Jeronymo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Αγόρασα το Σαββατο ένα φορητό της TOSHIBA από το εν λόγω κατάστημα. Συγκεκριμένα πήρα τον Μ70-122 Ένας βασικός λόγος που τον πήρα είναι η μεγάλη αυτονομία του. Το πρόβλημα είναι ακριβώς εδώ. Τόσο στα καρτελάκια πάνω στον υπολογιστή που βάζουν στο κατάστημα, με τις προδιαγραφές του προιόντος όσο και στα διαφημιστικά και στο site του καταστήματος αναφέρουν ότι το μηχάνημα πωλείται με μπαταρία 8cell αλλά ανοίγοντας το κουτί και ελέγχοντας τον κωδικό της μπαταρίας παρατηρώ ότι η μπαταρία είναι 6-cell που συμαίνει μικρότερη αυτονομία. Μήπως γνωρίζει κανείς τι ενέργειες μπορώ να κάνω (αν μπορώ) για να μου δώσουν την αντίστοιχη των 8cell? Από ότι είδα στο forum αυτό το κάνει το πλαίσιο και με άλλα φορητά όπου μέλη τουforum αφού το πήρα διαπύστωσαν ότι οι μπαταρίες ήταν μικρότερες από αυτές που έλεγε το πλαίσιο.
ApSiMan Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Αν η εταιρια έχει σαν default 6-cell δεν μπορεις να κανεις τιποτα (νομιζω...) γιατι θα σου πουν "Οοοοοπ τυπογραφικό λάθος,σορυυυυυ" Αν πάλι η εταιρία το δίνει με 8-cell τότε μπορεις να πας να τους κατηγορίσεις ότι άλλαξαν τη μπαταρία αυτοί. Πάντως να ξέρεις ποτέ δεν εμπιστευεσαι τα χαρακτηριστικά που αναφέρνται στα καταστήματα αλλα μόνο αυτά που έχει το επισημο site ή η επίσημη αντιπροσωπία
Jeronymo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Τυπογραφικό λάθος σε τρία σημεία (καρτελάκι, site και διαφημιστικό) και μάλιστα ρώτησα και τον πωλητή πριν το πάρω και μου είπε οτι πουλιέται με 8cell (βέβαια και αυτοί ότι γράφουν τα καρτελάκια λένε). Επίσης οταν ζήτησα να μου ανοίξουν το κουτί μου είπαν ότι τους το απαγορεύει η TOSHIBA.
mpentenis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 ti se niazei me ti to dinei h etairia, an h diafimisi leei 8-cell, ayth prepei na soy dwsoyn akoma k an exei ginei la8os.an to plaisio dld to edine me dwro kai ena ektypwth, 8a eleges den to pairnw, giati den to dinei etsi h toshiba???
ApSiMan Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 ti se niazei me ti to dinei h etairia, an h diafimisi leei 8-cell, ayth prepei na soy dwsoyn akoma k an exei ginei la8os.an to plaisio dld to edine me dwro kai ena ektypwth, 8a eleges den to pairnw, giati den to dinei etsi h toshiba??? δεν ειναι το ιδιο πράγμα αυτο και το ξερεις........ Jeronymo δεν μου φαίνεται απίθανο αλλα καλύτερα να checkαρεις ΑΝ η toshiba όντως δίνει 8cell για να είσαι σίγουρος ότι δεν έπεσες απλά σε άχρηστους υπαλήλους (ως συνηθως και δεν μιλαω μόνο για πλαισιο). Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να σου πουν ένα κάρο δικαιολογίες.Πάντςως δεν έχεις να χασεις τπτ να ρωτησεις πλαισιο μερια. καλη τυχη.....
Jeronymo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Και εγώ την ίδια άποψη έχω. Το θέμα είναι πως μπορώ να διεκδικήσω να μου δώσουν την 8-cell μπαταρία. (Σημείωση: το πλαίσιο είναι το μόνο κατάστημα που εχω δει να δημοσιεύει τα κελιά της μπαταρίας στη διαφήμιση οπότε δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίο το λάθος)Δυστυχώς έχω ξεκινήσει την εγκατάσταση προγραμμάτων στο φορητό αλλά ευτυχώς την μπαταρία δεν την έχω φορτίσει ακόμα (δουλεύω με ρεύμα για την ώρα και έχω βγάλει την μπαταρία. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να περάσω αύριο από το κατάστημα και στη συνέχεια να κάνω μια καταγγελία. Βέβαια η αλήθεια είναι οτι μάλλον αδικα θα ταλαιπωρηθώ.:?
Cromb Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Μπορεί να μην είναι το ίδιο αυτό που λέει ο mpetenis αλλά έχει και δίκιο.Αφού αναφέρεται από το κατάστημα κάτι δεν υπάρχει δικαιολογία του λάθους. Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα πρώτα στο κατάστημα και αν δεν έβγαζα ακρη ενα τηλέφωνο στη ενώση προστασίας καταναλωτών δε βλάπτει... Μερικές φορές με ενα τέτοιο τηλεφώνημα όλοι γίνονται πιο ευγενικοί και εξυπηρετικοί. ;-)
nikpet Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Να σου δώσουν άλλη μπαταρία αποκλείεται... Να τους αναγκάσεις να στο ανοίξουν από το κουτί για να το δεις, πάλι δύσκολο. Απλά οι μεταπωλητές είναι... Μετά αν δεν το έπαιρνες εσύ, πως θα το πουλούσαν; Εσύ θα εμπιστευόσουν να πάρεις κάτι το οποίο έχει ανοικτή συσκευασία; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους το επιστρέψεις, βάσει νόμου που έχει δημοσιευτεί σε κάποιο ΦΕΚ ή κάποιας ευρωπαϊκής οδηγίας για την προστασία των καταναλωτών... Κάπου το είχα διαβάσει. Αν μπορεί κάποιος να βρει την επίμαχη οδηγία... Θεωρώ πάντως τον τίτλο υπερβολικό...
panagiotis1976 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Πιστεύω φίλε μου θα σου πούν τυπογραφικό λάθος. Είχε τύχει κι σε έναν φίλο στα χαρακτηριστικά μιας οθόνης. Τελικά παραδέχτηκαν το τυπογραφικό λάθος και με πολύ ευγενική συμπεριφορά ο πωλητής του είπε ότι μπορεί να την αλλάχσει κι να πάρει κάποιο άλλο μοντέλο που θα τηρούσε αυτά τα χαρακτηριστικά που έψαχνε ο φίλος. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να εκνευριζόμαστε κι να βγάζουμε τέτοια posts. Όλα λύνονται με ηρεμία και κουβέντα με σωστή επιχειρηματολογία.
NeTeD Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Γιατί υπερβολικός ο τίτλος; Αν οι απατεώνες άλλα διαφημίζουν και άλλα πουλάνε, κρεμάλα τους αξίζει. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι τυπογραφικό λάθος. Εγώ έδωσα τα λεφτάκια μου γιατί προφανώς με ενδιέφερε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Αν κάναν λάθος, να το λουστούν και να το χρεωθούν. Δηλαδή αν όλα τα καρτελάκια και τα διαφημηστικά π.χ. γράφαν Pentium M και ξαφνικά πάω σπίτι και ανακαλύψω ότι είναι Celeron, δεν σημαίνει ότι με δούλεψαν ψιλό γαζί στο Πλαίσιο; Και δεν μιλάω για εμάς που όσο να'ναι γνωρίζουμε και ξέρουμε τι αγοράζουμε, σκεφτείτε όμως τον ανυποψίαστο που δεν ξέρει και πολλά ούτε ξέρει να το ψάχνει. Πρέπει να τον δουλεύει το Πλαίσιο και το κάθε Πλαίσιο; Απαράδεκτο. Φίλε Jeronymo εννοείται να μην το αφήσεις να περάσει.
polaki Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Πιστευω οτι μπορεις να παρεις τα λεφτά σου πίσω. Ουσιαστικά αυτο που σου πουλησαν δεν τιρεί τις προδιαγραφές που λενε ΑΥΤΟΙ, τωρα το αν η Toshiba βαζει 6 εσενα δεν πρέπει να σε νοιάζει, ειναι το ίδιο με το εξής: Πες οτι αυτοι σου λένε οτι εχει 17άρα οθόνη, και δεν σε αφηνουν να το ανοιξεις το κουτι να δεις, και πας σπιτι και έχει 15, και τσεκάρεις site toshiba και έχει 15. Εσένα ο πωλητης όμως σου ειπε 17, και συμφωνα με αυτο εσυ το αγόρασες. Αυτό λεγεται FALSE ADVERTISING, οπότε πολυ απλά σου δίνουν τα λεφτά πίσω. Τα προγράμματα που λες οτι έχεις βάλει μή μασας, αν έχει restore CD κάντο, να φερεις το laptop σε εργοστασιακή κατάσταση, και απλα πες τους οτι δεν το χρησιμοποίησες και τελειώνει η υπόθεση! Απλά πες μου ποτε θα πας, ωστε να τρέξω την επόμενη μερα στο Stock House μεταμόρφωσης μπας και το τσιμπήσω σε καμιά ξεφτίλα τιμή! :D
polaki Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δηλαδή αν όλα τα καρτελάκια και τα διαφημηστικά π.χ. γράφαν Pentium M και ξαφνικά πάω σπίτι και ανακαλύψω ότι είναι Celeron' date=' δεν σημαίνει ότι με δούλεψαν ψιλό γαζί στο Πλαίσιο; Και δεν μιλάω για εμάς που όσο να'ναι γνωρίζουμε και ξέρουμε τι αγοράζουμε, σκεφτείτε όμως τον ανυποψίαστο που δεν ξέρει και πολλά ούτε ξέρει να το ψάχνει.[/quote'] Aκριβως αυτο πιστεύω και εγω. Αν ειναι ετσι ποιος μου εγγυάται εμένα οτι αυριο μεθαύριο ο 80άρης δίσκος πχ που θέλω να εχει το laptop που θα αγοράσω ειναι 80 και όχι 20 ή 40? Έτσι στα τυφλά?
Jeronymo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δεν είναι θέμα εκνευρισμού αλλά εμπιστοσύνης. Πώς μπορώ να πιστέψω μετά από αυτό ότι και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του φορητού μου ή οτιδήποτε άλλου μηχανήματος που παίρνω από το συγκεκριμένο μαγαζί είναι αξιόπιστα. Και φυσικά οι πωλητές δεν φταίνε, ότι λένε τα διαφημιστικά λένε. Πριν κανενα μήνα ρωτούσα για κάποιους άλλους φορητούς αν έχουν μία μνήμη των 512 ή 2x256 και επέμεναν οι πωλητές ότι τα μηχανήματα για τα οποία ενδιαφερόμουνα, είχαν 1x512 και τελικά μετά από ψάξιμο σε άλλα μαγαζιά και στο δίκτυο είδα ότι είχαν 2x256. Το θέμα με την μπαταρία είναι το κερασάκι στην τούρτα. Επίσης στο συγκεκριμένο laptop που αγόρασα αναφέρουν ότι έχει και IR που είναι επίσης λανθασμένο. Δεν είναι πολλά και σημαντικά τα 2 αυτά λάθη στην ίδια διαφήμιση??? Δεν επιτρέπονται τετοιες απροσεξίες από μια τέτοια αλυσιδα καταστημάτων.
panagiotis1976 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 to lathos meta apo koybenta me toys ypeythynoys toy plaisioy, fysika kai den to afhnoyme etsi se kamia periptwsh, kai Bebaiotata Den to plhrwnei o pelaths! To lathos analambanoyn na to epilysoyn ekeinoi, alla apla me kapws eygeniko tropo kerdizeis perissotera kai epeidh exeis ki dikio den mporoyn na soy poyn de ginetai. Tha thn breis thn akrh, tha'ts for sure!
Cromb Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Πες οτι αυτοι σου λένε οτι εχει 17άρα οθόνη, και δεν σε αφηνουν να το ανοιξεις το κουτι να δεις, και πας σπιτι και έχει 15, και τσεκάρεις site toshiba και έχει 15. Εσένα ο πωλητης όμως σου ειπε 17, και συμφωνα με αυτο εσυ το αγόρασες. Αυτό λεγεται FALSE ADVERTISING, οπότε πολυ απλά σου δίνουν τα λεφτά πίσω. Σωστός polaki, έτσι είναι. Πάντως νομίζω πως θα βρείς τελικά ακρή.... Στο εύχομαι τουλάχιστον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.