Προς το περιεχόμενο

erotisi gia typous sklirwn diskwn

mpampoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι δίσκοι SATΑ έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο σύνδεσης από τους ΑΤΑ/100, αλλά είναι και διαφορετικής φιλοσοφίας (SATA=Serial ATA (σειριακή σύνδεση, IDE (παράλληλη σύνδεση δίσκων και οπτικών συσκευών).

Αυτό ισχύει και στους δίσκους που προορίζονται για desktop συστήματα, δηλαδή τους κλασσικούς δίσκους που υπάρχουν στα σταθερά μηχανήματα.

Οι SATA θεωρητικά υποστηρίζουν μέγιστη ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων τα 150 ΜΒ/sec, ενώ οι IDE υποστηρίζουν μέγιστη (όχι όλοι) τα 133 ΜΒ/sec, αναλόγως βέβαια και του Disk controller που είναι εγκατεστημένος στο σύστημα. Όσον αφορά τα desktop συστήματα μπορεί η μητρική να υποστηρίζει και τους δύο τύπους σύνδεσης. Στα laptops δεν ισχύει αυτό. Υποστηρίζουν είτε τον έναν, είτε τον άλλον (απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει laptop και με τις 2 συνδέσεις).

Δημοσ.
(απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει laptop και με τις 2 συνδέσεις).

Και ομως υπαρχει. Τα TurboX 15WRS k 17WRS (με μητρικες 915) στο σημειο που μπενει ο σκληρος εχουν ενα σοκετ μικρο. εκει διαλεγεις εσυ πια θυρα συνδεσης σκληρου θα βαλεις , οταν αγορασεις το σασι του λαπτοπ σκετο οπως εγω εχει μεσα σε μια σακουλιτσα και θυρα SATA κΑΙ IDE, διαλεγεις πια θα κουμποσεις πανω στην μητρικη και μετα βαζεισ και τον αναλογο σκληρο. πολυ καλη μαγκια... Οταν λεω εγω οτι τα Turbo X ειναι κορυφαια με δουλευετε..

Και κατι ακομα, δεν γνοριζω αν παρει καποιος ολοκληρωμενο συστημα TyrboX αν θα εχει μεσα και τις 2 θυρες για να βαζεις ασυ αυτην που θελεις. Τονιζω οτι εγω το πηρα σκετο το σασι και μου το εδωσαν με ολα τα ανταλακτικα οπως το παιρνουν απο το εργοστασιο, με τις βιδες και τα παντα. Το εστησα μονος με δικο μου CPU ,σκληρο μνημες κτλ.. Παντος σας τεχνικος που ειμαι εχω ανοιξει καμια 7-8 λαπτοπια, καλυτερο εσωτερικο στησημο και user friendly εσωτερικο απο του TurboX δεν εχω βρει. τι να πω ειναι απιστευτη η ευκολια να κανεις τα παντα στο εσωτερικο του..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...