Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με HD SATA!!

xamenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα ένα SATA σκληρό για να έχω επιπλέον και έχω το εξής πρόβλημα:

όταν τον συνδέω στον controller της μητρικής μου βγάζει μύνημα "a disk error has occured press ctrl-alt del to reboot",

όταν βγάζω τους ATA δίσκους που έχω και πάω να κάνω εγκατάσταση τα winxp στον SATA μου κολλάει η εγκατάσταση στην αρχή όταν κάνει έλεγχο για το hardware.

Είπα μήπως και έχει πρόβλημα η μητρική μου και πήρα ένα SATA controller και έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Μήπως κάποιος ξέρει κάτι πάνω στο θέμα και μπορεί να με βοηθήσει;

Το σύστημα μου αποτελείται από:

amd xp 2800

albatron kd18 II pro

120Gb western digital ATA 133 master

120Gb western digital ATA 133 slave

dvd rom

dvd-rw

Ευχαριστώ

Δημοσ.

το μονο που μπορώ τωρα να σκεφτώ ειναι να πας τον σκληρό πίσω και να πάρεις έναν άλλο...:)

τον έχεις κάνει format???

να ξέρεις οτι οι SATA ειναι πάντα οι πρώτοι στο boot!!

Δημοσ.

Το πιο πιθανό που μπορεί να συμβαίνει είναι το εξής:

ο sata σκληρός σου δεν έχει υποστεί partitioning οπότε και δεν

ξεκινά ο υπολογιστής.Επίσης το bios αναγνωρίζει αυτόν σαν first boot device

Μπαίνεις στο bios και βάζεις να ξεκινήσει ο υπολογιστής σου από τον PATA δίσκο.Ξεκινάς τα windows κανονικά και από το computer management στα administrative tools τον δηλώνεις και μετά τον formάρεις και είσαι οκ.

Έπειτα εάν θές το λειτουργικό σου στον sata το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το εγκαταστήσεις χωρίς τους PATA συνδεδεμένους.

Δημοσ.

Λοιπόν τον SATA δεν τον έχω ποτέ σαν πρώτη συσκευή στο boot, έχω δοκιμάσει και χωρίς να υπάρχει καθόλου στο boot menu του bios και δεν μπορώ να μπώ στα windows. Για να καταλάβετε δεν έχω καταφέρει να μπώ στο λειτουργικμε αυτό τον δίσκο συνδεδεμένο και δεν τον έχω καν φορμάρει.

Δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση χωρίς να είναι οι PATA δίσκοι συνδεδεμένοι και τότε μου κόλλησε στην αρχή της εγκατάστασης όταν κάνει checking hardware.

Γενικά με μνήμες ή με το cd εγκατάστασης δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί χωρίς το δίσκο αυτό το σύστημα δουλεύει μια χαρά.

Τι να πω έχω κουφαθεί τελείως εδω πέρα με αυτό που συμβαίνει.

Αν έχει κάποιος κάποια άλλη ιδέα... Είμαι ανοικτός σε προτάσεις...

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τους οδηγούς τους είχα ήδη εγκατεστημένους όταν είχα κάνει έγκατάσταση το λειτουργικό στον PATA δίσκο, οπότε το λογικό πράγμα θα ήταν να μπουτάρω κανονικά και μέσα από το disk manager να κάνω partitioning και format το δίσκο.

Το γεγονός ότι μου κολλάει όλο το σύστημα εξαιτίας του δίσκου είναι που με προβληματίζει.

Πάντως έκανα και το εξής, αγόρασε ένα pci controller SATA μήπως και είχε η μητρική μου πρόβλημα τουλάχιστον να μπορέσω να δουλεύψω το δίσκο έτσι.

Τον έβαλα πάνω και εγκατέστησα τους drivers του μια χαρα. Σύνδέω τώρα πάνω τον δίσκο και το μηχάνημα κολλάει κατα την εκκίνηση και συγκεκριμένα ακριβώς πριν βγει η εικόνα με το λογότυπο των windows.

Θα πάω να τον συνδέσω σε ένα μηχάνημα φίλου που έχει μόνο SATA δίσκο για να δω τι παίζει...

Ευχαριστώ πάντως για την μέχρι τώρα βοηθεια σας.

Δημοσ.

να ξέρεις οτι οι SATA ειναι πάντα οι πρώτοι στο boot!!

Auto den isxuei , mesa apo to bios vazeis oti theleis gia boot.

Emena mou vromaei o skliros. Dokimase: 1)kane partition (mia auti ti stigmi logo ton test, formarise ton, dokimase. 2)pare ton skliro pigaine ton se ena sustima pou exei egkatestimeno leitourgiko kai valton san deutereuon. Mesa apo to my computer kane disk properties\tools\error checking, chekarise kai ta duo option, kai tha sou pei na kanei check to skliro tin epomeni fora pou tha kanei boot, apantise yes kai meta to restart des ti tha ginei.

Alli lusi einai na energopoiioseis mesa apo to bios to SMART. Meso kapoiou programatos opos to HDDlife pro vlepeis ean dilonei kapoio lathos.

Δημοσ.

den mpainei monos tou primary re paidia.ego sto primary ide den exo tipota.i mitriki sto bios vlepei 2 primary,2 slave kai 2 sata.sto secondary exo ta dvd-dvdrw.kai sto trito kanali ton sata.automata ta rithmise to bios kai to primary einai keno.

Δημοσ.
και βεβαια ισχυει εαν όλα ειναι στα default...εαν δεν αλλαξεις τίποτα το ο sata ειναι primary...master

Ksereis kanenan pou asxoleitai me komp na min peirazei katholou to bios...kai na ta exei kai ola sto default....? Apo ti stigmi pou mporeis na to allakseis sto bios, first boot einai oti goustareis esy

Δημοσ.

Λοιπόν, το πρόβλημα αυτό μου έτυχε σε υπολογιστή γνωστού με μητρική (ή Asus ή Gigabyte, μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή), που φορούσε το Intel 955X chipset.

Το πρόβλημα προέκυπτε αν μέσα από το BIOS o controller ήταν δηλωμένος να παίζει σε IDE compatibility mode (δεν θυμάμαι τον ακριβή όρο, αλλά κάτι σχετικό τέλος πάντων). Με τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, το μόνο κέρδος ήταν ότι δεν χρειαζόταν SATA drivers από δισκέτα κατά την εγκατάσταση των XP.

Το πρόβλημα λύθηκε ορίζοντας τον controller στο BIOS, να λειτουργεί ως AHCI, οπότε χρειάζεται και η εγκατάσταση drivers από το floppy για τα XP

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...