Προς το περιεχόμενο

3D Mark05

Biull

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα εαν γίνεται να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι το 3D Mark05!

Πού μπορώ να το βρώ;

Και τέλος ποιά είναι η διαδικασία για να δώ τα Points του συστήματος!

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι πρόγραμμά που μετράει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος της κάρτας γραφικών που έχεις. Κυκλοφορεί μια δωρεάν επίσημη έκδοση οπότε γράψε pcmark05 στις μηχανές αναζήτησης και θα το βρείς.

Δημοσ.
Είναι πρόγραμμά που μετράει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος της κάρτας γραφικών που έχεις. Κυκλοφορεί μια δωρεάν επίσημη έκδοση οπότε γράψε pcmark05 στις μηχανές αναζήτησης και θα το βρείς.

Thanks afantos αλλά αυτό το ήξερα....!Η ερώτηση ήταν ουσιαστικά με τι κριτήρια δουλεύει το συγκεκριμένο software!Θέλω να ξέρω λεπτομέρειες!

Δημοσ.
Thanks afantos αλλά αυτό το ήξερα....!Η ερώτηση ήταν ουσιαστικά με τι κριτήρια δουλεύει το συγκεκριμένο software!Θέλω να ξέρω λεπτομέρειες!

ti me ti kritiria?exei kapoia standard tests kai analoga vathmologeitai i kathe karta.

einai giro sta 250mb i free ekdosi.

S2katana gia tin karta einai.

Δημοσ.

Πρόκειται πέρι συνθετικής εφαρμογής όπου υπάρχουν τρεις περιπτώσεις προσομείωσης παιχνιδιών, δύο συνθετικά τεστ για τον επεξεργαστή, για ρυθμούς πλήρωσης, pixel/vertex shader tests και άλλα.

Για το τελικό αποτέλεσμα μετράνε μόνο τα αποτελέσματα από Game Test 1,2,3. Αν κάποιος έχει την πλήρη έκδοση μπορεί να τρέξει αποκλειστικά μόνο αυτά (μετά από επιλογή) και να γλυτώσει χρόνο αφού δεν θα τρέξουν τα υπόλοιπα.

Ουσιαστικά είναι προσαρμοσμένο κυρίως στο SM2.0 και υπάρχουν και κάποιες δυνατότητες επιτάχυνσης για κάρτες με SM3.0 αλλά όχι τίποτα θεαματικό. Τον κυριότερο ρόλο στο 3dmark05 παίζει η κάρτα γραφικών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το υπόλοιπο σύστημα δεν παίζει ρόλο.

Είναι κυρίως vertex setup limited που σημαίνει ότι οι κάρτες με δυνατότερες μονάδες vertex shaders αποκτάνε ένα σχετικό προβάδισμα κάτω από προυποθέσεις.

Τέλος σκοπός του 3dmark και κάθε τέτοιας εφαρμογής από την FutureMark είναι να κάνει μια κάτα κάποιο τρόπο πρόβλεψη για το πως θα μπορούσε να συμπεριφέρονται παιχνίδια στο μέλλον. Με το 05 εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έπεσαν αρκετά έξω και τα μελλοντικά παιχνίδια θα το δείξουν ακόμα περισσότερο. Απλά μάλλον ρίξανε το βάρος στα λάθος σημεία και τα μελλοντικά παιχνίδια θα επικεντρώνονται σε εντελώς διαφορετικά σημεία. Συμβαίνει και στα καλύτερα μέντιουμ ;)

Δημοσ.
ta cpu-sound tests pou exei gia mena einai ousiastika axrista.ti na deis?pos xeirizetai i cpu analiseis 640x480?siga.

trekse game-feature tests na deis ti pianei i kartoula.

Για να μετρήσεις την ισχύ ενός επεξεργαστή σε τρισδιάστατες εφαρμογές, λογικά θα πρέπει να τρέξεις σε αναλύσεις ίσες ή μικρότερες του 1024*768. Σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, ίσα ίσα. Απλά εδώ επιλέξανε να τρέχει στα 640 γιατί στα 1024 όλοι οι σημερινοί επεξεργαστές θα παραδίδανε πνεύμα. Θυμίζω ότι στην περίπτωση αυτή τα γραφικά επεξεργάζονται αποκλειστικά από τον επεξεργαστή χωρίς την υποστήριξη της κάρτας γραφικών. Εδώ στενάζουν οι κάρτες γραφικών να τρέξουν το game test στα 1024*768, πόσο μάλλον ένας επεξεργαστής που δεν είναι και εξειδικευμένος για τέτοιες περιπτώσεις.

Δημοσ.
Πρόκειται πέρι συνθετικής εφαρμογής όπου υπάρχουν τρεις περιπτώσεις προσομείωσης παιχνιδιών' date=' δύο συνθετικά τεστ για τον επεξεργαστή, για ρυθμούς πλήρωσης, pixel/vertex shader tests και άλλα.

Για το τελικό αποτέλεσμα μετράνε μόνο τα αποτελέσματα από Game Test 1,2,3. Αν κάποιος έχει την πλήρη έκδοση μπορεί να τρέξει αποκλειστικά μόνο αυτά (μετά από επιλογή) και να γλυτώσει χρόνο αφού δεν θα τρέξουν τα υπόλοιπα.

Ουσιαστικά είναι προσαρμοσμένο κυρίως στο SM2.0 και υπάρχουν και κάποιες δυνατότητες επιτάχυνσης για κάρτες με SM3.0 αλλά όχι τίποτα θεαματικό. Τον κυριότερο ρόλο στο 3dmark05 παίζει η κάρτα γραφικών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το υπόλοιπο σύστημα δεν παίζει ρόλο.

Είναι κυρίως vertex setup limited που σημαίνει ότι οι κάρτες με δυνατότερες μονάδες vertex shaders αποκτάνε ένα σχετικό προβάδισμα κάτω από προυποθέσεις.

Τέλος σκοπός του 3dmark και κάθε τέτοιας εφαρμογής από την FutureMark είναι να κάνει μια κάτα κάποιο τρόπο πρόβλεψη για το πως θα μπορούσε να συμπεριφέρονται παιχνίδια στο μέλλον. Με το 05 εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έπεσαν αρκετά έξω και τα μελλοντικά παιχνίδια θα το δείξουν ακόμα περισσότερο. Απλά μάλλον ρίξανε το βάρος στα λάθος σημεία και τα μελλοντικά παιχνίδια θα επικεντρώνονται σε εντελώς διαφορετικά σημεία. Συμβαίνει και στα καλύτερα μέντιουμ ;)[/quote']

Thanks Ailuros κατάλαβα πλήρως!

Για την 6600GT σε AGP δίαυλο πόσο είναι το benchmark με και χωρίς overclocking;

Thanks!

Δημοσ.
Thanks Ailuros κατάλαβα πλήρως!

Για την 6600GT σε AGP δίαυλο πόσο είναι το benchmark με και χωρίς overclocking;

Thanks!

Κάπου στους 3700 πόντους αν θυμάμαι καλά χωρίς υπερχρονισμό (σε Α64 4000+). Προσωπικά αν θελήσεις να υπερχρονίσεις θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με διάφορες συχνότητες σταδιακά μέχρι να φτάσεις σε ένα λογικό επίπεδο και να την δοκιμάσεις σε πραγματικά παιχνίδια για να δεις αν και κάτα πόσο αξίζει τον κόπο.

Αν υπερχρονίσεις πυρήνα και μνήμη κατά 10%, λογικά θα αυξήσεις και τις επιδόσεις σου κατά μέσο όρο κατά 10% περίπου. Την διαφορά αυτή θα στην δείξει μεν και το 3dmark αλλά το κακό είναι ότι το άτιμο δεν παίζεται ;)

Δημοσ.

oson afora to cpu-sound test sto 3dmark03 nomizo oti basikos skopos tou einai na diksi poso cpu katanalonete apo ta 3dsounds...(giauto kai to test trexei mia fora me hxo kai mia xorhs)

kai apo oti fenete einai ena aksiologo pososto tis takseos tou 5-20% peripou, analoga me thn karta hxou ...hdika h onboard kartes den exoun dikia tous monada epeksergasias me apotelesma na barenoun arketa thn cpu.

ara lipon tipota den paei xameno!

Δημοσ.

pantos auto sxetika me to CPU test, ego allaxa ton 3500+ me enan 3700+ sto systima tis ypografis mou, kai pali ta 2 CPU tests 1-2 framerate exoun hehe

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...