τα γνωστα, μην τα ξαναλεω τα ξερετε καλυτερα απο μενα!). Μπορει να τα καταφερω. Μπορει και να μην τα καταφερω ποτε. Αυτη ειναι η μαγεια! Και αν δεν τα καταφερω δεν θα παω στα windows για να τρεξει αυτη η webcam. Απλα θα συμπερανω οτι δεν πηρα το καταλληλο υλικο. Και ξερετε πολυ καλα τι θα κανω μετα...!

Δημοσ.

Η αποψη του Exsarxeia_city ειναι χαρακτηριστικη (προς θεου δεν προκειται για προσωπικη αναφορα)!

Λεμε χαζομαρες και ολα αυτα ανηκουν στην φαντασια μας.

ΟΚ..πασο παιδια. Εχετε δικιο και ξερετε γιατι? Γιατι δυστυχως ο κοσμος ειναι ετσι φτιαγμενος ωστε να εχω μια ψηφο εγω και μια και η γιαγια μου που τις δινει το ψηφοδελτιο ο παπας της ενοριας της. Και δυστυχως οι γιαγιαδες ειναι περισσοτερες απο μας οποτε κερδιζουν ενω εμεις μονιμως χανουμε. Για αυτο και ειναι καλες και οι κυβερνησεις που ανεκαθεν ειχαμε. Για αυτο και δεν πρεπει να τις βριζουμε!

Εχετε δικιο γιατι ειστε πλειοψηφια και συμφωνα με τον βασικο κανονα η πλειοψηφια κυβερνα..και η μειοψηφια ελεγχει! Μερικοι λοιπον που συμφωνουν με τις αποψεις μου, προτιμουν να ελεγχουν και οχι να κυβερνουν. Οποτε και εμεις με την σειρα μας εχουμε δικιο. Εαν εσας δεν σας αρεσει να σας ελεγχουν ρωτηστε την γιαγια σας για το αν σκεφτηκε πριν ριξει την ψηφο.

Δημοσ.

Ας ειμαστε ομως ειλικρινεις! Ποσοι χρηστες του Linux δεν εχουν και Windows εγκατεστημενα? Μηπως οι περισσοτεροι? Μηπως μαλιστα εχουν τα windows αρχικη επιλογη στο Lilo? Μηπως και πολλοι χρηστες Linux δεν εμπιστευονται απολυτα τις δυνατοτητες του? Γιατι οποιος πραγματικα γνωριζει το 20% των δυνατοτητων του Linux δεν θα λεει ανοησιες περι μη συμβατοτητας "εμπορικων" ποργραμματων και driver συσκευων και θα βρισκει πιο πιστευτους λογους για να απαντησει στο γιατι εχει ακομα windows στο pc του.

Ακομα προσπαθω να σεταρω μια αγνωστου κατασηευαστη webcam στο mandrva (διοτι ο κατασκευαστης του εδινε cd με τα γνωστα' date=' μην τα ξαναλεω τα ξερετε καλυτερα απο μενα!). Μπορει να τα καταφερω. Μπορει και να μην τα καταφερω ποτε. Αυτη ειναι η μαγεια! Και αν δεν τα καταφερω δεν θα παω στα windows για να τρεξει αυτη η webcam. Απλα θα συμπερανω οτι δεν πηρα το καταλληλο υλικο. Και ξερετε πολυ καλα τι θα κανω μετα...![/quote']

An kapoios den bgalei driver gia thn webcam sou 8a thn kaneis pote na doulepsei? H 8a katseis na grapseis esu driver? H ka8e ligo kai ligaki 8a pairneis kainourio hardware pou ksereis oti douleuei me to linux?

Mh mou les oti to to 8ema drivers einai dikaiologia. Gia ta emporika programmata sumfwnw en merei. An esu agorazes ena olokainourio PC kai sto cdaki me tous drivers eixes kai ena dir "Linux" kai oxi mono "Win98/ME/2000/XP" (kai as upo8esoume oti eisai asxetos me linux) 8a to skeftosoun h oxi anti gia windows na baleis linux etsi gia allagh?

Kai gw xrhsimopoiw linux slackware apo thn ekdosh 7. Exw windows mono sto laptop mou gia ena kai mono logo. Sto panepisthmio pou eimai twra exoume tsampe wireless 11Mbps grammh. An kai douleuei h wireless karta sto linux den einai dunaton na sunde8w sto diktuo giati einai security protected kai ta xsupplicant, wpa_supplicant kai ta loipa den mou dinoun th dunatothta na sunde8w me linux.

Kai otan rwthsa tous net admin gia linux ksereis ti mou apanthsan?

"What's linux?? The new version of windows??"

Se auth thn periptwsh ti prepei na kanw? Na katsw sto linux kai na mhn exw internet ka8olou? Anagkastika...

Ela twra esu pou katexeis to 20% twn dunatothtwn tou linux (den to lew proswpika) kai kane to internet na doulepsei...

filika panta

Δημοσ.

Dimmu_Borgir προφανως (συμφωνα με αυτα που λες) δεν ανηκεις στην κατηγορια που αναφερεται το αποσπασμα μου που συμπεριελαβες στο μηνυμα σου.

Οταν ταξιδεψα στην Κυπρο για επαγγελματικους λογους δεν ζητησα να μου δωσουν αριστεροτιμονο αυτοκινητο επειδη δεν μπορουσα να οδηγησω τα δεξιοτιμονα που εχουν εκει. Απλα επαιρνα ταξι για να μην σκοτωσω κανεναν στον δρομο!

Ελα τωρα και πες μου εσυ! Μια εταιρεια αυτοκινητων που σεβεται τον εαυτο της και την αγορα οφειλει ή οχι να βγαλει και δεξιοτιμονα αυτοκινητα για να καλυψει αγορες σαν αυτες της Κυπρου ή της Μεγαλης Βρεττανιας? Ή πρεπει να αδιαφορησει επειδη οι χωρες αυτες αποτελουν μειοψηφια σε σχεση με την υπολοιπη αγορα? Με βαση αυτο απαντω οτι ΝΑΙ θα ψαξω να βρω υλικο που να διαθετει drivers για Linux επειδη αυτη η εταιρεια αποδεικνυει οτι σεβεται την αγορα και τους χρηστες. Για αυτο πεταξα και το Crypto F200 (παρολο που τελικα δουλεψε).

Δημοσ.

File trizoni,

Malon prepei na diabaseis prosektika auto:

http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm

To problima ston silogismo sou, einai oti apo tin arxi sigkrineis windows me linux.

That's bad.

Apo oti katalabeno, trexeis linux sto sistima sou, gia na jefortotheis ious, hackers kai genikotera na exeis megaliteri asfalia sto sistima sou.

Think better.

Prosopika, ta pao ta windows. Einai aplo leitourgiko, eukolo stin xrisi, kai exei boithisei poli kosmo na asxolithei me ipologistes, kai na kanei tin doulia tou eukola kai grigora. Malon trizoni kai esi apo ekei jekiniseis, kai pithanotata den tha milagame tora an den ipirxan ta windows.

Mono... Skepsou posos kosmos tha xrisimopoiouse pc simera, an den ipirxan windows. Oxi polys

To GNU/linux einai ali fasi, einai leitourgiko gia na matheis pos douleuei o ipologistis sou, na psaxteis, na beltistopoiiseis, na alajeis. Genika eisai eleutheros kata polous tropous sto GNU/linux. Auti tin stigmi apeuthinete se idiko koino. Siga siga bebaia (blepe ubuntu,mandriva) arxizei kai erxete pio konta ston user. Ala pisteuo pos thelei arketo dromo gia na ginei "dimofiles", an ginei pote.

Δημοσ.

Ο πρωτος μου υπολογιστης ηταν ενας AMSTRAD CPC6128 εαν σου λεει κατι και ετρεχε CP/M εαν και αυτο σου λεει κατι. Στους υπολογιστες του πολυτεχνειου χτυπουσαμε τις ενολες της FORTRAN σε διατρητικες καρτες το 1982 (εαν σου λενε κατι) και περιμεναμε 1 ημερα για να παρουμε τα αποτελεσματα του προγραμμματος.

Απο εκει ξεκινησα εγω! Και ισως για αυτο να ειμαι στο Linux. Εαν ειχα ξεκινησει απο Windows (οπως λες) πιθανον να ειχα μεινει εκει, δεν ξερω. Αλλα δεν θα ισχυριζομουνα ποτε οτι ξερω τι κανει και τι δεν κανει ο υπολογιστης. Απλα θα εμπιστευομουνα τον κο Bill Gates (οπως η γιαγια μου τον παπα ενα πραγμα).

Οσο για την συγκριση μαλλον δεν με καταλαβες. Ειμαι κατα της συγκρισης και αυτο προσπαθω να εξηγησω. Δεν υπαρχει συγκριση.

Δημοσ.

File mou ti kribos thelis na mas peis? Ti mia les oti den propsatheis na apodikseis oti den anikeis sto 95% kai olo petas epixirimata gia pio logo den eisai. Ti mia les oti den epithumeis na diadoseis perissotero apo oso prepei kai omos auto to thread se auto aposkopi. Entaksei to katalabame eisai "diaforetikos". Poso % theleis na parakiniseis na ensternistei tis apopseis sou "χωρις να το κανω επικινδυνο διαδιδωντας το περισσοτερο απο οσο πρεπει"? Pisteuo me ena 6-7 % akoma den kinduneuete.

Den exo tipota me ta atoma pou xreisimopioun linux apenantias poli tha ithela kai ego na ta xeirizome aksioprepos, alla pros theou min anagete to leitourgiko pou xreisimopoiite se ideologia gia na diaforopieisete tous eautous sas apo tous "pseutikous" opos tous/mas xaraktirises.

Auto to mhnuma grafete me apolito sebasmo stous sunathropous mou eite autoi xreisimopioun linux eite xreisimopioun windows.

Δημοσ.

Μονο μια παρατηρηση θα ηθελα να κανω. Δεν βρισκω κανεναν λογο να προσπαθω να αποδειξω οτι επειδη δεν ειμαι στο 95% των χρηστων αλλα στο υπολοιπο 5% (ισως και λιγοτερο) ειμαι πιο ψαγμενος ή πιο ασφαλης απο τους υπολοιπους. Για την ακριβεια βρισκω πολλους λογους να προσπαθω να κρατησω αυτο που εχω καταφερει οπως ειναι' date=' χωρις να το κανω επικινδυνο διαδιδωντας το περισσοτερο απο οσο πρεπει.

Ολα τα παραπανω γραφονται με απολυτο σεβασμο προς τους φιλους χρηστες Linux που προσπαθουν με παθος να καταδειξουν την ορθοτητα της επιλογης τους αλλα παιδια.."του κουφου την πορτα...παρτη και φυγε" :)[/quote']

Προς τι λοιπον ολη αυτη η προσπαθεια...Εισαι λοιπον ενας απο τους εκλεκτους στον χωρο των Η/Υ,ασχολεισαι αποκλειστικα με Linux και απεχθανεσαι μεχρι εσχατων τα Windows...So what?Το οτι θα παρεις 10 web cam και 10 usb modem για να σου δουλεψει απο αυτα το 1 στο Λινουξ το θεωρεις κατορθωμα και αξιο απονομης καποιου βραβειου?Το θεωρεις μαγκια οτι θα κατσεις να "γραψεις" driver για να σου δουλεψει η εκαστοτε συσκευη που πριν απο λιγο αγορασες και εαν τελικα δεν σου δουλεψει θα πας να παρεις αλλη που να υποστηριζεται?

Εσυ ο ιδιος,διατεινεσαι οτι βρισκεις πολλους λογους να κρατησεις αυτο το "Vips Club" των Λινουξ σε σταθερα απολυτο αριθμο(γυρω στο 4-5% σωστα?)...Για ποιο λογο λοιπον μακρυλογεις λεγοντας οτι σου κατεβει?Ποιον θες να πεισεις τελικα?Εμας τους κωφους(που στο τελος θα μεινουμε και χωρις πορτα) ή μηπως τον ιδιο σου τον εαυτο?Οτι συνεχιζεις δηλαδη να πραττεις αριστα που εχεις στο συστημα σου μονο Λινουξ και που βλεπεις τη λεξη WINDOWS μονον εαν βρεθεις "τυχαια" στο αντιστοιχο forum?

Εν κατακλειδι,ασε εμας τους ανοητους να ζουμε στην αγνοια μας,να αποτελουμε ενα επιπλαστο 95% και να θεωρουμε οτι ειμαστε ασφαλεις(1 χρονο τωρα με καινουργιο Η/Υ προβλημα δε μου παρουσιασε...μαλλον θα το ειχα κλειστο δεν εξηγειται αλλιως.)

Δημοσ.

Den epi8imw na ksekinisei kapoio flame i' otidipote allo, apla 8a pw tin apopsi mou..

Προφανως το να λες τον αποψη σου για το Linux' date=' στο φορουμ του Linux, ενοχλει.

Εχετε δικιο![/quote']

To na les tin apopsi sou oxi den einai enoxlei, alla enoxlei na provaleis ton eauto sou kai na parousiazeis tous upoloipous ws ili8ious.

Nai pes "kalo, xruso, omorfo to linux" alla mexri ekei. oxi "windows is eeeeeeeevil, provata, san tin giagia mou eiste, ts pote den 8a pate mprosta". Auta ta vriskw an oxi akraia, paidika.

Filika,

Pavel

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...