polaki Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Σε ενα μηνα περιπου ξεκινάω μαθήματα CCNA τα οποία για καλή μου τύχη θα τα πληρωσει η εταιρία που δουλεύω. Οπότε δεν τίθεται θέμα αν αξίζει να τα κάνω ή όχι, ούτως ή αλλως θα τα κάνω γιατί χρειάζεται η εταιρία τις γνωσεις για σετάρισμα Cisco routers. Το CCNA σαν δίπλωμα τί αναγνώριση έχει στην ελλάδα? Σου ανοίγει πόρτες, ή ειναι σαν το ECDL που (τελικά) ειναι μάλλον ενα ακόμα χαρτί (όπως ειναι το Advanced & Proficiency στα αγγλικά)? Ξέρω ότι στην αγγλία θεωρείται πολύ σημαντικό, και θα ηθελα να μου απαντήσει κάποιος που πραγματικά ΞΕΡΕΙ είναι απο προσωπική εμπειρία είτε από ΑΜΕΣΑ γνωστού του. Δεν αναφέρομαι τόσο στο αν πληρώνει περισσότερο, αλλά στο αν σου ανοίγει περισσότερες πόρτες για να πάρεις μια δουλειά... Δυστυχως εδω που φτάσαμε στις μέρες μας πρέπει να ανάβουμε και λαμπάδα όταν βρίσκουμε δουλειά, και ας έχουμε τόσα πτυχία σαν έθνος...
CONAN_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Σωστα όλα αυτά που λες. Εγώ απο έναν γνωστό μου που ξέρω, έχει πάρει όλα τα πιστοποιητικά της Cisco, και όντως βρήκε δουλειά με πάρα πολύ καλά λεφτά. Όμως στην εταιρεία που πήγε είχε και προυπηρεσία. Απο κάπου ξεκινάνε όλοι, το σίγουρο είναι πάντως οτι μετράει το Cisco γενικότερα. Αν σε ενδιαφέρει υπάρχουνε προγράμματα που κάνουνε εξομοίωση router στο pc σου και μπορείς να κάνεις διάφορα σεταρίσματα και δρομολογήσεις χωρίς να έχεις καν ρούτερ, που όπως ξέρεις είναι και πανάκριβοι.Κάτι σαν προπόνηση δηλαδή...
polaki Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Ολα ειναι λιγο δυσκολο (και ανούσιο) γιατί διαχωρίζονται σε καθαρά δικτυακά, πάνε τηλεφωνία/mobile telephony και μετά έχει και για voIP. Το δε κόστος αν κάποιος τα έκανε ΟΛΑ πάει πάνω από 60,000. Φαντάζομαι λοιπόν θα έχει τα 3 βασικά (όπου βασικά εννοώ καθαρά δικτυακά και όχι τηλεφωνικά κλπ). Απλά θυμαμαι ενα συγκεκριμένο δίπλωμα που είχα ρωτήσει (από τα "ακραία" της Cisco) και μου είχαν πει οτι μέχρι στιγμης (το 2003) το είχαν μονο 4 ατομα στην Ελλάδα! Προυπηρεσία ειναι απαραίτητη παντού, αλλά ειναι ενδιαφέρον αυτό που μου είπες ότι πληρώνεται καλά!!:)
tech25 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Απλά θυμαμαι ενα συγκεκριμένο δίπλωμα που είχα ρωτήσει (από τα "ακραία" της Cisco) και μου είχαν πει οτι μέχρι στιγμης (το 2003) το είχαν μονο 4 ατομα στην Ελλάδα! Mallon les gia to CCSP (Cisco Certified Security Professional). To CCNA einai to basiko Cisco-xarto. TO CCNP einai poli kalo. An exeis ligi peira epano se Cisco HW kai TCP/IP to CCNA den tha sou fanei idiatera dyskolo.ektos bebaia an pigaineis sto kapaki meta tin douleia kai kata tis 10 to brady to OSPF tha sou fainetai san koreatiki tainia!! (emena toulaxiston etsi mou fainotan! ) Pantos einai kalo na to exeis.
polaki Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 ektos bebaia an pigaineis sto kapaki meta tin douleia kai kata tis 10 to brady to OSPF tha sou fainetai san koreatiki tainia!! (emena toulaxiston etsi mou fainotan! ) ωχ.... θα συμπάσχω δηλαδή σύντομα...... 5 με 10 ειναι το μάθημα... Σκληρό πορνό δηλαδή, αν σκεφτείς ότι τελειώνω δουλειά στις 4.30................ Και ναι, το CCSP εννοούσα, είναι λίγο σπάνιο επειδή ειναι πολύ δυσκολο και πολύ ακριβό!
froufrou Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Καλη επιτυχια να εχεις Σιγουρα θα σου ανοιχτουν πολλες πορτες με το ccna , μην φανταστεις ομως με τρελα λεφτα , το θεμα δεν ειναι να εχεις ccna το θεμα παντα ειναι η εξασκηση Εγω π.χ διαχειριζομαι cisco και δεν εχω ccna απλα ασχοληθηκα και εμαθα , απλα ειναι τα πραματα
polaki Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2006 thanks, δυστυχώς στην ελλάδα δεν περιμένω και πολλά λεφτά, απλά θέλω να αποκτήσω μια αρχική γνωση πάνω στο θέμα ώστε μετά να προχωρήσω εγώ μόνος μου (αν εχεις μεράκι και γουσταρεις αυτο που κάνεις, σιγουρα μπορείς να γίνεις καλός στον τομέα πιστεύω). Μου δινεται λοιπον η ευκαιρία να κανω τα μαθήματα του CCNA οπότε θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω, και ας είναι λίγο σκότωμα 5-10 για 2 βδομάδες... (θάνατος)
Mithrantir Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2006 Mallon les gia to CCSP (Cisco Certified Security Professional).To CCNA einai to basiko Cisco-xarto. TO CCNP einai poli kalo. An exeis ligi peira epano se Cisco HW kai TCP/IP to CCNA den tha sou fanei idiatera dyskolo.ektos bebaia an pigaineis sto kapaki meta tin douleia kai kata tis 10 to brady to OSPF tha sou fainetai san koreatiki tainia!! (emena toulaxiston etsi mou fainotan! ) Pantos einai kalo na to exeis. Mallon kaneis la8os an milaei gia kati pou to exoun ligoi stin Ellada kai ligoi kai eksw analogika einai to CCIE kai oxi to P i opoio parakladi tou. Stin Ellada exoume 14 CCIE en energeia that is more or less. Oso gia to OSPF kane to routing tou CCNP kai ta leme meta gia to ti tainia sou fainetai kourasmenos i ksekourastos ;-)
MetalHead Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Mallon kaneis la8os an milaei gia kati pou to exoun ligoi stin Ellada kai ligoi kai eksw analogika einai to CCIE kai oxi to P i opoio parakladi tou.Stin Ellada exoume 14 CCIE en energeia that is more or less. Σημφωνώ. Για να το πάρεις πρέπει να έχεις αρχ#$@$. Περιλαμβάνει όλες (οι σχεδόν όλες) τις πιστοποιήσεις της CISCO (και είναι πάρα πολλές). Το CCNA πάντως, εγω το βρήκα πού καλο. Περιλαμβάνει ουσιαστικά όλη την θεωρεία που χρειάζεσαι για να έχεις μία καλή γνώση περι δικτύων. Έπειτα αν θές ακολουθείς και κάποια πιο εξιδικευμένα μαθήματα (VoIP, VPN k Security...). Πάντως αν κάνεις τα μαθήματα αυτά, οτι και να χρειαστεί να μάθεις επιπλέν μετα, θα το βρέις πολύ ποιο εύκολο. Η δική μου γνώμη είναι να μην το σκέφτεσαι καθόλου, Πήγαινε. Είναι και πληρωμένα.... τι άλλο θές (3 χιλιάρικα κοστίζει).
strassenmeister Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Εγω ειμαι κατοχος CCNA και CCNP.Πανω κατω ειναι οπως σου τα ειπαν και οι προηγουμενοι.Εγω με αυτα τα χαρτια βρηκα ευκολα δουλεια με καλα λεφτα αλλα ειχα και αρκετη προυπηρεσια.Αξιζει πολυ να το κανεις αλλα να μη μεινεις στο CCNA και να συνεχισεις.Οι CCIE ειναι παραπανω απο αυτους που αναφερεται,πανω απο 20 ατομα αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα σιγουρα.Βεβαια για επιπεδο CCIE θελει τρομερη εξασκηση και διαβασμα.Ειναι βεβαια και αυτο χωρισμενο σε κλαδους (routing&switching, security) αλλα εχει ο καθε κλαδος πανω απο 25 recommended books.Αλλα ακομα και το θεωρητικο κομματι να περασεις,το Lab ειναι απιστευτα δυσκολο.Οτι χρειαστεις απο πληροφοριες ευχαριστως να βοηθησω οσο ξερω.
Mithrantir Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Na pw kai kati vasiko episis. To course pou kaneis einai crash course kai mallon den 8a einai toso analitiko oso to plires. Episis sou proteinw anepifilakta na dwseis 45EU kai na pareis ta vivlia tis Cisco mias kai auta pou dinoun sini8ws ta diafora training center periexoun tin uli pou exoun ta duo vivlia tis Cisco (Intro & ICND) alla petsokomeni etsi wste na kaluptei isa isa to test. Ta vivlia tis Cisco einai apisteutes apo8ikes pliroforias kata ti gnwmi mou panta. @ Strassenmeister file mou simfwna me auta pou akouw (eimai sto xwro) den nomizw oti ksepernoun tous 20 stin Ellada. Milaw panta gia autous pou einai en energeia. Mporei kai na kanw la8os vevaia mias kai egw asxoloumai na parw CCNP kai oxi na dw poioi kai posoi exoun ti.
or1onas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Na pw kai kati vasiko episis. To course pou kaneis einai crash course kai mallon den 8a einai toso analitiko oso to plires. Ta courses pou exei px. to HAU pou kratane 1 xrono peripou einai ta full h auta ennoeis crash courses? Rwtaw giati me endiaferei k mena to 8ema...
Mithrantir Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Auta pou einai tis mias evdomadas einai ta crash courses. H Ellinoamerikaniki Enwsi episis einai i moni pou kanei kai to Cisco Networking Academy Programm to opoio ginetai san course se polla panepistimia tou ekswterikou. Auto Egw proswpika kai gia to CCNA kai gia to CCNP diavaza kai diavazw monos mou alla an itan na kanw ma8ima 8a protimousa Ellinoamerikaniki enwsi. Proswpiki gnwmi panta
or1onas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Thanx. mithrantir. Gia na eimai eilikrinis, den hxera kan oti yparxoun ebdomadiaia crash courses gia cisco...K mou akougontai entelws asteia... Pantws, o polaki mallon milaei gia to full course (de pistevw na yparxei etairia pou 8a estelne atomo gia ebdomadiaio training gia cisco...). Polaki, me thn eukairia, an akouseis kammia allh etairia na zhtaei texniko k na ton stelnei k se seminaria, steile mou pm... Einai to parapono mou edw k 5 xronia pou douleuw...
Mithrantir Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2006 Gia na eimai eilikrinis' date=' den hxera kan oti yparxoun ebdomadiaia crash courses gia cisco...K mou akougontai entelws asteia... Pantws, o polaki mallon milaei gia to full course (de pistevw na yparxei etairia pou 8a estelne atomo gia ebdomadiaio training gia cisco...). [/quote'] Lipamai pou 8a se apogoiteusw alla dustuxws oi perissoteres etaireies auto kanoun. Einai standard practice logw f8inoteris timis kai ligoterou apasxoloumenou xronou gia ton ergazomeno (min ton kourazei kai to ma8ima kai den apodidei ;-) ) kai vasika apeu8inetai se atoma pou exoun idi empeiria (kai gnwsi mesw autwn) gia na mporesoun na katalavoun oti xreiazetai apo to crash course. Nomizw oti kai o Polaki tetoio course 8a kanei an diavasa swsta ta post tou.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.