Προς το περιεχόμενο

CCNA απορία...Υπάρχει κάποιος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ network admin εδώ?

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ta ma8imata pou kaneis den sou dinoun tin pistopoihsi apla sou dinoun ti dunatotita na pareis tin pistopoihsi (prepei na dwseis eksetaseis se ena Cisco certified training center kai oxi sto TEI).

Apla kaneis to CINAP kai exeis ti dunatotita na dwseis gia na pareis to CCNA' date=' oxi oti to pairneis sorry[/quote']

... ayto ennoousa... sorry poy den dieykrinisa...

Sto teleytaio mono diafono.. den katalaba ti ennoeis me to CINAP ??? Ti akrivos einai ayto?

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σωστα όλα αυτά που λες. Εγώ απο έναν γνωστό μου που ξέρω, έχει πάρει όλα τα πιστοποιητικά της Cisco, και όντως βρήκε δουλειά με πάρα πολύ καλά λεφτά. Όμως στην εταιρεία που πήγε είχε και προυπηρεσία. Απο κάπου ξεκινάνε όλοι, το σίγουρο είναι πάντως οτι μετράει το Cisco γενικότερα. Αν σε ενδιαφέρει υπάρχουνε προγράμματα που κάνουνε εξομοίωση router στο pc σου και μπορείς να κάνεις διάφορα σεταρίσματα και δρομολογήσεις χωρίς να έχεις καν ρούτερ, που όπως ξέρεις είναι και πανάκριβοι.Κάτι σαν προπόνηση δηλαδή... :)

sxetiko einai auto pou anafereis poio panw oti exei parei ola ta pistopoihtika file mou!! h cisco exei arketa pistopoihtika opws kai thelei polla leftaq gia na ta kaneis kai merika mallista ginontai mono sto exwteriko...

Δημοσ.
παιδιά τα βιβλία της Cisco που αναφέρατε ότι κάνουν 45 Ευρώ από πού μπορεί να τα προμηθευτεί κανείς?? και φαντάζομαι ότι είναι ξεχωριστά για κάθε επίπεδο πτυχίου (εννοώ διαφορετικό για CCNA, άλλο για CCNP κτλ) σωστά?? ευχαριστώ...

duo luseis sou protino!! papaswthriou h apo to internet meta..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μια ερωτηση : μπορεις για ολα αυτα τα πιστοποιητικα πχ για το Ccna να διαβασεις μονος σου και να δωσεις μονο εξετασεις σε καποιο εξεταστικο κεντρο(αληθεια ποσα τετοια και που υπαρχουν στην ελλαδα) ,χωρις δηλαδη να κανεις μαθηματα?και αν ναι ποσο κοστιζει μονο η συμμετοχη στις εξετασεις?ευχαριστω.(ρωταω γιατι μενω επαρχια)

Δημοσ.
μια ερωτηση : μπορεις για ολα αυτα τα πιστοποιητικα πχ για το Ccna να διαβασεις μονος σου και να δωσεις μονο εξετασεις σε καποιο εξεταστικο κεντρο(αληθεια ποσα τετοια και που υπαρχουν στην ελλαδα) ,χωρις δηλαδη να κανεις μαθηματα?και αν ναι ποσο κοστιζει μονο η συμμετοχη στις εξετασεις?ευχαριστω.(ρωταω γιατι μενω επαρχια)

H εξέταση για το CCNA εγω που ρώτησα μου είπαν έχει 170?.

Μπορείς να διαβάζεις μόνος σου και να δώσεις όταν εσύ νοιώσεις έτοιμος, ή και να δώσεις δοκιμαστικά καποια τέστ που κυκλοφορούν (εχει και στο internet τεστ exams) ωστε να δεις που βρίσκεσαι και αν εισαι οκ πληρώνεις και δίνεις.

Ουσιαστικά σκέψου ότι στη δική μου περίπτωση στις 2 βδομάδες μέσα τί να μάθω? 4 τετράμηνα ειναι κανονικά το CCNA, και αυτοί το κάνουν σε 2 βδομάδες! :D Ίσα ίσα για να πάρω μια ιδέα ειναι και μετά να αρχίσω μόνος μου. Από αυτά που είδα είναι σαν ένα μικρό master, θέλει χρόνο υπομονή και να μην το αφήσεις αν δεν τελειώσεις (μετά σε άφησε και εκείνο..)

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι που το έχω ρωτήσει σε παραπλήσιο θέμα? Το CCNA θεωρείται πάνω από το πτυχίου Πληροφορικής κ Τηλεπικοινωνιών + MSc? Το ρωτάω αυτό γιατί ειμαι 4οετής φοιτητής και θα ήθελα να μάθω αν αξίζει να το κάνω.. (αυτό ή κάποιο παρόμοιο)

Δημοσ.

Κοιτα εγω τώρα ξεκίνησα, oπότε ακόμα δεν ξέρω τί παίζει απο δυσκολία κλπ... λλά δεν μπορώ να δεκτώ ότι είναι πάνω απο MSc που για να το βγάλεις λιώνεις, έχεις και εργασίες και πτυχιακές κλπ.

Από παιδί που έκανε MSc σε networking στην αγγλία, στα 8 μαθήματα που είχαν κάνανε και 2 μαθήματα απο Cisco, και θεωρητικά θα μπορούσε να είχε δώσει για την πιστοποίηση. Δηλαδή το μαστερ του είχε άλλα 6 μαθήματα, δεν είναι και λιγος όγκος.

Αλλά αυτος εκανε σπουδες και μαστερ στο networking, όχι γενικα υπολογιστές, πχ δεν είναι προγραμματιστής. Είναι αλλιώς. Αν λοιπόν διαχωρίσεις αυτό τότε αποφασίζείς αν αξίζει να το κάνεις ή όχι. Μια άλλη φίλη μου έκανε μαστερ στους υπολογιστές γενικά και ψιλοαόριστα. Της μάθανε λίγο απ'ολα, και δικτυακά έμαθε πως να συνδέει 5 τερματικά με ένα server, της πλάκας. Ε για εκείνη το CCNA θα είναι σαφώς καλύτερο. Ανάλογα με το background σου και τις ανάγκες σου.

Εγώ τελειώνω σε 3 βδομάδες, αν θες περίμενε να σου πω αν αξίζει να παρακολουθήσεις μαθήματα & να πληρώσεις τα 2750€ ή να διαβάσεις μόνος σου και να πληρώσεις απλά τα 170€ για το exam.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα 2700 τώρα δεν τα δίνω σε καμμία περίπτωση, σίγουρα αν ειναι θα αρχίσω μόνος μου και βλέπουμε! Παρ'όλα αυτά θα ήθελα να μάθω πώς πήγε, και αν θεωρείς πως αξίζει τον κόπο!!

Και πάλι ευχαριστώ!

Δημοσ.

Λοιπόν τελείωσα εχτές το πρώτο μάθημα του CCNA, το Introduction κομμάτι δηλαδή. Το κομμάτι αυτό μέχρι πριν κάποιο καιρό δεν υπήρχε καν, αφού πήγαινες κατευθείαν στο μάθημα της Cisco, το οποίο προυπόθεται ότι είχες τις γνώσεις αυτές.

Ουσιαστικά τα δυσκολα κομμάτια ειναι μόνο το subnetting, το οποίο και προσπερνάνε στο έτσι (αν σκεφτεί κανείς ότι στο πανεπηστίμιο ειναι ολόκληρο βιβλίο) που πρέπει να καταλάβεις, καθώς και να καταλάβει κάποιος τη λογική του πως να μετατρέπει μια ΙΡ σε binary & hexadecimal. Δεν ειναι δύσκολο, αλλά αν δεν το έχεις ξαναδει πρέπει να διαβάσεις κανα 2ωράκι με δοκιμές να δεις ότι το ξέρεις καλά ωστε σε 1 λεπτό που είναι η ερώτηση του exam να μπορέσεις να επιλέξεις την σωστή απάντηση.

Ουσιαστικά από Cisco μάθαμε πως να συνδεωμαστε σε ενα switch & router και να βάζουμε αρχικές ρυθμίσεις, όπως ΙΡ, να αναγνωρίζουμε το λειτουργικό του, και να βλέπουμε τα διπλανα μηχανήματα (αν ειναι cisco).

Πάνω κάτω αυτά δηλαδή. Για μένα που τα ήξερα στην πρακτική τους μορφή, ήταν πολύ ευκολο να καταλάβω το ΓΙΑΤΙ γίνονται έτσι τα πράγματα με το να διαβάσω λιγο την θεωρία. Εβλεπα καποια παιδιά που ειχαν ψιλοχαθεί, αλλά εκείνοι δεν είχαν σχεση με το αντικείμενο οπότε και αναγκαστικά θα διαβάσουν λίγο περισσότερο.

Για να πάρεις το CCNA πρέπει ή να δώσεις 1 εξέταση που καλύπτει την ύλη των 2 μαθημάτων, ή να δώσεις εξεταση για τα 2 μαθήματα ξεχωριστα. Απλά στην δευτερη περίπτωση πληρώνεις πιο πολλά λεφτά. Εγω μάλλον αυτο θα κάνω (κι ας πληρώσω παραπάνω) γιατί το θεωρητικό κομμάτι το κατάλαβα καλά οπότε και θέλω να το βγάλω απτη μέση να μην το σκέφτομαι κάν.

Ξαναλέω αυτο δεν σημαίνει ότι δίνουμε σημερα το πρώτο και το δευτερο μετά απο ένα χρόνο, γιατι προυποθέτει οτι τα γνωρίζεις ήδη αυτά και εννοείται μπορεί μια ερώτηση να σχετίζεται με αυτά.

Δημοσ.

polaki, η διαφορά μεταξύ του διπλού exam (το CCNA δηλαδή, που δίνεις την ύλη και του INTRO και του ICND) δεν είναι μόνο τα λεφτά. Σκέψου πως θα είναι διπλές οι ερωτήσεις, διπλά τα routing protocols, διπλό το subnetting, δηλαδή ό,τι καλύπτεται και στα δύο μαθήματα. Εγώ έκανα τα crash courses, και του CCNA και του CCNP. Θάνατος κανονικά! Όμως σου προτείνω να πας για το CCNA exam κατευθείαν, και όχι τα δύο ξεχωριστά. Ποιός εξετάζεται σε 6 labs αντί για 3; :(

Δημοσ.

Σου έστειλα ΡΜ να μου πεις καποια πράγματα.. Το πρόβλημα μου είναι ότι το ICND το ξεκινάω 17 Μαρτιου, δηλαδή τελειώνει γυρω στα τέλη Μάρτη χοντρικά.. Θέλω το Μαιο να έχω ξεμπερδέψει, με την έννοια του να έχω δώσει τουλάχιστον 1 φορά. Επειδή το Intro μου φαίνεται σχετικά εύκολο, στόχος μου ήταν να το έχω περάσει πρίν ξεκινήσω το ICND, έχω δηλαδή 3 βδομάδες μπροστά μου..

Τώρα έτσι όπως τα λές (αλήθεια τί ειναι τα 3 labs κλπ?) ίσως λέει να δώσω το exam κατ'ευθείαν.. Αν ηταν μόνο το οικονομικό δεν θα με ενδιέφερε καθόλου, στο κάτω κάτω εδώ δεν πληρωσα course που κοστίζει 2750€, δεν θα κολλήσω στα χρήματα της εξέτασης (που φυσικά δεν καλύπτει η εταιρία).

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα 2700 τώρα δεν τα δίνω σε καμμία περίπτωση' date=' σίγουρα αν ειναι θα αρχίσω μόνος μου και βλέπουμε! Παρ'όλα αυτά θα ήθελα να μάθω πώς πήγε, και αν θεωρείς πως αξίζει τον κόπο!!

Και πάλι ευχαριστώ![/quote']

Δεν ξέρω τί γνώσεις έχεις, αλλά γνώμη μου είναι ότι 1200€ δεν αξίζει να δώσεις για το πρώτο μάθημα, το Introduction to Cisco Networking Technologies. Είναι πολυ θεωρια, την οποία άνετα μόνος σου βγάζεις. Εχει και labs, αλλά αυτά ειναι κυρίως της μορφής βάλε IP στο μηχάνιμα αυτό, και προς το τέλος του ήταν της μορφής συνδέσου με το τάδε router/switch και κάνε καποια πραγματάκια. Δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά θα χρειαστεί να βρεις τα simulators, είτε από p2p είτε από βιβλίο.

Εγω ρωτησα τον καθηγητη αν κάποιος μπορεί να δώσει με αξιώσεις αν κάνει τα σεμινάρια αυτά, και μου είπε οτι ουσιαστικά δεν μπορεί... Χρειάζεσαι δηλάδή και βιβλίο που να τα εξηγει καλά, καθώς και να έχει sims.

Απο κει και πέρα στο μάθημα αυτό, εγω προσωπικά χρειάστηκε να ρωτήσω 2-3 πράγματα ουσιαστικά, δεν ειναι κατι το δυσκολο δηλαδή απο θέμα κατανόησης. Το δεύτερο μάθημα που ουσιαστικά ειναι και ο κορμος του CCNA, αν περιμένεις κανα μήνα θα σου πώ τί παίζει. Αλλά το πρώτο σε καμία περίπτωση δεν άξιζε τα χρήματα αυτά αν κάποιος έχει γνώσεις δικτύων, εμένα μου φάνηκε απλό γιατί ειμαι network admin εδώ και 2 χρόνια... Σε στημένο δίκτυο μέν (δεν το έστησα εγώ), αλλά θέλω να πω πως ειχα αρκετή σχέση γιατι έχουμε και VPN, καμιά 200άρα PC σκόρπια σε όλη την Ελλάδα κλπ, η γνώση μου δεν περιορίζεται στο "αγόρασα DSL router & σύνδεσα 2 pc στο internet", χωρίς να σημαίνει ότι το κατέχω κιολας.. Αν δεν ξέρεις και πολλά, τότε ίσως σε βοηθήσει πολύ. Δεν ξέρω τί αλλο μπορώ να σου πω δηλαδη για να σε βοηθήσω..

Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως πρέπει να αγοράσεις το βιβλίο, οπότε τράβα Παπασωτηρίου και τσίμπα ένα καλό βιβλίο για CCNA και ξεκίνα, χαμένο δεν πρόκειται να πάει γιατί αν αποφασίσεις να τα κάνεις τα μαθήματα θα σου χρειαστεί έτσι κ αλλιώς..!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις πληροφορίες! Μάλλον όπως είπες θα κινηθώ, με βιβλία και self-study! Για του χρόνου το υπολογίζω, μιας και τώρα με έχουν πλακώσει στις εξεταστικές! Και πάλι ευχαριστώ, αυτά που είπες ήταν πραγματικά χρήσιμα και βοηθητικά! Περιμένω νεότερα... Καλή τύχη και καλή συνέχεια!

Δημοσ.

CCNA και Secure εδω (παμε και για CCSP αν κατσει!!!) ολα απο HAU. οτι αποριες ρωτηστε με!!!κι εγω πηρα πρωτα Intro και μετα ICND, καθοτι εκανα τα courses και ειχα φρεσκια την υλη!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...